acim 765 Napisano Mart 13, 2015 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Opoziv na K i R modelima od novembra 2003. do aprila 2011. Ukoliko se previše stegne točak, može doći so pucanja dela označenog plavom bojom na slici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5957 Napisano Mart 13, 2015 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ...i "sveta krava" ima manu??...ne mogu da verujem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17531 Napisano Mart 13, 2015 Integrisan, 8335 postova Prijavi odgovor kao problematičan Odavno poznato. I pitanje koliko je prava mana, ti šrafovi se zavrću na propisanu silu od 60Nm i onda prosto nema problema... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Mart 13, 2015 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan @severian Možda je poznato, ali je opoziv od pre neki dan i podrazumeva besplatnu zamenu u BMW-ovim servisima. Da li postoji uslov da je motor uvek servisiran u ovlašćenim servisima, pojma nemam. @Arakis Rajko, bidi ozbiljan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17531 Napisano Mart 13, 2015 Integrisan, 8335 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne postoji taj uslov. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 671 Napisano Mart 13, 2015 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Nije mi jasno to da im je trebalo ovoliko vremena da otkriju grešku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Mart 13, 2015 Ne silazi, 6543 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/80659-r1200gs-nosac-zadnjeg-tocka/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Mart 13, 2015 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Nije mi jasno to da im je trebalo ovoliko vremena da otkriju grešku Pitanje je da li su grešku uočili kasno ili nisu hteli ranije da je priznaju. Samo u Nemačkoj ima 81000 motora sa ovim problemom, pa ti sad vidi koliki je to izdatak za fabriku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Mart 13, 2015 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Da se razumemo, opoziv nije strašna stvar, strašno je ako ga nema a problem postoji U principu BMW možda ovo nije ni morao da prizna jer nema problema ako se točak steže moment ključem. Pak, gde u divljini naći moment ključ? Mislim na one što ADV-ovima putuju po vukojebinama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17531 Napisano Mart 14, 2015 Integrisan, 8335 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ti nose moment ključ 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CrashSm 179 Napisano Mart 14, 2015 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Sremska Mitrovica, Lacarak Motocikl: Honda Rebel CA125, u potrazi za VF750C Magna :) Prijavi odgovor kao problematičan Velika je verovatnoca da nema nikakvih izdataka za BMW (osim malo uzdrmane reputacije), najverovatnije ce puci neka manja kompanija koja ih snabdeva sa tim delovima ako se utvrdi da su van specifikacije. Zamena svih ugradjenih delova + penali sve pada na snabdevača tog dela ako se utvrdi i najmnje odstupanje (a skoro uvek ga ima) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3154 Napisano April 1, 2015 Drug član, 1063 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Opoziv na K i R modelima od novembra 2003. do aprila 2011. Ukoliko se previše stegne točak, može doći so pucanja dela označenog plavom bojom na slici. Spisak modela: R 1200 GS R 1200 GS Adventure HP2 Mega Moto HP2 Enduro R1200RT R900RT R1200R R1200ST R1200S HP2 Sport K1200S K1200R Sport K1200R K1200GT K1300S K1300R K1300GT Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano April 24, 2015 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Stiglo danas preporučenom poštom.....ono što je važno je podvučeno crvenom..... Opoziv BMW.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano Maj 4, 2015 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Pre neki dan su me zvali iz BMW-a u vezi ovog opoziva. Kazu da ce me zvati kad im stigne specijalni alat koji je potreban za ovu zamenu, pa ce je uraditi besplatno. Posto uskoro idem u Sloveniju, razmisljam da uradim zamenu u Ljubljani. Videcemo da li je to moguce.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Maj 4, 2015 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Pre neki dan su me zvali iz BMW-a u vezi ovog opoziva. Kazu da ce me zvati kad im stigne specijalni alat koji je potreban za ovu zamenu, pa ce je uraditi besplatno. Posto uskoro idem u Sloveniju, razmisljam da uradim zamenu u Ljubljani. Videcemo da li je to moguce.. Moguče je naravno....samo jih je potrebno pre nazvati, reči jim "VIN number" i dogovoriti termin.....nema nikakvih problema oko toga.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Maj 5, 2015 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan ja sam nasao za moj model: F800GS Adventure 2014 (kao u prilohgu), u Delti kazu da to nema veze? Ima li neko savet? Hvala, BMW F800 Gs recall.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17531 Napisano Maj 5, 2015 Integrisan, 8335 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zorane, to ide po VINu. Čim ti povežu motor na dijagnostički računar u servisu, on izbaci da li treba ili ne recall. U principu servisi su motivisani da rade ove stvari, jer bivaju plaćeni. Tako da nema razloga za sumnju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Maj 5, 2015 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Hvala lepo druze, ali ipak on se ne gasi kad ga polozis u horizontalu! a to ne valja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17531 Napisano Maj 5, 2015 Integrisan, 8335 postova Prijavi odgovor kao problematičan Koliko vidim, opisani problem je do mogućeg prodora vlage u prekidač ćopave? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Maj 5, 2015 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan da otprilike, da Vas ne gusim sa jos sajtova,.. interesuje me princip. hvala za odgovore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Maj 11, 2015 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Čisto u informaciju.....ne radi se samo o opozivu za promenu zadnje flanšne, več je u tom opozivu i benzinska pumpa.....Naime ako je pumpa za benzin puknuta ili naprsla, onda menjaju pumpu naravno BESPLATNO (ovo je jako važno, da ne bi neko hteo da vam naplati....). Ako je pumpa cela, stavlja se samo neki prsten koji preprečava lom pumpe. Meni je pumpa pukla (nisam ni osetio), tako da prekosutra dobijam novu......a tek je prešla nešto više od 130.000 kilometara..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano Maj 11, 2015 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Jel to zvanicno objavljeno i gde? Vec sam zakazao servis u Sloveniji za zamenu flanza, pa da odradim i pumpu ako je u opozivu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Maj 12, 2015 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Jel to zvanicno objavljeno i gde? Vec sam zakazao servis u Sloveniji za zamenu flanza, pa da odradim i pumpu ako je u opozivu. Ako ti išta pomogne...... Delovni nalog.pdf Tu su ti brojevi tehničkih akcija....... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
skohajm 184 Napisano Septembar 10, 2015 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: CH Motocikl: R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Prosle nedelje sam poslao upit u BMW Tomic iz Zagreba. Poslao sam im VIN i odgovorili mi za 30min da na mom mopedu treba zameniti flansnu i proveriti benz pumpu. Dva dana kasnije sam se provozao do Zagreba. Dok sam popio kafu, i posetio prodavnicu sa moto opremom u sklopu salona, odradili sve sto je bilo potrebno. Naravno sve je besplatno. Usput su mi uradili i dijagnostiku i pregledali moped. Aluminijumska flansna je bila potpuno ispravna. Inace, ne menja se samo flansna, vec i sve podloske, srafovi, osiguraci i plasticni delovi. Stavlli su i gore pomenuti prsten na benz pumpu, posto je i tu sve bilo OK i nije bilo potrebe za zamenom. Sve veoma profesionalno, od odgovora na mail, preko prijema u servis, postovanja dogovorenog termina, vremena potrebnog za servisne radnje i propratne dokumentacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1564 Napisano Mart 8, 2016 Drug član, 1306 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Danas dobih pismo od bmw-a da dodjem da zamene zvezdu na zadnjem tocku, koja je od aluminijuma za celicnu . Najzad su priznali da je greska do njih, meni je ta zvezda vec pucala i pre dve godine je zamenjena o mom trosku za ponovo aluminijumsku, obradovala me je ova vest, stalno sam bio u dilemi koliko sam stegao tocak da nisam preterao, jer su pretegnut tocak objasnjavali kao glavni razlog pucanja..Dobra vest uglavnom, nadam se da ce opoziv vaziti i na Balkanu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...