Disko Nindža 11106 Napisano Jun 6 Hronični Motociklopata, 7590 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Možda grešim ali meni ovo zvuči kao pretegnut lanac. Da li se zvuk čuje pod opterećenjem kada sediš na motoru i guraš se, ili se čuje pri guranju kad nisi na motoru ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 522 Napisano Jun 6 Svrati ponekad, 326 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan Dok sjedim cuje se, a nisam probao da ga guram dok nisam na njemu. Na stenderu se nista ne cuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1868 Napisano Jun 6 Drug član, 1170 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Popusti lanac, ocisti ga i podmazi sae 90. Treba da ti je kada je na stenderu oko 2-3cm raspon hoda gore dole. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 522 Napisano Jun 6 Svrati ponekad, 326 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo pogledao u manualu. Kaze motor na bocnu i hod 25-35mm, to je to otprilike. Bice ujutru podesavanje.A inace imam na zalihama 75w90, ostalo od diferencijala. To uglavnom i koristim za lanac. Od spreja sam definitivno odustao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 11106 Napisano Jun 6 Hronični Motociklopata, 7590 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Ako često voziš suvozačicu, sklopi bočnu i sedni na motor pa onda podesi tu istu toleranciju 25-35mm. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujka 586 Napisano Jun 6 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Nyborg, Danska Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021 Prijavi odgovor kao problematičan Samo obrati paznju gde meris ta 2 do 3 cm. Trebas da meris na sredini izmedju lancanika, i meris jednu stranu lanca, na primer gornju. Da se ne zeznes kao ja kad sam stelovao prvi put, izmerio gornji deo(najvisu tacku) , pomerio lanac na dole pa izmerio donji deo(najnizu tacku) , i taman koliko je lanac debeo bio malo vise zategnut. Ni to nebi bilo opasno nego sto rece @Disko Nindža lanac se po praviliu meri pod opterecenjem, jer kad sedis na motoru, viljuska (citaj zadnji lancanik) ide gore i menja se ugao izmedju lancanika i samim tim se lanac sam jos malo zateze. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 916 Napisano Jun 7 Zainteresovan, 715 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Nisam jos sreo uputstvo za stelovanje lanca na taj nacin. Ovo ispade grupnjak . 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 984 Napisano Jun 7 Zainteresovan, 413 postova Lokacija: MKD Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam jos sreo uputstvo za stelovanje lanca na taj nacin. Ovo ispade grupnjak .I moj se meri odozgo, a taman navikao odozdo 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 522 Napisano Jun 7 Svrati ponekad, 326 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan Prekontrolisao lanac danas metodom kao u manualu. Hod lanca je bio oko 25mm na bocnoj, a reperi na zadnjem tocku jesu jesu bili u raskoraku za jednu crticu. Iako sam ih izjednacio zvuk se i dalje cuje. Popustao sam lanac dok nisam dosao do momenta da se vise ne cuje. Tad je bilo oko 45mm hoda. Cak i dok sjedim na motoru sa svojih 105kg lanac je bio bas labav. Morao sam da ga dotegnem. Sad je na nekih 35mm sto bi bila gornja granica, a zvuk je i dalje tu, doduse dosta tisi. Evo i snimka hoda lanca dok sjedim na njemu. Nije pretegnut sigurno, ali se i dalje malo cuje ono tak-tak. A da odgovorim i na pitanje iz prethodnih komentara. Kad guram motor dok nisam na njemu tad se nista ne cuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24577 Napisano Jun 7 Integrisan, 10239 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ovo na snimku zadnjem druze je pretegnut lanac... Onakav zvuk daje lanac koji se istegao a prednji lancanik stavljen nov pa lanac mora da se skupi na svakom zubu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24577 Napisano Jun 7 Integrisan, 10239 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, boky327 je napisao: Kad guram motor dok nisam na njemu tad se nista ne cuje. Sa 105kg ovaj lanac je kao sajla dok si na motoru, jos ako je amortizacija meka, ihaaa upropasti cas i lezaj osovine malog lancanika! Na svakoj rupi lezaj je plakao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 522 Napisano Jun 7 Svrati ponekad, 326 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda na ovom zadnjem snimku djeluje da je da zategnut ali nije bas toliko, ovo mrdanje prstom je bez nekog napora. Ako ga popustim jos malo mislim da ce lanac na pustenom gasu konstantno biti na gornjem dijelu klizaca, a i to bi bilo solidno van preporuke proizvodjaca, s obzirom da sad ima mozda i malo vise od 35mm. Kod mene je motor vec oko 1500km otprilike. Ja nisam do sad dirao nista oko lanca, a sumnjam da je prethodni vlasnik mijenjao samo prednji lancanik. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24577 Napisano Jun 7 Integrisan, 10239 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Kako os druze, neka neko sedne na motor pa poguraj lanac kao na snimku... Lanac, klizac nisu uopste na tom mestu dok na motoru sedis a da bi sve radilo kako treba mora da ima tolerancije (Tigru 1050 je bese oko 70mm hod lanca). Povuci lanac na sredini velikog lancanika ka spolja, ako uspes da vidis koren zuba lanac je za zamenu (i lancanici!) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 522 Napisano Jun 7 Svrati ponekad, 326 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, N.F.S. said: Povuci lanac na sredini velikog lancanika ka spolja Ovo je ok, provjerio sam. Poslusacu svakako, ne sumnjam ja u tvoje znanje. Hvala 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24577 Napisano Jun 7 Integrisan, 10239 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Samo ti stavi na motor (ugasen) nekog, pa i 20kg lakseg i poguraj lanac, sve ce ti biti jasno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1868 Napisano Jun 7 Drug član, 1170 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan @boky327 da li si uspeo nesto da resis? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 522 Napisano Jun 7 Svrati ponekad, 326 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan @Zarkela za danas to sto sam napisao u prethonih par komentara. Ostalo je sutra onda jos da ga popustim kako je kolega predlozio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1868 Napisano Jun 7 Drug član, 1170 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da ces resiti problem i da neces imati neke finansijske izdatke. To je Bandit 400 ili 600? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 522 Napisano Jun 7 Svrati ponekad, 326 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan 600 je u pitanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1868 Napisano Jun 7 Drug član, 1170 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Da ki lanac ima elasticnost, da nije krut pa da krcka kad dobije opterecenje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...