MilanLaki 0 Napisano Februar 27, 2008 U prolazu, 91 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Sta bi ovo trebalo da znaci? Motor se tretira kao rezervni deo i mozes ga menjati kad god pozelis? Saobracajac nece gledati motor, odnosno poreklo istog? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Februar 27, 2008 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Tako je,u velikoj vecini zapadnih zemalja br motora se ne upisuje u saobracajnu, na francuskim vozilima se cak i ne utiskuje u fabrici, nego samo zanituju plocicu. Konacnu su se i nasi resili da krenu njihovim stopama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Februar 27, 2008 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Tako je,u velikoj vecini zapadnih zemalja br motora se ne upisuje u saobracajnu, na francuskim vozilima se cak i ne utiskuje u fabrici, nego samo zanituju plocicu. Konacnu su se i nasi resili da krenu njihovim stopama. E nasli kada ce da urade,sto nisu krenuli tim stopama pre 6 meseci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Februar 27, 2008 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je bolje ikad nego ikad ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Februar 27, 2008 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Uhh ala ce u nekim opstinama (da ne lajem javno, svi znamo u kojim) posao sa strancima i kradenim vozilima da procveta !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Februar 27, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Uhh ala ce u nekim opstinama (da ne lajem javno, svi znamo u kojim) posao sa strancima i kradenim vozilima da procveta !!! Cuj da procveta, procvetao davno i cvetace sve dok nam drzava bude zabranjivala da za svoje pare kupimo ono sto zelimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 208 Napisano Februar 27, 2008 Drug član, 1126 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan Ovo kao da su dali dozvolu lopovima da rade legalno, sada više neće morati da prekucavaju brojeve Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Februar 27, 2008 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je bolje ikad nego ikad ;D Naravno da je bolje,mene je to nesto licno pogodilo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MilanLaki 0 Napisano Februar 27, 2008 U prolazu, 91 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Pa ako niko ne bude gledao broj motora, to bi znacilo da mogu da nabudzim jacu masinu nego sto imam. Konkretno moj motor, masina od 250ccm je gabaritno ista kao i od 125ccm (ispravite me ako gresim). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Februar 27, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ako niko ne bude gledao broj motora, to bi znacilo da mogu da nabudzim jacu masinu nego sto imam. Konkretno moj motor, masina od 250ccm je gabaritno ista kao i od 125ccm (ispravite me ako gresim). Mislim da gresis. Odnosno, mozes to da uradis, ali na sopstvenu odgovornost. Ne znam sta bi se dogodilo ako bi ti na tehnickom otkrili da je veca masina. A ima nacina da se to otkrije, ili po broju motora, ili nekoj drugoj oznaci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MilanLaki 0 Napisano Februar 27, 2008 U prolazu, 91 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da gresis. Odnosno, mozes to da uradis, ali na sopstvenu odgovornost. Ne znam sta bi se dogodilo ako bi ti na tehnickom otkrili da je veca masina. A ima nacina da se to otkrije, ili po broju motora, ili nekoj drugoj oznaci. To pitam informativno, mora da postoji nacin da kad te pandur zaustavi na ulici provali razliku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Februar 27, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da gresis. Odnosno, mozes to da uradis, ali na sopstvenu odgovornost. Ne znam sta bi se dogodilo ako bi ti na tehnickom otkrili da je veca masina. A ima nacina da se to otkrije, ili po broju motora, ili nekoj drugoj oznaci. To pitam informativno, mora da postoji nacin da kad te pandur zaustavi na ulici provali razliku Pa ako su razlike minimalne, tesko da obican saobracajac moze to da primeti. Ali ako posumnja mislim da moze da te posalje na vanredni tehnicki pregled, a tamo vec moze da se otkrije. Jedino mi nije bas najjasnije sta se onda dogadja, kakva je kazna predvidjena za tako nesto, ako je uopste predvidjena. Pitaj boga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Februar 27, 2008 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da gresis. Odnosno, mozes to da uradis, ali na sopstvenu odgovornost. Ne znam sta bi se dogodilo ako bi ti na tehnickom otkrili da je veca masina. A ima nacina da se to otkrije, ili po broju motora, ili nekoj drugoj oznaci. To pitam informativno, mora da postoji nacin da kad te pandur zaustavi na ulici provali razliku Pa ako su razlike minimalne, tesko da obican saobracajac moze to da primeti. Ali ako posumnja mislim da moze da te posalje na vanredni tehnicki pregled, a tamo vec moze da se otkrije. Jedino mi nije bas najjasnije sta se onda dogadja, kakva je kazna predvidjena za tako nesto, ako je uopste predvidjena. Pitaj boga. ...recimo krivično delo ''Ostali vidovi falsifikovanja'' i slično, ništa strašno, puno batina, malo ili nimalo zatvora i tako... Ma opušteno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Februar 27, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da gresis. Odnosno, mozes to da uradis, ali na sopstvenu odgovornost. Ne znam sta bi se dogodilo ako bi ti na tehnickom otkrili da je veca masina. A ima nacina da se to otkrije, ili po broju motora, ili nekoj drugoj oznaci. To pitam informativno, mora da postoji nacin da kad te pandur zaustavi na ulici provali razliku Pa ako su razlike minimalne, tesko da obican saobracajac moze to da primeti. Ali ako posumnja mislim da moze da te posalje na vanredni tehnicki pregled, a tamo vec moze da se otkrije. Jedino mi nije bas najjasnije sta se onda dogadja, kakva je kazna predvidjena za tako nesto, ako je uopste predvidjena. Pitaj boga. ...recimo krivično delo ''Ostali vidovi falsifikovanja'' i slično, ništa strašno, puno batina, malo ili nimalo zatvora i tako... Ma opušteno Au! Eto razloga da opet ne staju policiji. ;D Za svaki slucaj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mata16v 15 Napisano Februar 27, 2008 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Mladenovac N44.26.967 E020.42.012 Prijavi odgovor kao problematičan nece biti broja, ali zato mora da se prijavi promena, mora da se upise kubikaza i konjaza, nesme na divlje,jer ce se osiguranje placati po konjazi, a njima ide u prilog.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MilanLaki 0 Napisano Februar 29, 2008 U prolazu, 91 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan nece biti broja, ali zato mora da se prijavi promena, mora da se upise kubikaza i konjaza, nesme na divlje,jer ce se osiguranje placati po konjazi, a njima ide u prilog.... Nisam cuo da ce osiguranje placati po konjazi. Jel to mislis da ce ici sa tim novim zakonom ili... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mata16v 15 Napisano Februar 29, 2008 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Mladenovac N44.26.967 E020.42.012 Prijavi odgovor kao problematičan bas, uvek se i placalo osiguranje po kilovatima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Februar 29, 2008 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam cuo da ce osiguranje placati po konjazi. Jel to mislis da ce ici sa tim novim zakonom ili... Kako se placa osiguranje neodredjuje drzava nego zavod kog kojeg osiguravas vozilo, a oni hoce sto vise da zarade, na kraju krajeve to im je posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srba022 0 Napisano Februar 29, 2008 U prolazu, 11 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dobro, broj motora se nece upisivati u saobracajnu sto neznaci da ce moci da se u vozilo ubaci ukraden motor.Zasto? Zato sto u svakoj malo bolje opremljenoj prodavnici auto delova ili servisu ce biti provaljen.Svi proizvodjaci u broj motora ubacuju slovne ili brojcane oznake tipa motora tako da po njima tacno znaju za koji model je motor namenjen i za koju zemlju je isporucen. I prilikom prekucavanja nastaje isti problem prilikom kupovine delova, sve slicno a nista isto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MilanLaki 0 Napisano Mart 3, 2008 U prolazu, 91 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Nisam cuo da ce osiguranje placati po konjazi. Jel to mislis da ce ici sa tim novim zakonom ili... Kako se placa osiguranje neodredjuje drzava nego zavod kog kojeg osiguravas vozilo, a oni hoce sto vise da zarade, na kraju krajeve to im je posao. Koliko sam ja nasao na netu sve u vezi sa osiguranjem i registracijom placa se po kubikazi. www.takidoo.co.yu Za automobile osiguranje se placa po konjazi. Dobro, broj motora se nece upisivati u saobracajnu sto neznaci da ce moci da se u vozilo ubaci ukraden motor.Zasto? Zato sto u svakoj malo bolje opremljenoj prodavnici auto delova ili servisu ce biti provaljen.Svi proizvodjaci u broj motora ubacuju slovne ili brojcane oznake tipa motora tako da po njima tacno znaju za koji model je motor namenjen i za koju zemlju je isporucen. I prilikom prekucavanja nastaje isti problem prilikom kupovine delova, sve slicno a nista isto Zasto se odmah pomisli na ukraden motor. Pa mozes da kupis samo agregat. A sto se tice prodavnica i servisa, pa ne moras da ides kod takvih ako uopste postoje kod nas (sem ovlascenih). Mislim da je mali procenat onih koji servisiraju kod ovlascenih servisera, a ni za prodavnice nisam siguran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Mart 3, 2008 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Agregat i sada moze da se promeni samo postoji proces za to i birokratija + mnogo uplatnica. Mislim da je ovo sa jedne strane dobra stvar ali sa druge strane ... uskoro ce nestati iz oglasa "stranci" i "divljaci"... sve ce biti "legalizovano" drzavnim procesom novih saobracajnih, a kada se dodje na neku granicu gde ce neko nesto da proveri... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6585 Napisano Mart 3, 2008 Drug član, 3046 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da preterujete sa pricom da ce divljaci postati legalni. Broj sasije/rama je bitan, cak i oni napolju ne znaju koji je broj motora /mada mnoge fabrike iz tog razloga stavljaju iste brojeve na motor i sasiju, ili samo sa nekim prefiksom/. I dalje ce morati da bude legalna osnova motora, posto je svuda, osim kod nas, motor lakse zameniti kao deo, nego raditi generalnu. Jos pre mnogo godina, u Trstu su se kupovale masine, bez broja, pa su ukucavali /znaci prvo ukucavanje/ ako je potrebno istog broja za neka trzista. A posto smo prepisali normative EU, i ovo je moralo da se prihvati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mika 3 Napisano Mart 12, 2008 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Zirovnica, Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Broj motora ili slovna oznaka motora služi samo za identifikaciju pri kupovini rezervnih delova kod svih motornih vozila.E sad može se to videti i kroz broj šasije ali to nije svim trgovinama dostupno. Što neko pomenu da prepravi agregat od 125 na 250 cm, pa to je moguće na većini agregata bez ikakvog diranja u broj.Jednostavno promeni se kit sa većom kubikažom a blok ostaje isti. Ja sam imao jedno iskustvo mnogo ranije u Francuskoj: vozao sam neku AlfuRomeo od 1300 cm u kojoj sam ugradio motor od 2000 cm.Žandar je to primetio vozeći se pozadi mene i proverio kako to da taj auto ide tako i td i td.Tako me je lepo iscepao da sam morao da idem u service de Minne ( tehnički kod policije ),da izvadim motor i da oni sve to vide ali u ovlašćenom servisu.Tu Alficu nikada više nisam ni podigao iz tog servisa.To se desilo pre 30 godina.A sada koje tehnike imaju da to sve vide na licu mesta pa to je čudo.Takođe sam imao belaj sa kamionom koji vuče beton.Taj kamion po zakonu u Fr.na ulici odnosno u saobraćaju troši naftu a dok stoji na depou ili dok čeka na istovar betona onda radi na lož ulje (nafta bez poreza).E ja da uštedim neku kintu namestim da to stalno radi na lož ulje ali žandar priđe kod auspuha i gurnu neku alatku sličnu alkometru u izduv i tu mi ja bio kraj. Hteo sam da kažem da će malo po malo da nas sve nauče na normalno ponašanje samo što će za neke biti bolno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Mart 12, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Bas me zanima u kom veku ce biti donet taj zakon posto nam je vlada u kucu, ako neko cita novine. A to sa brojevima je divna stvar, ali niko nije procitao deo zakona koji se odnosi na decibele i dozvoljene kolicine co2 u izduvnim gasovima. Ja licno mislim da smo mi opet najebali, a Akrapovicima uskoro pada cena, vec vidim Db killere iz domace manufakture. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coolair 14 Napisano Mart 17, 2008 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Ripanj Motocikl: Honda Helix CN250 Prijavi odgovor kao problematičan Ja koliko znam, na tehničkom pregledu čitaju br. šasije i br. motora, i zapisuju iste u listove tehničkog pregleda, uz sve ostale podatke, koji s uustanovljeni na teh. pregledu. E sad, dve kopije nose se u MUP, koje tamo ostaju prilikom registracije. Broj uopšte ne mora da je ukucan u saobraćajnu, jer svaki od "ovlašćenih" ima CB, pa može da proveri. Pored toga, uvode se nove tablice (to znamo), saobraćajne, i NALEPNICE, zalepljene na vetrobran (ako ga nema-pored prednjeg fara), bez kojih registracija ne važi. I ono naj tužnije za većinu srpske motorizovane populacije: vozila starija od 15 godina, dva puta godišnje MORAJU na tehnički pregled > Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...