Disko Nindža 10784 Napisano Novembar 21, 2014 Hronični Motociklopata, 7445 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan znaci za Tasos najbolje sa nekom enduraljkom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2637 Napisano Novembar 22, 2014 Drug član, 1632 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Sve što je lepo kratko traje.Tako se i nama završava ovaj mini odmor Poslednji dan smo bukvalno ceo proveli u Limenariji.To je drugi po veličini grad na Tasosu i stvarno lepo izgleda.Videli smo ranije jednu lepu radnju sa suvenirima pa smo hteli i to da završimo pre polaska kući.Posle upoznavanja sa gazdom radnje,saznajemo da je on drugar sa našim domaćinom Zagosom i da su zajedno dosta puta dolazili u Srbiju.Kupujemo poklone i dobijamo na poklon mapu Tasosa na našem jeziku.Lep gest,nema šta.Šteta što je ne dobismo ranije,moglo se još nešto videti i obići. Malo dalje je giros kod Djoleta.Kažu da je baš ovde najbolji na celom Tasosu.Muzika svira,oni pevaju,peku meso i zovu goste da svrate kod njih u lokal.Nas su ubedili, sedamo da ručamo.Na kraju nam šalju palačinke gratis.Inače šetalište je puno kafića,restorana,butika ma svega ima.Grci su totalno opušteni i veseli,mislim da ove priče oko krize njih ne dotiču previše.Bar je moj utisak takav. U povratku do stana,svraćam u perionicu da skinem prašinu i prljavštinu sa motora,greota da bude prljav Posle tretmana....Al se sijaaaaaa,kao nov. Uveče smo spakovali stvari u kofere,ispozdravljali sa domaćinima i otišli da odmaramo.Celu noć je duvao neki ludački vetar sa kišom da sam mislio da će oboriti motor.Srećom do jutra se sve smirilo i imali smo baš lep dan za vožnju.Doduše čekalo nas je nešto preko 900 km do kuće ali izdržaćemo.Evo par slika sa povratka. I to bi bilo to.Posle nekih 10 dana ponovo smo kući.Vraćamo se svakodnevnim obavezama i poslovima.Kraj.... Ukupno smo imali 8 noćenja ,3 na Ohridu i 5 na Tasosu.Prešli smo oko 2700 km,potrošili xxxx para i stvarno se lepo proveli.Tasos je prelep i stvarno vredi otići.Po mogućstvu motorom i ostati bar 10 dana da bi se lepo obišao i istražio natenane.Ako ne,onda iznajmiti skuter ili kvad ,ne znam cene za rentiranje.Mi smo imali samo 5 dana za njega i videli deo lepote koju pruža.Možda se već sledeće godine vratimo,pa da dopunim ovu temu novim slikama i mestima. Što se tiče cena,znajte da nisu male i da nije jeftino.Gorivo je bilo oko 1.7 eura i više.Giros,pljeskavice i ostala brza hrana oko 2-2.5 eura,hleb oko 1 eura,voće bas skupo.Ručak za dvoje u restoranu od 25 eura pa na gore.Trajekt za nas dvoje i motor je koštao 11 eura u jednom smeru.Smeštaj na Ohridu oko 10 eura po osobi,a na Tasosu 25 eura za studio.Na oba mesta smo bili prezadovoljni.Evo da postavim adrese o smeštaju.Ohrid:Apartmani Hadži Milutin NikolićUlica,Dimitar Vlahov 57A Tel ++389(0) 76 501 103++389(0) 78 201 518e-mail:milutinnikolic@yahoo.comTasos:Nemam tel ali ga možete kontaktirati preko sajta.http://www.motozagos.gr/Hvala na pohvalama,drago mi je da vam se svidja.Pozz 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2637 Napisano Novembar 22, 2014 Drug član, 1632 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Steta sto sa mermerne plaze niste nastavili do Vathi plaze koja je na mene ostavila najjaci utisak, prava rajska plaza, pesak kao brasno, a nema ni guzve jer nije bas nesto poznata, a i prilaz nije najbolji - jedino terenac, iznajmljen auto ili motor od kamenoloma. Mada ja sam isao pesaka od mermerne plaze i nisam se pokajao. Bas to htedoh reci...i na mene je ostavila najjaci utisak...doduse ja sam dosao kroz kamenolom (gde damperi nose lance)...avantura samo takva...a najludje je i sto sam se vratio istim putem. Posle toga sam auto odmah odvezao u perionicu. Gledao sam tu plažu na netu ali jednostavno nisam imao dovoljno vremena da sve vidim za 5 dana.Ostalo je jos dosta toga da se obidje,nadam se uskoro. znaci za Tasos najbolje sa nekom enduraljkom Može i tvoj cb,bar ovo gde sam ja išao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar NS 141 Napisano Novembar 22, 2014 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda NC 750 XA Prijavi odgovor kao problematičan Odlične slike a jos bolji tekst SVAKA ČAST KOLEGA! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 147 Napisano Novembar 22, 2014 Svrati ponekad, 291 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: Honda PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan Brzo vam se zavrsio putopis Super je! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan-bandit1200 285 Napisano Novembar 22, 2014 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: N.Beograd Motocikl: VIRTUELNI Prijavi odgovor kao problematičan svaka čast....uživao sam čitajući Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boris babic 744 Napisano Novembar 23, 2014 Drug član, 1190 postova Lokacija: Beograd - Cherry Spa Prijavi odgovor kao problematičan Bravo matori. Ako nisam vec napisao ovde ili negde... XT600 kosta 30-35 evra dan ako se uzme odmah. Mozda unapred moze jeftinije da se dogovori. Isplati se apsolutno za dan-dva istrazivanja unutrasnjosti ostrva, sve po putevima od tucanog kamena. Motori imaju kofere, tako da moze da se strpa ranac, foto-aparat, peskir itd. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boris babic 744 Napisano Novembar 23, 2014 Drug član, 1190 postova Lokacija: Beograd - Cherry Spa Prijavi odgovor kao problematičan Bravo matori. Ako nisam vec napisao ovde ili negde... XT600 kosta 30-35 evra dan ako se uzme odmah. Mozda unapred moze jeftinije da se dogovori. Isplati se apsolutno za dan-dva istrazivanja unutrasnjosti ostrva, sve po putevima od tucanog kamena. Motori imaju kofere, tako da moze da se strpa ranac, foto-aparat, peskir itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Novembar 23, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Drago mi je da ste se lepo proveli! Odlicno opisano i dokumentovano slikama, BRAVO! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2637 Napisano Novembar 23, 2014 Drug član, 1632 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Hvala momci. Borise,vidi se da su godine letovanja na Tasosu iza tebe,sve znaš Nije mi palo na pamet da pitam čoveka za cene rentiranja,a video sam da ima i XT-ku.Ko ne ide motorom isplati se da uzme za ona nepristupačnija mesta na ostrvu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...