Jump to content

Moto Zajednica

Avantura 2014

Recommended Posts

  • Svrati ponekad, 139 postova
  • Lokacija: Vrnjacka Banja

Cuo sam da mi Srbi imamo tri sveta mesta u inostranstvu: Krf sa ostrvom Vido, Zejtinlik i Hilandar.Mislim da je to nešto što bi svaki Srbin ili ko se Srbinom oseća trebalo da poseti ,kada dovoljno sazri i oseti potrebu , da neguje i čuva uspomenu na jedno teško vreme kada je naš narod postradao i kada smo izgubili gotovo četvrtinu stanovništva, pretežno muškaraca. Ta ideja me pratila vec neko vreme i kako to biva uz Bozju volju ukazala se prilika i to ne samo za obilazak navedenih svetinja vec i drugih interesantnih mesta sto cu pokusati da vam opisem uz rec i sliku.

 

Sebe ne bih svrstao u Bajkere ili kako kaze Vukajlija" Čovek koji više voli motore nego roštilj, kevu i ćaleta zajedno. Od običnog motoriste se razlikuje po tome što "sportski motor" izgovara sa istim izrazom lica kao kad kaže "crknuta mačka", a ni u motoriste, vec u posebnu grupu tesko opisivu ljudima koji sami nisu zavirili u anatomiju svojih ljubimaca i to ne zbog popravke vec iz radoznalosti i strasti prema nepoznatom cije delove sa upornoscu upoznaju i nakon toga kao slagalicu sklapaju da bi na kraju spoznali prirodu zveri i stopili se sa njom ne kao krotitelj i zver vec kao dusa i telo ,a zdrav duh i zdravo telo razne prepreke lakse prelaze.

Moj ljubimac je R1100R nadjen preko interneta u dalekoj Svajcarskoj vec otpisan i od vlasnika i od servisa oglasen da se prodaje za delove radi oslobadjanja prostora. Njegovog novog vlasnika je Bozja promisao nasla u Srbiji dok se borio sa prazninom posle prodaje vernog R850R ,i razmisljanjem da mozda 2 tocka i nisu za njega. Kockice se u momentu slazu, takvom neverovatnom preciznoscu da bi sa takvom srecom iz Las Vegasa za sat izasao kao "milijuner".

Eto toliko za veceras ,a nastavak sledi

post-7112-0-09375800-1415735570_thumb.jpg

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 139 postova
  • Lokacija: Vrnjacka Banja

I tako...krenem da ceprkam pa mu sredim jednu sitnicu pa drugu pa vidim nesto mu zubici u menjacu tupi, tu se zamislim,mislim volim ja da cackam al da kasapin bude hirurg to ne biva. E tu naletim na nekog Djuntu ,neki kazu alhemicar ,a neki mistik,sigurno se zna da je nasao higsov bozon experimentisanjem na nekom GS-u. Malo mi je trebalo vremena da skupim hrabrost i da se uopste obratim sa za mene velikim problemom ,a za njega sitnicom tipa kapice za ventil mada njegova filozofija nalaze da i ona mora da zadovoljava neka svojstva, i nakon detaljnog saveta Velikog Majstora Loze jedne cuvene svapske sekte (kojeg pozdravljam ovom prilikom i nadam se da nece da mi zameri) otvara mi se novi svet bez distorzije realnosti jednostavan kao obuvanje razgazenih mokasina...

Cilj je brzo postignut,svabe sam zajebo srpskom medicinom na glodalici starijoj od mene.Da sam znao da produzim radove na mehanici bar jos mesec dva uzivao bi za toliko duze, a onda pade Obrenovac i mnogi drugi po Srbiji na vodi. Sav sjaj podviga ostade u garazi,a poce da se gasi za putovanjem bilo gde i to ga zamalo kisa i vlaga ugasise. A onda u nekom kisnom avgustovskom danu citam neke predloge da se ide negde i zar se raspali u momentu. Veli neki forumas putevima Srpske vojske pa Hilandar pa Zejtinlik pa Kajmakcalan pa Atina pa...Kako citam jeza me hvata,a ruke drhte.U sebi pomislih "hvala ti Boze".

Prvi put cujem coveka, Predsjednik Valjevac,plan saopstava vojnickom preciznoscu. Sta da kazes osim razumem.

Jutro 13.09. Predsjednik pre toga reko ,po pozivu zborno mesto na skretanju za Vrnjacku Banju . Dva dana vec pratim prognozu, i vidim ko ide iz pravca Valjeva naje.ace. Sedim u garazi gledam u svapsko cudo ,divim se serbskom filigranskom radu i tu me obuze mirnoca. Padoh u san onaj najsladji kad krenu poznat zvuk "Bad to the bone" . Skacem, znam ko je ,pustam da zvoni minut ,zvuk boxera se mesa sa melodijom telefona . Predsjednik veli stizemo.

Krecem dok me ispraca duga iznad zavicaja

post-7112-0-17110600-1415918582_thumb.jpg

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 139 postova
  • Lokacija: Vrnjacka Banja

Veliki pozdrav Severiane,postavio si zlatan standard sad imamo za cim da jurimo :zdravo:

 

Na mestu sastanka parkiram makinu i gledam prema Kraljevu.Nebo i zemlja se sastavili i crni zid pljuska ide prema meni gutajuci sve pred sobom. Mene jos uvek obasjava sunce. Kao iz tunela izronise dva svetla . Ekipa je stigla i upoznajemo se na brzinu ,Dragan (Predsjednik) i Zoran .Vidim nema treceg clana i pitam gde je, Predsjednik kratko rece "stize specijalnim letom sutra".Dalje nisam nista pitao. Preds. saopsti da treba da zaobilazimo autoputeve i da uzivamo u lokalnim putevima i predelima . Kaze tvoj kraj, vodi. Krecemo i biram put kroz Srpsku Burgundiju,dobar asfalt fenomenalne krivine i krajolik ispunjen vinogradima mame osmeh zadovoljstva . Na zalost nemamo vremena za obilazak vinarija koje polako vracaju tradiciju domacina kojem je u dnk upisan genetski kod vinogradarstva . Geni su cudo,na izgled je sve promenjeno negde posle 45 generacije su skrajnute radi zadruga i industralizacije,a vino trazi ljubav,nezan dodir,mnogo muke,pa te tek onda nagradi svojom toplom dusom.Na srecu ravnoteza se vraca. Prolazimo Zleginje jos jedno selo

vinogradara pored kuce Djorica pintora gde cetvrta generacija upija tajne pravljenja buradi. Voleo bi da moji saputnici sve to vide i dozive ali za to je i dva dana malo,a nas ceka dug put.

Izbijamo na jezero Celije i hvatamo pravac Blace,Prokuplje. U Prokuplju nas sacekalo sunce. Uvodim saputnike u centar gde se parkiramo i dok silazimo sa motora prilazi nam covek i trazi neki dinar. Po kratkom postupku ga otkacim,navika iz mog mesta gde prosjaci dolaze da odrade sezonu. Predsjednik ga pita jesi li gladan ,covek rece jesam,predsjednik ga odvede negde.Ja i Zoki sedosmo u prvi kafic i tu poce razgovor. Zoki je Banjalucanin dusom 100% u Srbiji ,a telom na Tajlandu po pola godine svake godine. Price iz tog dela sveta prosto raspaljuju mastu,a Zoki ih ima mnogo.

post-7112-0-26346200-1416081688_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 139 postova
  • Lokacija: Vrnjacka Banja

Predsjednik se vraca ,kupio je prosjaku namirnica za par dana. Gest dostojan Predsenika MC Lions iz Valjeva ,ime mu je Dragan, coperas preobracen u endurasa ,idejni vodja ove ekspedicije zajedno sa svojim misterioznim clanom ciji se specijalni let ocekuje.

post-7112-0-95578200-1416082734_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 139 postova
  • Lokacija: Vrnjacka Banja

Nije proslo mnogo,a crni zid koji smo ostavili za nama kod Vrnjacke Banje ,stize i u Prokuplje. Taj front je Zoki probijao od Banja Luke do Beograda na Suzukiju Gladiusu. Nakon odmora u Bg-u Zoki se pregrupisao sa Predsjednikom i zajedno su izvrsili proboj fronta kod Vrnjacke Banje. Od tog momenta trudimo se da uvek budemo korak ispred .

Voznja se nastavlja od Prokuplja prema Leskovcu .Na momente vozimo pored autoputa gde iz zezanja preticem ove sa autoputa pa ih pustam glumeci spitfajera u niskom letu.

Fotografija jos uvek nema. Krenuli smo al nas pupcana vrpca jos drzi vezane za svakodnevne obaveze i probleme .Jos uvek nismo u modu Putnika.

Za mene je najlepsi deo puta kada se ta pupcana vrpca presece,onda vise nije vazno gde putujes vec samo da putujes.

Stizemo u Leskovac i stajemo da pitamo dve zene za neku kafanu. Ispostavlja se da je jedna od njih bajkerka . Ispraca prijateljicu i 20 min prodje u prici sa njom kako su joj i muz i sin zaludjenici. Onda nam rece kafana je tu 300m dalje.

Dok uzivamo u trenutku okrepljenja u kafani, crni zid fronta stize za nama. U trenutku poskakasmo i nastavismo dalje.

Nesto pre granice sa Makedonijom front je bio brzi. Crni zid nas proguta u momentu ,prve kapi se razbijaju o vizire,a po zvuku njihovog udara osecas da inferno tek sledi.U tom trenutku nailazimo na benz. pumpu i tu se sklanjamo.Ulazimo unutra da popijemo pice dok nevreme prodje,a unutra nas ceka scena iz filma Unforgiven. Nekoliko mrkih pogleda i mrtva tisina. Zauzimamo sto i trazimo konobara. Likovi nastavise sa pricom na nerazumljivom jeziku,pojavi se konobar i razume ono sto i ceo svet razume kafa i cocacola, kad ga upitah ima li narandzaste prsluke posle tri puta ponovljenog pitanja pokaza mi na frizider sa picem u fazonu izaberi sam koji sok orange ja te ne razumem.

Pumpa evropska muka balkanska. Predrasude na obe strane jedino sto nam ostaje je sami da premostimo razlike i nesporazume. Ustajem sam i nalazim prsluk na polici bez pitanja vadim pare i placam.

Pljusak se stisava, oblacimo kisna odela i krecemo dalje. Sledeca stanica Bitolj.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 139 postova
  • Lokacija: Vrnjacka Banja

Vec na ulasku u Makedoniju hvata nas mrak i pocinjemo da forsiramo, medjutim brzo nas hvata kisa i pocinje agonija. Vec znate kako izgleda autoput kroz brda sa dve trake . Malo, malo pa u krivini gledam da ne naidje neko iz suprotnog smera. Iako sam tuda prosao mnogo puta po automatizmu kad vidim samo dve trake zaboravim da obe idu u istom smeru. Uz par stajanja radi odmora po par minuta stizemo u Bitolj. Smestaj nismo obezbedili unapred vec idemo na srecu. Pljusak pocinje da nas ljusti kao koru banane. U tom nailazimo na dvojicu likova koji cepaju pivo ispred prodavnice. Pitamo za hotel, a oni se polu balsumirani nekako dogovorise pa nas uputise 500 m dalje. Hotel dobar al sa jednom nepremostivom manom,nema parking, sa ulice direktno ulazis u hol. Osim mog bmw-a ,ostali su noviji motori mazeni i pazeni od svojih vlasnika koji imaju pravilo"za mene moz i trotoar ,a za njega mora garaza". Nastavljamo dalje,a kisa nastavlja jos jace da pada preteci da spere i boju sa motora. Setaju nas tamo-vamo kad odjedanput iskoci lik iz auta ispred nas. Kaze ja sam bajker vodim vas da vam nadjem hotel. Mi srecni ko kucici kad im bacis kost posle slave. Ali medjutim ispostavlja se da je u Bitolju upravo poceo filmski festival. Sobe su u zadnjih pola sata razgrabljene kao zejtin devedesetih. Mi u neverici. Nas spasioc kaze nema frke trazimo dok ne nadjemo. I tako on sa nama narednih sat vremena levo desno pa uz neko brdo prema nacionalnom parku. Konacno nalazimo hotel i smestamo se. Naseg spasioca Zorana pozdravljamo uz dogovor da se sutra obavezno vidimo u gradu. Padamo u krevete na zasluzeni odmor.

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 139 postova
  • Lokacija: Vrnjacka Banja

Jutro izgleda maglovito ,ali plan je jasan, pravac Kajmakcalan. Treba da stignemo do manastira u podnozju planine Nidze. Tu treba sa grupom nasih ljudi da uhvatimo prevoz do vrha planine.

Pre samog manastira pod vodjstvom Predsjednika pogresno skrecemo levo. Pocinje offroad.

post-7112-0-79234000-1416427482_thumb.jpg

post-7112-0-49840500-1416427504_thumb.jpg

Na brdu preko puta vidi se selo i crkva za koju pogresno mislimo da je manastir.post-7112-0-54422600-1416427624_thumb.jpg

"Kartu citaj seljaka pitaj" kazu mudri ,pa po tome i mi dobijamo instrukcije i nalazimo manastir 800 m od pogresnog skretanja levo

post-7112-0-19270300-1416428285_thumb.jpg

Stizemo ispred manastira gde dobijamo informaciju da su svi vec otisli. Ispred stoji proverena ruska masina uaz, a na pitanje kolika je cena da nas izveze na Kajmakcalan makedonac ko iz topa tece 100 eur. Ja se u sebi mislim "za sta 100 evra ,za pola sata voznje" jaoj koliko sam bio u krivu. Posle 2,5-3 h voznje priznajem da je za onakav put do vrha planine i nazad 100 eur bagatela. Usput preticemo uaz koji je krenuo pola sata pre nas a makedonac ponesen nasim odusevljenjem ne stedi masinu. Dok se priblizavamo vrhu

otvara se fantastican pogled

post-7112-0-71761300-1416428795_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 139 postova
  • Lokacija: Vrnjacka Banja

Predsjednik je odusevljen komforom i ubrzo nas ruska masina izvozi na ciljpost-7112-0-65067800-1416430153_thumb.jpg

post-7112-0-96398900-1416430184_thumb.jpg

Prvo krecemo da obidjemo kosturnicu gde mnogi nasi junaci ostadose. Usli smo unutra ali cudna jeza nas spopade. Iz postovanja prema palim zemljacima nismo slikali samo smo se pomolili za njihovu dusu i izasli napolje.

post-7112-0-75941400-1416430416_thumb.jpg

post-7112-0-21856800-1416430450_thumb.jpgpost-7112-0-84972700-1416430552_thumb.jpg

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 139 postova
  • Lokacija: Vrnjacka Banja

A onda zavrsni uspon.

Kajmakcalan

"Кајмакчалан је највиши врх планине Ниџе са 2.521 m надморске висине, на граници Републике Македоније према Грчкој (Мариово). Сачињен је од гнајса и гранита, а познат је као поприште најжешћих борби на Солунском фронту током Првог свјетског рата 1918. године. На њему је подигнута спомен капела где се налази и урна, у којој је (било) сахрањено срце доктора Арчибалда Рајса. Уз цркву стоји и костурница у којој се налазе остаци палих бораца"

Recima je neopisiv osecaj kada sa vrha pogledate prema Srbiji

post-7112-0-54516500-1416431104_thumb.jpg

post-7112-0-45545500-1416431144_thumb.jpgpost-7112-0-68194600-1416431182_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 139 postova
  • Lokacija: Vrnjacka Banja

Polako Lepir-u. Lepir je clan ove ekipe a mecka sa detetom ce tek doci na red.

U medjuvremenu evo jos malo slika.

post-7112-0-79892800-1416494531_thumb.jpgpost-7112-0-44915800-1416494560_thumb.jpgpost-7112-0-36411500-1416494602_thumb.jpg

Vreme se menja u roku od dva minuta

post-7112-0-98624300-1416494713_thumb.jpgpost-7112-0-53846000-1416494788_thumb.jpgpost-7112-0-45658200-1416494813_thumb.jpgpost-7112-0-28374400-1416494864_thumb.jpg

  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 139 postova
  • Lokacija: Vrnjacka Banja

Sunjaram po livadi oko kapele i upijam svaki detalj,kad odjedanput nesto se zeleni na uzbrdici. Boja oksidiranog bakra.Uzimam predmet u ruku i u trenutku sam skoro 100 godina u proslosti. Sliku borbe na Kajmakcalanu nije tesko zamisliti. Jos se vide ostaci rovova , komadi deformisanog gvozdja, bodljikava zica i caure granata ugradjene u kapelu. Predmet koji sam pronasao je deformisan kursum, lep suvenir i podsetnik na slavne dane. Pokazujem zrno saputnicima .Sledecih pola sata svi saraju pogledom po zemlji,trazeci ostatke skoro vek stare ,ali bez uspeha. Ulazimo u kapelu. Tu je i urna gde je nekad bilo srce Arciblda Rajsa najveceg srpskog prijatelja,coveka koji nas je tako objektivno opisao da tesko da neko moze bilo sta dodati ili oduzeti opisu.

<a href=http://s25.postimg.cc/9tvx2yp5n/photo_1.jpg' alt='photo_1.jpg'> photo_2.jpg photo_3.jpg[/img]

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 139 postova
  • Lokacija: Vrnjacka Banja

Opisivati prirodne lepote kao sto je vrh planine na preko 2500m nadmorske visini po lepom danu je nezahvalno,isto je tesko opisati istorijska mesta gde su nasi preci ostavili traga u teskim vremenima i dramaticnim bitkama ,zbog emocija koje vas ponesu tada. Te stvari jednostavno treba licno obici ,osetiti culima,dodirnuti. Ono sto se moze koliko toliko opisati jesu neke svakodne stvari. Dve su stvari koje su ostavile upecatljiv utisak na nas i to ne stvar nego ziv covek Brka-Cacanin covek pun iskustva i univerzalnih znanja i vestina nesto kao svajcarski perorez u prenesenom znacenju. Covek pun interesantnih prica,teorija,ali na kraju ipak kako sam kaze "Ja sam vuk samotnjak" pa smo mi posluzili kao ventil za izrucivanje svih tih prica. I tu on krene da prepricava price o skijanju,alpinizmu ,planinarenju itd. kad ga mi upitasmo da li je imao susrete sa divljim zivotinjama na tim svojim planinarenjima ,narocito u situaciji kada je sam, a on rece "Sretao sam se sa vukovima, ali mi je najajci utisak ostao od susreta sa medvedom " ,mi se pretvorismo u uvo svi, "osetim ga ja sa druge strane zbuna ,i zaobidjem ga ,on na svoju stranu, sta bi bilo da smo sreli oci u oci ne znam ,mozda bi ja izvukao deblji kraj ,a mozda on ali mislim da je bila mecka sa detetom pa velim bolje da se udaljim,a i ona je sigurno osetila da nisam ni ja bas maciji kasalj pa i ona mene zaobisla zbog deteta". Tu je nastala nasa vedra misao MECKA SA DETETOM koja nas je uvek zasmejavala i dodavala pozitivnu energiju u teskim situacijama do kraja naseg puta.Za naseg Lepira Brka je ostao misterija do kraja jer je smeo da se zakune da ga zna sa Tajlanda gde covek koji radi neku trgovinu nakita nenormalno lici na njega.

 

Druga stvar koja je ostavila utisak na nas je UAZ ruska masina o kojoj sam posle prvih 45 minuta voznje promenio misljenje. Narocito posle silaska ,gde nam je na pola puta nestalo gorivo, pa smo prepusteni gravitaciji uletali u leru iz rupe u rupu i jarugu. Masina je nesalomiva primerena uslovima koji tamo vladaju jer je nazalost put do Kajmakcalana unisten kisama i traktorima.

DSC00824.jpg

 

P1050068.jpg

 

P1050067.jpg

 

P1050069.jpg

 

P1050013.jpg

 

P1050001.jpg

 

P1050070.jpg

 

P1050004.jpg

 

P1050009.jpg

 

P1050005.jpg

 

P1050071.jpg

 

P1050078.jpg

 

P1050074.jpg

 

P1050079.jpg

 

IMG_0080.jpg

 

 

image uploading site

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 139 postova
  • Lokacija: Vrnjacka Banja

Posle fenomenalnog dana ispunjenog emocijama,predelima,ljudima kao iz filma vratismo se u Bitolj. Predsjedniku zazvoni telefon. On kratko saopsti koordinate i za pola sata zacu se poznat zvuk. Zvuk poznat skoro svim meridijanima ove nase tesne planete, kako u centrima Jevropskih velegrada,tako i u predelima prapostojbine sviju nas Afrike,ili po bespucima Sibira ,ili po dzunglama Juzne Amerike,ili dalekom Istoku. Ta sprava je iznedrila sektu u sekti. Jednom recju u dva slova GS. Na njemu je dojahao cetvrti clan nase ekipe i clan ovog foruma Joca, poznat kao Joca_GS ili Joca-Rus ili Joca-Legenda. U roku od 48h dosao je sa sibirskih -20 stepeni na Bitoljskih 16. I pri tom se nije umorio ič.To veče smo sa nasim novim prijateljom Zoranom i njegovom devojkom obisli Bitolj. Posto sam i ja iz turistickog mesta ,zivo su me interesovala desavanja u Bitolju,a kada mi je Zoran ispricao sta sve ima od maja do septembra samo sam ucutao. Moja Kraljica kontinentalnog turizma u momentu je dobila izgled Dama sa zeleznickih stanica Krusevca ili Beograda. Pivo me je utesilo to vece dok su ameri delili lekciju nasima iz basketa. Ako nista drugo,bar je kisa stala.

Sutradan po planu nastavljamo dalje. Prvo na Srpsko vojnicko groblje u Bitolju pa onda Herakleja ,anticki grad. Na odavanju pocasti nasim palim junacima ponovo sretosmo poznata lica.

IMG_0082.jpg

 

IMG_0084.jpg

 

IMG_0085.jpg

 

DSC00843.jpg

 

DSC00842.jpg

 

DSC00844.jpg

 

DSC00845.jpg

 

DSC00848.jpg

 

DSC00847.jpg

 

DSC00849.jpg

 

DSC00846.jpg

 

 

upload pictures

P1050082.jpg

 

P1050083.jpg

 

P1050087.jpg

 

P1050089.jpg

 

P1050091.jpg

 

P1050092.jpg

 

P1050094.jpg

 

P1050097.jpg

 

P1050096.jpg

 

P1050098.jpg

 

P1050095.jpg

 

P1050101.jpg

 

P1050104.jpg

 

P1050103.jpg

 

P1050105.jpg

 

P1050100.jpg

 

P1050102.jpg

 

P1050106.jpg

 

IMG_4277.jpg

 

IMG_4279.jpg

 

IMG_4280.jpg

 

IMG_4281.jpg

 

IMG_4283.jpg

 

IMG_4287.jpg

 

IMG_4288.jpg

 

IMG_4286.jpg

 

IMG_4289.jpg

 

IMG_4290.jpg

 

IMG_4284.jpg

 

IMG_4292.jpg

 

IMG_4293.jpg

 

IMG_4294.jpg

 

IMG_4296.jpg

 

IMG_4282.jpg

 

IMG_4285.jpg

 

IMG_4297.jpg

 

IMG_4298.jpg

 

IMG_4295.jpg

 

IMG_4299.jpg

 

IMG_4302.jpg

 

IMG_4305.jpg

 

IMG_4306.jpg

 

IMG_4303.jpg

 

IMG_4301.jpg

 

IMG_4300.jpg

 

IMG_4307.jpg

 

IMG_4309.jpg

 

IMG_4311.jpg

 

IMG_4308.jpg

 

IMG_4317.jpg

 

 

image free hosting

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 139 postova
  • Lokacija: Vrnjacka Banja

Na vojnickom groblju pao je jos jedan junak, od pada ostade oziljak na alu-koferu GS-a i jos bolniji oziljak na dusi Joce Rusa.

Nastavismo dalje.

Grcka . Kada bi me pitali gde bi mogao da zivim osim u zavicaju Grcka bi bio odgovor. Radujem se od momenta kada stizemo na granicu. Nesto nas vezuje ,nesto nadrealno i sudbinski. Svaki put kada je posetim nesto , ili neko dole me prijatno iznenadi. Na prelazu dok stojimo u koloni i jedan po jedan predajemo pasose,stize grupa bajkera Germana. Jedan od njih neoprezno ulece i uz skripu guma za dlaku izbegava proklizavanje i kosenje naseg kolege. Na pasoskoj kontroli Grci u sekundi uz osmeh vele izvolite. Nedaleko od prelaza stadosmo na pauzu, cudimo se sto nema Germana. Izgleda da su ih malo proveravali. Sa njima smo se sreli jos dva puta. Nisu bili raspolozeni za druzenje.

IMG_4320.jpg

 

IMG_4319.jpg

 

IMG_4321.jpg

 

P1050110.jpg

 

P1050112.jpg

 

 

images upload

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja