Skyrunner 5073 Napisano Avgust 1, 2014 Drug član, 1895 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pa blago se izrazio čovek, "nestručno" he blaži oblik od divljanje, iživljavanje i korišćenje sa namerom da mu se j. keva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Avgust 1, 2014 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan @Skyrunner I to je verovatno tačno, jedva čekaju da nešto sjebu pa da prave igranku i prodaju bolje svoje novine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FTW! 377 Napisano Avgust 1, 2014 Svrati ponekad, 227 postova Prijavi odgovor kao problematičan .... Gledao sam nedavno reportažu fabrike motora BMW, ono je jednako ako ne i bolje od izrade F1, gde je šlus ne znam. Da bi neki proizvod (a pogotovo tako kompleksan proizvod, kao što je moderan motocikl) imao totalni kvalitet, moraju se ispuniti sledeći uslovi: - kvalitetno projektovanje i testiranje - kvalitetna izrada delova - kvalitetna montaža Ako bilo šta od ovoga zakaže, totalni kvalitet opada. Koliko sam video, BMW ne ispunjava u potpunosti, ni jednu od gore navedenih stavki. Skraćuju vreme projektovanja i testiranja, delove outsource-uju po Kini, Češkoj i ko zna gde još (gde nema ni "k" od kontrole kvaliteta), a postoje i vrlo dobro dokumentovane kardinalne greške prilikom sastavljanja motocikala. Kada se sve to skupi, rezultat je jasan. :'( 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Avgust 1, 2014 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Baš ni k nema? Znači kao Jugo? Mislim da si u svemu preterao, ali OK, razumem ja da je mržnja jača od ljubavi Uzgred, jedina fabrika gde se prave motori je u Berlinu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FTW! 377 Napisano Avgust 1, 2014 Svrati ponekad, 227 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dobro, malo bolje od Yuga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FTW! 377 Napisano Avgust 1, 2014 Svrati ponekad, 227 postova Prijavi odgovor kao problematičan A sada ozbiljno, da li misliš, da kada se pretera u uštedi u proizvodnji, kvalitet može da ostane na visokom nivou? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FTW! 377 Napisano Avgust 1, 2014 Svrati ponekad, 227 postova Prijavi odgovor kao problematičan .... Uzgred, jedina fabrika gde se prave motori je u Berlinu. Jedina fabrika, gde se sklapaju motori je u Berlinu. Delovi se proizvode svuda po svetu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokibd 1343 Napisano Avgust 1, 2014 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW GSA 1250 Prijavi odgovor kao problematičan FTW a dje nadje da uporedjus Kinu i Cesku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FTW! 377 Napisano Avgust 1, 2014 Svrati ponekad, 227 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ok, kapiraš poentu. Ne proizvode se svi delovi u Nemačkoj, jer bi to bilo preskupo, tačnije, imali bi manji profit. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Avgust 1, 2014 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Jedina fabrika, gde se sklapaju motori je u Berlinu. Delovi se proizvode svuda po svetu. Ja nisam ni rekao da BMW proizvodi sve delove, naravno da ne i nije bitno gde se prave delovi, već kakvog su kvaliteta. Ja i dalje vidim da je recimo završna obrada na BMW-u izuzetnog, odnosno najboljeg kvaliteta. Fabriku u Berlinu sam pomenuo u kontekstu tvoje tvrdnje da ne valja ni sklapanje, ni kontrola kvaliteta, što je totalni apsurd jer je fabrika robotizovana, a Nemci veoma pedantan narod. Garantujem da je kontrola kvaliteta veoma precizna. Ja im samo zameram na testiranju u fazi prototipa, to bi moralo duže da traje i rigoroznije da bude, ali jebiga, zato odrade opoziv, sve zamene i rešena stvar. Ali tebe boli samo kvalitet kod BMW-a, a nisi ništa prokomentarisao u vezi opoziva na Yamahi V-Star, koji je prestižan i veoma skup model. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FTW! 377 Napisano Avgust 1, 2014 Svrati ponekad, 227 postova Prijavi odgovor kao problematičan Rapitaj se za greške prilikom sklapanja semeringa osovine menjača na R1200GS, ili za cush drive na S1000RR, pa ćeš videti da li je apsurd. Što se tiče Yamahe V-Star, da, propust je ozbiljan, ali to je samo delić onoga što se dešava na BMW motorima. P.S. Tačno je da fabrika u Berlinu ima dosta robota, ali i ljudi, još uvek, rade sklapanje. Mada, ako se robot pogrešno podesi, i on greši. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Avgust 1, 2014 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Menjače ne pravi BMW, pa samim time nije ni njihov propust taj semering. Verujem da je dobavljač dobro izriban. I ponovo ti kažem mani se R serije i generalne mržnje prema BMW-u, zanima me samo K1300R. Znaš li za neki konkretan problem ili opoziv osim ona dva koja sam naveo? I nemoj strani forumi, već daj konkretan link. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Avgust 1, 2014 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Jel su ovo naivni problemi i opozivi na Hondi VFR 1200? Imate malo aluminijumske piljevine u agregatu pa može da rikne http://www.motorcyclenews.com/mcn/news/newsresults/new-bikes/2010/june/jun0410-honda-recalls-vfr1200f/ http://vfrworld.com/forums/showthread.php/32390-Just-Bought-My-New-2010-VFR1200-DCT-Very-Dissatified-(Also-posted-at-VFRD-Discussions) Ali to je Honda, oni smeju da brljaju, samo BMW ne sme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FTW! 377 Napisano Avgust 1, 2014 Svrati ponekad, 227 postova Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se, moja greška. Mislio sam, na glavni semering. Ovaj: http://www.advrider.com/forums/attachment.php?attachmentid=313487&stc=1&d=1337968730 Što se tiče K1300 serije, evo link-ova, pa pogledaj. http://www.i-bmw.com/showthread.php?t=29160 http://www.i-bmw.com/showthread.php?t=44412 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FTW! 377 Napisano Avgust 1, 2014 Svrati ponekad, 227 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jel su ovo naivni problemi i opozivi na Hondi VFR 1200? Imate malo aluminijumske piljevine u agregatu pa može da rikne http://www.motorcyclenews.com/mcn/news/newsresults/new-bikes/2010/june/jun0410-honda-recalls-vfr1200f/ http://vfrworld.com/forums/showthread.php/32390-Just-Bought-My-New-2010-VFR1200-DCT-Very-Dissatified-(Also-posted-at-VFRD-Discussions) Ali to je Honda, oni smeju da brljaju, samo BMW ne sme Znam za taj problem. Tačno je, da je to bio veliki propust Honde. Koliko sam razumeo, potencijalno problematični motori su samo u UK. Naravno, da svi proizvođači prave greške, problem je, kada to postane prečesto. A još veći problem je, kada se kvarovi svesno ignorišu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1715 Napisano Avgust 1, 2014 Drug član, 826 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7, V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno razmisljam,pa nema nista slicno neka alternativa za K1300 koji zelis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7450 Napisano Avgust 1, 2014 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan au bokte kupuj vise taj bmw i postavljaj slike:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Avgust 1, 2014 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.i-bmw.com/showthread.php?t=29160 Čovek je napisao da je BMW priznao da je u pitanju problem. Ne mogu do kraja da čitam, krećem za Srbiju, ali ovo nije strašno ako su mu sredili. Takođe je u pitanju stari problem koji do sada mora da je ispravljen. Ja bih i tako kupio 2013-2014. godište. http://www.i-bmw.com/showthread.php?t=44412 Ovo je bilo u .au, nije u Evropi, a takođe je odrađen opoziv. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Avgust 1, 2014 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, da svi proizvođači prave greške, problem je, kada to postane prečesto. A još veći problem je, kada se kvarovi svesno ignorišu. I Honda je sa novim modelom odmah napravila grešku, a ti razmisli malo koliko novih modela je izbacio BMW u poslednjih nekoliko godina, a koliko ostali. I dok BMW i dalje pravi luksuzne motore, japanci se stisli pa prave sve manje i slabije. Eto, VFR ima takođe nedovoljno nosivost za nekoga ko povremeno vozi i ženu i stavio bi i kofere, itd. 175kg je premalo, kao R motori. Stvarno razmisljam,pa nema nista slicno neka alternativa za K1300 koji zelis. Nema, kažem ja. Možda je to bio B-King, ali ga više nema u ponudi, a i izgledao je poprilično drugačije. au bokte kupuj vise taj bmw i postavljaj slike:) Auuu, najranije za 3 nedelje, evo baš krećem na odmor Znači ima još da se pišemo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FTW! 377 Napisano Avgust 1, 2014 Svrati ponekad, 227 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znači, imam još 3 sedmice vremena, da te odgovorim od kupovine BMW-a. Ok. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Бранило 604 Napisano Avgust 1, 2014 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Нови Сад Србија Motocikl: Gazela Prijavi odgovor kao problematičan И тако...... што кажу све може и овако и онако Ал` мотор мора бити из Јапана 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1835 Napisano Avgust 2, 2014 Drug član, 1694 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se, moja greška. Mislio sam, na glavni semering. Ovaj: http://www.advrider....=1&d=1337968730 ovo gore je tipična korisnička greška , a ne pogrešno sklopljen semering u fabrici.....tipično nečitanje "user manuala" šta se sme, a šta ne sme....to ču ti objasniti kad budeš kupio nekog bmw-a (R serije naravno) i ako budeš hteo..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 19397 Napisano Avgust 2, 2014 Integrisan, 8552 postova Prijavi odgovor kao problematičan Au, aćime, pa još se lomiš U toj klasi, za te potrebe, odgovor se sam nameće i znao si ga još na prvoj strani... Mada, zanimljiva je tema, skoro da je uspelo da ne postane tipičan flejm rat 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FTW! 377 Napisano Avgust 2, 2014 Svrati ponekad, 227 postova Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se, moja greška. Mislio sam, na glavni semering. Ovaj: http://www.advrider....=1&d=1337968730 ovo gore je tipična korisnička greška , a ne pogrešno sklopljen semering u fabrici.....tipično nečitanje "user manuala" šta se sme, a šta ne sme....to ču ti objasniti kad budeš kupio nekog bmw-a (R serije naravno) i ako budeš hteo..... .... Mada, zanimljiva je tema, skoro da je uspelo da ne postane tipičan flejm rat Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1715 Napisano Avgust 2, 2014 Drug član, 826 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7, V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan Mada B-king bacis original topove i Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...