velimirjevtic 471 Napisano Jun 5, 2014 Zainteresovan, 620 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, posto nisam uspeo da nadjem temu konkretno za koriscenje motocikala na kratke relacije tipa do posla i natrag po gradu itd. Naime ove godine sam resio da sa 250cc predjem na 500, konkretno suzuki gs500e, posto su neki planovi za leto i putovanja takoreci otpali pa necu imati neke potrebe za istim razmisljam kako je koriscenje takvog motora za 3km u jednom pravcu i natrag bi verovatno za isti bilo "stetno"(ili ne) pa se nosim mislju da pazarim neko jeftino skuterce od 50cc trajno registrovano, naravno ako bi za suzukija bilo stetno. Zamolio bih iskusnije kolege koji se malo vise razumeju u mehaniku, za misljenja iskustva i slicno. Takodje molim admine da ako sam promasio kategoriju premeste temu gde treba Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 243 Napisano Jun 5, 2014 Zainteresovan, 501 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Slobodno mozes GS500 nista mu se nece desiti cak i na krace relacije, jedino sto su troskovi oko njega veci nego kod skutera, registracija i odrazavanje itd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gagi-racer 568 Napisano Jun 5, 2014 Uvek moze bolje., 614 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Kawasaki ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan Nema sta da mu bude stetno, dok god si ti dobar vozac (lagan na menjacu i gasu, da ga ne pustis na 1000 obrtaja pa ko budala da mu zavrces gas da izvuce, a on sav jadan trese) Nemas nikakav problem. Kawasaki zx6r 2000 godiste sto sam nedavno prodao je vozen svaki dan na Posao 2 i po godine, po gradu,Novom Sadu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Jun 5, 2014 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znas kako se kaze, 98% habanja je u prvim minutima rada, dok je motor hladan. Za 3 km u jednom pravcu, ja bih koristio bicikl ili tomos automatic. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forshizzle 1729 Napisano Jun 5, 2014 slàinte mhath, 1071 postova Lokacija: Holandija Motocikl: FZS1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, koristices full opremu svaki put na tih 3km. Dok ti ne dopizdi. 3km mozes i pjeske ili sto Mile rece biciklom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Jun 5, 2014 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan Znas kako se kaze, 98% habanja je u prvim minutima rada, dok je motor hladan. Za 3 km u jednom pravcu, ja bih koristio bicikl ili tomos automatic. nisam znao ovo za habanje. dobro za znati! hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CrashSm 179 Napisano Jun 5, 2014 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Sremska Mitrovica, Lacarak Motocikl: Honda Rebel CA125, u potrazi za VF750C Magna :) Prijavi odgovor kao problematičan Samo nemoj da ga cepas odma hladnog u crveno, pogotovo ujutro kad kreces na posao. Pustis ga malo da se zagreje ili ga lagano vozis dok masnia ne postigne radnu temperaturu (a dotle si vec stigao na posao ). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Jun 5, 2014 Drug član, 1430 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Motor se haba dok je hladan ili previse vreo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 243 Napisano Jun 5, 2014 Zainteresovan, 501 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakvo habanje sto plasite coveka, pa je li suzuki ima toliko goru masinu od opela ili golfa, recimo ja sam na posao isao opel astrom G benzinac 1.6 svaki dan osim nedelje proslih 5 godina udaljenosti 500 m, moze i peske samo sto sam u toku dana isto morao sa posla da odem do grad jos 2 km jedan ili dva puta dnevno i nista joj se nije desilo. Niti sam je grejao nit nista samo upalim i odma krenem. Pre nego sam je prodao merio kompresiju i bila je u granicama fabricke, sad to isto radim ali sad sa golfom 5 1.9 tdi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spajk 828 Napisano Jun 5, 2014 Vikend motociklista, 676 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda pantheon 125.. Prijavi odgovor kao problematičan Golf 5,matoriii... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Jun 5, 2014 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan Ma teraj slobodno, sta ima da mu bude. Samo nemoj bas hladnog po gasu, ali ovo je gotovo normalna eksploatacija. Povremeno isteraj van grada i razvuci malo da ga mine zelja i natrag na svakodnevni zivot. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8690 Napisano Jun 5, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Ma biciklom. Ja 21 km u jednom pravcu sa biciklom do posla. Neće se ni zagrejati a već ces ga gasiti. Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grunph 11 Napisano Jun 6, 2014 U prolazu, 42 postova Prijavi odgovor kao problematičan 'Vako , kad se masina ugreje nema nikakve veze dal redi 5 minuta ili tri sata.Dok god ima ulja i normalnu radnu temperaturu duzina rad ne igra nikakvu ulogu.Malo ce biti vece habanje, jer se preko 90% habanja desava dok je motor hladan ali samom motoru nece biti nista, Pozeljno bi bilo da ga malo zarejes pre voznje ali nije da bas moras.Jbg ni jedan motor ne traje zauvek, zato se opusti i vozi sa uzivanjem.Pozdrav. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6443 Napisano Jun 6, 2014 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi se ja maltretirao sa paljenjem motora, sauhom, kacigom, opremom za 3 km, pa da mi dzaba daju gorivo. Dok ti upalis motor, navuces opremu, biciklom si skoro stigao. E sad jedino ako si kompleksas, pa te sramota da ides biciklom na posao, onda teraj motor, nece nista da mu fali. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gagi-racer 568 Napisano Jun 6, 2014 Uvek moze bolje., 614 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Kawasaki ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi se ja maltretirao sa paljenjem motora, sauhom, kacigom, opremom za 3 km, pa da mi dzaba daju gorivo. Dok ti upalis motor, navuces opremu, biciklom si skoro stigao. E sad jedino ako si kompleksas, pa te sramota da ides biciklom na posao. Zato je skuter izmisljen od 250ccm Upalis sednes, odes, jos trosi 3.5 litara, ako je Honda milina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 6, 2014 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Razna misljenja su napisana ovde pa ajd´ da i ja lupim nesto: Ja na to gledam ovako: Voznja motora je kao seks, pozeljno je da traje sto duze ali ni tri minuta "na brzaka" nisu za bacanje...! Zato, vozi i uzivaj! Da li si se zapitao koliko se ti habas na kratke relacije?! NISI?! 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CrashSm 179 Napisano Jun 6, 2014 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Sremska Mitrovica, Lacarak Motocikl: Honda Rebel CA125, u potrazi za VF750C Magna :) Prijavi odgovor kao problematičan kolega Sr3ck0 je najbolje objasnio i u potpunosti se slazem! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Jun 6, 2014 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Idealan motor za kratke relacije. Ne haba se, a zadovoljava i sexualne potrebe. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Jun 6, 2014 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Da sam na tvom mestu: do posla pesice ili biciklom, a GS500 ispred kuce, nikad ne znas kad ce da iskoci mogucnost za voznju pa makar na jedan dan. Mislim da bi kupovina skutera za tako malu relaciju bilo bacanje para, a habace se koliko i veliki pa mozda i vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Jun 6, 2014 Drug član, 1715 postova Prijavi odgovor kao problematičan GS u garazi, kinez skuter od 200 e za do posla samo ako si u mogucnosti. Ja sam kratko vreme imao takav skuter, ekstra je za zavrsavanje obaveza po manjem gradu, bolje nema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8690 Napisano Jun 6, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Zato je skuter izmisljen od 250ccm Upalis sednes, odes, jos trosi 3.5 litara, ako je Honda milina Kakva je razlika, isto se moras obuci i na skuter od 250 i na taj GS. Cak i na skuter od 50ccm je ista stvar, Tih 3km vozis jednako brzo i sa jednim i drugim. Jedino ako mislis da manje boli ako padnes sa skutera 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2654 Napisano Jun 6, 2014 ODUSTO OD DIJETE, 2681 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Zato je skuter izmisljen od 250ccm Upalis sednes, odes, jos trosi 3.5 litara, ako je Honda milina Ovo se slažem sa Gagijem , imam u planu kasnije da za grad zamenim ovih 125 za neki skut od 250/300 cc. Mene toliko smori vožnja po Beogradu motorom da nemam volju da ga palim i isterujem iz garaže za gradsku vožnju već se vozikam skuterom. Ja isto kad krećem motorom, prvi start, ostavim ga da radi u leru i dok zatvorim garažu otvorim kapiju, okačim kofer, nabacim kacigu i ostalo on se fino zagrejao i samo gasssss. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6443 Napisano Jun 6, 2014 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, samo sto tesko da u Bg-u imas voznju od 3 km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2654 Napisano Jun 6, 2014 ODUSTO OD DIJETE, 2681 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Po Zemunu koliko hoćeš imam kratkih relacija od 1-3 km. Odem do radnje, banke, keja, drugara ...... kad bih svaki put išao motorom presvisnuo bih. Po meni skuter je izmišljen za veći grad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
roar 393 Napisano Jun 6, 2014 Go BIG or Go home, 413 postova Lokacija: Zemun Motocikl: honda CB 1000 - Big One Prijavi odgovor kao problematičan Idi na posao okolo, pa pređi 9 km u jednom pravcu... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...