Jump to content

Moto Zajednica

Kymko S9 brzi od Piaggio Typhoona, da li je to moguce?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 178 postova
  • Motocikl: Kymco Super 9

Brate, zbog cega ti dajes tolike pare da bi ti skuter isao brze 5-10km/h... daces sigurno 400-500EUR,a za taj novac mozes da polozis za A i budes miran vozeci 125ccm bez lomljenja glave da razmisljas u kom smeru duva vetar pa ce te usporiti na 50ccm. :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ludi kompjuteraš, 729 postova
  • Motocikl: Honda CBR250R 2011

Ako imas B po novom polazes kao da nemas nista, osim prve pomoci. Ako imas B po starom onda imas i Am, proveri vozacku dozvolu imas upisano Am i tada imas samo casove voznje a teoriju polazes bez casova sve u svemu oko 35 000 dinara.

• U prolazu, 83 postova
  • Motocikl: Piaggio Typhoon 50 / Kawasaki z900

Ma imam ja B od 2007 me godine, po starom sam polagao ja i ha konjina sam velika, i treba da vozim jace od 50 kubika :D

• U prolazu, 83 postova

Ma vozio bih ja neko vreme sa dve crvene u dzepu ako me zaustavi pandur, da mu dam za burek. Valjda nebi mnogo smarao ako vozim 125 po kraju malo :D Šalim se, treba to položiti, A kategorija skroz šmekerska stvar.

• Drug član, 1488 postova
  • Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!!

Pa prodaj tu lesinu dok je jos pozeljna po godistu, i kupi starog Tajfuna za dzab-dzabe pare, pa se vozi kako vec zelis... I, naravno, poderi tog Tajvanca... :moto3:

• Svrati ponekad, 241 postova
  • Motocikl: Honda Cbr 900 RR

Nije ulubljen, ali je secen, na pocetku je prepravljan. Nisam znao da rezonantni auspuh moze da ima neku blokadu. Ne znam, najlakse je kupiti jaci i voziti se ko covek. Ali nemam kategoriju. Sad to kosta blizu 30 hiljada, kazem opet zeleo sam malo lakse da idem uz brdo, jer ja ne vozim od tacke A do tacke B, vec volim da predvece sednem i zujim dok ne potrosim to sto sam sipao. Da l to bilo sa nekim pozadi ili sam ne bitno, cisto sam zeleo da malo bolje povuce. Uzeo sam njega bas iz razloga jer sam u grckoj sa devojkom isao ekstra, nikakav kit nije imao, dresina prava, sipao mu neko ulje grk najgore, skuter je bio zvrk. Ovaj moj ni zv od zvrka. Pre kupovine nisam ni mislio da stavljam auspuh, vozio sam i runnera i typhoona sa fabrickim i apsolutno nije bilo potrebe, ali ovaj moj 2009/2010 godiste je bas sporiji. Inace ne bih nikada ulazio u ovo budzenje da me dobri moj drugar nije nalozio, i naravno proveo sam se ekstra, isao skuter 20 dana ekstra, a uzbrdo imao knedlu opasnu dok ne krene onda se razvrti. A na pravcu je bio okej, ma ne znam ni sam. U servisu su mi valjda nastelovali sad amburator, ali nece preko 70 ni da cuje. Pomislio sam da me zeza instrument tabla, e onda sam probao sa kymkom super 9 osurio me i na startu posle odvojio se 7, ili 8 metara ma i vise lupam sad, ali nije bilo teorije da se merimo. Plus imam nov kais orig iz italije stigao, juce opet probao ista svar. Zato i pitam jel moguce to da je Kymco Tajvanac tata za Typhoona, koji je kultni skutercic?

Ako je auspuh secen onda je vlasnik pre tebe hteo da dobije na obrtajima pa ga je sigurno kratio,u prevodu mozes da ga bacis,jednom kad ga iseces to vise nije to i zato ti i trosi toliko i ne ide jer ga ne mozes ustelovati nikako,bar ne sa serijskim cilindrom..

Poslusaj sta ti kazu drugari sa foruma,polozi i vozi neku masinu kao covek.. ;)

• Drug član, 1888 postova

Matori, fora je u tome što ti radiš takozvani - tjuning odnosno sjebavaš performanse dodavanjem novih delova.

Ne daje ti auspuh dodatnu snagu, već pored toga moraš još nekoliko stvari da uradiš

Ako je 2t skuter u pitanju,varas se decko mnogo 1jee1.gif i do 30-40% je jaci 2t motor ako se ukombinuje sa dobrim auspuhom ;)

Ajd ne kaki.

Znam šta sam rekao a ti bi trebalo da naučiš da čitaš šta piše.

Samo auspuh je ništa.

A za neke stvari treba malo više od slušanja, na primer instrumenti

• U prolazu, 83 postova

Mora A da se polozi, do sledece sezone cu da resim to sa kategorijom, a do tada jbg tajfunko nek me sluzi, inace vozikao sam ga celo vece, izgleda se mali malo razvrteo, danas sam mu stavio novi filter za zduhva, ima i kais nov, videcu, emotivno se vezujem za stvari, priraso mi za srce, ipak sam prvi vlasnik :P Doci ce dan kada cu da sednem na nesto jače, a onda pravac Grčka more, da jurim sojke :D

Matori, fora je u tome što ti radiš takozvani - tjuning odnosno sjebavaš performanse dodavanjem novih delova.

Ne daje ti auspuh dodatnu snagu, već pored toga moraš još nekoliko stvari da uradiš

Ako je 2t skuter u pitanju,varas se decko mnogo 1jee1.gif i do 30-40% je jaci 2t motor ako se ukombinuje sa dobrim auspuhom ;)

Ajd ne kaki.

Znam šta sam rekao a ti bi trebalo da naučiš da čitaš šta piše.

Samo auspuh je ništa.

A za neke stvari treba malo više od slušanja, na primer instrumenti

Momak,samo auspuh DAJE dodatnu snagu na 2T motoru,ako se ne razumes imas po netu Bellovu knjigu pa citaj i nauci nesto pre nego sto pocnes da pametujes ovde.4T motori dobijaju mozda 5-10% vise snage sa boljim auspuhom tj protocnim jer je kod njih podpritisak ogranicen ventilima,2T motor je druga prica i sa boljim auspuhom dobar deo smese se vraca nazad u cilindar i motor je jaci.I sta je jace,1.9 dizel ili 1.9 turbo dizel? Sustina ti je skoro ista

• Drug član, 1888 postova

Ti si dečko debil.

A i ja ne znam šta mi bi da se upuštam u raspravu sa takvima.

Najbolji su mi ovi Internet teoretičari, a kad vidi bilo kakvu formulu čudi se ko telence kakve su to kvake i slova.

1.9 dizel i 1.9 turbodizel, da objasnio si, ma pobedio si, ti si kralj i legenda.

• U prolazu, 83 postova

Ljudi bez tih uvreda, nije u redu. Svakako je covek u pravu za A kategoriju, bolje da se skupi lova nekako i da se polozi, pa barem 125 kuba da se tera pa je lakse, a i potrosnja je isplativa za razliku od 50 ccm koji trosi isto kao 125 ccm. Sva ta prica oko auspuha mi je bila kao opcija da se ubrzam, ali ajde realno, sa spuhom se obtaji dizu, samim tim se dernja pa me gadjaju svi sa saksijama kada nocu dodjem ispred zggrade, a plus se i brze trosi motor. Fabrika je fabrika, da mi je Tajfun 125 ne bi razmisljao, ovako je zezanje sa stelovanjem koje moze da traje sto godina dok se ne izbazdari kako treba. A ja nemam sad priliku da sa nekim stalno skidam deklu i probam razne varijante. Veca kubikaza i teraj, to je poenta :)

• Svrati ponekad, 400 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition

Ti si dečko debil.

Najbolji su mi ovi Internet teoretičari, a kad vidi bilo kakvu formulu čudi se ko telence kakve su to kvake i slova.

1.9 dizel i 1.9 turbodizel, da objasnio si, ma pobedio si, ti si kralj i legenda.

pa ja bih se skoro kladio da si ti neki teoretičar internetni.:moto3: Ima Sale i tekako pravo.:takoje:

Sinov Derbi Predator jeste 2003 godište je išao sa originalnim auspuhom bez one blokade (podložke od 7 mm) kod variatora tačno 72 km/h, ako nije bilo vetra u grudi onda možda 75. I to je bio maximaum . Dok se nije iznutra razleteo, pa sam hteo da kupim nov originalni ali je koštao preko 260 €. Pa nađem na njemačkom E-bayu novog Leo Vince handmade i kupio ga sa poštarinom do mene tačno 99 €. Kad smo stavili ovaj novi skuter se preporodio. V max mu je bila odma tačno 92 km/h. Sin je poludio od veselja i bio je među najbržima i ispred onih koji su buđili svoje skutere sa raznoraznim kitovima. Tako se vozio jedno 2-3 mesece i - verovatno zbog prejake snage raspala se kuplunga pozadi kod prenosa. Opet sam tražio po netu i na ebayu pronašao neki sportkuplung - sad se ne sečam proizvođaća - sa 3 različite federe i stavio mislim da feder bele boje. Skuter negde do 2.300 obrtaja uopšte ne krene ali od 2500 - 3000 obrtaja on jednostavno poludi. I ako nisi spreman on se diže na zadnji. Moram da kažem, da motor nije nikad pipan i da je sve original. V max je bila opet preko 90 km/h a potrošnja ispod 4 litara na 100 km. onda se posle desilo da je policija zaustavila jednog klinca, kojem je nabuđeni skuter išao preko 95 km/h, pa su posle plavi oduzeli preko 300 skutera kod mene u gradu pa se sin uplašio ,da ne uzmu i njegov, pa sam stavio izmedu variatora samo tu podložku od 7 mm i skuter je zvanično išao samo 46 km/h. ( izmereno na valcnovima). Pošto je to stvarno bilo za sina prsporo,ja sam onda postružio tu podlošku na 4 mm i skuter ide danas tačno 56 km/h - opet izmereno na valcnovima. Tu brzinu policija još tolerišei tako sin nije imao problema sa policijom. Potrošnja se digla na skoro 5 litara / 100 km. U međuvremenu sin je več položio za B tako da mu skuter više nije aktualan.

Možda bi Džoni ipak trebao da pogledaš taj auspuh i ako imaš možda još uvek onu blokadu (podložku) kod variatora, možda ti je blokada u samom karbu, ili u cdi-u, možda je problem kod samog kuplunga-kvačila pozadi kod prenosa. Ima dosta toga da se pogleda kod samog skutera ali mislim da su skuteri posle 2007-me imali tvorničku blokadu u CDI-u. Znam, da je Aprilia to 100% imala. Koje 2T ulje za smesu koristiš? Probaj sa Castrolom, ide osetljivo bolje.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 162 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZXR 750

Sta A kategorija 35 izadje ako imam B? To sigurno?

Ako si po starom polagao za B, i imas (ili si imao) staru vozacku, pri izdavanju nove osim B, upisuju ti i AM, M, F itd...

Ako imas preko 24 godine i upisan AM u dozvoli, ne mora da polazes prvu pomoc, ne moras da imas teorijsku nastavu i 40 casova voznje. Ja upravo to radim trenutno pa znam iz prve ruke:

1. bez obuke imam pravo da prijavim teorijski test - prijava oko 800 din

2. samo polaganje je 3500 din - polozio

3. lekarsko uverenje - ja platio 2100 din - i to sam zavrsio

4. 20 casova voznje - 15500 din - dovde sam stigao, dao sam 10000 din, i dacu im jos 5500 kad primim platu. Ovih dana trebam da krenem sa voznjom.

5. prijava prakticnog ispita - isto mislim oko 800-900 din

6. polaganje - nisam siguran da li je isto 3500 ili 4000 din, videcu.

I to je otprilike to, ako polozis iz prve cena ne prelazi 26-27000 din. tj. 230-240eur.

To je cena ako polazes za A, za A1 i A2 cena je jos niza, ne znam tacno. Ali najbolje odmah zavrsis za A i ne razmisljas. Jedino je mana sto moras da polazes na min. 600cc. Ja polazem na super tenere 750, a visok sam 175cm.moto2.gif

Jos nisam probao, ali bice veselo.

Da, i ne dajem sve pare odjednom, vec ono, sad polozim teoriju, od sledece plate uplatim casove, od one tamo izadjem na polaganje...

Ti si dečko debil.

pa ja bih se skoro kladio da si ti neki teoretičar internetni.:moto3: Ima Sale i tekako pravo.:takoje:

Sinov Derbi Predator jeste 2003 godište je išao sa originalnim auspuhom bez one blokade (podložke od 7 mm) kod variatora tačno 72 km/h, ako nije bilo vetra u grudi onda možda 75. I to je bio maximaum . Dok se nije iznutra razleteo, pa sam hteo da kupim nov originalni ali je koštao preko 260 €. Pa nađem na njemačkom E-bayu novog Leo Vince handmade i kupio ga sa poštarinom do mene tačno 99 €. Kad smo stavili ovaj novi skuter se preporodio. V max mu je bila odma tačno 92 km/h. Sin je poludio od veselja i bio je među najbržima i ispred onih koji su buđili svoje skutere sa raznoraznim kitovima. Tako se vozio jedno 2-3 mesece i - verovatno zbog prejake snage raspala se kuplunga pozadi kod prenosa. Opet sam tražio po netu i na ebayu pronašao neki sportkuplung - sad se ne sečam proizvođaća - sa 3 različite federe i stavio mislim da feder bele boje. Skuter negde do 2.300 obrtaja uopšte ne krene ali od 2500 - 3000 obrtaja on jednostavno poludi. I ako nisi spreman on se diže na zadnji. Moram da kažem, da motor nije nikad pipan i da je sve original. V max je bila opet preko 90 km/h a potrošnja ispod 4 litara na 100 km. onda se posle desilo da je policija zaustavila jednog klinca, kojem je nabuđeni skuter išao preko 95 km/h, pa su posle plavi oduzeli preko 300 skutera kod mene u gradu pa se sin uplašio ,da ne uzmu i njegov, pa sam stavio izmedu variatora samo tu podložku od 7 mm i skuter je zvanično išao samo 46 km/h. ( izmereno na valcnovima). Pošto je to stvarno bilo za sina prsporo,ja sam onda postružio tu podlošku na 4 mm i skuter ide danas tačno 56 km/h - opet izmereno na valcnovima. Tu brzinu policija još tolerišei tako sin nije imao problema sa policijom. Potrošnja se digla na skoro 5 litara / 100 km. U međuvremenu sin je več položio za B tako da mu skuter više nije aktualan.

Možda bi Džoni ipak trebao da pogledaš taj auspuh i ako imaš možda još uvek onu blokadu (podložku) kod variatora, možda ti je blokada u samom karbu, ili u cdi-u, možda je problem kod samog kuplunga-kvačila pozadi kod prenosa. Ima dosta toga da se pogleda kod samog skutera ali mislim da su skuteri posle 2007-me imali tvorničku blokadu u CDI-u. Znam, da je Aprilia to 100% imala. Koje 2T ulje za smesu koristiš? Probaj sa Castrolom, ide osetljivo bolje.

Nemas kome da objasnis jbg :D ,naravno da bi se trebalo staviti malo tvrdje opruge na kvacilu cisto da se nebi skuter gusio na startu jer mu je powerband pomeren na visljim obrtajima sa sportskim auspuhom ;)

• Podržavam 1

Ja i dalje tvrdim da auspuh ne dodaje nista samo motor radi kako treba (bez blokada). Od auspuha zavisi potrosnja jer vraca smesu u cilindar i powerband tj obrtaji u kojima ce motor imati najvecu snagu. Ali ukupnu snagu ne moze da poveca, samo moze da smanji ili ne. E sad ako gledas skuter koji je dosao iz fabrike limitiran pa promenis auspuh cini ti se da je jaci, i jeste, ali objektivno gledano, samo nije oslabljen0takoje.gif

• U prolazu, 83 postova

E Maxster u pravu si skroz za auspuh, ali ko ce vise sa tim da se zeza, nemam blokade vise, mada sumnjiv mi je cdi, garant ima blokadu, ali je izgleda nesto to komplikovano upakovano, sa bobinom zajedno ili ja lupam sad, ali vidim da cdi nije sam za sebe nego je i Bobina u paketu. To je onda rupa bez dna, da se Cdi kupuje i da se steluje sve posle ponaosob. Sipam mu Ipone scooter Run full sintetiku, castrol tts 2t sam dva puta sipao, ali sam se vrnuo na Ipone.

• U prolazu, 83 postova

Hvala Zloco na informacijama, imam 24 sad cu 25, moram da vadim novu dozvolu do juna valjda ne znam kada je rok, valjda nece da se zajjjj.. kada budu upisivali, jer kakvi su retardi moze da se dogodi da mi ne upisu to AM :P E to too da ne dajem lovu brzo nego na kasicicu, razvukao bi ja to sto duze, dok traje lekarsko :) A valjda ne obaraju mnogo, voznju kola sam iz prve ubo, a sad Super Tenere je poveci, ne znam koliko je okretan za osmicu bas. Kapiram da bih se usemio brzo, i mislim isto to za A, ovo A2 mi je ko da sam neki polu polozajnik :) U kojoj auto skoli vozis? Negde u Beogradu ili, van?

• Uvek moze bolje., 614 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX6R

Ja i dalje tvrdim da auspuh ne dodaje nista samo motor radi kako treba (bez blokada). Od auspuha zavisi potrosnja jer vraca smesu u cilindar i powerband tj obrtaji u kojima ce motor imati najvecu snagu. Ali ukupnu snagu ne moze da poveca, samo moze da smanji ili ne. E sad ako gledas skuter koji je dosao iz fabrike limitiran pa promenis auspuh cini ti se da je jaci, i jeste, ali objektivno gledano, samo nije oslabljen0takoje.gif

Ukratko.

AUSPUH, povecava SNAGU 2T masine.

Tunning 2T masine je mnogo zajebana stvar, i mnogo teza od 4T masina, jeste ima manje delova, u kontekstu nema bregaste-ventile i ostale gluposti koje ima 4T masina, ali znati ustelovati 2T masinu, znati izmenuti i prilagoditi nesto na takvim masinama, e to je vec umetnost.

I mnogo faktora utice na povecanje snage, a najvise utice auspuh, to je srce 2T masine.

Citaj malo za svoju dusu, ako volis da znas nove stvari.

http://www.petrolmag.net/view/articles/features/50cc-scooter-exhaust-shootout/

http://www.tuningmatters.com/reviews/exhausts/scooter-tuning-exhaust-test/

Gagi-racer, jasno mi je to sve. Zar mislis da bih vozio high performance 2t masinu a da nisam citao o auspusima. To je visa matematika na 2t motorima. Ja samo kazem da motor proizvodi 100% snage kada ima idealnu smesu koja idealno sagoreva, idealnu kompresiju sa idealnom tolerancijom klipa i cilindra, idealnim karikama i idealan auspuh koji izvlaci max snage iz agregata. Dakle, to je 100%. On iz fabrike kad izadje, nije tjuniran da koristi 100% vec da trosi sto manje i traje bar dok traje garancija. Recimo da je to 80% sad lupam brojeve. Stavljanjem drugog auspuha, filtera vazduha i vece dizne moguce je izvuci 100% iz tog agregata tj. dobiti tih 20%. Nakon toga, jedino kako je moguce povecati snagu je povecanjem kubikaze. Dakle auspuh nije povecao snagu agregata vec je samo omogucio agregatu da isporuci tj proizvede 100% snage. Slazem se da je auspuh vrlo bitan i da se ne treba sa njim zaebavati bez ozbiljnih matematickih proracuna. Osim zapremine, duzine i oblika auspuha bitan je i materijal od kog je napravljen auspuh jer moze biti elastican i neelastican auspuh. Imao sam i jedan i drugi na masini. Ono sto me je iznenadilo je da mi je veca rezona za manju kubikazu sto sam kasnije i shvatio jer na nizim obrtajima dostize maximum snage a na visim gubi dok je kod kita koji sam imao vecina snage bila vec u crvenom opsegu obrtometra. Takodje, fabricki auspuh koji je sad stavljen je mnogo tvrdji i debljeg zida tj neelastican.

• Svrati ponekad, 400 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition

E Maxster u pravu si skroz za auspuh, ali ko ce vise sa tim da se zeza, nemam blokade vise, mada sumnjiv mi je cdi, garant ima blokadu, ali je izgleda nesto to komplikovano upakovano, sa bobinom zajedno ili ja lupam sad, ali vidim da cdi nije sam za sebe nego je i Bobina u paketu. To je onda rupa bez dna, da se Cdi kupuje i da se steluje sve posle ponaosob. Sipam mu Ipone scooter Run full sintetiku, castrol tts 2t sam dva puta sipao, ali sam se vrnuo na Ipone.

Verujem da je problem u blokadi CDI-a. Pogledaj malo na njemačkom e-bayu, ima i otvorene CDI evo jednog sa ponude,sad neznam kakav je tvoj originalni ali ima i takvih L I N K

A ovde imaš kompletnu ponudu CDI-a za Piaggio L I N K

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja