Jump to content

Moto Zajednica

Pomoc na putu za Evropu - gde se uclaniti?

Recommended Posts

• 4_tocka_i_karoserija, 1882 postova
  • Motocikl: -
Pre 16 sati, Kavke je napisao:

Evo, da se uveris da nema veze sa izmenom već postojeceg paketa. 0acf454810da9e8ed89152fa33009ecb.jpg

Sent from my PPA-LX2 using Tapatalk

OK, recimo i da jeste tako (ja brišem mailove, pa nemam ništa osim , ali sasvim je moguće da su bili identični).

Zanima me da li je neko doživeo sledeće (hronološki):

- kupio x paket sa z uslugom

- vozzi promenio pakete, ukinuo z uslugu u sklopu tog paketa

- kupac x paketa tražio z uslugu

- vozzi odbio da pruži uslugu z jer ta usluga više nije u slopu paketa x

Ako je neko to doživeo, onda ih treba tužiti, i zatvoriti ih po mogućnosti.

Pre 15 sati, max80 je napisao:

Bila je tema, a i u ovoj se pisalo par strana ranije da su kolegu ostavili u Rumuniji. Znači ne IT, AU, FR, DE, nego na 200-300km od Srbije. Nisam ispratio do kraja, ali znam da taj dan se nisu uopšte pojavili. 

Nažalost, ja sam malo skeptičan oko ovo priče - ja već godinama radim neki "support" i znam koliko često korisnici jednostavno ne prate i ne poštuju šta se traže od njih, pa im je kriva druga strana, a ne bih se iznenadio da je baš to bio slučaj jer: 

On 15. 8. 2022. at 20:01, mick je napisao:

Nakon ispale kontaktirali su drugara, rekli kao da nisu imali poziv sa broja telefona koji je vezan za  app. tj da app. nije startovana sa evidentiranog broja telefona.

Sasvim je moguće i da ja "grešim dušu", da je sve ispoštovano od strane korisnika, i da Vozzi nije ispunio svoje obaveze, ali bože moj - advokati obožavaju takve slučajeve.

U suštini, ja sam sa Vozzi imao isključivo lepa iskustva u tri "manja slučaja" u Srbiji (dve male asistencije na licu mesta, i jedan šlep od 35km).

I, pored toga što si mi realno brzo stigli vozači, najviše mi je prijao njihov odnos - svaki put su me zvali po nekoliko puta.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 694 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu
2 hours ago, zaludan said:

Nakon ispale kontaktirali su drugara, rekli kao da nisu imali poziv sa broja telefona koji je vezan za  app. tj da app. nije startovana sa evidentiranog broja telefona.

Kada sam prvi put uplatio Vozzi koristio sam službeni telefon sa koga nemam roming, koji bi mi trebao u slučaju poziva. Baš zbog toga sam više puta pitao da li pomoć može da se traži sa drugog broja. Šta ako je na mom baterija ispražnjena, izgubim ga ili oštetim na putu? Odgovor je bio da može sa bilo kog broja, bitno samo da je vlasnik paketa na lokaciji.

Svakako apsolutno glup razlog da nekome ko ti je uplatio paket ne izađeš u susret, zbog trivijalnog razloga.

Ovde je sistem vrednosti poremećen. Nama je pozitivno ako neko uradi nešto što je naplatio i što mu je obaveza. To nije pozitivno već normalno. Poenta je na negativnim stvarima koje nisu normalne, čak i protivzakonite, kao što je promena uslova paketa u toku njegovog trajanja i davanje lažnih informacija korisnicima...

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 61 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Street Glide, Ducati Supersport S

Da odgovorim na pitanja gore - već su me šlepali sa stranim tablicama 2021. - znači moglo je. Uredno mi je izdiktirakla strane tablice kada me je pozvala da proveri da li je to vozilo, znači znaju da sam uzeo za strane tablice i onda rekla da su u MEĐUVREMENU promenili, kao i još sijaset odredbi. Nisam se udubljivao, pošto ih svakako neću više koristiti posle ovoga. Dobio sam preporuku za Atlas od nekoliko ljudi ako nekome treba, nisam ih koristio, tako da za sada samo prenosim preporuke.  I da, pročešljao sam mail-ove, nisam obavešten o promeni uslova korišćenja, a i sve da jesam nemaju pravo da menjaju uslugu koju sam već platio, ili su dužni da ponude povraćaj novca. 

Promenio član Ognjen_Nbg
  • Sviđa mi se 1

• -, 1747 postova
  • Motocikl: /

Imam jedno pitanje, uzmes npr ovaj full paket od 13 i nesto hiljada...

Tamo pise, slep do kuce je moguc samo ako bi popravka trajala duze od 48h.

Takodje pise da je pokrivena popravka do 600e (400 komsiluk).

E sad, sta se desava ako meni crkne npr dsg ili dizne ili crknu laser farovi ili crkne kardan, ili sta god sto je skupo za popravku?

Dodju ovi, odslepaju me do ovlascenog servisa, tamo detektuju kvar, imamo na stanju sve delove, bice gotovo do sutra. Cena 1000e...

Sta tad? Doplacujes razliku ili te slepaju kuci?

• Ne silazi, 1335 postova
  • Motocikl: Y
Pre 2 sati, ser je napisao:

Takodje pise da je pokrivena popravka do 600e (400 komsiluk).

Kako je regulisano placanje ovih 600e, vozzi plati odma preko racuna a ti razliku ili ti platis sve a vozzi ti refundira naknadno.

Drugar je tako imao problem pre par godina sa amss, isto bilo njihovo da plati pa ceti kao refundirati naknadno ali nikad nije dobio.

• -, 1747 postova
  • Motocikl: /

De znam.

Znaci moras da imas u dzepu jos 100e za mito serviseru da kaze da nema nista od brze popravke :)

Mislim, po meni je bolje da za motor imas u dzepu ili ostavis kuci 200-300e za najam kombija ili prikolice i troskove puta ako dodje do nekog vanrednog sranja, ako ides na voznju gde je krug na tu oko 1000km od kuce. Mislim koje su sanse da ti nesto ozbiljno crkne u voznji od 1000km....

Pa eno travelmanu jugo ne crkava nigde, a gde je tu neki motor koji je odradjen 10x kvalitetnije i jednostavnije od bilo kog auta.

• Podržavam 1

• Drug član, 1279 postova
  • Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L

Jedino dobro je sto tamo ne mozes doci na red za dve nedelje,tako neka ga duvaju pederi.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• U prolazu, 42 postova
  • Motocikl: Kymco Xciting 300R

Moze, stricu je pre 15 dana na q7 crkla pumpa za adblue u DE primljen je odmah u ovlasceni servis 3000e popravka, ja krenem njegovim ML-om da ga doslepam meni pobrljavi menjac takodje u DE, za 2h uradjen reset menjaca u ovlascenom servisu za 92e i dovucemo se nazad do Srbije.

• Drug član, 1710 postova

Ja danas planirao da uplatim onaj paket Srb+EU od 5500 din sada citam da mrsili neka 00 tu. (Vozzi) Prvenstveno za auto me zanima a i jednom godisnje ako odem Grcke, znaci moram tamo da podmitim servisera da bih dobio slep? Ali opet jeftinije nego neko iz Srbije da dodje po mene. Eventualno skinem kompjuter i kazem ispao mi ako se pokvari nesto drugo, ne mogu valjda za 2 dana da nadju kompjuter za auto 2001 godiste a ja necu polovan:).

Promenio član Biker Q
  • Haha 1

• Hronični Motociklopata, 7315 postova
  • Motocikl: Freza 600 Blue Thunder

Ima li neko iskustva sa Atlas osiguranjem? Neko ih je pominjao gore, takođe i jutjuber Nemanja AutoAnaliza ih već dugo reklamira, ovako na prvu ruku deluju korektno, al znamo da nije uvek tako...

• U prolazu, 42 postova
  • Motocikl: Kymco Xciting 300R
Pre 4 sati, travelman je napisao:

Jel ovo neka zajebancija sa q i ml ili se stvarno dogodilo.

Stvarno, usput burazer u okolini Beča natočio 57l benzina u ML-a koji troši ED

IMG_20230526_064430.jpg

Promenio član Peconi90
  • Hvala 1
  • Haha 1

• Drug član, 1279 postova
  • Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L
Pre 13 sati, Peconi90 je napisao:

Moze, stricu je pre 15 dana na q7 crkla pumpa za adblue u DE primljen je odmah u ovlasceni servis 3000e popravka, ja krenem njegovim ML-om da ga doslepam meni pobrljavi menjac takodje u DE, za 2h uradjen reset menjaca u ovlascenom servisu za 92e i dovucemo se nazad do Srbije.

To je bas retkost,uglavnom ne mozes obican servis da zakazes bez 7 dana a ne popravku.

• Podržavam 1

Pre 8 sati, Biker Q je napisao:

Ja danas planirao da uplatim onaj paket Srb+EU od 5500 din sada citam da mrsili neka 00 tu. (Vozzi) Prvenstveno za auto me zanima a i jednom godisnje ako odem Grcke, znaci moram tamo da podmitim servisera da bih dobio slep? Ali opet jeftinije nego neko iz Srbije da dodje po mene. Eventualno skinem kompjuter i kazem ispao mi ako se pokvari nesto drugo, ne mogu valjda za 2 dana da nadju kompjuter za auto 2001 godiste a ja necu polovan:).

Pa, realno, nije realno da popravak košta više od 200e, i da će da bude gotovo za max dva dana. Ili, recimo 500e, i da ce da bude za dva dana - moraš da računaš da će i u Srbiji da košta nešto, i ja računam da, ako će bilo gde preko to da košta npr 500, tj. da ću ja da doplatim 300, to verovatno i u Srbiji košta barem 200-300, i to je onda OK.

Ako ipak košta više, onda stvarno ne očekujem da će da mi završe za dva dana.

Tu može da bude realnost da neka skupa elektronika crkne, i da je imaju na stanju za novija kola (goreopisani Q), ali za moju kantu (2007) za tako nešto mora da ili crkne menjač što nije realno da crkne bez najave, ili da zvekne motor, što možda i može da se desi (ne baš, ali u teoriji može), ali onda ne postoji nikakva šansa da bude popravljeno za 2 dana.

Ja sam uzeo taj Vozzi od 5,500 - ako hoćeš, pusti mi broj telefona da ti pošaljem Vozzi 40 - dobiješ 500 kinti popusta na ovaj paket.

• Ne silazi, 2267 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5
pre 18 minuta, zaludan je napisao:

ali za moju kantu (2007)

Ŝta ja da kažem za moju korolu, iz 1998...:)

• Haha 1

Ja moju šerpu iz 87e ne bi dao za te dve vase novije kante.

Auto je ko i gazda ;) ... Sto stariji to  bolji. Nikad mi nisu bili jasni oni sto pouzdanost mere godistem  proizvodnje.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

Pre 19 sati, Blaza je napisao:

Ŝta ja da kažem za moju korolu, iz 1998...:)

Pa ti ni nemaš elektronike, samim tim ni briga :D

Ja vozim matorog francuza punog elektronike...

• Haha 1

• Ne silazi, 2267 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5

E, nemo se vređamo :)...a 4 el. dizne, a tps senzor, a lambda sonda ? 

Doduše, sve ostalo je klotara...:jee:

Sretnem danas na smederevcu drugara koji ima šlep sluzbu, pitam ga za misljenje o vozzi i slicno a on samo mahne rukom i kaze 90% kriminal i pranje love.

On nikad nije bio ni u jednoj organizaciji, radi samostalno a kaze neki njegovi kukaju jer ne mogu da naplate kintu. Ko od clanova prihvati poziv ide sam svojim vozilom a onda juri vozzi i slicno da mu refundirau troskove.

Kaze, juce je isao za NS i neke nase gastose sa D tablicama doslepao u bg ovlasceni servis a tokom puta mu se vozac zalio da ga njegovo osiguranje ispalilo i nije htelo da mu obezbedi slep nego da on sve plati pa cemu oni kao refundirati.

On patrolira autoputem do pozarevca, kaze prosle godine u sezoni je jedan dan ostalo 100tinak vozila u oba pravca na potezu bg nis pa me pita gde je tu matematika da neko gratis vozi na konto kupljenog vozzi paketa.

Pitam ga onako radi reda sta savetuje a on kaze poneti pare za slep do prvog majstora jer je kupovina osiguranja cisto bacanje pare.

Mozda malo i funkcionise po lokalu al one price vozimo te iz svecke nazad u srb su sarena laza.

Prvo i jedino pitanje, koce da uposli svoje vozilo par dana i pritom sve to finansira a onda juri refundaciju kad sve to moze lagano da zaradi na slepu po lokalu.

• Svrati ponekad, 94 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom DL650

Ima logike ovo što @travelman zbori ali me i zanima da li ima neko među nama ili neko naš ko je iskoristio to šlepanje iz na pr. Švabije do Srbije ili je stvarno šarena laža.Ja sam imao dva šlepanja po Srbiji sa Vozzi i bili su brzi i korektni.A šta je,stvarno,sa tim daljim destinacijama?

Druže Travelmane :D,  svaki vlasnik auto-šlepa e lopov, a ovi što rade po autoputu su i ozbiljni kriminalci koji svašta bacaju po putu, i lupaju ljudima kola po parkinzima.

Izvini, ali meni jednako ima smisla ova priča sa pričom tog lika sa šlepom.

Zamisli, 100 ih se pokvarilo u danu.

A zamisli, vikendom, prođe i preko 70,000 vozila kroz Bubanj potok.

Matematika ide na ruku Vozziju i svima ostalima, i te kako...

Da nije toga, osiguravajuće kuće bilo koje vrste ne bi postojale.

• Sviđa mi se 2
  • Haha 1
  • Podržavam 2

Pre 2 sati, zaludan je napisao:

Izvini, ali meni jednako ima smisla ova priča sa pričom tog lika sa šlepom.

Izvini ali ti imas razloga da ih branis jer si koristio njihove usluge 3x a ja mogu da ih opanjkavam jer mi ič ne trebaju i ne zanimaju.

Znasli nekoga ko je dobio slep od hamburga do bg. Ili si bar cuo za taj slucaj.

Matematika mi nije jaca strana pa mi zato ti slikovito objasni, da si ti kojim slučajem slepadžija da li bi ti kao partner vozzija ulozio npr 1000e u gorivo da bi nekoga doslepao/odslepao a onda te iste pare potrazivao od vozzija da ti refundira.

Ako je njih 100 koji su ostali u kvaru uplatilo po 50e za clanarinu to je 5000e.

Ako je npr za svakog od njih potrebno po 500e da se odslepaju u eu to mu dodje 50000e.

Pre 2 sati, zaludan je napisao:

Da nije toga, osiguravajuće kuće bilo koje vrste ne bi postojale.

Znasli kako osiguravajuce kuce opstaju.

Pa tako sto ne isplacuju stete al da ne palamudimo.

Enoga biciklista izneo svoj slucaj da je angazovao advokata, sta mislis koliko je njih izvisilo za fer odstetu.

Onaj bugarski x5 sto sam okačio kad sam se vracao iz grekosa je isto imao neko njihovo osiguranje ali ga nije dobio pa je zato angazovao onog naseg lesinara. Al da ne palamudim sad retroaktivno.

• Drug član, 1511 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650
Pre 10 sati, travelman je napisao:

Ako je njih 100 koji su ostali u kvaru uplatilo po 50e za clanarinu to je 5000e.

Ako je npr za svakog od njih potrebno po 500e da se odslepaju u eu to mu dodje 50000e.

Izvini, ali ovog puta nisi u pravu.

Osiguranje, recimo, nije uplatilo 100 korisnika, vec npr 10.000. Od njih se pokvarilo 100. Da ima matematike debele, ima. Mada, nije matetatika. Klasicna statistika :)

Neko napisao gore. Svako osiguranje od toga zivi, ne od "ne isplate stete". Koliko njih prijavi zdravstveno na puti, koliko se razboli? Isplacuju u dinar, a kada se zalis, i obrazlos, doplate. Kao, recimo, meni. Udario me taxi na parking, isplatili stetu, zalio se, doplatili. Auto samo ispolirao.

Ja to, vozzi i slično, uplacujem da budem "miran"

Evo, ni Vozzi nije kao sto je bio. Ja sam bio prezadovoljan. Caletu se potopio auto, posto se aplikacija vezuje za coveka, a ne za auto, prijavim da sam ja vozio njegov, dodje slepka i poveze kuci njegov auto.

E, sada, ono naj spominjanije. Promenili su uslove. Sada uz evropa paket, ne voze kuci (iz bilo kog razloga) vec do servisa, i finansiraju stetu do 200e. I to moze biti mač sa dve ostrice. Npr. Strada alternator, realna cena cirka 300e, Grk (primer, posto nasih najvise koriati za tamo osiguranje), kaze opravka 700e. Ipušio ga i vlasnik i osiguranje. 

Juce uplatio drug "Altlas" cirka 8.000din, voze kuci iz bilo kog razloga, ili ucestvuju u popravci do 500e. Ali je 8.000din cena osiguranja...

A sto se tice vozaca slepki, taj tvoj prijatelj gore... Znam ih dosta. Ni jedan nije "jadan" lopov do lopova. Kapital napravise. Dan danas rade. 

• Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja