Dejan Nešković 801 Napisano Mart 28, 2014 Bivši baksuz :), 599 postova Lokacija: Beograd / Leskovac Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Misli sa kojima počinjem ovu temu mi se krčkaju u mozgu čitavu godinu... Mnogo puta su ispričane priče o negativnoj konotaciji koju bajkeri sa sobom nose, vezano kako za fizički izgled, tako i za ponašanje u saobraćaju. Takođe, česte su priče i o bajkerima kao ljudima velikog srca i dobre volje koji na sve strane, koliko mogu, pomažu zajednici kojom su okruženi. To nije tema ovih mojih razmišljanja. Šta je zapravo tema? - Jedan primer: Cara Dušana, stojim na parkingu blizu pešačkog, navlačim kacigu i rukavice, a već sam u punoj opremi. Žena vodi malo dete za ruku. I dete na sred pešačkog, podiže ruku, počinje da cima majku i pita: "Mama, mama, jel ono vanzemaljac?" Moj osmeh od uha do uha... - Još X primera gde prolazim pored škole, obdaništa, a klinci pogleda prikovanog za mene i motor. Usporim ili skroz stanem, barem da mahnem i da se osmehnem. - Neretko, roditelji prilaze sa malim detetom i molbom da ga stave na motor ili da pipne kacigu. Nikad, ma koliko da žurim, nisam odbio. Štaviše, imam komšiju čija devojčica svaki dan kada krenu u šetnju, obavezno dolazi do motora, da sedne i uradi "brm, brm", pa nastavljaju dalje. Tih je primera zaista mnogo. I da, deci smo najinteresantniji. Trudim se da svaku takvu situaciju iskoristim. Trudim se da i toj deci a i roditeljima pokažem da bajkeri nisu samo namrštene face, duge brade i kose, turiranje i jurnjava. Jednog dana, za 10-15 godina, sva ta deca će doći u godine da mogu da polažu vožnju. Želim da im lice momka pod kacigom, sa osmehom i podignutom rukom koja maše, ostane urezano u sećanju... Neke to možda podstakne da sednu na motor i srode se sa njim. A i ako ne, barem se nadam da će se setiti čoveka ispod kacige kada sledeći put sa njim budu delili kolovoz. Na taj način, ako svi krenemo sa istim stavom, za 10-15 godina ćemo imati mladež koja je mnogo svesnija našeg prisustva, a to može biti samo dobro. Voleo bih da pročitam ako je još neko imao razmišljanja na ovu temu. 62 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kabuto 56 Napisano Mart 28, 2014 U prolazu, 81 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da, definitvno smo mnogo zanimljivi deci, ista iskustva imam i isto postupam. Sve se u ovoj priči svodi na to ko je kakav čovek i da li će se osmehnuti i mahnuti detetu, poigrati sa njim i dozvoliti da sedne na motor ili ne. Osećaj je najlepši, kao i inače osećaj koje može da izazove samo dete. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2322 Napisano Mart 28, 2014 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan Uvek mashem deci kad blenu u mene sa zadnjeg stakla u kolima, na ulici itd.. Juche sam bio kod Nixa na kafi i parkiram motor, prilazi devojchica sa dedom pita jel mozhe da sedne na motor Mozhe naravno, pridje i digne ruke u vis, rastopio sam se. postavim je na motor i gledam je kako uzhiva "brm brm" Sve neshto zagleda, pipka sa nekim strahom i znatizheljom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maski 1033 Napisano Mart 28, 2014 chef, 1843 postova Lokacija: na proplanku Prijavi odgovor kao problematičan moj drug zoki sa harley-em je bio alergičan na decu. nikad nije dozvoljavao da deca sednu na motor jer mogu šnalom od sandalice ili cipelice da izgrebu farbu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Mart 28, 2014 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan Eeeee de je ova tema ranije . Imam ja par klinaca iz komsiluka koji jedva cekaju da me vide na motoru da ih provezem ili da samo sede. A jedan klinac je kriminalan ima 5 god, i cim cuje motor izlice na raskrsnicu ( najgora stvar koju uradi....) i odma moli da ga provezem, a nije prob to nego sto mali hoce da dam pun gas, ako ne place ( cim ga vidim ulicem u dvoriste sve mi nalepnice odrao kandzama ) . Njegov mladji burazer koji ima godinu i par meseci cim vidi motor , burazera ili mene odma izgovara brm brm . A ovi drugi manje vise samo krug ili da sede. Inace ovako ne volim uopste kada nisam pored motora da ljudi stavljaju decu na motor ili sami da se motaju oko njega, nedao bog da neki klinac zakaci nezgodno motor, i da padne na njega. grebanje manje vise ali o5 mou ozbiljno da se povrede... 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10494 Napisano Mart 28, 2014 Hronični Motociklopata, 7325 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan i ja imam slicnu scenu, komsije imaju malenog klinca i cim izguram motor iz garaze i startujem ga da se ugreje, mali je vec na ogradi sa osmehom od uva do uva i odma potom seda na svoj plasticni tortinet (sa KLE nalepnicama) i krece zamnom da me isprati 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 894 Napisano Mart 28, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 2075 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Ја већ имам своје двоје који обожавају моторе.Старији једва чека лепо време да га возим у школу или тренинг,наравно има своју кацигу већ три године,рукавице и то је то.Клинка је први пут тражила да седне са годину дана и од тада не силази. А то око пењања на мотор се подразумева увек излазим у сусрет и малим и великим. Знам како ме гледају његови другари кад дођемо до школе. Ја својим клинцима сада покушавам да утувим у главу да бајкери нису оно што сви причају,овакви или онакви већ само обични људи има нас оваквих и онаквих. Не знам шта ме само чека кад клинац још мало порасте ту ће ми остати вечна дилема,али ми се чини да је боље да од мене почне сад да учи него сам. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djubre Toxictrace 959 Napisano Mart 28, 2014 MK "BLACK DRAGONS" ZMAJEVO, 510 postova Lokacija: Zmajevo Motocikl: Honda CBR 600 RR "Crna Mamba" Bajkerski RR Prijavi odgovor kao problematičan Veliko mi je zadovoljdstvo kad masem klincima dok me gledaju,a jos vece kad oni meni masu! Posto zivim u malom selu gde se svi znaju,nedavno sam ustupio mesto vozaca za slikanje dvojici malisana koji nisu znali gde se nalaze kad sam ih seo na motor!Nisu progovarali koliko su bili uzbudjeni dok nisu sisli. bez problema ih popnem pazlivo na motor da malo i oni uzivaju i lep je osecaj kad izmamis malisanima osmeh,a samim tim njihovi roditelji gledace na bajkere kao na normalne ljude a ne kao na divljake... Za novu godinu povodom akcije motomrazeva u mom selu napunio sam punu kesu slatkisa i sparto selom celo popodne i svako dete koje sam video na ulici stao sam kod njega,dao neki slatkis i slikao se sa njima po zelji njihovih roditelja!!! Sve u svemu uvek volim da vidim kako malisani reaguju na motore,a najzanimljiviji deo svega toga je njihov pogled dok su na motoru!To se nemoze opisati! Jednog dana i oni ce biti deo zajednice i verujem da ce se secati tih prvih iskustava sa motorom!!! 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Mart 28, 2014 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Nisu moji klinci ali kao da su moji 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5989 Napisano Mart 28, 2014 Drug član, 2775 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Odusevljen sam temom!!! I primecujem da svi koji smo se upisali u nju, imamo veoma slicna razmisljanja a i postupke! Divan je osecaj kad stojim na semaforu a klinci sa zadnjeg sedista fiksiraju pogled i ne trepcu! Samo se vidi da nesto govore roditeljima, a onda i pogled roditelja u iscekivanju neke reakcije... Jedan lep osmeh ispod kacige, mahanje i namigivanje. Slede izmamljeni osmesi svih putnika koji su pogledali! Posle takve scene mi je cesto toliko puno srce, da mi osmeh ostaje dugo vremena pod kacigom... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7216 Napisano Mart 28, 2014 Drug član, 3011 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan ...isto... Često kad ispred zgrade upalim motor i stavljam kacigu, neko od klinaca prilazi i gleda, već sam dosta puta i stavljao neke ispred sebe i provozam ih 2-3 metra... osmeh, sreća... neopisivo. Bratavog sina sam prošlo leto prvi put vozio, imao je 7 godina tada.. Pitao me dal hoću da ga provozam, reko može al da prvo pitamo mamu, i nazvali je na mobilni, i on je pitao a ja slušam "Mama, jel smem da se vozim sa Andrejem motorom... JEEEEE!!!" I isto ga stavio ispred sebe, rekao mu da se drži i obrnuo krug oko ulice... miran kraj grada, nigde nikog... u toj dužoj ulici sam i dao malo gasa drugom do 40-50 na sat, da oseti ubrzanje, ljudi.. vi to oduševljene niste nikad videli! Kad smo stigli u dvorište, spustio sam ga sa motora a on skače od sreće! I trči kod babe i viče "Baba, provozao me je moj stric!" To je bio prvi put od kad ja pamtim da sam "moj" stric... Inače, tada mi je prošlo kroz glavu, i mene je sa 7-8godina prvi put u životu na motor stavio moj deda stric, koji na žalost više nije živ, i još pamtim taj osećaj, i miris 2t mašine i zvuk, i vetar koji me udara po licu te tople letnje večeri... zauvek ću pamtiti taj osećaj... u meni je ostavio neizbrisiv trag. 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7216 Napisano Mart 28, 2014 Drug član, 3011 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam se setio i ovoga: par dana kasnije, ja ga čuvam i sređujem nešto u garaži, on samo nestao, skontao sam tek posle par minuta i uplašim se, istrčim da vidim gde je i što ga ne čujem, a on 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6388 Napisano Mart 28, 2014 Enduraš, 6381 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Bratanac kad je bio mali i posle kad je malo porastao po poceo da se grebe opremu od mene Cesto ga provozam leti po ulicicama, uziva 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Mart 28, 2014 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan I meni se cesto desava da klinci dobacuju, masu, stanu kao ukopani i gledaju u motor... Obavezno mahnem ili svirnem znam da ce ih to obradovati sigurno. Mislim da im je narocito interesantno (onim bas malima) kada smo u ful opremi zato sto to sigurno ne vidjaju svaki dan . Znam i sam kako sam kao klinac ceo dan provodio u garazi sedeci na caletovoj jawi 350 i zamisljao da se vozim. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
roga 33 Napisano Mart 28, 2014 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW F 650 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast! Tema je extra!!! Imam malog komsiju,koji dok prolazim iza zgrade iz kolica dok ga deda gura,redovno vice brm brm! Svaki put kada prodje pored motora pokazuje dedi prstom! Mali bajker! Imam cerkicu,voleo bih da je u tom duhu i podignem! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Mart 28, 2014 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene cesto dolaze majke sa decom koja ulaze i u garažu, dozvoljavam ih da se popnu, slikaju...nema cirkanja, muzike, galame, ružnih reči, odvrtanja gasa, motor uvek čist, nikad bez opreme,... tako da na neki način doprinosim u Dejanovom duhu. Cesto cujem dok sam unutra kako roditelji vrlo iskreno obećavaju deci motore kad porastu. Verovatno moje godine i poslovni status dodatno doprinose normalnijem poimanju dvotočkaša bar u komšiluku. Svaka cast! Tema je extra!!! Imam cerkicu,voleo bih da je u tom duhu i podignem! Jedna je moja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12692 Napisano Mart 28, 2014 Ne silazi, 7361 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Imam u komsiluku dva klinca. Retko se desi da krenem motorom negde a da me ne isprate ili da ne dodju kad se pere ili nesto servisira. Stave kesu na glavu i imitiraju zvuk motora ceo Bozji dan u basti. Jos uvek su mali, ako budu imali zelju provozacu ih. Ista prica je i kod devojke u komsiluku, sa nesto starijim klincima. Roditelji su im katastrofa iz nekog razloga me ne vole (zale se da im brundam) i istrcavaju na ulicu kako bi sklonili decu kada dolazim a nikada tu ne idem na vise od 2000rpm. Jos od prosle sezone kada ih zateknem na ulici da se igraju pruzim im levu roku da im bacim pet u pokretu. Ta decja lica mi ogreju dusu, cim naidjem, bataljuju fudbal, lastis, odmah formiraju red i ispruze ruke da im bacim pet. Jednom prilikom sam ih sve provozao, bar jedno 10ak. Neko od njih je vec sada bajker, garantujem. Bice mi drago kad budem odrtavio da vidim te klince kako se voze i da cujem kako je nekada prvi motocikl na koji su se vozili bio plavi Kawasaki ))) Zanimljivo i da je meni kao klincu prvi kontakt sa motorom bio Kawasaki, GPZ550 a kasnije 1100. Secam se, sipamo iz flase 2 litra, odemo nekih 5km od naselja i u povratku nam se ugasi :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6717 Napisano Mart 29, 2014 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan . . Не знам шта ме само чека кад клинац још мало порасте ту ће ми остати вечна дилема,али ми се чини да је боље да од мене почне сад да учи него сам. Ako mu razložno predočiš i realne opasnosti nećeš imati problema, mojih dvoje čak ozbiljnije shvataju nošenje opreme i od mene i potpuno su pažljivi kad voze. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6671 Napisano Mart 29, 2014 Ne silazi, 6551 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Nisam bas strucan da objasnjavam socioloske fenomene, ali sam imao priliku da vidim neke stvari u zivotu, pa onda jel', na konto toga formiram svoje stavove i misljenje... Imao sam priliku da zivim u zemlji gde se postojanje motocikla uzima nekako, pa moglo bi se reci zdravo za gotovo. Banalizujem, ali kada zemlja (Italija)ima oko 60 miliona stanovnika i 30 miliona registrovanih dvotockasa, prosto je nemoguce da i u najzabitijem delu te zemlje nevidite nesto vezano za dva tocka. Svako, ali svako, od tih 60 miliona imalo je, ima i imace kontakt sa time. Od najstarijeg starca, koji se i dan danas hvali svojim moto podvizima, pa preko njegove gospodje koja mopedom ode do pijace (ljudi od 70ak godina), njihove dece i unucica (bez obzira na pol)...svi, svi, svi u svesti i podsvesti imaju informaciju o dva tocka i to je nekako najnormalniji, sastavni deo svakodnevnog zivota. Posedovanje se podrazumeva. E sad, da se vratimo na pocetak i na kreiranje misljenja. Pored iskustva, zivotnog ili kakvog vec, postoji nesto drugo sto kod nas u ovom slucaju malo manjka. A to se zove paradigma. To mu dodje to, "zdravo za gotovo" Kada neko odrasta u sredini u kojoj je okruzen necim poput motocikla, onda je i odnos prema njemu malo drugaciji, zar ne. Na ovim prostorima je postojanje motocikla uvek nekako vezivano za nesto sto ne valja, pa kada za razliku od pomenutog, odrastes sa takvim informacijama u glavi, mnogo vise vremena treba da prodje da bi ti (ili bilo ko drugi) promenio stavove. Narocito te koji su ti nakako nametnuti od sredine, jos u doba kada nisi ni mogao da imas svoje misljenje. Opasna palamudjevina, a? MNogo ce jos vode proteci dok se situacija bitnije neizmeni. Za to je kriva nemastina. Ona materijalna, a i neke druge. Pa zato, dobro cinite i dobrome se nadajte. Svojim svetlim primerom razbijte tamu koju nam namecu mracni umovi, oni koji lose misle i jos gore rade, a nisu toga ni svesni. Losa im paradigma. 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6717 Napisano Mart 29, 2014 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Čim dobijem unuke, odma' pravim ovo... 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
roga 33 Napisano Mart 29, 2014 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW F 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene cesto dolaze majke sa decom koja ulaze i u garažu, dozvoljavam ih da se popnu, slikaju...nema cirkanja, muzike, galame, ružnih reči, odvrtanja gasa, motor uvek čist, nikad bez opreme,... tako da na neki način doprinosim u Dejanovom duhu. Cesto cujem dok sam unutra kako roditelji vrlo iskreno obećavaju deci motore kad porastu. Verovatno moje godine i poslovni status dodatno doprinose normalnijem poimanju dvotočkaša bar u komšiluku. Svaka cast! Tema je extra!!! Imam cerkicu,voleo bih da je u tom duhu i podignem! Jedna je moja Alal vera! To je bogatstvo pravo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Meda M 209 Napisano Mart 29, 2014 Svrati ponekad, 292 postova Lokacija: Beograd - Zemun Motocikl: Yamaha Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ako mi ne damo dobar primer, ko ce? Sent from my SmartTab10 using Tapatalk 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Mart 29, 2014 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Nisam bas strucan da objasnjavam socioloske fenomene,... Kada neko odrasta u sredini u kojoj je okruzen necim poput motocikla, onda je i odnos prema njemu malo drugaciji, zar ne. Na ovim prostorima je postojanje motocikla uvek nekako vezivano za nesto sto ne valja, pa kada za razliku od pomenutog, odrastes sa takvim informacijama u glavi, mnogo vise vremena treba da prodje da bi ti (ili bilo ko drugi) promenio stavove. Narocito te koji su ti nakako nametnuti od sredine, jos u doba kada nisi ni mogao da imas svoje misljenje. Opasna palamudjevina, a? MNogo ce jos vode proteci dok se situacija bitnije neizmeni. Za to je kriva nemastina. Ona materijalna, a i neke druge. Pa zato, dobro cinite i dobrome se nadajte. Svojim svetlim primerom razbijte tamu koju nam namecu mracni umovi, oni koji lose misle i jos gore rade, a nisu toga ni svesni. Losa im paradigma. Nisam ni ja al si dotako kultorološku sferu i sad pokušavam da odgonetnem zašto nisam ko klinac zaseo na dva točka već sad ko "matorac". Odrasto sam u dvorištu igrajući se na Vespi, Lambreti i BMW-u, Policija je u osnovnim školama redovno vršila edukaciju na improvizovanim poligonima u školskim dvotištima dok smo mi vozali bicikle, dolazili su motorima, poštari su masovno vozali one APN-ce, proizvodio se Tomos, Rog i MZ a Jawa bilo ih je u svakoj većoj prodavnici auto delova i sve se to moglo kupiti malte ne od jedne plate ili povoljan kredit bez cimanja. Trke su se održavale i subotom i nedeljom skoro po celoj SFRJ, staza u Rijeci je bila jedna od naj prestižnijih i imali smo vozače ala šampiona Vuka Tomanovića, svetskog kalibra a čuvenom Čubri se tapšalo kada se vozao po Beogradu, kad je palio motor prolaznici su se sakupljali čekajući da izađe iz svog dvorišta, motor je bio pojam. Nedevno sam gledao retrospektivu Solex-a i frapantno je koliko je ta marka uticala na bukvalno sve sfere i država ih je propagirala da je bilo gotovo nemoralno ne imati ga u porodici. Naj viđenije beogradske kafane, Šumatovac i Lipa su u sezoni bile okružene Solex-ima. Pardni motocilkistički ešalon je bio obavezna dekoracija u svakom Titovom javnom nastupu. Motor je bio stalno prisutan i lako dostupan al jednostavno se nije primao. Ja sam se ceo život družio sa motorciklistima, ljudi za primer, oni motorima ja autom i nekako se moto grupa nije uvećavala, koliko ih je zajahalo kao klinci toliko ih je i ostalo a zanilljivo je da neki ne voze već dosta godina iako ih ima mlađih od mene i bolje su kondicije. Nije bilo nesreća, pogibije jako retke, roditelji mi nisu zabranjivali kao ni svim vršnjacima, nije bilo negativnog opšteg stava, al jednostavno je između nas i motora nekako postaojala neka praznina koju ni dan danas ne umem da objasnim. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Mart 29, 2014 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ako mi ne damo dobar primer, ko ce? 10°C Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kumche 334 Napisano Mart 29, 2014 Svrati ponekad, 291 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Strah tera roditelje da deci brane motore.Svest da motor nije igracka,da mlad covek drukcije razmislja,da nemas dece za bacanje itd...Da li je to normalno ponasanje ili je normalno sto moje cerke voze motore?Sada sam im zabranio to jer ne cene svoj zivot .Kada sazru malo vise,ljubav ce se nastaviti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...