Jump to content

Moto Zajednica

živke

Članovi
  • Broj tema i poruka

    1465
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: živke

  1. Evo i moje sprave Zahvaljujući @BaneVuk58 ps: Sve danas sutra da napravim lepo, ali nikako, a ova radi posao, i tako
  2. živke

    Cross servis

    To je zaista kros mašina, ako ti je engleski ok, evo ovde imaš service manual, pa vidi sve što te zanima što se intervala tiče: U suštini - ulje na 7.5 sati, provera zazora ventila na 7.5, klip i karike se menjaju na 12.5 sati , servis amortizera i zamena ulja na 12.5 sati itd. Ležajevi po potrebi, proveravaju se posle svake vožnje. Skup sport. Ali u suštini - ovo sve važi ako se motor vozi onako kako je zamišljeno: na stazi. https://cdn.yamaha-motor.eu/owner-manuals/Motorcycles/B11-28199-80- YZ450F-EN-2016.pdf#G9.1243351 Zato sam te i pitao da li gledaš kros ili hard enduro. Jer kod hard endura su ipak malo duži intervali. Znam recimo da servis amortizera ide na 40 sati, klip i karike na 80 itd.
  3. živke

    Cross servis

    Pa da, najsigurnije ti je tako. Napiši koji te modeli recimo zanimaju pa da nađemo manual. A nisam ni mislio da planiraš da se takmičiš, nego mnogi ljudi ne razlikuju kros i hard enduro motore, pa sam zato pitao, da potvrdim da zaista gledaš kros modele.
  4. živke

    Cross servis

    Pa najbolje ti je da nađeš service manual za model koji planiraš da uzmeš - pa ćeš tu videti sve detalje. Gledaš baš kros, za stazu ?
  5. @nebica933 da da , tako ispada Kako si izvadio osovinu viljuške? Pretpostavljam samo čekićem odozgo kad se skinu svi šrafovi? Sa nekom podlogom naravno da se ne ošteti osovina.
  6. A i ja sam se relativno skoro razmišljao kako nam je zamrla tema i kako ništa ne radimo. I onda, pošto sam usled spleta okolnosti nešto izgubio želju da se vozim (nadam se privremeno) - rešim da se bacim na posao i da odradim neke stvari koje odavno planiram, a i da malo prekontrolišem i utegnem magare Prvo jedno dobro puškaranje, ne pamtim da je bio čistiji I onda par sati kasnije - to ovako izgleda: Ovo sam prvenstveno uradio sa namerom da zamenim ležajeve u upravljaču koje sam odavno kupio, ali i silen blokove u gornjem trouglu koji su u međuvremenu popustili i dobili luft. Pa kad već rasturam - zameniću i ulje u štapovima, proveriti filter u pumpi goriva, proveriti zazore ventila, promeniti sve tečnosti i proveriti, očistiti i podmazati (dielektričnom mašću) sve kontakte, a verovatno odraditi i dosta sitnica kojih sada ne mogu da se setim. Nemam neki rok da ovo odradim, a s obzirom na manjak vremena možda i potraje. Ali garažu sam konačno sredio, pa se može reći da u tom smislu imam idealne uslove. I odmah na početku - shvatam da nije loše s vremena na vreme odraditi detaljniju proveru iako je sve ok, jer nikad se ne zna šta može da popusti. Ovoga puta to je crevo ekspanzione posude, a verovatno je skoro puklo jer nisam primetio neki veći nedostatak tečnosti. Inače je dosta zavučeno ispod rezervoara i nije vidljivo dok se ne poskidaju plastike i potencijalno rezervoar:
  7. Ovo je i meni palo na pamet da ne može ulje da iscuri, ali nikad nisam testirao, tj uvek sam radio po manualu . Baš ću sledeći put da proverim da li ima neke razlike kad izmerim na hladan motor i kad poradi par minuta.
  8. @baltrekk hvala puno na ovom odličnom reviewu! Imam dva pitanja: Šta bi izdvojio kao mane koje si primetio ? I za ljude koji još uvek nisu videli motor - kakav je po gabaritima u odnosu na T7 recimo ? Jel puno manji ili su tu negde ?
  9. @Motorcyclist a da pogledaš makar poslednja 2 - 3 posta u temi pre postovanja ? @Blackened ono što sam ja shvatio kao glavnu zamerku je veštačko "oslabljivanje" modela, ne samo u smislu agregata, da ne bi remetili prodaju Afrike. Recimo baš zato je pomenuo tempomat. Jer motor već ima ride by wire, i onda je vrlo lako i jeftino da se doda i tempomat. Ali onda se smanjuje razlika između njega i skupljeg modela. U pitanju je cela filozofija, verovatno ima još takvih stvari.
  10. @kaichi.xo Eto pošto si postao aktivan na forumu - a nadam se da ćeš i ostati - možeš da odeš i predstaviš se u forumu za to, da znamo sa kim pričamo A možda ti i bude lakše
  11. Bože Petra ... šta si čekala do sada Dobro došla!
  12. Rajan po navici bez dlake na jeziku:
  13. Evo jednog skorašnjeg putopisa ako vam je promaklo: https://forum.bjbikers.com/topic/223797-stara-planina/#comment-2996944 @KoleD ti sigurno možeš tu da prođeš bez problema, tj moglo je pre 2 godine, ali ćeš se vrv smoriti. To je nekih 10 km, nije mnogo. Ali je put takav da su mnogi makadamski putevi bolji od njega. Pun je oštrih rupa i non stop moraš da ideš cik cak. Ili da ustaneš i pun gas pravo, ako imaš preko 20cm hoda amortizera
  14. Novolina sigurno ulazi u najuži izbor.
  15. @KoleD deo od sela Jezero do ukrštanja kod sela Vrelo je pre dve godine bio baš loš - neki asfalt koji se maltene skroz raspao i pun je rupa jer se ne koristi toliko. Ne znam da li je nešto popravljano, ali sumnjam. Preporučujem isto što i Vlajku ako već nisi to vozio. Desetak min duže po gmaps i neuopredivo više uživanja.
  16. Kao što rekoh već skoro Svrljig Knjaževac ne treba propustiti. I Knjaževac SB je lep. Tvoja alternativa ima baš lošu deonicu.
  17. Dobro došao! Baci neku sliku mašine
  18. Barem u Lidlu nikad nije problem da se nešto vrati prvih 14 dana.
  19. Baš me nasmeja, nema dalje .
  20. Ahaaa, nisam znao. Pa da, sad sve ima više smisla edit: Šalu na stranu - ni gradove nisam baš ovako zamišljao - iznenadilo me. Baš me zanima gde je tačno sniman video. Verovatno je neki noviji grad. Imamo kolegu iz Kine koji je jedno vreme izbacivao kratke vožnje i snimke, baš sam uživao da to gledam, ali je prestao da se pojavljuje na forumu čini mi se.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja