acim 765 Napisano Maj 14, 2015 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan E sada sam te bolje razumeo Uzgred, ja imam 4 black od pre neki dan, ali razmišljam da kupim i jednu SJCAM, neka imam još jednu za svaki slučaj, a ide i gomila nosača Pak, nervira me kod kineza što ništa nije dorađeno i nikako ne može baš sve da radi kako treba. Imaju puno problema sa softverom, a kako im proizvodi postaju bolji tako i cene idu gore, tako da mu na kraju sve dođe isto. Imao sam nekoliko kineskih tableta, recimo, i bilo je problema koliko hoćeš, a imao sam i više generacija iPadova i oni rade kao sat. Razlika u ceni je sasvim opravdana obzirom da tako sačuvaš živce. Eto, SJCAM 4000 su nekako doveli da radi kako treba, ali zato sa novom generacijom (5000) ima problema preko glave. Takav proizvod zapadna firma ne bi izbacila na tržište jer je to u stvari prototip, a ne finalni proizvod. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
losmi 231 Napisano Maj 14, 2015 Zainteresovan, 518 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan Ovo deluje bas bas zanimljivo... Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1234 Napisano Maj 14, 2015 Drug član, 2316 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam dugo vagao da li sj4000 ili osnovni gopro model. Prelomio sam ipak za gopro i tih 30tak eura vise vredi dati. Snimak kada se uploaduje bolje deluje nego sa sj. Da li youtube vise oskrnavi snimak sj u to necu da ulazim jer je vecini ovde bitniji YT. Baterija na ovom gopro modelu traje 2h i 30min sto je super. A ono sto je najbitnije posto vecini treba za motor je sto je stabilizacija bolja na gopro. Sj ne trpi vibracije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 15, 2015 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da niko nije pomenuo Mobius - mini HD kameru. Mozda nije idealna moto kamera, ali pravi kvalitetan HD snimak i ima dosta opcija. Kosta ispod 60EUR sa besplatnom postarinom. Najveca prednost su joj male dimenzije, nizak ceoni profil i tezina, sto je cini veoma popularnom u RC aero modelarskom svetu, ali i kad je bitno da kamera ne strci. Meni se licno nikako ne dopada "foto-aparat" koncepcija, koju je nametnuo Gopro, a sad je mnogi slede. Totalno nepraktican dizajn za akcionu kameru! Mobius je jednostavnog izgleda, sa svega 3 tastera za snimanje i izbor modova. Tasteri imaju vise funkcija, i moguce ih je programirati, kao i podesiti sve opcije kamere posredstvom USB kabla na racunaru ili telefonu, koji moze da sluzi kao daljinski, sa zivim prikazom. Komunikacija preko USB-a meni ne predstavlja problem jer ugao kamere podesim preko telefona i diskonektujem kabal. Moze da se konfigurise i kao dash cam (automatski start snimanja cim se da kontakt) Dolazi u 2 sirine objektiva. Postoje razni dodaci za montazu, kabal za odvajanje cipa i objektiva od kucista, pa je moguca veoma neprimetna montaza. Nosim se idejom da je trajno montiram na enduro kacigu. Svoju sam porucio sa ebaya. Veoma pouzdan prodavac: http://www.ebay.co.uk/itm/1080p-hd-mini-auto-record-with-power-mobius-actioncam-sports-camera-camcorder/221259368601?hash=item3384160899 Ovo je moj snimak iz kvadkoptera sa Kucaja, (Velika Brezovica, Valkaluci) Youtube ga je prilicno unistio, pa nikako nije merilo kvaliteta. Preporucujem da skinete sirove HD snimke sa Technomoan sajta: http://www.techmoan.com/blog/2013/7/8/the-mobius-camera-the-do-it-all-mount-anywhere-1080p-micro-c.html Poredjenje sa Gopro 3 Black: Mobius USB Tools: https://play.google.com/store/apps/details?id=therau2000.amcamobiusac Zanimljiva modifikacija: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jimmy LaLa 228 Napisano Maj 15, 2015 Svrati ponekad, 407 postova Lokacija: Bos.Brod Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljiv ovaj lily Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
losmi 231 Napisano Maj 22, 2015 Zainteresovan, 518 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan Toliko o dronovima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1924 Napisano Maj 24, 2015 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Toliko o dronovima http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=05&dd=22&nav_category=16&nav_id=995109 Sent from my iPhone using Tapatalk Ne kapiram u cemu je problem, jesu li zabranjeni? Koliko znam, nisu. Mislim njegov je dron, polovan, covek fotograf, strani drzavljanin, sta hoce? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Maj 25, 2015 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Toliko o dronovima http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=05&dd=22&nav_category=16&nav_id=995109 Sent from my iPhone using Tapatalk Ne kapiram u cemu je problem, jesu li zabranjeni? Koliko znam, nisu. Mislim njegov je dron, polovan, covek fotograf, strani drzavljanin, sta hoce? Hitno, javite Đuri da blokira aerodrom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Davor_ 55 Napisano Maj 28, 2015 U prolazu, 99 postova Lokacija: Chicago IL Motocikl: Yamaha FZ8 Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje za one koji korite gopro. Kako vam se racunar nosi sa fajlovima i gopro studiom?? Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoBR 10 Napisano Maj 29, 2015 U prolazu, 12 postova Lokacija: Црна Гора- Бар Motocikl: Suzuki V-Strom DL-650 L0 Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje za one koji korite gopro. Kako vam se racunar nosi sa fajlovima i gopro studiom?? Sent from my iPhone using Tapatalk Ja koristim gopro i kad sam prvi put prebacio snimke na lap top kuci zamalo nisam sve razbio kada sam vidio da mi lap top blokira kada hocu da pustim klip. Isto tako i njihov program, po 100 puta mi blokira dok obradim i memorisem neki video. Sreca pa na poslu imam baš dobar računar koji mogu da koristim i u privatne svrhe pa sad preko njega sve ovo radim i nemam problema. Sent from my GT-I9195 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Maj 29, 2015 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje za one koji korite gopro. Kako vam se racunar nosi sa fajlovima i gopro studiom?? Sent from my iPhone using Tapatalk Imao sam sličan problem. Blokira ti ne toliko zbog procesora koliko zbog raspoložive memorije RAM. Potrebno je dosta memorije za obradu video materijala, kao i brz i velik hard disk. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Davor_ 55 Napisano Maj 30, 2015 U prolazu, 99 postova Lokacija: Chicago IL Motocikl: Yamaha FZ8 Prijavi odgovor kao problematičan Meni na I7 16bg rama 4gb m960 Zakuca racunar na 100%% stalno i to samo fajlovi sa gopro, bilo koju karticu da koristim (imam dvije). Ubi mi laptop samo tako, snimci sa telefona nikakav problem rad u premijeru super samo ako nije gopro fajl (mislim snimljen sa gopro). Zato sam i pitao za iskustva. Dešava li se ikome slično?? @Marko - jel ti dobro radi na racunaru na poslu ili i tu koči?? @Bigdaddy - pa i meni se tako nesto dešava sa 16gb i sa 1tb HDD sa nesto malo SSD na sebi(hibrid)! Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4410 Napisano Maj 30, 2015 Advanced Member, 1966 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Odavno nisam ništa kačio. SJ4000 i dalje radi kako treba, jedna od dve baterijeje dosta izgubila na kapacitetu. Snimak je sa putovanja od prošle nedelje 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2004 Napisano Maj 30, 2015 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Gledajuci ovaj Gligin snimak, pade mi na pamet - nije vazna kamera, vazno je sta snimas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Maj 30, 2015 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan Extra Gligo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Jun 1, 2015 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Meni na I7 16bg rama 4gb m960 Zakuca racunar na 100%% stalno i to samo fajlovi sa gopro, bilo koju karticu da koristim (imam dvije). Ubi mi laptop samo tako, snimci sa telefona nikakav problem rad u premijeru super samo ako nije gopro fajl (mislim snimljen sa gopro). Zato sam i pitao za iskustva. Dešava li se ikome slično?? @Marko - jel ti dobro radi na racunaru na poslu ili i tu koči?? @Bigdaddy - pa i meni se tako nesto dešava sa 16gb i sa 1tb HDD sa nesto malo SSD na sebi(hibrid)! Sent from my iPhone using Tapatalk Imenjače, isti problem sam imao sa laptopom koji je kasnije zbog pregrevanja i ciknuo. Laptop je bio Toshiba Satelitte sa pristojnim performansama, AMD procesor i 4 GB ram, ali i HD na 5200 obrtaja. Sada imam desktop računar,i7, 16GB, 2TB hard na 7200 obrt i SSD na kome je instaliran windows. Zaista nemam nikakvih problema... Pre toga je bila muka živa, isto mi je pucao u toku dodavanja, slaganja clipova. Takođe dođe do 100% i smrzne se. Nekada mi ostane upotrebljiv fajl, a nekada ne... Ima problenma GoPro aplikacija,bez daljnjeg... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Jun 1, 2015 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Odavno nisam ništa kačio. SJ4000 i dalje radi kako treba, jedna od dve baterijeje dosta izgubila na kapacitetu. Snimak je sa putovanja od prošle nedelje Fenomenano imaš plusić Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4410 Napisano Jun 1, 2015 Advanced Member, 1966 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ljudi. Smatram da mi je ovo najuspeliji video projekat i drago mi je da vidim da se i drugima sviđa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Jun 1, 2015 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ljudi. Smatram da mi je ovo najuspeliji video projekat i drago mi je da vidim da se i drugima sviđa. To je zato što si išao sa suvozačicom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4410 Napisano Jun 1, 2015 Advanced Member, 1966 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan I ostali, do sada objavljeni, filmići sa tog putovanja su sa suvozačicom pa se ni meni samom ne sviđaju nešto naročito U ovom se nekako sve složilo. Inače treba još 1 ili 2 komada da obradim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Jun 2, 2015 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Išćekujemo još snimaka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Jun 2, 2015 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan E u tom slučaju da ja podelim jedan svoj,za koji mislim da je među boljima koje napravih. Kamera je GoPro Hero3+ black, a nešto se snimalo i sa Sony HDR https://youtu.be/eM_SeNzzZLs Lep pozdrav, 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Jun 2, 2015 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Kako vam se dopada nosač? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Божа 185 Napisano Jun 2, 2015 Rođen da peca, nateran da radi, 260 postova Motocikl: FZS 1000 (ostali samo dugmići) Prijavi odgovor kao problematičan Dobra fora, nisam do sada video tu poziciju kamere. Klasican nosac ne moze da se savije do tog ugla, tako da bi u tom slucaju bilo resenje dodavanje jednog ravnog nosaca na nalepnicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BIGDADDY 451 Napisano Jun 3, 2015 enduro exploring, 500 postova Lokacija: ZEMUN, Serbia Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Moj apsolutni favorit u DIY varijanti za GoPro kacenje.Cim nadjem malo vremena ima da ga napravim... https://youtu.be/WYUm7Jzka84 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...