Furious Panda 7436 Napisano Februar 2, 2014 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ovom prilikom bih želeo da se zahvalim Tanji na predivnim fotografijama sa ovog i sa svih prethodnih putopisa. Ni jedna priča ne bi bila potpuna bez njenih snimaka. Doduše, malo je počela da me nervira jer sve češće koristi iPhone - kaže da joj je tako zgodnije. Hmmm... Evo mali eksperiment. Da bi napravila ovu fotku katedrale u Modica-i... ... mora da uradi ovo... Skoro istu fotku ja ladno pravim fotoaparatom preko ramena i još više ufatim. Nikakva akrobatika. Ne znam šta ću da radim kad i ona krene da vozi... Ko će da fotka... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
avijaticar 142 Napisano Februar 2, 2014 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: NoviBeograd Motocikl: BMW R45 Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan E, pa nije fer! Daj malo slika sarenih tanjira sa opisom gurmanluka, ja kao ljubitelj krkanluka i dobre kapljice se osecam bas uskracenim! Ima Terra Siciliana sta da ilustruje sigurno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Жарић 1148 Napisano Februar 2, 2014 Пријатељ, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XT 1200 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno,malo gurmanluka,meni je to jaci utisak.Ukoliko je moguce,dragoceno je za neke sa viskom hedonizma i naravno kilograma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zor@n 376 Napisano Februar 2, 2014 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: krupanj Motocikl: transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Panda DOKTORE Hoćemo još Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Februar 2, 2014 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Panda, u 167 postu mi ne otvara neke slike dok ste bili na vulkanu, sredi to, nemoj da me uskracujes Doduse mozda ih samo ja ne vidim. Edit. vidim ih sada sve Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6002 Napisano Februar 2, 2014 Svakom po zasluzi, 12427 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan i ja ih vidim samo do pola Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furious Panda 7436 Napisano Februar 2, 2014 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Da se vratim na temu traženja picerije. Malo je potrajalo ali se isplatimo. Otvorena je jedna na glavnom gradskom trgu, u podnožju katedrale. Parkiramo kao da je trg naš. Em klopa, em pogled, ... ... em pivo. Zadovoljni krećemo dalje. Ostalo nam je još oko dva sata vožnje. Ako isključimo prolazak kroz industrijski grad Gela, gde me je miris vazduha neodoljivo podsetio na rodno Pančevo, ostalo je bilo zadovoljstvo voziti. Svuda oko nas su beskrajne plantaže voća i povrća, predivni brežuljci, pogled ka moru... Vođeni detaljno napisanim uputstvima u stilu: kod bele kuće skrenuti desno, u 17.49h se zaustavljamo ispred ulaza u imanje Mandranova. Stigli smo 10 minuta ranije – postajemo sve bolji i bolji. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furious Panda 7436 Napisano Februar 2, 2014 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo mesto u stvari nije klasičan hotel već fabrika maslinovog ulja u kojoj postoje soba za izdavanje. Velika kuća je okružena nepreglednim alejama maslina i drugog egzotičnog bilja. Da bi posedovao ovako nešto treba da si mnooogo bogat. Sicilija + ogromno bogatstvo sasvim logično asocijaciju na priču o mafiji. Ipak, ljubazni vlasnici ni malo ne liče na ljude sa one strane zakona. Potpuno su posvećeni hotelu i svom ulju koje je nekoliko puta dobilo nagradu kao najbolje na svetu. Naša je teorija da je ženi vlasnika bilo dosadno pa je rešila da se bavi turistima sa svih strana sveta. Na raspolaganju gostima je desetak soba. Malo smo se iznenadili kada su nam rekli da nećemo spavati u centralnoj zgradi nego na železničkoj stanici?!? Šta je to? Diskriminacija prema bajkerima? Zavera protiv Srba? Nije, imamo Makedonca i Bugarku. Nema veze, zavera bogatog Zapada prema siromašnom Istoku! Uaaaaa... Ispostavilo se da su vlasnici imanja svojevremeno kupili lokalnu željezničku stanicu i od nje napravili sobe za goste. Naša soba uopšte ne podseća na čekaonicu. Na naše uobičajeno prvo pitanje kada stignemo u neki hotel: “Koji je password za internet?” dobili smo nesvakidašnji odgovor. “Bežični internet je dostupan na prostoru ispred restorana, svakog jutra od 10 do 11. Ne želimo da naši gosti provode vreme ispred ekrana već da uživaju u okruženju.” 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furious Panda 7436 Napisano Februar 2, 2014 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Interesantan je i pristup jelu. Saopštili su nam šta se priprema za večeru i pitali su da li smo zainteresovani. Nema biranja. Naravno da jesmo. Čak i kada bismo krenuli da tražimo neki restoran u okolini, sigurno ne bismo znali da se vratimo. Svaki događaj ovde je mali ritual. Oko 20h gosti se smeštaju po raznim delovima kuće domaćina da uz čašu vina sačekaju poziv za večeru. To nam je dalo mogućnost da svuda pronjuškamo. Kako žive bogati Sicilijanci? Bogati Sicilijanci žive dobro. Posebnu pažnju nam je privukla soba sa kaminom na kome su poređane slike predaka. Da li se tu krije odgovor na pitanje odakle ovakvo bogatstvo? Bilo nam je glupo da pitamo šta znači heklana maska preko lica ali smo imali nekih pretpostavki. Pre večere za degustaciju se nude četiri vrste maslinovog ulja koje se ovde proizvodi. Malo ulja se sipa na tanjir i hlebom se moči. Da li da spomenem da smo nas četvoro pojeli kilo leba samo uz degustaciju. Ulje je stvarno neverovatno, nikad nisam osetio takav ukus. Kao da je upravo isceđeno, rezi na sveže. Meni i Dušanu se posebno dopao način kako se služe osnovna jela. Devojke donose velike posude i ti sam sipaš koliko želiš. Samo su nas oštri pogledi naših žena sprečili da ne sipamo količinu predviđenu za osmoro. Kad se samo setim... Stop, stop... opet me ponelo. Raspisao sam se o hrani a zarekao sam se da neću. Uz “skromni obrok” pili smo vina iz komšijske vinarije. Veoma... veoma zadovoljni, odlazimo na spavanje. 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furious Panda 7436 Napisano Februar 2, 2014 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Peti dan. Slobodan program. Da bismo se skinuli sa vrata našim prijateljima i dali im šansu da svojim mladalačkim ritmom provedu dan, Tanja i ja smo predložili da svako danas vozi svoju turu. Kobojagi uz negodovanje, predlog je prihvaćen. Moja draga žena i ja sami motorom na jugu Sicilije. Zvuči predobro. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furious Panda 7436 Napisano Februar 2, 2014 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Prvi cilj nam je bio antički grad u podnožju Agriđenta. Kada i posle trećeg pokušaja nisme uspeli da nađemo mesto za parking ispred ulaza, odlučili smo da produžimo dalje i obiđemo Agriđento. Malo ljudi zna da je upravo ovaj grad trenutni centar sicilijanske mafije a ne Palermo. U pojedine, više delove grada ne može uopšte da se uđe od momaka sa oružjem. Mi to, naravno, nismo ni pokušavali. Otišli smo do centra i napravili prijatnu šetnjicu. Ni traga od bilo kakve neprijatnosti. Samo prijatnost. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furious Panda 7436 Napisano Februar 2, 2014 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Nastavljamo put ka obližnjem San Leone-u, malom primorskom gradiću sa velikom peščanom plažom koja se prostire celom dužinom grada. Pronalazimo prijatan kafić na obali i tu se lociramo. Tanja se zarekla da će bar jednom zaplivati u moru u čast kraja sezone i ovo je bila dobra prilika za to. Dok sam ja pijuckao pićence, ona je kao mačka oko sira tražila mesto da se bućne. Pokolebalo je to što niko nije ulazio u vodu pa je rešila da primeni soft varijantu. I to se može nazvati nekom vrstom kupanja u moru. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furious Panda 7436 Napisano Februar 2, 2014 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Posle kratkog lenčarenja u kafiću, uz obalu nastavljamo prema zapadu. Osim auto puteva, gradove na Siciliji spajaju dosta brze magistrale. Gde god ugledamo znak za neku plažu, skrećemo da je pogledamo. Ponekada ostajemo zbunjeni. “Orao zove sokola... Orao zove sokola... Gde se načazi mafijaški boss koga treba da hapsimo?” “Nalazi se u Bovo Marini. Samo prati znake.” Fenomenalno je voziti motor ovim predelima. Uživamo... Same plaže su peščane i duge. Kraj je oktobra i sve je prazno. Neverovatno spokojstvo oko nas. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šanke 92 Napisano Februar 2, 2014 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Borča Motocikl: hooooonnddaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu da verujem nedostaje mi donja polovina fotke na #184 postu, sto i ono na njemu?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furious Panda 7436 Napisano Februar 2, 2014 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu da verujem nedostaje mi donja polovina fotke na #184 postu, sto i ono na njemu?! Ovo i meni stalno iskače kao problem. Probajte da reload-ujete stranicu. Kod mene se popravilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 147 Napisano Februar 2, 2014 Svrati ponekad, 291 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: Honda PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan Moram priznati, ti si kriv..zbog tebe ne ispustam telefon iz ruke i sve su sanse da padnem ispit..ali nema veze, samo ti cepaj dalje! Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1772 Napisano Februar 2, 2014 Lovely jubbly, 896 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Fenomenalno Pando! Ulepsao si mi vikend Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furious Panda 7436 Napisano Februar 2, 2014 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Idemo dalje. Nalazimo se u blizini gradića Sciacca i rešavamo da ga posetimo. Prilikom ulaska u centar imali smo dosta problema da se snađemo po lavirintoidnim ulicama. Gps je skoro poludeo od “recalculating”. Kada kaže skreni desno, imam dve-tri opcije za desno. Obično izaberem pogrešnu. Tako upadosmo jednom čoveku u dvorište i skoro u kuću. Očekivao sam da će da nas pojuri kada je video metalno čudovište koje se približava kuhinji u kojoj on razgaćeno odmara. Umesto toga, debeljuškasti brka u potkošulji dobrodušno nas je pozdravio. Ne znam italijanski ali mislim da je ženi viknuo: “Evo ga još jedan.” Sa teškom mukom sam okrenuo motor i vratio se na ulicu. U centru je trg sa predivnim pogledom ka moru. Promuvali smo se gradom, ... ... posetili lokalnu poslastičarnicu u kojoj se sladoled u kornetu jede kašičicom... ... i spremni smo da krenemo. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furious Panda 7436 Napisano Februar 2, 2014 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Sunce već počinje da zalazi a mi odlazimo da vidimo poslednju atrakciju za danas, Scala Del Turchi. To su popularne bele stene. Pošto je sunce već zalazilo, stene nisu bile baš čisto bele kako bi trebalo, već su malo povukle na prljavo roze (ili ciklama, nisam siguran). Tanja je izrazila želju da iz bliza pogleda ovo mesto. Ja nisam bio preterano zainteresovan - povratak je vezan za penjanje uz (po mojoj proceni) 500 stepenica. Odvezao sam je do dole i vratio se na put da je sačekam. Evo je ide. Od kada moja žena ima majicu sa crvenom štraftom na grudima? Pardon, nije štrafta, to joj je jezik ispao posle pentranja uz stepenice (stara fora ali meni smešno). Sunce već zamiče iza horizonta - vreme je za povratak u hotel. Oko 7 uveče stižemo u Mandranovu. Dušan i Kristina stižu pola sata kasnije. Zatekli smo pripreme za još jedan ritual – večera na terasi za sve goste. Da nismo popali na godišnju konferenciju Masona? Dok u slast degustiramo maslinovo ulje (“Izvinte... jel može još malo hleba?”), svako priča svoje utiske od samostalno provedenog dana. Ispostavilo se da nismo baš imali razloga da se razdvajamo. Mi smo išli ka zapadu i uz put razgledali šta nas je interesovalo a oni su otišli pravo u Sciacca i odande se vratili obilazeći apsolutno ista mesta. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strom_kg 149 Napisano Februar 2, 2014 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: V-STROM 650 2006 , YAMAHA SUPER TENERE xtz1200 , XZT 750 SUPERTENERE Prijavi odgovor kao problematičan morao sam da primetima da ti je nalepnica za kofer odradjena extra , stvarno si gospodin bajker !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Februar 2, 2014 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Kako montira..... Odnosno kako piše! Svaka čast Panda!!! Kada pročitam ovakav tekst ne mogu da ne podsetim da treba uvesti i "književnu nagradu" za najboljie putopise, a te nagrađivane objavljivati, odnosno "zakucati" na nekom posebnom mestu, na primer u "Putovanjima". F. Panda svakim svojim tekstom zaslužuje BJB "Nobelovu" nagradu.za književnost. Lično, izdajam njegov "Motocilizam i umetnost održavanja žena", a od drugih autora "Jeste li bili ikad u fabrici motocikala" i "Putevima i džadama". Ovo su biseri koji odskaču, ali kako su ukusi različiti, a i sam sam sigurno dosta dobrih tekstova propustio, ovakav nadahnutii vanserisjki stil pisanja Furious Pande me je nagnao da ovaj predlog dam baš ovde. Bravo majstore!!!i 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar NS 141 Napisano Februar 2, 2014 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda NC 750 XA Prijavi odgovor kao problematičan Oduvek mi je zelja da obidjem ovu drzavu, svaka cast za slike, tekst i rutu naravno... Samo napred, jedva cekam nastavak 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furious Panda 7436 Napisano Februar 3, 2014 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Danas je subota, šesti i pretposlednji dan na Siciliji. Plan je bio da lokalnim putićima preko mesta Corleone (zvuči dobro) odemo do Palerma. Tamo ćemo prenoćiti i sledećeg dana krenuti nazad, domu svome. Vozićemo do Barija ili Brindizija (u zavisnosti od toga gde imamo večernji trajekt za Igumenicu) i u ponedeljak pravo sa broda idemo kući. Ustajemo. Tanja doručkuje zdravo a ja nezdravo. Sad će 10 sati. ...3, 2, 1, nulaaaa! Ura!!!! Imamo internet. Dok traga za smeštajem u Palermu, Tanja otvori red plovidbe. Vidim da je prebledela - u nedelju uveče ne postoji ni jedan trajekt do Grčke! To je značilo samo jedno: nećemo stići kući u ponedeljak. Ionako izjedeni osećanjem krivice što su nam deca sama kod kuće, ova informacija nas bukvalno satre. Pojavljuju se Dušan i Kristina. Svi grozničavo kopamo po netu tražeći drugu opciju za povratak. Pronalazimo dve: trajekt većeras u 20h iz Barija ili sutra u 13h iz Brindizija. I u jednom i u drugom slučaju treba da krenemo... sada. Tanja i ja rešavamo da zaboravimo Palermo i da krenemo pravo za Sofiju. Obećali smo da ćemo stići kući u ponedeljak i tako će i biti. Tačka. Dušan i Kristina odlučuju da ipak nastave po prvobitnom planu, pa kada stignu. Sledi jedno ultra brzo pakovanje, pozdravljanje i pali. Gps procenjuje da nam do Barija treba nešto više od osam sati vožnje. Brod kreće u osam uveče. Ako vozimo brzo, pravimo kratke pauze i imamo sreće, ima šanse da večeras zaplovimo iz Barija prema Igumenici. Pred nama je 700 veoma dugih kilometara. Prvo treba da stignemo do Mesine gde hvatamo trajekt za kopno. Dok ja odvrćem gas, Tanja sa zadnjeg sedišta očajno pokušava da ovekoveči još po koji lep detalj. Brzinom svetlosti ulećemo u luku i ugledamo baš ono što nismo želeli da vidimo - trajekt upravo isplovljava. Još jedna loša vest: neradni dan je i sledeći isplovljava tek za dva sata. Od Mesine do Vila San Giovanni na kopnu ima manje od 10 kilometara ali je to u ovom trenutku nepremostivo rastojanje. Pukli smo. Nema načina da stignemo do osam uveče u Bari. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furious Panda 7436 Napisano Februar 3, 2014 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Deprimirani i potreseni, besciljno se vozimo gradom. Ne možemo a da ne primetimo da Mesina uopšte nije toliko ružna kako smo pomislili kada smo se iskrcali na Siciliju. Široke ulice i trotoari, lepi trgovi i interesantne građevine. Onaj ružan deo koji nas je uplašio je samo oko pristaništa. Ukrcavamo se i isplovljavamo. Napuštamo Siciliju. Sicilija je toliko toga je bila spremna da nam da a mi smo se prema njoj poneli kao prema dami za jednu noć. Ni ciao nismo uspeli da joj kažemo. Putovanje do kopna traje manje od pola sata. Trajekt pristaje na samom vrhu italijanske čizme. Pošto Bari otpada, nova destinacija je Brindizi. Do tamo ima 450 kilometara. Ništa lepo nema da se kaže o ovoj vožnji. Iako bez razloga (brod nam je tek sutra u popodne), jurio sam kao lud. Bio sam ljut na sebe što nisam ranije proverio trajekte, što nismo odmah krenuli nazad kada smo videli da se situacija kod kuće komplikuje, što vozim motor po mraku i po auto putu, što me mrzi da stanem da se obučemo jer je postalo hladno... Besan sam... Samo vozim i vozim i vozim... Ni f***ing interkom ne radi... Umorni i gladni oko deset uveče stižemo u luku Brindizi. Tanja proverava da slučajno nema neki vanredni brod. Ima u 23h ali do Albanije. Trajekt plovi do nekog mesta za koje nikada nismo čuli i stiže u 5h ujutru. Ja sam se malo zamislio ali Tanja kategorično odbija. “Da si stajao u redu pred šalterom kao ja i video ekipu koja putuje, ne bi ni pomislio da noć provedeš na ovom brodu.” Gledam oko sebe. Na osnovu prtljaga putnika shvatam da se radi o nekoj švercerskoj liniji. Dovoljno je bilo da vidim nov BMW X5 napakovan toaletnim papirom do plafona i lika koji ga vozi pa da shvatim da noćas nećemo ploviti. Dajem gps-u zadatak da nađe prenoćište. Dobro se snašao. Imamo sobu i garažu za motor u simpatičnom hotelu na samom šetalištu. Sam grad izgleda bolje nego što smo očekivali. Večeramo domaću hranu u obližnjem restoranu ali nam se raspoloženje ne popravlja. Bez reči odlazimo u krevet. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furious Panda 7436 Napisano Februar 3, 2014 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Sledećeg dana se budimo sa saznanjem da ništa ne možemo da uradimo u ovoj situaciji. Jutro provodimo u bašti kafića. Gradić je presladak, sunce greje a lepi i dobro obučeni ljudi izlaze u nedeljnu šetnju. Porodice sa decom, penzioneri, zaljubljeni parovi... Sve ovo me neodoljivo podseća na scene iz Felinijevog Amarkorda. Krećemo ranije da ne zakasnimo na trajekt. Ukrcavamo se među prvima. Po stilu oblačenja se vidi da smo sve bliže Balkanu. Po manirima se vidi da smo sve bliže Balkanu. Nismo uzeli kabinu jer nam se učinilo da je to besmisleno preko dana i zato devet sati provodimo u natrpanoj sali. Ako ustaneš, neko ti pomeri stvari i sedne na tvoje mesto. Sati prolaze kao dani. Nikad stići. Pada noć a to znači da se polako približavamo Grčkoj obali. Prolazimo pored Krfa. Dok gledamo siluetu ovog ostrva sećamo se vožnje iz maja. U 10 uveče brod uplovljava u Igumenicu. Ja sam imao želju da odmah krenemo u noćnu vožnju prema Solunu ali je Tanja bila kategorično protiv. Iskrcavamo se i pronalazimo sobu u prvom hotelu. Odmah iza ugla prodaju giros. Ova dva dana neprekidnog putovanja su nas psihički i fizički samlela. Zaspali smo čim smo spustili glavu na jastuk. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...