srecko18 0 Napisano Januar 12, 2014 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Stvari stoje ovako Treba mi pomoć oko odabira motora.Motor mi treba iskljucivo za voznju u brdu(planini) i odlasku u lov, znači po blatu i snegu. moze da bude i stranac pošto neće da izlazi na asfalt.Vazno je i da napomenem da nikada do sada nisam vozio motor . Šta bi mi vi preporučili, koja kubikaža, kojliko minimum kilovata i eventualno neki konkretan model. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dmitar 29 Napisano Januar 12, 2014 Svrati ponekad, 108 postova Motocikl: Vetropir Prijavi odgovor kao problematičan Zamisli sebe na nekoj kroserici sa puškom na remenu kako juriš preko planine a sa strane te prate goniči . Ne ide baš. Mislim da će neka Niva ili Džip stranac tu završiti posao mnogo bolje. A uvek možeš da nabaviš neki CTX, naučiš da voziš, položiš za "A", pa posle češ sam znati šta ti je činiti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srecko18 0 Napisano Januar 12, 2014 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan hehe, malo humora uvek dobrodođe. naravno da nisam planirao da se na motoru jurim po šumama i pucam na zverkeu punoj brzini motor mi treba da stignem do lovišta a to je 8km sve uzbrdo i to baš uzbrdo, džip imam i dobar je ali za neke situacije je bolji motor. kad se zimi stvore smetovi na putu po metar visoki tu ti ni jedan džip ne pomaže i sleduje ti jedno sat vremena druženje sa lopatom a pošto su ti smetovi obično dugački po 5-6 metara motorom se lako obiđu...i još puno situacija... Ovde sam i postavio pitanje baš iz razloga što ne bih da kupujem jedno , pa drugo, pa dok ja pronoknem u srž treba da izmenjam pet motora a za to treba i para i živaca Jeste da nemam iskustva sa vožnji ali svakako planiram da idem postepeno sa terenima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1338 Napisano Januar 12, 2014 prisutan, 1156 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan da bi zimi vozio motocikl druze, stvarno moras da znaš da voziš isti i da imaš gume za zimu ili lance,kojih kod nas ni nema da se kupi,šveđani,norvežani voze baš po zimi,ovdje kod nas maltene niko! off roud je teško naučiti,a kamoli da voziš po snijegu. prvo se uči voziti po asfaltu,pa po kiši,pa makadam,pa blato itd... to je barem moje mišljenje,nije to auto vjeruj... kad god sjednem na motor naučim nešto novo..,a sto se tice motora preporucio bih ti kakav cross,manje kubikaže,do 350ccm,mislim da je suzuki pravio pouzdane cross motore te kubikaže,oznake dr ili drz..,ima ovdje pravih offroudera pa će ti tacno reći! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1081 Napisano Januar 12, 2014 Drug član, 1090 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan A jesi li razmisljao o kvadu, atv ili kako se vec zove. Malo je , a opet na 4 tocka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokichica 200 Napisano Januar 12, 2014 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Beograd - London Motocikl: Honda CBR 600FS, KTM Adventure 990, Suzuki GSX-R 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Znam da ti svi savetuju neku opciju drugaciju od tvog pitanja pa cu i ja tako poceti. Idi peske, tako se krece i ono sto lovis Motori koji se koriste po snegu su uglavnom sa ekserima na kramponkama ali ti to pomaze uglavnom kad je tvrda podloga, npr u slucaju ovog priloga je jezero. Imas specijalne gume koje su napravljene za voznju po pescanim dinama pa pretpostavljam da mozes koristiti iste ili neke slicne po snegu. Ja bih kupio motorne sanke za to sezonu. Sto se tice motora ako si tezak do 85-90 trazio bih Hondu CRF 250 ili bilo koji enduro motor u toj kategoriji.Svaki tezi je muka u planini. Vodi racuna da ne mislim na enduro motor na nacin kako se kod nas vodi. Enduro motor ima prednje svetlo i zadnje svetlo sto ti treba za rane polaske ili kasne povratke. Licno mislim da bi bilo najbolje da batalis lov i kupis dva motora (za road i offroad)i uzivas citave godine i pri tom pomognes da nam sume ne ostanu puste. Pozdrav B Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6746 Napisano Januar 12, 2014 čeka dobru titulu, 1377 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Licno mislim da bi bilo najbolje da batalis lov i kupis dva motora (za road i offroad)i uzivas citave godine i pri tom pomognes da nam sume ne ostanu puste. Pozdrav B Ma gde puste, biće pune, al motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanNBGD 782 Napisano Januar 12, 2014 Tvrdo kuvan, 472 postova Lokacija: Blokovi Motocikl: mi je mnogo glasan. Prijavi odgovor kao problematičan Koji god kros budes uzimao, gledaj da bude od 150ccm, pa navise i da bude Honda i ne mozes pogresiti. Izvinite ostali, ne kazem nista za ostale motore, ali Honda je Honda 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 147 Napisano Januar 13, 2014 Svrati ponekad, 291 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: Honda PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam Suzuki DR 125 i mogu ti reci da mozda ne bi bio toliko los izbor..nije previse jak(nemas iskustva), mozes da ga vozis i offroad a i po putu..nikad se ne zna sta moze da ti padne na pamet..jedino sto je previse slab ako planiras da nosis puno stvari..Izvukao mene i devojku (cca 150kg) sa rancem na njenim ledjima do crkve sv.Ilije u CG..ko je bio zna kako je jako malo betona a puno sljunka i makadama.. e da, jako je prost za odrzavanje..pozz! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2458 Napisano Januar 13, 2014 Andragog, 5031 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Suzuki DR 350, vrti se jedan po oglasima sa domacim papirima za 1350 e . Zasto ? Troši malo, ima snage, može i da se ode na neki duži put itd. Odličan za ljude koji ulaze u OFF Road, prešta greške, lak... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srecko18 0 Napisano Januar 13, 2014 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Upravo i ja mislim da uzmem jajmanju kubikazu koku ovakvi uslovi dozvoljavaju, kako zbog tezine motora tako i zbog cene, potrosnje i ostalog. Ja sam tezak oko 70kg i neverujem da cu ikada nositi teren veci od desetak kilograma. zato mi je za pocetak najvazniji savet oko kubikaze. u oglasima sam nasao jedan jedan suzuki sa oznakom TS X. 125cc. koja je razlika izmedju TX i DR oznake? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Januar 13, 2014 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Razmisli jos jednom da li zelis da se upustas u celu pricu voznje motora po blatu i snegu. Kada se gleda sa strane sve to izgleda lepo i jednostavno, ali voziti motor u takvim uslovima je jako zeznuta stvar cak i za iskusne vozace, koja moze veoma lako da ti presedne. Ako si vec odlucio da sigurno uzimas motor, na tvom mestu bih isao na sto laksi motor sa elektrostarterom nikako kurblom, koji mozes sto lakse da podignes kad padnes, a posto je blato i sneg u pitanju ispadace ti motor i pada ces gotovo sigurno. Moj predlog bi bio npr. Suzuki TS 125. Ima ih dosta, nije prgav a jeftin je za odrzavanje. Ipak ti prvo probaj kod nekog kako izgleda voznja motora po blatu, pa tek onda ulazi novac. Edit: sad sam tek video da si vec okacio novi post. TS su dvotaktni agregati, dok su DR serije motora sa četvorotaktnim agregatima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Januar 13, 2014 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Za po snegu je potpuno sve jedno TS ili DR , ni sa jednim ni sa drugim se nece navoziti 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spaske 197 Napisano Januar 13, 2014 Prošao, 184 postova Lokacija: Kotor Varoš (Republika Srpska) Motocikl: Kawasaki Ninja 250R Prijavi odgovor kao problematičan Ako hoces 125ccm onda nema potrebe za elektro strarterom, kurbla tu vlada posto onda nemas brige za akumulator ako je slab a u toj klasi preporucujem Yamahu DT 125 posto je jako pouzdan motor a nije velik problem za dijelove i Suzuki TS 125 pokazao se odlican tokom godina ali opet ja bih radje DT. Sretna kupovina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1302 Napisano Januar 15, 2014 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Kao kolega lovac koji je na istu tematiku razmišljao pre par godina, a na dva točka imam staž od 20 godina, mogu ti reći samo jedno, bilo koji enduro ili kros će ti završiti posao ukoliko voziš po rutiranom putu koji je relativno suv ili sa minimumom blata (po koja bara i slično). Za varijante gaženja snega motorom, uspinjanja na planinu i izlaska u lov motorcikl ZABORAVI-polomićeš se sigurno, a i mučićeš samo sebe. Zamisli sebe u situaciji gde sa puškom na ledjima popreko nabačenom, rancem , redenikom, u gumenim čizmama gaziš brzinom od 30-40km/h po snegu, gde ni prednji a još manje zadnji očak idu tamo gde ti hoćeš- nešto mi se takav scenario ne svidja. Probao sam, ali to nije to. Ukoliko ti je glavni problem zimski izlazak u lvo preporučujem: 1) ATV ili kvad ukoliko nemaš konstantog snega tokom cele sezone ili makar decembar/januar ili ukoliko imaš konstatno sneg u periodu sezone na visoku divljač onda jedino motorne sanke tu igraju ulogu. Jednostavno zaboravi motor za lov kao glavno sredstvo osim u suvim ili delimično blatnjavim uslovima. Imaš i onu jeftiniju varijantu- freza imt 509 dizel u ovom slulaju ide ez prikolice već samo kardanski prenos na diferencijal od lade ili tristaća sa gumama od freze i na sve to postavljeno sedište- Kvad iz kučne varijante- pa polako uzbrdo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rogec 112 Napisano Januar 15, 2014 Svrati ponekad, 187 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: Suzuki Inzuma 250 Prijavi odgovor kao problematičan @zodini ti je odlicno odgovorio. Obzirom da nemas iskustva na dva tocka, kupovina kross motora koji bi koristio za brdo, blato i sneg je nemoguca misija. Nemoj misliti da neko podcenjuje tvoje vozacke sposobnosti, vec hocemo da ti objasnimo da voznja u tim uslovima nikako nije za pocetnika, cak i iskusni moto-kros vozaci na snegu ne mogu da pokazu svoje znanje i iskustvo, jednostavno motor nije za sneg. U uslovima snega i leda gde ne moze da prodje Niva ili Suzuki Samuraj nemoj ni pokusavati da prodjes motorom. Voleo bih da se javi neko ko vozi kros trke i da kaze svoje misljenje, a ti razmisli o ATV ili quad vozilima, obavezno sa cekrkom, mislim da je to ono sto ti treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srecko18 0 Napisano Januar 15, 2014 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan ok, hvala svima ma pomoci. posle ovakvih saveta mislim da je najbolje da odustanem od ove zamisli. pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miketa 325 Napisano Januar 15, 2014 Svrati ponekad, 440 postova Lokacija: beograd Motocikl: afrika Prijavi odgovor kao problematičan atv ili kvad i to je to 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...