to crank 5358 Napisano Decembar 21, 2013 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan E majstori, treba mi par informacija. Spremam se da napravim custom gornji trougao za SV650. Naime, menjam prednju viljušku Gsxr-ovom što rezultira problemom sa kačenjem drangulija koje su inače okačene na originalni trougao. Da bih izbegao krpež rešenja sa nekim dodatnim delovima koje bih takođe morao da pravim, rešio sam da napravim fuziju Gsx-r-ovog i SV-ovog trougla od komada aluminijuma putem sečenja waterjet-om. Nejasnoće proističu iz potpunog nepoznavanja vrsta aluminijuma, cena istog i dostupnosti malih komada. Treba mi samo jedan komad od 200mm x 100mm x 30mm. Takođe me zanim koliko košta ovakva operacija i ko to radi u Srbiji pošto mi se ne upušta u objašnjavanje na Mađarskom. Može i u Austriji ako je jeftinije , Hrvatskoj, Sloveniji,... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6734 Napisano Decembar 21, 2013 čeka dobru titulu, 1376 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Nisam siguran da li to može da ti odradi waterjet. Pretpostavljam da pored isecanja spoljnih gabarita i rupa za štapove, ima još nekih rezova koji mu daju i treću dimenziju koju vodeni mlaz ne može da odradi. Za tako nešto je potrebno dati na obradu CNC glodalom sa odgovarajućim noževima. Aluminijum i u tako malim komadima može da se nabavi u Zemun polju, na samom ulazu u naselje, ne sećam se kako se zove firma, možda bi mogao da te uputi neko iz okoline ZP-a. Okvirna cena rezanja waterjet-om je oko 200 din/kg + oko 1500 din za pripremu crteža u vektore. (Ovo cena od pre dva meseca, za gvoždje) Cenu za CNC glodanje ne znam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 21, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan cnc..evo kod mene u komsiluku..vec smo pravili,takvo parce aluminijuma moz da kosta i 4 crvene... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Decembar 21, 2013 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Neće moći sve sa waterjetom, nešto će morati i na glodalicu. Deo oko otvora za osovinu npr. ... i ništa drugo po mojoj proceni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Decembar 21, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje, jesu li ti štapovi iste debljine u gornjem i donjem trouglu i koje? I koliko su razmaknuti, osovinski? Imam nove marzocchi aftermarket trouglove za usd štapove, sa nosačima za korman Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Decembar 21, 2013 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Resicemo.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Decembar 21, 2013 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan cnc..evo kod mene u komsiluku..vec smo pravili,takvo parce aluminijuma moz da kosta i 4 crvene... KO da je od zlata... znači ima, može... uh što volim brze odgovore. Jel znaš možda koji aluminijum je u pitanju. Taj gornji trougao ne trpi onoliko koliko trpi donji zato su fabrički onoliko tanji i imaju samo po jedan zavrtanj po štapu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Decembar 21, 2013 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje, jesu li ti štapovi iste debljine u gornjem i donjem trouglu i koje? I koliko su razmaknuti, osovinski? Imam nove marzocchi aftermarket trouglove za usd štapove, sa nosačima za korman Gornji su uži. Ma nema šanse da se gađa i debljina štapa i razmak i smaknutost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Decembar 21, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Pa eto vidi, moram i ja da provjerim dimenzije, trebaće mi malo vremena da ih iskopam ako si zainteresovan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Decembar 21, 2013 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde pogledaj za svaki slučaj ali VEOMA bih se iznenadio da se i dve od tri pogode. Idem sad da spavam pa ću sutra da potražim na netu dimenzije od K5 750/600 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13102 Napisano Decembar 21, 2013 Ne silazi, 7451 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan I mene ovo interesuje jer treba da radim adapter za kljesta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Decembar 22, 2013 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde pogledaj za svaki slučaj ali VEOMA bih se iznenadio da se i dve od tri pogode. Idem sad da spavam pa ću sutra da potražim na netu dimenzije od K5 750/600 Otvor za štapove 50mm, otvor za osovinu 25mm, razmak od centra osovine do centra štapa 108mm, između štapova 208mm... offset nisam merio ali ako se ove 4 gađaju i on je u redu. p.s. fali nam i dužina osovine... edit: Pitagora mi je javio da je offset 30mm . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Decembar 22, 2013 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan U prvom postu sam upravo primetio LAPSUS!!! treba da stoji 300 x 100 x 30 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Decembar 22, 2013 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Aluminijum i u tako malim komadima može da se nabavi u Zemun polju, na samom ulazu u naselje, ne sećam se kako se zove firma, možda bi mogao da te uputi neko iz okoline ZP-a. Da nije firma Rajan? http://www.rajan.rs/pgs/aluminijum/aluminijumlimflahovi.html# Poslao sam mail s pitanjima pa ćemo da vidimo šta ima da kaže. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Decembar 22, 2013 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako trouglovi treba da izgledaju... Distanceri (dva kratka i dva dugačka valjka) se prave posebno i nemaju neku preteranu svrhu sem da drže delove koji se na njih kače na odgovarajućuj odaljenosti. Mogu obične aluminijumske cevi da se naseckaju čini mi se. . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Жарић 1148 Napisano Decembar 22, 2013 Пријатељ, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XT 1200 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan Sve ovo se izradjuje na CNC glodalici.Sam aluminijum je jeftin,medjutim izrada programa i rad glodalice,minimum 100 evra. Ovo je moja delatnost,tako da je sve provereno. Postoji u Surduku kraj Novih Banovaca jedan jako dobar majstor za izradu ovakvih stvari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Decembar 22, 2013 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Program mogu i sam da napravim ukoliko je potrebno. Problem je što CNC-ovi kojima rasplažem ne mogu da rade u aluminijumu. Samo drvo. Ovi veliki rezovi i otvori mogu i waterjet-om da se iseku a upuštanja moraju na CNC-u. Videćemo. Gornji trougao od Gsxr-a koji bih morao da budžim bio bi toliko ili približno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Decembar 22, 2013 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Postoji u Surduku kraj Novih Banovaca jedan jako dobar majstor za izradu ovakvih stvari. Jel znaš njegov web sajt ili broj telefona? Jel to ovaj majstor? Deluje ozbiljno! http://www.nikollas.com/ . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Decembar 22, 2013 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan ovo je pravi posao za CNC, ja sam sebi radio slidere (nosache) od magnezijumskog aluminijuma, chvrsti a lagani al ovo che skupo da te izadje, ja kontam bar 100-150E Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Жарић 1148 Napisano Decembar 22, 2013 Пријатељ, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XT 1200 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nije taj.Ovo je Slobodan 062 330390.On meni radi sve komplikovanije stvari.Jako intelegentan i spretan covek.Kad je nesto komplikovano,pravi covek. Inace aluminijum gotovo da moze i na cnc-u za drvo uz veliku brzinu glodala a mali pritisak,slicno kao za hrast. Veliki pozdrav.Za ovakve stvari,goni ne postoji ekonomska logika,samo ljubav nema logiku,ama bas nikakvu.Zato nam ostaje da volimo a to je nemoguce bez bola. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6734 Napisano Decembar 22, 2013 čeka dobru titulu, 1376 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Aluminijum i u tako malim komadima može da se nabavi u Zemun polju, na samom ulazu u naselje, ne sećam se kako se zove firma, možda bi mogao da te uputi neko iz okoline ZP-a. Da nije firma Rajan? http://www.rajan.rs/...imflahovi.html# Poslao sam mail s pitanjima pa ćemo da vidimo šta ima da kaže. Jeste, to je ta firma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Decembar 22, 2013 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nije taj.Ovo je Slobodan 062 330390. Hvala!! Inace aluminijum gotovo da moze i na cnc-u za drvo uz veliku brzinu glodala a mali pritisak,slicno kao za hrast. Ma i ja mislim samo što ne znam kako majstora da ubedim. Spindler je relativno nov i mnogo je brži nego originalni, platio bih sjebane noževe ukoliko bi ih bilo... a mnogo je lepše kad nešto napraviš s drugarom nego kad poručiš i platiš. Mislim ja sam se od love već oprostio samo me avanturistički duh(ić) nagnava da probam "sam". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Жарић 1148 Napisano Decembar 22, 2013 Пријатељ, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XT 1200 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan Onda ne razmisljaj,kreni,ubedi. Uzmi jednu prskalicu,moze ona za pranje stakala,razredi emulziju sa vodom i samo polako.Naravno uradi pre svega sto bolje secenje-oslobadjanje,tako da ostane sto manje za glodalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Michel 69 Napisano Decembar 22, 2013 Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: BMW R 1200 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Moze slobodno na CNC u za drvo.Inace masina se ne pravi za aluminijum ili drvo vec za sve.Covek koji radi na masini za drvo se plasi za glodala a ne zna da je to bezpotrebno.Glodalo se mnogo vise tupi na tvrdom drvetu nego na aluminijumu.Aluminijum se zbog lakse obrade maze Naftom a ne emulzijom.Sve ovo iz iskustva.Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Жарић 1148 Napisano Decembar 22, 2013 Пријатељ, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XT 1200 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan Naftom svakako.Zato meni Djunta bira emulziju duze nego zena parfem.Dragi kolega uz veliko izvinjenje i oprostaj ukoliko gordo zvucim ja se ovim ozbiljno bavim i ne iznosim nista pausalno.Medjutim sve je ovo skoro nebitno.Hajde da ne kvarimo trenutke uzivanja stvarajuci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...