hitman 355 Napisano Maj 7, 2010 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, Xenoni troše 30% manje struje u radu tako da si miran. Odlichno .. fala ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Maj 8, 2010 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav raja. Juce sam postao ponosni vlasnik Afrike 750 ( RD04) iz 1991. Presla je 49.000 KM. Sad je pocinjem generalno sredjivat pa vas molim da mi pomognete oko par stvari ako nije problem. Ja sam inace stari forumas samo sam do skora vozio KLE-a pa sam ga prodao i kupio Africu. Moj problem se sastoji iz 4 stavke i to : 1. Ne radi joj obrtomjer??? 2. Crveno dugme na desnoj strani volana koje inace sluzi za gashenje motora ne funkcionise. Kad hocu da ugasim pritisnem to dugme i motor radi duplo tishe, ochigledno da radi samo jedan klip onda? Elem ne mogu je ugasiti na to dugme vec moram na kljuc :-[ 3. Rucka od Gasa nece sama da se vraca? 4. Sijalica od NEUTRAL nece da radi kad je u leru vec pocne svijetlit kad idem 80-90 nebitno.? Ostalo je u super stanju ima se odraditi lakiranje i ima da bude ko cura, ne znam da li joj je puno 49.000 na cajgeru? Inace, vuce ko kamion ide 170 ladno i smjesno mi je kako mometalno upali bez verglanja, Nisam imao hondu nikad do sad i mogu vam reci da odsad vozam samo afrike. Znam da sam na pravom mjestu pa vas molim za pomoc. I javite se kad zabasate u Banjaluku da puknemo cevape i pivu pozdrav Igor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikolanixy 174 Napisano Maj 9, 2010 Zainteresovan, 550 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: Nemam ništa :( Prijavi odgovor kao problematičan sajle skini podmazi i popusti na za tezacima da ima rucka malo slobodnog hoda i radice ok to je sto ja znam sa srecom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popaj 493 Napisano Maj 9, 2010 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan @Igorak nek je sa srecom, sit da se navozas. Ja nisam imao slicnih problema, pa ti ne mogu bas nesto pomoci. U vezi obrtomera - otkaci sajlu na gornjoj strani (do instrumenta) i startuj motor da vidis dali se sajla okrece. Ako se ne okrece otkaci i donji deo i vidi da nije prekinuta. Ako je sajla citava ubaci gornji deo u obrtomer i zavrti je dole prstima (u pravom smeru). Kazaljka bi trebala bar malo da "trepne". Ukoliko nema reakcije - moguce je da je nesto do instrumenta. Postavi nam neku fotku motora kad uhvatis malo vremena pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xl600v 147 Napisano Maj 9, 2010 U prolazu, 97 postova Lokacija: Gradacac BiH Motocikl: Africa twin 2024. ES DCT Prijavi odgovor kao problematičan Sa srećom i da te dugo služi. Jeli kupljena možda u Travniku (crna)? Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Maj 9, 2010 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, ima ulaganja u sminku jedno 200 eura,treba joj lakiranje i novi pleksi, sto se tice masine masina je ko zmaj, vuce ko sleper sad dokle ce ne znam na cajgeru ima tocno 50.000KM! Masina izgleda ko nova, u pitanju je RD04. Kao sto sam napomenuo gore - Ne radi joj lampica od lera - Zmigavci presporo rade sijalice su ok. - Ne radi prekidac od gashenja, kad prebacim na off masina radi na jednom klipu samo??? - Ne radi joj obrtomjer Ima ulaganja ali dobio sam je za 1400 eura 1991 godiste made in Japan original!! Puno bolji motor od bivseg mi KLE-a Molim sve vlasnike afrike da mi pomognu oko gore navedenih problema na mojoj africi ispod su slike od nje (Powered by frubar.net) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Maj 9, 2010 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, ima ulaganja u sminku jedno 200 eura,treba joj lakiranje i novi pleksi, sto se tice masine masina je ko zmaj, vuce ko sleper sad dokle ce ne znam na cajgeru ima tocno 50.000KM! Masina izgleda ko nova, u pitanju je RD04. (Powered by frubar.net) Cestitam na kupovini . Igrom slucaja sam cuo da je stigla jos jedna Afrika u grad, moj kolega je kupio tvog KLE-a . Da li masina radi neuobicajeno ili normalno, posto je obrtomjer povezan sa CDI-jem jednog od cilindara, pa ako taj CDI zeza, onda obrtomjer ne radi ili lose pokazuje. Skini sjediste i provjeri obe CDI jedinice, pogledaj kakvi su konektori i kablaza, da li je sta prepravljano. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Maj 10, 2010 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan - Ne radi joj lampica od lera Potrosen je indikator lera, uobicajena stvar na Africi pri toj kilometrazi. Pomaze skinuti samo platnu na indikatoru, ali pravo rijesenje je novi indikator - Zmigavci presporo rade sijalice su ok. Ili su sijalice neodgovarajuce, ili regler ne puni dovoljno, ali navjerojatnije da je netko prije promjenio automat i stavio neodgovarajuci. Kada dignes obrtaje i dalje sporo zmigaju? - Ne radi prekidac od gashenja, kad prebacim na off masina radi na jednom klipu samo??? - Ne radi joj obrtomjer Obrtomjer i gasenje imaju vjerojatno uzrok u istom kvaru. Obrtomjer na Africi nema sajlu vec je elektronski. Ako ne znas sta trazis najbolje odvezi motor kod nekog autoelektricara da to provjeri. Gledajuci sve vjerojatno je netko radio promjene na instalaciji. ...i to lose promjene! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6453 Napisano Maj 10, 2010 Svakom po zasluzi, 12476 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Da još malo pojasnim ovo što je Alera odlično konstatovao: Mikroprekidač za ler ima sa donje strane pipak koji se vremenom ostruže - skrati i poluga više ne može da ga dohvati da bi dao kontakt i upalio sijalicu za ler. Jedino rešenje je zamena. Obrtomer ako ne radi može biti da je kvar u njegovoj elektronici ili dovodnim kablovima i konektorima, moraš sve pažljivo pregledati i proveriti. Signal za obrtomer se uzima sa CDI-a i osciloskopom se lako proverava da li postoji na jednom od kablova (skini manual sa neta i videćeš tačno na kojoj žici). Ako ga na toj žici nema, problem je u tom CDI-u. Rešenje - otvoriti i popraviti CDI. "Kill Switch"? Prekida 12V na oba CDI-a i ako, kao što kažeš, isključi saamo jedan CDI očigledno je da nije povezan i sa onim drugim - greška u kablovima, možda je negde presečena žica? Automat žmigavaca - najverovatnije je onaj stari sa bimetalom koji se vremenom "zamori" i bimetalna traka se sporo ispravlja ili nije dovoljan napon na njemu - probaj da zameniš ispravnim pa vidi? Uglavnom, ne gine ti neki iskusni električar koji će prvo da premeri napon akumulatora, punjenja pa zatim da krene po elektro-instalaciji da vidi ko koga tu zeza Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popaj 493 Napisano Maj 10, 2010 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Sta !!! Afrika nema sajlu za obrtomer ??? Pa vidite vi koliko je to dobar motor da vlasnici ne znaju kako tu stvari funkcionisu. Ja je vozim, evo cetvrta godina i juce sam mogao da preminem u ubedjenju da ima sajlu. Sada sam se setio onog Kanadjanina koji je pred polazak na put oko sveta usao u BMW radnju i hteo da kupi rezervnu sajlu za rucnu kocnicu za svog GS-a ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Maj 10, 2010 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan Ok mnogo hvala dobri ljudi, nacicu nekog jakog elektricara da to pogleda. Hebes Obrtomjer vazno je da ide ko zmaj. Interesuje me da li je puno 50.000 Kilometara za ovakav motor???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Maj 10, 2010 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Ok mnogo hvala dobri ljudi, nacicu nekog jakog elektricara da to pogleda. Hebes Obrtomjer vazno je da ide ko zmaj. Interesuje me da li je puno 50.000 Kilometara za ovakav motor???? Ne bi trebalo biti, moja ima sad na satu 86 000, meni je dosla sa 64 000. Sve sto sam ja uradio je zatezanje lanca, stimanje ventila, ciscenje karburatora i zamjena disk plocica. Pali na prvu i nikakvih problema nema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 379 Napisano Maj 10, 2010 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ok mnogo hvala dobri ljudi, nacicu nekog jakog elektricara da to pogleda. Hebes Obrtomjer vazno je da ide ko zmaj. Interesuje me da li je puno 50.000 Kilometara za ovakav motor???? Idi na www.xrv.org.uk pa vidi sta ljudi kazu dal je to mnogo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Maj 10, 2010 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan hebiga, nisam sa engleskim bas na TI volio bi vas odgovor posto vjerujem da znate puno o tom motoru. Pitam jer hocu da znam isplati li se ulagati u njega...... pozzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3447 Napisano Maj 10, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan .. hocu da znam isplati li se ulagati u njega...... Isplati se, druže moj. Ako je zaista prešla toliko koliko stoji na satu, miran si još dugo, dugo... ove sitnice nisu ništa strašno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Maj 11, 2010 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan masina joj izgleda ko nova, suva ko barut, ide ko avion i umjereno skroz troshi...... hvala dobri ljudi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Maj 11, 2010 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan masina joj izgleda ko nova, suva ko barut, ide ko avion i umjereno skroz troshi...... hvala dobri ljudi Provjeri samo da li prednji lancanik ima lufta naprijed nazad. To je najveci problem afrike, nastaje ako se vozi sa pretegnutim lancem, dodje do ostecenja lezaja prednjeg lancanika, a to je jako kompleksan kvar za popraviti jer bukvalno moras rasklopiti kompletan motor i izvaditi ga iz rama da bi mu pristupio za zamjenu. Mali luft (1-2 mm) prednjeg lancanika unutra - van je ok, ali naprijed nazad (paralelno sa motorom) ne smije uopste biti lufta. Moras malo otpustiti lanac da bi provjerio ovo. Takodje, obrati paznju da li je pravilno zategnut lanac, upravo zbog ovog problema. Neuki majstori zatezu lanac kao na cestovnim motorima, ali zbog velikog hoda zadnje osovine, lanac mora biti dosta opusteniji. Imas na ovoj stranici http://www.atic.org/faq/chain.php tacan nacin namjestanja lanca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shuster 153 Napisano Maj 11, 2010 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Opet Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav Afrikanci.. ..sad sam trenutno izmerio da mi regler prepunjva,to znaci da mi treba novi ili polovni,jel imate neke informacije koliko je nov i gde ima da se kupi ili jel ima neko polovan i od kojih motora sve pasuje,uskoro bi trebao u Madjarsku na Afrrika skup.... nek se neko javi ako bi isao tamo...i pomagajte za regler od danas sam pesak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3447 Napisano Maj 11, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Za regler se javi Joski sa foruma. Nema boljih reglera u bližoj i daljoj okolini od onih koje on pravi A taj Africa skup, imaš nekih bližih informacija, kad, gde? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1507 Napisano Maj 11, 2010 prisutan, 1192 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan poz igorak, kao novopeceni vlasnik tvojega eks motora znam da ti je zao kle-a.... ;D kakva africa!! sala mala!! sredi bajk,zovem svestenika i cim zavrsim sa bolovanjem i picimo na voznju!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3447 Napisano Maj 17, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nije me mrzelo da danas pročitam ponovo svih 96 stranica ove teme (!) u potrazi za linkom gde bih mogao skinuti Owners Manual za RD07 E sad, ili sam slep pa sam promašio, ili ovako nešto nije niko postavljao ... Servisno uputstvo za AT i TA (u jednoj knjizi) sam skinuo. Ono što mi nedostaje je ono obično uputstvo "za smrtnike", ne servisno. Ajde molim vas, ako neko ima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Maj 17, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan Nije me mrzelo da danas pročitam ponovo svih 96 stranica ove teme (!) eto,malo da se i kutivises!!! na srecu pa nemas table inace nebi silazio sa nje bez obzira sto pada kisa danima!! maaaaaaaaaaanijaaaaaaaaaaakkk!! :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6582 Napisano Maj 17, 2010 Enduraš, 6460 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ono što mi nedostaje je ono obično uputstvo "za smrtnike", ne servisno. Ajde molim vas, ako neko ima... Tako nesto nema, a i sta ce ti ? Sta treba da te uputi kako se menjaju brzine i daju migavci ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zema 226 Napisano Maj 17, 2010 Svrati ponekad, 428 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie Prijavi odgovor kao problematičan Nije me mrzelo da danas pročitam ponovo svih 96 stranica ove teme (!) u potrazi za linkom gde bih mogao skinuti Owners Manual za RD07 E sad, ili sam slep pa sam promašio, ili ovako nešto nije niko postavljao ... Servisno uputstvo za AT i TA (u jednoj knjizi) sam skinuo. Ono što mi nedostaje je ono obično uputstvo "za smrtnike", ne servisno. Ajde molim vas, ako neko ima... Ovde imas http://www.africatwin.ru/download/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Maj 17, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan ]Tako nesto nema, a i sta ce ti ? Sta treba da te uputi kako se menjaju brzine i daju migavci ? nemojte tako,razlika je veoma velika!!! vazdusni filter nije npr na istome mestu, a ko zna kako stoje brzine i koji je levi a koji desni migavac?!! :D "Honda Africa Twin XRV750 на русском языке!!! " verujem da ce mu sve biti jasnije kada bude procitao!!! ;D jal,tako druze jageru?! da te branim jos malo??? ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...