Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE

Hej drugari... :)

nakon shto sam poshteno "izvatao" komshinu (BusMan) Afriku na okupljanju u subotu mozak se fokusirao i zaboravio sve ostalo... ne vredi mi da gledam RD03 ili 04... jednostavno moram uzeti RD07 :) pa kad izbacim to iz sistema (i odem do Indije or something) razmishljacu o ostalim motorima :D

ali! :) u oglasima ima ukupno 3 RD07 i sve koshtaju oko 3900 evra... i na Ubu ima neka zelena ali ne znam cenu.. uglavnom, dok chekam finansije pokushavam da odluchim dal' da doterujem iz CH, D, UK ili IT ili da kupim kod nas u sred zime kad se cene malko spuste.. ipak mi je 4k evra previshe... dao bih da imam jer tu afriku kupujem srcem a ne mozgom.. posle cu razmishljati shta je pametno kad se navozam na njoj :)

npr ovako neshto bih rado posedovao (stoji u bjb oglasniku za 3900evra):

7418b.jpg

ali radije za ove pare :D :

link 1 mnooogo km :)

link 2

link 3

link 4

link 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 589 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650

ali! :) u oglasima ima ukupno 3 RD07 i sve koshtaju oko 3900 evra... i na Ubu ima neka zelena ali ne znam cenu.. uglavnom, dok chekam finansije pokushavam da odluchim dal' da doterujem iz CH, D, UK ili IT ili da kupim kod nas u sred zime kad se cene malko spuste.. ipak mi je 4k evra previshe... dao bih da imam jer tu afriku kupujem srcem a ne mozgom.. posle cu razmishljati shta je pametno kad se navozam na njoj :)

Baci pogled i UK:

http://www.autotrader.co.uk/search/results/usedbikes/postcode/w93ng/make/honda/model/africa_twin/quicksearch/true?logcode=q

http://motors.shop.ebay.co.uk/Cars-Motorcycles-Vehicles-/9800/i.html?_nkw=honda%20africa%20twin&_catref=1&_dmpt=UK_Motorcycles&_fln=1&_sac=1&_ssov=1&_trksid=p3286.c0.m282&Vehicle%2520Type=Tourer%7CEnduro%252F%2520Supermoto%2520%2528road%2520legal%2529%7C!

http://www.motorcyclenews.com/MCN/bikesforsale/searchresults/?N=191%20146%204294043321&Ntx=mode%20matchallpartial&Ntk=site&Ntt=

e da, i to sam hteo da pitam.. njihove cene su obichno bash dobre... i funta je oslabila... moram sa Vld-om da vidim koliko je koshtao uvoz itd...

koliko sam skapirao iz italije su dosta akani motori, iz shvice super ochuvani, nemachka malo jacha sa cenama ali ok motori a za englesku ne znam nishta... e sad... mozhda i ove gore informacije nisu bash najtachnije.. npr moj TA je iz italije i bio je u odlichnom stanju kad sam ga uzeo..

a evo shta sam ja gledao u uk:

http://www.xrv.org.uk/forums/bikes-sale-wanted/40123-selling-my-750-a.html

ali ove dve (prodate) shto su dobro izgledale... uf uf uf:

£2150

honda_Africa_Twin_1999_Finished_020.jpg

honda_Africa_Twin_1999_Finished_001.jpg

£2350

4343d1253388536-honda-xrv-750-africa-twin-img_0453.jpg

Ona crna sa naranđastim šarama RD 07 iz '95g. za 1950e...dok se dotera, min 2500e a za te pare ovde sedmice nema pa nema!!

ova crna je stvarno BEST BUY!

treba se provozati.. jbg... kod nas se uvek gleda cena plus uvoz.. pa ja je kupujem u srbiji od srbina.. shto ja moram da razmishljam o ceni uvoza i njegovoj zaradi.. jbg.. kad se kod nas nisu vozile afrike pre 10 i 20 godina u velikom broju pa da mozhemo i mi medjusobno da uzimamo prvu i drugu ruku...

ali definitivno ostaje da je jeftinije uvesti i voziti nego kupiti kod nas.. ali da je cimanje i rizik, stoji...

• Zainteresovan, 726 postova

Da sam proletos znao šta hoću, kako i gde mogu kupiti, odmah bih keširao cca 2500e i imao RD 07 iz '94-'95g. Bilo bi peripetija ali ovako bez njih za te pare samo nešto lošije može ovde!

• Zainteresovan, 589 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650

e da, i to sam hteo da pitam.. njihove cene su obichno bash dobre... i funta je oslabila... moram sa Vld-om da vidim koliko je koshtao uvoz itd...

Nije nikakav problem uvoz iz Engleske, moja Aprilia je uvezena iz Engleske. Ako ti treba kontakt posalji PP, cena dovoza bi trebalo da bude do 400 EUR.

Motori su malo vise zardjali nego iz ostalih pomenutih zemalja, obicno su cevi izduva skroz propale, znaci obrati paznju na koroziju, tamo je velika vlaznost. Posto su veoma strogi zakoni za dobijanje MOT-a motori su jako dobro odrzavani i redovno servisirani. Naravno motori kojima istice ili je istekao MOT su jeftiniji, narocito na ebay-u moze da se kupi jako povoljno, ali tu treba paziti, obavezno treba cekati kraj licitacije, onda si siguran da je motor regularan.

Ti motori bez MOT-a u vecini slucajeva imaju problem sa kocnicama, elektrika ili slicni sitniji kvarovi koji se lako resavaju i obicno je to napisano, tako da ih ne treba izbegavati.

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

Hej drugari... :)

nakon shto sam poshteno "izvatao" komshinu (BusMan) Afriku na okupljanju u subotu mozak se fokusirao i zaboravio sve ostalo... ne vredi mi da gledam RD03 ili 04... jednostavno moram uzeti RD07 :) pa kad izbacim to iz sistema (i odem do Indije or something) razmishljacu o ostalim motorima :D

Komshija GOTOV SI !  :P  Paj`  samo da ti devojcica ne postane ljubomorna.  ;D 

@zogu hvala na informacijama... opet sam malo pametniji zahvaljujuci forumu :)

@Aleksandra jes lepa, gledao sam takvu kod lakija u NS... ali ipak mi kolena bolje "pasuju" na RD07... na RD04 udaram u tank :) plus, kad vec jurim dechachki san, bolje da zapucam ka 7ici.. pa cu posle razmishljati kako da nateram jedan bubreg opet da izraste :)

@BusMan jadna ona... ceo dan svaki dan, ko o chemu, ja o africhkoj kraljici :D ... poludece pored mene :D sreca pa voli da se vozi :) evo ti broj, javi se od srede da provozamo krug po kraju :) 063/336-500

• Svrati ponekad, 327 postova

Naj verovatniji problem koji moze da ti se pojavi na Africi iz Engleske su trule felne!, To im je mana i pojavljuje se i u suvljim zemnjama kamo li u Engleskoj koja je ostrvska zemlja i sam vazduh je slan. A ako ti se to desi eto ti razlike koju ces morati da doplatis do realne cene, bandasevi su jako skupi.

Postoje i ostali rizici kupovine na slepo, moze sto stvari da ne valja. Konkretno sa Engleskom je problem kao sto Zogu rece bas to sto su motori jako zardjali, mozda ne svi ali vecina, pogledaj malo po netu i videces na nekim krupnim kadrovima kakvi su srafovi, grane, felne... Mozda pogodis na dobru Afriku gore, al problem je ako pogodis na losu, sto je verovatnije s obzirom na godine provedene u takvim uslovima, a na slikama se mnoge stvari ne vide i Englezi nisu tako posteni kao Nemci da ti kazu sta je i kako je. A kad kupis i kad stigne onda nema vracanja, to ti je sto ti je. Zbog toga je od VELIKA prednost kad dodjes kod coveka, pregledas motor, probas, vidis i na kraju ako to nije to kazes " necu, hvala" ... Mogucnost izbora.

• Zainteresovan, 726 postova

Svaka čast ali i svaka čast ko ih je pravio jer se napred drže na dva uporišta a ne ko moja samo na jednom!!

Ma, vaka čast i na izgledu motora, stvarno je lepa Afrika...

Zanimljiv dodatak na sic za suvozača još samo parče stiropora sa sunđerom, presvučen crnim skajem i zalepljen na poklopac kofera za naslon leđa...

hej sektashi.. jedno pitanjce...

http://www.parkers.co.uk/motorbikes/used-prices/Valuation.aspx?plate=71&deriv=4736

el ovo istina? nikako da nadjem pouzdan info oko cene afrike kad je bila u salonu, nova...

Honda XRV750-Y

2003/52

Original Price £5,799

jer ako je ovo bila cena nove kad je kupljena/registrovana 2003... kako sme polovna da koshta toliko?

link

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

hej sektashi.. jedno pitanjce...

http://www.parkers.co.uk/motorbikes/used-prices/Valuation.aspx?plate=71&deriv=4736

el ovo istina? nikako da nadjem pouzdan info oko cene afrike kad je bila u salonu, nova...

Honda XRV750-Y

2003/52

Original Price £5,799

jer ako je ovo bila cena nove kad je kupljena/registrovana 2003... kako sme polovna da koshta toliko?

link

Tad je funta bila 1.5 Euro, depresijacija dolara, globalni rast cijena i sl.

^ e sad.. jbg.. DEM u EUR i ostalo... ko zna koliko je taj motor vredeo kad se prodavao nov.. ali pokushavam da skapiram koliko para je realno stanje za 10 godina stare motore... 4000 evra ili 3500 ili 3000...

uglavnom bavim se glupostima dok chekam uplatu kojom pazarim afriku :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja