Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 362 postova
  • Motocikl: africa RD04 plava mamba

Kolege, da nema neko par migavaca na prodaju ili bar jedan?

druze vidi na KP ja sam skoro uzeo poslao mi lik maltene nove za 1000 din po komadu oglas sa naslovom migavci za japanske motore

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 73 postova
  • Motocikl: RD04 (92) i RD07A (98), Varadero (05), AT Adv.spots 2018

mate sve za Afriku u Hondi (Delta automoto BG), po cijenama u najmanju ruku istim ili nizim od Luisa ili Vemoto (racunajuci troskove dostave iz inostranstva i carine).

Kontakt osoba u Hondi za nabavku je

Ivana Vojinovic

ivana.vojinovic@deltaautomoto.rs

+381 11 2010933

• Podržavam 2

• U prolazu, 73 postova
  • Motocikl: RD04 (92) i RD07A (98), Varadero (05), AT Adv.spots 2018

Ako nemaju neki dio na stanju trnutno, nikada do sada za svoju RD07A nisam cekao porudzbinu vise od 15 dana. A kupovao sam svasta, od sarafa, gumica, crijeva za gorivo, filtera, guma za rucke, guma - foot peg, prekidaca, zmigavaca... Za trazeni dio se dobije sema sklopa sa numeracijom i cijenom dijelova. Vrlo elegantno, tacno, originalno i s mogucnoscu povrata / zamjene u slucaju neiskoristenih dijelova.

• Zainteresovan, 728 postova

Sem sto su brzi za dostavu bezobrazno su skuplji od Centra S (cene manje vise kao na CMSNL).

E sad, ne znam zasto ali se u Centru S moze desiti cekanje (jednom cekao 2 meseca inace 2-3 nedelje) pa ako nije zurba mnogo su bolja opcija.

• oddball, 1146 postova
  • Motocikl: tri šrafa u nozi

Ljudi, jedan mali detalj. Btw to vazi i za bracu STenerase. Desavalo mi se da padnu obrtaji (i kazaljka) u leru na trenutak i posle nastavi normalno da radi. Obicno kada cekam na semaforu, a desavalo se i da ga ugasi. Prvo sam mislio da su svecice, pa CDI pa itd medjutim samo je losa smesa u pitanju. Cak je i na stroboskopu pokazivalo da svecice nece da okinu ponekad. Kada je usinkovan rad karbova i podesena smesa poceo je da radi normalno i na nizim obrtajima. Savet je da pri slicnom problemu pocnete prvo odatle da resavate problem.

• Podržavam 1

Ljudi, jedan mali detalj. Btw to vazi i za bracu STenerase. Desavalo mi se da padnu obrtaji (i kazaljka) u leru na trenutak i posle nastavi normalno da radi. Obicno kada cekam na semaforu, a desavalo se i da ga ugasi. Prvo sam mislio da su svecice, pa CDI pa itd medjutim samo je losa smesa u pitanju. Cak je i na stroboskopu pokazivalo da svecice nece da okinu ponekad. Kada je usinkovan rad karbova i podesena smesa poceo je da radi normalno i na nizim obrtajima. Savet je da pri slicnom problemu pocnete prvo odatle da resavate problem.

znaci to je bio problem letos kako si provalio1neznam.gif

• I N S T R U K T O R, 1204 postova
  • Motocikl: R 1200 R

Ima li ko ideju gde i kako bi mogao uraditi zamenu podloge na cajgerima. Zamenio bi ovu ovu crnu pozadinu i bele brojeve za belu podlogu i crne brojeve :) .

Matoro, ćoravo pa ne vidim najbolje na blizu, a kad su crna slova na belom duplo mi je lakše :neznam: .

Znate li ko može ovo kvalitetno da uradi ?

Ma da li se piše oftal-molog ili oftal-malog ( :) ) nije bitno, jel' zna neko ko može da uradi kvalitetnu belu podlogu i crne brojeve na cajgerima ?

DSCF8426.jpgako si mislio na ovveakve cejgere kontaktiraj smokeS sa foruma imas i temu nesto kao africa by me ili tako nesto covek je od motora napravio spejs shatl

• Svrati ponekad, 405 postova
  • Motocikl: Africa Twin rd04

Nisam usao na forum, ne pamtim :) Zbog obaveza itd.

I dodjem da vidim sta ima u temi, i eto moje slike :)

Sam sam radio.

Tesko ih je otvoriti, ali samo strpljivo i lagano. Ja sam bese koristio par manjih ravnih srafcigera i savijao ivicu malo po malo. Sigurno sam "obisao" 4-5 krugova, dok nisam svukao metalni prsten.

Nakon toga, sledeci problem je skinuti kazaljke. Mislim da sam prvo skinuo onaj granicnik, da vidim koliko ce se spustiti jos kazaljka, da bih znao posle da je vratim na isti polozaj.

Znaci prvo granicnik pa kazaljka! Mislim da za km/h se ne spusta ispod granicnika, to jest nije nategnuta. Dok za rpm jeste.

Kazaljku uhvatiti prstima i vuci na gore. Malo teze silazi. Ali polako samo da ne iskrivite osovinicu.

Nakon toga skinete podlogu tako sto odvijete ona dva srafica. Skenirate podlogu. U nekom od programa (ja sam u corelu) nacrtate i sredite novi izgled podloge. I to nosite na stampu. Ja sam stampao laserskim stampacem na providnom papiru koji je od plastike. Ne znam mu tacan naziv. Pokazao se kao dobar. Evo par gorina stoji tako bez deformacija ikakvih. I ako je motor bio na suncu, kisi itd.

(Ili jos bolji predolg, sto ja onda nisam znao, jeste da se plastika odnese na lasersko rezanje, ili masinsko rezanje. Neko ko ima graversku radnju. Pa fino ofarbati kanale da bi se videli brojevi i linije.)

Podlogu osmirglate celu sa 1200 smirglom. Sve dok ne skintete sve sare. Nakon taga, ja sam airbrushem ofarbao podlogu u belo. Nisam nanosio pun sloj boje. Nego sam ga samo zabelio da bi svetlost mogla da prodje kroz plastiku.

Kazaljke mozete ofarbati u zeljenu boju.

Ide sklapanje. Posle vracene podloge, stavio sam malo lepka na osovinicu i gurnuo nazad kazaljku. Stim sto ovde morate da pazite da poravnate sve lepo! Ja sam nekim cudom to uspeo. Nakon toga lepite granicnike. Samo nemoj da vam ostane kazaljka ispod granicnika :D

Za kraj, mozete zameniti originalne sijalice LED zamenskim. Ili izbusiti kuciste i dodati samo LED diode kao sto sam ja uradio. Sve to zaliti lepo silikonom i to je to.

Pozdrav

Veliko HVALA na objašnjenju !

Ja nisam tako vešt kao ti, neznam dali bi mogao u corelu da odradim sam novi izgled brojeva i slova itd.. Pokušaću naći nekoga ko to već profesionalno radi, da ne bih ja nešto zabrljao, ali ako ne nađem, zahvaljujući tebi, sada bar znam koja je procedura.

Sviđa mi se ona ideja sa isecanjem providne plastike i farbanjem podloge u belo, mada treba naći tanku i kvalitetnu plastičnu foliju koja neće odreagovati na suncu posle nekog vremena.

A šta bi bilo da se to odštampa na tankoj beloj plastici i kompletno tako postavi ?

• Svrati ponekad, 193 postova
  • Motocikl: XTZ 750

aj da ja pripomognem braci afrikancima iako su mi neki vredjali moju STaru Žulijanu... :zdravo: :zdravo:

a i čika Jasminko je dobar čova... :moto3::care:

to oko crtanja brojeva i gluposti skeniranja mogu ja da odradim...

sto se tice same stampe tih stvari, postoji materijal, beklit (backlit) koji je predvidjen da ima pozadinsko osvetljenje i sija ko lud.... to se odnese na latex stampu ili eko solvent....

na zalost, trenutno ne mogu to da odštampam kod mene... tek za mesec dana otprilike..

:zdravo:

Nije hitno. Ajde pošalji mi broj telefonma na PP pa da ja polako skidam ove stare podloge i kad budeš našao vremena da ti donesem na skeniranje i obradu. I gde da kupim taj "backlit" ?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja