VladaSD 2364 Napisano Jul 22, 2014 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Mrva, ne bih se igrao sa benzinskom pumpom, s obzirom da je vitalan deo u funkcionalnosti AT. Staviću novu pumpu, pritisnuti dugme za reset, pa opet 70 - 80.000 Hvala još jednom na predlogu, btw, koliko sam mogao da vidim kroz malu rupicu na pumpi, namotaji su plavo sive boje, tako da, ako nisu izgoreli, tu su negde... dok ne nabaviš pumpu vozi na punom rezervoaru. do pola rezervoara ti ne treba pumpa jer gorivo u agregat vuče gravitacija. Vidi ga ovaj...pa covek vozi tu afriku , al ne do Usca i Jugova , nego po off-u ....soco jedan ...gravitacija, sraf u cilindar i sl. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Jul 23, 2014 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanjce, da nema neko slucajno ovaj deo viska ili samo na zajam da uzmem dimenzije Ovde pod brojem 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jomar 55 Napisano Jul 25, 2014 U prolazu, 78 postova Lokacija: Mostar Motocikl: Honda Crosstourer 1200 x Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav decki... Imam Afriku Twin RD03 model, 1990. godište, kao ova u prethodnim postovima, sa kockastim farom za švicarsko tržište. Motor je prešao 111,000 KM i sad mi se javio problem sa paljenjem. Naime, u prvom mjesecu ove godine stavio sam nov akumulator i nove četiri svjećice, međutim prije par dana kada sam se vraćao iz Bratislave za Mostar, u Slovačkoj mi se počinju javljati prvi problemi sa paljenjem. Najprije, kao hladan, motor počinje teže paliti, dok kao vruć, jedva upali, te se osjeti nedostatak struje prilikom paljenja. Dolaskom u Trogir, izgubio je svu struju, te sam ga morao paliti na kleme, kao i u Zagvozdu gdje smo pravili pauzu (prijatelj s wild starom ostao u defektu). Šta bi moglo biti uzrok pražnjenja akumulatora? Jel moguće da je regler crkao, da ga ne puni dovoljno? Jesu li Vam poznate cijene reglera? Svaka pomoć je dobro došla. Hvala unaprijed. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jomar 55 Napisano Jul 25, 2014 U prolazu, 78 postova Lokacija: Mostar Motocikl: Honda Crosstourer 1200 x Prijavi odgovor kao problematičan Također, zanima me još jedna stvar.... Kako s afrikom pravim duge ture, i često vozim po noći, imam problem i s jačinom H4 sijalice...pa me zanima, da li stavljanjem dodatnih svetlosnih sklopova na motor, u vidu dvije malo jače maglenke mogu napraviti ikakav problem u potrošnji struje? Odnosno da li se za stavljanje maglenki trebaju vršiti i neke druge preinake, ili motor to s tvorničkim sklopovima može podnijeti bez ikakvih preinaka? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5857 Napisano Jul 25, 2014 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Veoma jednostavno možeš proveriti da li ti radi punjenje akumulatora, treba ti mali digitalni multimetar, podesiš opseg na 20VDC, upališ AT i premeriš napon na klemama akumulatora na 3000 obrtaja i sa upaljenim kratkim svetlom. Napon mora biti između 13.8 i 14.4V. Ako je ispod toga, 99% ti je regler u kvaru. Ovde u Srbiji većina ugrađuje aftermarket reglere by Joška iz Temerina kod Novog Sada koji rade mnogo bolje od fabričkih a za trećinu cene novog Nadam se da ti je akumulator dobar i da imaš (ako je kiselinski) dovoljno elektrolita u njemu. Ujedno pregledaj trofazni konektor od namotaja alternatora, hoće i on da nagori i onda nema punjenja. O ugradnji dodatnih halogenih sijalica ne razmišljaj, troše 10A struje što je previše za tvoj alternator i regler Ugradi bixenon u far i imaćeš mnogo bolju osvetljenost i ugradi dodatne spot LED farove, troše vrlo malo struje a svetle za medalju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jomar 55 Napisano Jul 25, 2014 U prolazu, 78 postova Lokacija: Mostar Motocikl: Honda Crosstourer 1200 x Prijavi odgovor kao problematičan hvala ti puno....možeš li mi dati joškov kontakt tel. ili mail, pa da se dogovorimo za regler? Je li ti poznata cijena tih bixenon farova, gdje ih nabaviti i koji su kompatibilni za moju afriku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Jul 27, 2014 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Mrva, ne bih se igrao sa benzinskom pumpom, s obzirom da je vitalan deo u funkcionalnosti AT. Staviću novu pumpu, pritisnuti dugme za reset, pa opet 70 - 80.000 Hvala još jednom na predlogu, btw, koliko sam mogao da vidim kroz malu rupicu na pumpi, namotaji su plavo sive boje, tako da, ako nisu izgoreli, tu su negde... dok ne nabaviš pumpu vozi na punom rezervoaru. do pola rezervoara ti ne treba pumpa jer gorivo u agregat vuče gravitacija. Vidi ga ovaj...pa covek vozi tu afriku , al ne do Usca i Jugova , nego po off-u ....soco jedan ...gravitacija, sraf u cilindar i sl. Rece covek koji je kupio Hondu da uziva u voznji.... BTW, moja Afrika i ja proslog meseca zavrsismo put - krug preko 3000km i sve potpuno ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Avgust 2, 2014 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče paljenja i punjenja, prvo proveri kontakte na akumulatoru i očisti kablove. A evo i krajnje faze ovogodišnjih prepravki, do zime ćutim, obećavam @Arakis: šta bi sa projektom moto-računara? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano Avgust 7, 2014 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Da nema neko kojim cudom rezonator za RD04 da proda, 19 na slici? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Avgust 8, 2014 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan zovi Centar S ili Deltinu Hondu, sigurno imaju. Za neke delove koje sam ja pitao iste su cene kao na web-u. Da li je neko stavljao prednji lančanik sa 17 zubaca, i ako jeste koja je razlika? Standardni je 16, ja trenutno imam 15icu i na 5000rpm ide 100km/h. Kada se zavrne gas povuče jako lepo ali krajnja brzina je uštinuta samim tim i veća je potrošnja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano Avgust 8, 2014 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Na CMSNL kaze da nije vise dostupan a i kosta 43eur, dok je polovan preko 5-10. Zasto prednji lancanik? Mislim da ti je lakse naci zadnji sa manje zuba Mozes da vidis obrtaje i brzine u odnosu na original ili bilo koji drugi odnos zupcanika na http://www.gearingcommander.com/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Avgust 8, 2014 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Frućko, nemoj da stavljas napred taj od 17 zubica. Vozices po gradu sve prvom koliko je dugacka, a peta ce jedva odrzavati putnu brzinu, tj. stalno ces vracati u cetvrtu pri najblazoj, oku neprimetnoj uzbrdici. Vrati to u standard i ne naprezi ganglije! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Avgust 8, 2014 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Mrva Pa 'de si Busmane, nismo se videli od sinoc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Avgust 8, 2014 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan A jes` ti kilava ta afrika, ko` da su je supertenerasi sklapali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perlx 531 Napisano Avgust 9, 2014 festina lente, 749 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/104106-ukradena-crna-africa-twin/page__pid__1663141#entry1663141 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Septembar 1, 2014 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, prodajem reslove od prepravke Ostalo je ogibljenje, kočnice... uskoro možda još bude delova E da, iamm ispravan pinjon i kilometar sat viška! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Septembar 2, 2014 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan Stavljena 17ica, lepo je kada na 4000rpm ides 105-110km/h pritom i nije kilava. 15ica se cuva, nece da skodi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Septembar 2, 2014 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan ...kilava mi i sa 15icom... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Septembar 3, 2014 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan meni je ok pocetkom oktobra idem da radim fotoreportazu pa cu videti kako se ponasa natovarena. Skinuo sam joj i potrosnju sto ce mi biti od koristi. BTW, Kvarisa, se vidimo u tvom kraju kada budem posao sa putovanjem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Septembar 7, 2014 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi kada ideš, trenutno sam u Poljskoj, verovanto do kraja meseca... ...sad vidim da reče početkom oktobra, samo se javi, naravno ako sam tu da se gledamo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bosnjak 195 Napisano Septembar 7, 2014 Svrati ponekad, 362 postova Lokacija: pirot Motocikl: africa RD04 plava mamba Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče paljenja i punjenja, prvo proveri kontakte na akumulatoru i očisti kablove. A evo i krajnje faze ovogodišnjih prepravki, do zime ćutim, obećavam mnogo lep moped a di je moj AMORT ki da je u moravu upao il je onaj tvoj prijatelj negde usput zaspo a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Septembar 9, 2014 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi kada ideš, trenutno sam u Poljskoj, verovanto do kraja meseca... ...sad vidim da reče početkom oktobra, samo se javi, naravno ako sam tu da se gledamo Dogovoreno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorzy 174 Napisano Septembar 13, 2014 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Nisko Novo selo Motocikl: Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Afrikanci, ima li ko na korman na prodaju ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Septembar 15, 2014 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Da nema ko karburator ili dizne na prodaju? ja imam jedan kormam viška, al s'obzirom na sklonosti, oduvek držim jedan u rezervi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorzy 174 Napisano Septembar 15, 2014 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Nisko Novo selo Motocikl: Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Hoćeš da prodaš majstore? :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...