Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Kurblaj Khan, 3245 postova
  • Motocikl: motor, da

Hvala Mrva, ne bih se igrao sa benzinskom pumpom, s obzirom da je vitalan deo u funkcionalnosti AT.

Staviću novu pumpu, pritisnuti dugme za reset, pa opet 70 - 80.000

Hvala još jednom na predlogu, btw, koliko sam mogao da vidim kroz malu rupicu na pumpi, namotaji su plavo sive boje, tako da, ako nisu izgoreli, tu su negde...

dok ne nabaviš pumpu vozi na punom rezervoaru. do pola rezervoara ti ne treba pumpa jer gorivo u agregat vuče gravitacija.

Vidi ga ovaj...pa covek vozi tu afriku , al ne do Usca i Jugova , nego po off-u ....soco jedan :lol::nanana: ...gravitacija, sraf u cilindar i sl.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 78 postova
  • Motocikl: Honda Crosstourer 1200 x

Pozdrav decki...

Imam Afriku Twin RD03 model, 1990. godište, kao ova u prethodnim postovima, sa kockastim farom za švicarsko tržište. Motor je prešao 111,000 KM i sad mi se javio problem sa paljenjem.

Naime, u prvom mjesecu ove godine stavio sam nov akumulator i nove četiri svjećice, međutim prije par dana kada sam se vraćao iz Bratislave za Mostar, u Slovačkoj mi se počinju javljati prvi problemi sa paljenjem.

Najprije, kao hladan, motor počinje teže paliti, dok kao vruć, jedva upali, te se osjeti nedostatak struje prilikom paljenja. Dolaskom u Trogir, izgubio je svu struju, te sam ga morao paliti na kleme, kao i u Zagvozdu gdje smo pravili pauzu (prijatelj s wild starom ostao u defektu). Šta bi moglo biti uzrok pražnjenja akumulatora? Jel moguće da je regler crkao, da ga ne puni dovoljno? Jesu li Vam poznate cijene reglera? Svaka pomoć je dobro došla. Hvala unaprijed.

• U prolazu, 78 postova

Također, zanima me još jedna stvar....

Kako s afrikom pravim duge ture, i često vozim po noći, imam problem i s jačinom H4 sijalice...pa me zanima, da li stavljanjem dodatnih svetlosnih sklopova na motor, u vidu dvije malo jače maglenke mogu napraviti ikakav problem u potrošnji struje? Odnosno da li se za stavljanje maglenki trebaju vršiti i neke druge preinake, ili motor to s tvorničkim sklopovima može podnijeti bez ikakvih preinaka?

• Svakom po zasluzi, 12405 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Veoma jednostavno možeš proveriti da li ti radi punjenje akumulatora, treba ti mali digitalni multimetar, podesiš opseg na 20VDC, upališ AT i premeriš napon na klemama akumulatora na 3000 obrtaja i sa upaljenim kratkim svetlom. Napon mora biti između 13.8 i 14.4V. Ako je ispod toga, 99% ti je regler u kvaru. Ovde u Srbiji većina ugrađuje aftermarket reglere by Joška iz Temerina kod Novog Sada :) koji rade mnogo bolje od fabričkih a za trećinu cene novog :)

Nadam se da ti je akumulator dobar i da imaš (ako je kiselinski) dovoljno elektrolita u njemu. Ujedno pregledaj trofazni konektor od namotaja alternatora, hoće i on da nagori i onda nema punjenja.

O ugradnji dodatnih halogenih sijalica ne razmišljaj, troše 10A struje što je previše za tvoj alternator i regler :) Ugradi bixenon u far i imaćeš mnogo bolju osvetljenost i ugradi dodatne spot LED farove, troše vrlo malo struje a svetle za medalju :)

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 78 postova

hvala ti puno....možeš li mi dati joškov kontakt tel. ili mail, pa da se dogovorimo za regler? Je li ti poznata cijena tih bixenon farova, gdje ih nabaviti i koji su kompatibilni za moju afriku.

• oddball, 1146 postova
  • Motocikl: tri šrafa u nozi

Hvala Mrva, ne bih se igrao sa benzinskom pumpom, s obzirom da je vitalan deo u funkcionalnosti AT.

Staviću novu pumpu, pritisnuti dugme za reset, pa opet 70 - 80.000

Hvala još jednom na predlogu, btw, koliko sam mogao da vidim kroz malu rupicu na pumpi, namotaji su plavo sive boje, tako da, ako nisu izgoreli, tu su negde...

dok ne nabaviš pumpu vozi na punom rezervoaru. do pola rezervoara ti ne treba pumpa jer gorivo u agregat vuče gravitacija.

Vidi ga ovaj...pa covek vozi tu afriku , al ne do Usca i Jugova , nego po off-u ....soco jedan :lol::nanana: ...gravitacija, sraf u cilindar i sl.

Rece covek koji je kupio Hondu da uziva u voznji.... BTW, moja Afrika i ja proslog meseca zavrsismo put - krug preko 3000km i sve potpuno ok :)

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)

Što se tiče paljenja i punjenja, prvo proveri kontakte na akumulatoru i očisti kablove.

A evo i krajnje faze ovogodišnjih prepravki, do zime ćutim, obećavam :)

10530777_10204019444623254_2127197924964125512_n.jpg?oh=13277a95f8416ebffa32a7b02485768e&oe=5459834C&__gda__=1413039667_f8ac48053da86a97ad19ced8e637ed35

@Arakis: šta bi sa projektom moto-računara?

• oddball, 1146 postova

zovi Centar S ili Deltinu Hondu, sigurno imaju. Za neke delove koje sam ja pitao iste su cene kao na web-u.

Da li je neko stavljao prednji lančanik sa 17 zubaca, i ako jeste koja je razlika? Standardni je 16, ja trenutno imam 15icu i na 5000rpm ide 100km/h. Kada se zavrne gas povuče jako lepo ali krajnja brzina je uštinuta samim tim i veća je potrošnja.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 728 postova

Na CMSNL kaze da nije vise dostupan a i kosta 43eur, dok je polovan preko 5-10.

Zasto prednji lancanik? Mislim da ti je lakse naci zadnji sa manje zuba

Mozes da vidis obrtaje i brzine u odnosu na original ili bilo koji drugi odnos zupcanika na

http://www.gearingcommander.com/

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

Frućko, nemoj da stavljas napred taj od 17 zubica. Vozices po gradu sve prvom koliko je dugacka, a peta ce jedva odrzavati putnu brzinu, tj. stalno ces vracati u cetvrtu pri najblazoj, oku neprimetnoj uzbrdici.

Vrati to u standard i ne naprezi ganglije! ;)

• Podržavam 2

• oddball, 1146 postova

meni je ok :) pocetkom oktobra idem da radim fotoreportazu pa cu videti kako se ponasa natovarena. Skinuo sam joj i potrosnju sto ce mi biti od koristi. BTW, Kvarisa, se vidimo u tvom kraju kada budem posao sa putovanjem? :)

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)

Zavisi kada ideš, trenutno sam u Poljskoj, verovanto do kraja meseca...

...sad vidim da reče početkom oktobra, samo se javi, naravno ako sam tu da se gledamo ;)

• Svrati ponekad, 362 postova
  • Motocikl: africa RD04 plava mamba

Što se tiče paljenja i punjenja, prvo proveri kontakte na akumulatoru i očisti kablove.

A evo i krajnje faze ovogodišnjih prepravki, do zime ćutim, obećavam :)

10530777_10204019444623254_2127197924964125512_n.jpg?oh=13277a95f8416ebffa32a7b02485768e&oe=5459834C&__gda__=1413039667_f8ac48053da86a97ad19ced8e637ed35

mnogo lep moped0takoje.gif a di je moj AMORT ki da je u moravu upao il je onaj tvoj prijatelj negde usput zaspo a1lol.gif1lol.gif1lol.gif

• oddball, 1146 postova

Zavisi kada ideš, trenutno sam u Poljskoj, verovanto do kraja meseca...

...sad vidim da reče početkom oktobra, samo se javi, naravno ako sam tu da se gledamo ;)

Dogovoreno 0takoje.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja