shejtan 378 Napisano Decembar 31, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan RD 07 ! I na kraju cena. Ca 2200do 2500 apsolutno je nemoguce kupiti RD07, cak ni RD04. Moze da se kupi RD07 za te pare, ako ne verujes pitaj Saleta iz Umaga Moze u Italiji da se nadje za 2.000. Jednu su bili nasli za Minu, ali nazalost brat Mina nije mogla da zatvori finansijsku konstrukciju Nas problem je sto kupujemo motore od preprodavaca Niko od njih nece da proda motor ako ne zaradi od 500 do 1.000 evra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 31, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan e bas zato kupis super teneru ili pegasa i imas bolji motor,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stronser 16 Napisano Decembar 31, 2008 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Dobanovci Prijavi odgovor kao problematičan odgovor lalajku Sto se cene Nabavke pomenutog motocikla tice, nisi u pravu. Ja licino mogu da napravim rd07 sa malo kilometara za manje para nego sto mislis,ali o tome netreba polemisati.Sto se tice jednog diska napred ,Da si ukocio nekada ostro znao bi o cemu pricam"! Po ko zan koji put te pitam smes li da stavis na vagu svoj 03 i da izmerimo jednu 04 da samo vidis da se motori nemere na internetu vec je pravo stanje skroz drugacije od kako si ti naveo 20kg razlike. to je samo teorija.Benzinska pumpa jeste problem ali tek na nekih 80-100 000. po meni to i nije neki problem. NXR kao i njegovi naslednici sa Dakara obicno imaju po jedan disk to je uradjeno da bi se smanjila tezina motora ali pogledaj koji je precnik viljuske i dubina mostova mada im ni to nije bilo potrebno sa obzirom da se vecina relija vozi po pesku i klizavim podlogama tako da im kocnice i nisu toliko bitne Vozi se tecno bez naglih stajanja kao u Saobracaju. sto se tice potezanja rd 03 u odnosu na rd07 ili 04 garantujem da si idealizovao svoj motor koji posedujes i da nisi pravi sagovornik za tu temu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Decembar 31, 2008 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan RD 07 ! I na kraju cena. Ca 2200do 2500 apsolutno je nemoguce kupiti RD07, cak ni RD04. Moze da se kupi RD07 za te pare, ako ne verujes pitaj Saleta iz Umaga Moze u Italiji da se nadje za 2.000. Jednu su bili nasli za Minu, ali nazalost brat Mina nije mogla da zatvori finansijsku konstrukciju Nas problem je sto kupujemo motore od preprodavaca Niko od njih nece da proda motor ako ne zaradi od 500 do 1.000 evra Imali ste kod Bokilica za 1500 eur Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 31, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan bice jos jedne ;) eno je u becu,ceka me rd 04........bice oko 2000e kad je ocarinim itd...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Decembar 31, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vec duze vreme pratim oglase za Africu Twin RD 07, interesuje me neki noviji model 2000-2003, sa nekom kilometrazom od ne preko 20-30,000 km. Takav motor u Nemackoj ne moze da se nadje ispod 5000 Eura na sta ide carina & PDV, pa sad izracunajte koliko to onda dodje. Prica sa starijim Africama 1990-1993 koje sa "malom kilometrazom" dolaze is Svajcarske su cista prevara jer je malo verovatno da takav motor za toliko godina predje tako malo kilometara a da na kraju izadje registrovan ovde na izmedju 2500 i 3000 Eura. Kupuju se najjeftininji motori, koji solidno izgledaju-da bi mogli da se prodaju, sa ogromnim kilometrazama, vracaju se na neku razumnu cifru i onda prodaju ovde gde buduci kupac kupuje macku u dzaku, kao i sve ostalo na 2 i 4 tocka sto uvoze takozvani "uvoznici" koji su po komadu dobri izmedju 500 i 1000 Eura. Te Africe jesu dobar, pouzdan i jeftin prevoz - sto i jeste razlog za toliki broj bas tih motora u Srbiji. Moguce je naci dobru Africu u Nemackoj, ali za to treba vremena, truda i naravno puno para. Nemacka nije mala, treba sedeti tamo,spavati,jesti, citati oglase, vozati se tamo-vamo i na kraju naci dobar komad koji naravno sa realnom kilometrazom nece biti jeftin. Pa onda prevoz do Srbije, carina, PDV, lezarina, mostarina, cestarina - sve ovo izadje jako puno para. Ozbiljno razmislajm da plan o jako novoj Africi, zamenim za R-1200 GS. Jos da kazem da i ja mislim da je Africa mnoooogo izdrzljiviji motor od Transalpa, i da prelazi vece kilometraze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zema 216 Napisano Decembar 31, 2008 Svrati ponekad, 424 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie Prijavi odgovor kao problematičan Vecina Afrika je kupljena kod Jovice koji ih nabavlja u Svajcarskoj. RD 04 sa 30- 40000 km nije retkost u toj planinskoj zemlji . Nisam bio lenj pa sam posao tragom mog motora gde je nabavljen i gde je servisiran. To je malo planinsko mesto Winterthur i saljem ti sajt Hondinog servisa gde imas i oglase za motore pod Occasionen pa se covek lako uveri kolike su kilometraze. http://www.schlatter-motorrad.ch/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zema 216 Napisano Decembar 31, 2008 Svrati ponekad, 424 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravih jos nesto da napisem , moju Afriku iz 91 god sa 30.000 km ne bi menjao za Transalpa sa istom km iz 2001 god. Toliko sam se zaljubio u taj motor da sam doveo brak u pitanje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MISIRAC 42 Napisano Decembar 31, 2008 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: ŠABAC Motocikl: CBR 1000 F krmačica Prijavi odgovor kao problematičan @ Bokilic nema ljutnje druze ali je velika razlika izmedju imao sam taj motor i vozio sam taj motor 100k da bi moglo da se kaze da prelazi vise za 26 godina sam imao mnogo motora i za nijedan jos ne mogu da kazem da prelazi vise od prethodnog @ Lalajko u rukama Mandusica Vuka svaka puska ostatak se zna @ ostatak izracunajte koliko prelazite godisnje kilometara pa pomnozite sa staroscu motora to je bar lako , ili svi u Srbiji imaju motore ciji su prethodni vlasnici koristili motor za paradiranje i pokazivanje a ne za voznju ( afrika je bas motor za paradiranje ) @ Majstor Zivota svaka ti je ko Njegoseva Dejo @Ribolovac sve je receno u tvom odgovoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Decembar 31, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Prica sa starijim Africama 1990-1993 koje sa "malom kilometrazom" dolaze is Svajcarske su cista prevara jer je malo verovatno da takav motor za toliko godina predje tako malo kilometara a da na kraju izadje registrovan ovde na izmedju 2500 i 3000 Eura. Kupuju se najjeftininji motori, koji solidno izgledaju-da bi mogli da se prodaju, sa ogromnim kilometrazama, vracaju se na neku razumnu cifru i onda prodaju ovde gde buduci kupac kupuje macku u dzaku, kao i sve ostalo na 2 i 4 tocka sto uvoze takozvani "uvoznici" koji su po komadu dobri izmedju 500 i 1000 Eura. -Ne bi složio da se iz švajcarske uvoze isključivo loši motori. Ima prevaranata, ali ne bih baš generalizovao situaciju. Svako ko se malo razume može po nekim detaljima na motoru da proceni koliko je motor rabljen ili je prešao. Jedini problem je što smo cigani pa ne možemo sami i bez vize sa kacigom u rancu da sendemo na avion pa odemo lepo u neku ševeningesku zemlju i sami odaberemo i kupimo šta nas interesuje. -Druga stvar je što su lukavi trgovci i preprodavci provalili da je AT kao Golf II svojevremeno pa samo to uvoze jer statistika kaže da je najmanja šansa da im nešto crkne u dogledno vreme trajanja usmene garancije, a i kupci su zadovolni (ovce na broju), tako da ostvaren - "bigining of bjuuutiful frendšip" :) što bi rekao gazda Grga u filmu "Crna mačka beli mačor" -Opet da ponovim, kad sam pitao preprodavca zašto ne doteruje KTM-ove kada su svi vrlo malo prešli, kao čaša su i održavani, dobio sam odgovor da su svi prolupali! A zapravo čovek se ne razume i kad ga čuje kako čudo klankeće i kezeće ni ne pomišlja na kupovinu, što je smešno Zato je za afrike naučio sve serijske brojeve napamet i boje po modelima i godištima ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MISIRAC 42 Napisano Decembar 31, 2008 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: ŠABAC Motocikl: CBR 1000 F krmačica Prijavi odgovor kao problematičan -Opet da ponovim, kad sam pitao preprodavca zašto ne doteruje KTM-ove kada su svi vrlo malo prešli, kao čaša su i održavani, dobio sam odgovor da su svi prolupali! A zapravo čovek se ne razume i kad ga čuje kako čudo klankeće i kezeće ni ne pomišlja na kupovinu, što je smešno Zato je za afrike naučio sve serijske brojeve napamet i boje po modelima i godištima ;D ;D ;D bravo Cope, imao sam priliku da prisustvujem dolasku par Afrika i pretovaru istih kod jednog od takvih eminentnih uvoznika ,koji se ubio objasnjavajuci mi kakvi su to motori sa kolikom kilometrazom i izdrljivoscu ,uz stalno ponavljanje recenice vidim ja da se ti ne razumes u to , posle gomile izrecenih gluposti krenuli su da tovare i moju Afriku na kamion (zaneo se covek) ,zamisli njegov izraz lica kad je shvatio sta je balavio pola sata Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jimmy 327 Napisano Decembar 31, 2008 Balkan Hard Enduro, 600 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sherco SER 300 Factory, Beta 300RR, Husqvarna Te300i Prijavi odgovor kao problematičan posle gomile izrecenih gluposti krenuli su da tovare i moju Afriku na kamion (zaneo se covek) :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Decembar 31, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prica sa starijim Africama 1990-1993 koje sa "malom kilometrazom" dolaze is Svajcarske su cista prevara jer je malo verovatno da takav motor za toliko godina predje tako malo kilometara a da na kraju izadje registrovan ovde na izmedju 2500 i 3000 Eura. Kupuju se najjeftininji motori, koji solidno izgledaju-da bi mogli da se prodaju, sa ogromnim kilometrazama, vracaju se na neku razumnu cifru i onda prodaju ovde gde buduci kupac kupuje macku u dzaku, kao i sve ostalo na 2 i 4 tocka sto uvoze takozvani "uvoznici" koji su po komadu dobri izmedju 500 i 1000 Eura. -Ne bi složio da se iz švajcarske uvoze isključivo loši motori. Ima prevaranata, ali ne bih baš generalizovao situaciju. Svako ko se malo razume može po nekim detaljima na motoru da proceni koliko je motor rabljen ili je prešao. Jedini problem je što smo cigani pa ne možemo sami i bez vize sa kacigom u rancu da sendemo na avion pa odemo lepo u neku ševeningesku zemlju i sami odaberemo i kupimo šta nas interesuje. -Druga stvar je što su lukavi trgovci i preprodavci provalili da je AT kao Golf II svojevremeno pa samo to uvoze jer statistika kaže da je najmanja šansa da im nešto crkne u dogledno vreme trajanja usmene garancije, a i kupci su zadovolni (ovce na broju), tako da ostvaren - "bigining of bjuuutiful frendšip" :) što bi rekao gazda Grga u filmu "Crna mačka beli mačor" -Opet da ponovim, kad sam pitao preprodavca zašto ne doteruje KTM-ove kada su svi vrlo malo prešli, kao čaša su i održavani, dobio sam odgovor da su svi prolupali! A zapravo čovek se ne razume i kad ga čuje kako čudo klankeće i kezeće ni ne pomišlja na kupovinu, što je smešno Zato je za afrike naučio sve serijske brojeve napamet i boje po modelima i godištima ;D ;D ;D Kilometraze se GENERALNO vracaju, kako na kolima isto tako i na motorima i to nikad nece biti iskorenjeno zato sto su svi preprodavci gramzivi i alavi na pare pa ako je zarada ispod 500 eura po komada to se onda "ne isplati". A o svakom primerku vozila mozemo da pricamo posebo jer je svaki motor prica za sebe: koliko je star, ko ga je vozio, kako ga je vozio,da li ga je servisirao, da li je padao, i jos 100 pitanjaa i odgovora. Shto se tiche boravka u nekoj od EU zemalja, ja imam Sengen multi-entry vec godinama, ali nije problem u tome. Problem je u kostanju boravka tamo i trazenju motora, morash da imash dobru logisticku podrsku - citaj: tetka u Nemackoj, gde ces da spavas i da jedes za DZ, dok ce techa da te takodje za DZ vozi okolo nekoliko dana da gledash motore. Da li svi imamo vremena da odvojimo 7-10 dana i nesto para za tako nesto ? E tu su preprodavci nasli svoje mesto pod suncem, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stronser 16 Napisano Decembar 31, 2008 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Dobanovci Prijavi odgovor kao problematičan Prica sa starijim Africama 1990-1993 koje sa "malom kilometrazom" dolaze is Svajcarske su cista prevara jer je malo verovatno da takav motor za toliko godina predje tako malo kilometara a da na kraju izadje registrovan ovde na izmedju 2500 i 3000 Eura. Kupuju se najjeftininji motori, koji solidno izgledaju-da bi mogli da se prodaju, sa ogromnim kilometrazama, vracaju se na neku razumnu cifru i onda prodaju ovde gde buduci kupac kupuje macku u dzaku, kao i sve ostalo na 2 i 4 tocka sto uvoze takozvani "uvoznici" koji su po komadu dobri izmedju 500 i 1000 Eura. -Ne bi složio da se iz švajcarske uvoze isključivo loši motori. Ima prevaranata, ali ne bih baš generalizovao situaciju. Svako ko se malo razume može po nekim detaljima na motoru da proceni koliko je motor rabljen ili je prešao. Jedini problem je što smo cigani pa ne možemo sami i bez vize sa kacigom u rancu da sendemo na avion pa odemo lepo u neku ševeningesku zemlju i sami odaberemo i kupimo šta nas interesuje. -Druga stvar je što su lukavi trgovci i preprodavci provalili da je AT kao Golf II svojevremeno pa samo to uvoze jer statistika kaže da je najmanja šansa da im nešto crkne u dogledno vreme trajanja usmene garancije, a i kupci su zadovolni (ovce na broju), tako da ostvaren - "bigining of bjuuutiful frendšip" :) što bi rekao gazda Grga u filmu "Crna mačka beli mačor" -Opet da ponovim, kad sam pitao preprodavca zašto ne doteruje KTM-ove kada su svi vrlo malo prešli, kao čaša su i održavani, dobio sam odgovor da su svi prolupali! A zapravo čovek se ne razume i kad ga čuje kako čudo klankeće i kezeće ni ne pomišlja na kupovinu, što je smešno Zato je za afrike naučio sve serijske brojeve napamet i boje po modelima i godištima ;D ;D ;D Kilometraze se GENERALNO vracaju, kako na kolima isto tako i na motorima i to nikad nece biti iskorenjeno zato sto su svi preprodavci gramzivi i alavi na pare pa ako je zarada ispod 500 eura po komada to se onda "ne isplati". A o svakom primerku vozila mozemo da pricamo posebo jer je svaki motor prica za sebe: koliko je star, ko ga je vozio, kako ga je vozio,da li ga je servisirao, da li je padao, i jos 100 pitanjaa i odgovora. Shto se tiche boravka u nekoj od EU zemalja, ja imam Sengen multi-entry vec godinama, ali nije problem u tome. Problem je u kostanju boravka tamo i trazenju motora, morash da imash dobru logisticku podrsku - citaj: tetka u Nemackoj, gde ces da spavas i da jedes za DZ, dok ce techa da te takodje za DZ vozi okolo nekoliko dana da gledash motore. Da li svi imamo vremena da odvojimo 7-10 dana i nesto para za tako nesto ? E tu su preprodavci nasli svoje mesto pod suncem, Zaboravio si da navedes da mora da ulozi pare da poplaca sve redom i ako ga motor iskosta 3000e nezna za koliko ce ga vremena preodati itd, sta mislis kolika je zarada ako musterije cekaju prolece a njemu stoji motor od decembra. Za koliko zarade i koliko vremena ulozenog bi ti zeleo da zaradis naprimer ! cena od 3 500 mi nelici nikako kkao zarada vec kao poklon u tom slucaju. Jel po meni toliko ulozenih para na 5-6 meseci je cista propast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Decembar 31, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan odgovor lalajku Sto se cene Nabavke pomenutog motocikla tice, nisi u pravu. Ja licino mogu da napravim rd07 sa malo kilometara za manje para nego sto mislis,ali o tome netreba polemisati.Sto se tice jednog diska napred ,Da si ukocio nekada ostro znao bi o cemu pricam"! Po ko zan koji put te pitam smes li da stavis na vagu svoj 03 i da izmerimo jednu 04 da samo vidis da se motori nemere na internetu vec je pravo stanje skroz drugacije od kako si ti naveo 20kg razlike. to je samo teorija.Benzinska pumpa jeste problem ali tek na nekih 80-100 000. po meni to i nije neki problem. NXR kao i njegovi naslednici sa Dakara obicno imaju po jedan disk to je uradjeno da bi se smanjila tezina motora ali pogledaj koji je precnik viljuske i dubina mostova mada im ni to nije bilo potrebno sa obzirom da se vecina relija vozi po pesku i klizavim podlogama tako da im kocnice i nisu toliko bitne Vozi se tecno bez naglih stajanja kao u Saobracaju. sto se tice potezanja rd 03 u odnosu na rd07 ili 04 garantujem da si idealizovao svoj motor koji posedujes i da nisi pravi sagovornik za tu temu. Namena za koju sam ja nabavio motor zaista ne zahteva previse jaka kocenja i do sada sam njima zadovoljan, mada sam video na drugim RD03 da moze i bolje, sto ce se preko zime srediti. U pricu o tome da se moze RD07 nabaviti za 2000e ne verujem previse. Sve je to OK i moze da se prica dok se neko ne pojavi sa parama u ruci. Onda krece demagogija i prdoklacenje (sto kaze Mixa) i kako eto bas tad nema a inace ima... itd. Sto se tezine tice, ne secam se da si mi i jednom to ponudio, mozda i jesi ali se zaista ne secam. U svakom slucaju sto da ne? Mozemo da ih izmerimo sa punim rezervoarima goriva pa da uporedimo. Vrlo je bitno da budu merene na istoj vagi. RD04 je tezi cak i za nesto vise od 20kg. Ne vidim kako bi se razlikovala tezina u teoriji i praksi - valjda je fabrika izmerila svoje motore i dala nekakav podatak!? U pravu si (to volis da cujes, zar ne?) sto se tice namene i svrhe kocnica na NXR. Ali ne zaboravi da je RD03 direktano proizisao iz NXR-a i da je poslednje dve godine kada je NXR pobedio paralelno na Dakaru vozen bas RD03 u posebnoj klasi, u svrhe ispitivanja pred serijsku proizvodnju. Zato sam u prethodnoj poruci i napisao da je vrlo bitno za koju namenu poredimo RD03 sa ostalim Afrikama, jer je ona bolja u jednoj oblasti a 04 i 07 u drugoj. Ne verujem da sam idealizovao svoj motor, svestan sam njegovih mana, ali i vrlina. Sad da li sam pravi sagovornik... i to opet zavisi. Za strucnjake kao sto si ti verovatno nisam, ali za "boraniju koja jase tarabe" jesam. I drago mi je zbog toga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Decembar 31, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan e bas zato kupis super teneru ili pegasa i imas bolji motor,, Boki, tvoji kompleksi u vezi sa Afrikom se pojacavaju... Pored Tenere sada je i Pegaso postao bolji motor?? Za koju namenu? Po kom kriterijumu? Po cijem iskustvu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Decembar 31, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan e bas zato kupis super teneru ili pegasa i imas bolji motor,, Boki, tvoji kompleksi u vezi sa Afrikom se pojacavaju... Pored Tenere sada je i Pegaso postao bolji motor?? Za koju namenu? Po kom kriterijumu? Po cijem iskustvu? Ko ne zna Bokija mislio bi da je ozbiljan ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Decembar 31, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan @ Lalajko u rukama Mandusica Vuka svaka puska ostatak se zna Misirac, ja sam i te kako svestan cinjenice da nisam Pastrana, ali moje vozacko (ne)umece nije tema ovde. Moguce je da bi neko brze od mene prosao sa R1 po terenima kojima se krecem van asfalta Govorimo o mogucnostima samih motocikala i njihovoj nameni. A cinjenica je da RD03 nema istu namenu kao 04 i 07. Kao sto rekoh, 5cm klirensa, tezina i vesanje definisu jasnu crtu izmedju modela. Vozac koji zna da vozi (a ne ja, naravno ) ce van asfalta vise postici sa 03 nego sa ostalim modelima i to je sve sto sam hteo da kazem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Decembar 31, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan @ Lalajko u rukama Mandusica Vuka svaka puska ostatak se zna A cinjenica je da RD03 nema istu namenu kao 04 i 07. Kao sto rekoh, 5cm klirensa, tezina i vesanje definisu jasnu crtu izmedju modela. Vozac koji zna da vozi (a ne ja, naravno ) ce van asfalta vise postici sa 03 nego sa ostalim modelima i to je sve sto sam hteo da kazem. Ajaoo, kad se negde nasadiš ljudski, pa ni sa razlikom 20 cm klirensa nećeš ostati u sedištu. Sva sreća pa nemaju veći klirens inače bi neki morali da idu po traktor kad potonu u blato. ;D ;D ;D Tek kad na motor staviš prave viljuške i suspenzije, onda dolazi u obzir priča o istinskom offroadu, klirensu itd... Iako je 03 lakša, meni je vozljivija 04 i 07 po offroadu, ne znam zašto ali tako je. Ni jednu više neću da koristim za tu svrhu jer su preteški i impotentni motori. Primer - Zaleti AT po makadamu pa probaj nešto da izvedeš - koćenje, skretanje.... verovatno ćete završiti u njivi ili nekoj obali, probajte spust ili neki jači uspon gde vam sundjer upravljča udara u bradu... Vrlo zajebana situacija sa ovoliko teškim motorom makar imali i cross gume na njemu... - Zaleti LC4 + WP+Ohlins+Brembo, i probajte isto, i pomisliće te da posedujete nadnaravne sposobnosti Drugo - motor koji nema kurblu nikako nemože nosti oznaku "adventure" Lako je zavitlavati se kada se vozimo u grupi, pa ima ko da prileti i pomogme vam da motor dignete sa zemlje, gurnete da upali, itd... Ipak nekako osećaj sigurnosti isčezne kada ste sami i usamljni negde daleko ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Decembar 31, 2008 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Gde je razlika u kilazi od 20 kg izmadju 03 i 04? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stronser 16 Napisano Decembar 31, 2008 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Dobanovci Prijavi odgovor kao problematičan odgovor lalajku Sto se cene Nabavke pomenutog motocikla tice, nisi u pravu. Ja licino mogu da napravim rd07 sa malo kilometara za manje para nego sto mislis,ali o tome netreba polemisati.Sto se tice jednog diska napred ,Da si ukocio nekada ostro znao bi o cemu pricam"! Po ko zan koji put te pitam smes li da stavis na vagu svoj 03 i da izmerimo jednu 04 da samo vidis da se motori nemere na internetu vec je pravo stanje skroz drugacije od kako si ti naveo 20kg razlike. to je samo teorija.Benzinska pumpa jeste problem ali tek na nekih 80-100 000. po meni to i nije neki problem. NXR kao i njegovi naslednici sa Dakara obicno imaju po jedan disk to je uradjeno da bi se smanjila tezina motora ali pogledaj koji je precnik viljuske i dubina mostova mada im ni to nije bilo potrebno sa obzirom da se vecina relija vozi po pesku i klizavim podlogama tako da im kocnice i nisu toliko bitne Vozi se tecno bez naglih stajanja kao u Saobracaju. sto se tice potezanja rd 03 u odnosu na rd07 ili 04 garantujem da si idealizovao svoj motor koji posedujes i da nisi pravi sagovornik za tu temu. Namena za koju sam ja nabavio motor zaista ne zahteva previse jaka kocenja i do sada sam njima zadovoljan, mada sam video na drugim RD03 da moze i bolje, sto ce se preko zime srediti. U pricu o tome da se moze RD07 nabaviti za 2000e ne verujem previse. Sve je to OK i moze da se prica dok se neko ne pojavi sa parama u ruci. Onda krece demagogija i prdoklacenje (sto kaze Mixa) i kako eto bas tad nema a inace ima... itd. Sto se tezine tice, ne secam se da si mi i jednom to ponudio, mozda i jesi ali se zaista ne secam. U svakom slucaju sto da ne? Mozemo da ih izmerimo sa punim rezervoarima goriva pa da uporedimo. Vrlo je bitno da budu merene na istoj vagi. RD04 je tezi cak i za nesto vise od 20kg. Ne vidim kako bi se razlikovala tezina u teoriji i praksi - valjda je fabrika izmerila svoje motore i dala nekakav podatak!? U pravu si (to volis da cujes, zar ne?) sto se tice namene i svrhe kocnica na NXR. Ali ne zaboravi da je RD03 direktano proizisao iz NXR-a i da je poslednje dve godine kada je NXR pobedio paralelno na Dakaru vozen bas RD03 u posebnoj klasi, u svrhe ispitivanja pred serijsku proizvodnju. Zato sam u prethodnoj poruci i napisao da je vrlo bitno za koju namenu poredimo RD03 sa ostalim Afrikama, jer je ona bolja u jednoj oblasti a 04 i 07 u drugoj. Ne verujem da sam idealizovao svoj motor, svestan sam njegovih mana, ali i vrlina. Sad da li sam pravi sagovornik... i to opet zavisi. Za strucnjake kao sto si ti verovatno nisam, ali za "boraniju koja jase tarabe" jesam. I drago mi je zbog toga Ako sam ja dobro ukapirao nazivas me Lazovom sto se nabavke motora tice ?! Gospodine Teorijo pitaj koga god hoces ko poznaje Stronsera dali je nakada nesto slagao ili lozio vezano za motore i motociklizam ?! Motori se nevoze za kompijuterima,kada to ukapiras vidimo se dotada Uzivaj u okruzenju koje si stvorio, moji poligoni su mnogo siri i duzim od djerdapa i okoline Lazarevca na moju veliku radost ! U temu sam upao pokusavajuci da objasnim coveku koji je motor bolji i sta da kupi ali je to u okruzenju staroafrikanske sekte nemoguce. Nepredajem se samo se pametno povlacim jel nema razuma i prakse kod vecine sagovornika, razumem zaljubljenost ali po meni je ovo previse i nerealno ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Decembar 31, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ako sam ja dobro ukapirao nazivas me Lazovom sto se nabavke motora tice ?! Gospodine Teorijo pitaj koga god hoces ko poznaje Stronsera dali je nakada nesto slagao ili lozio vezano za motore i motociklizam ?! Motori se nevoze za kompijuterima,kada to ukapiras vidimo se dotada Uzivaj u okruzenju koje si stvorio, moji poligoni su mnogo siri i duzim od djerdapa i okoline Lazarevca na moju veliku radost ! U temu sam upao pokusavajuci da objasnim coveku koji je motor bolji i sta da kupi ali je to u okruzenju staroafrikanske sekte nemoguce. Nepredajem se samo se pametno povlacim jel nema razuma i prakse kod vecine sagovornika, razumem zaljubljenost ali po meni je ovo previse i nerealno ! Ma daleko bilo da te nazivam lazovom. Nikad to nisam nikom na forumu rekao, pa ni tebi! Ali sigurno ne bih mogao da se pojavim sa 2000e kod tebe i da teram motor kuci, jel tako? Ostalo necu da komentarisem, odoh da seckam kupus za podvarak (tu imam prakse ) a tebi zelim puno zdravlja, srece i voznje u 2009 godini! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Decembar 31, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Koristim priliku da kolegama Afrikancima pozelim sve najbolje u sledecoj godini, pa da se srecemo uz rostilje i vino mnogo vise nego do sada! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jimmy 327 Napisano Decembar 31, 2008 Balkan Hard Enduro, 600 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sherco SER 300 Factory, Beta 300RR, Husqvarna Te300i Prijavi odgovor kao problematičan pa da se srecemo uz rostilje i vino mnogo vise nego do sada! nadam se da ce biti tako.. Takodje sve najbolje afrikancima i svim ljubiteljima dvotockasa u 2009 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zema 216 Napisano Decembar 31, 2008 Svrati ponekad, 424 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie Prijavi odgovor kao problematičan Na ovom forumu zelim da cestitam NOVU 2009 svim Afrikancima i nedajmo se isprovocirati, ljudi su ljubomorni na nase masine. Salim se vidimo se svi cim ogreje sunce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...