Jump to content

Moto Zajednica

Kako mi je glupavo pao motor.

Recommended Posts

• Zainteresovan, 974 postova

Pre dve nedlje mi je tako glupavo pao motor da je to sramota.

Vozim se sa kumom i prilazimo nekom parkingu. Ja ga vec izbacio iz brzine spustio noge i idem bukvalno 0.005km/h i mozda malo vise skrenem u desno i sklizne mi noga samo malo i.....

Krene motor da pada ja ga vucem koliko sam god imao snage. Ali sam samo ublazio pad i polako ga spustio na desnu stranu. Sta da se radi motor prazan ima 275kg.

Kum odmah skocio i podigli ga za sekung. Sreca u nesreci je sto je na tu stranu motor vec izgreban. Tako da nisam napravio nista cega vec nije bilo. Kada smo nastavili voznju jedino sam video da je mi ne radi prednji desni migavac. Kako je kablic izmedju rama maske i maske tako se kablic presekao. Stali mi i za 5 min povezali ponovo, naknadno sam sve ponovo povezao i zastitio termobuzirom.

Ja kazem daj boze da je to sva steta i sav moj problem. :lol:

Ali pad je bio kretenski za orden.

• Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Otvaraš temu zbog ovoga?

vidi nekome neiskunom ovo može da znači., kao kad sam ja od Skube dobio popravnu u kacigu kada sam se sagao sa motora da dovatim rukavice... što kaže on, pašćeš na najglupljem mogućem mestu isprek kuće, kafića ili na pumpi... jbg nekome mož da koristi :lol:

• Podržavam 8

Naravno cizme pod obavezno. Bolje se manevrise u mestu izmedju ostalog. Uvek ih nosim, cak i kada idem na plazu.

<_< brate imao sam cizme. I ja ih uvek nosim ;) Zato i kazem da sam debil ispao. Nosim ili njih ili neke duboke patike sto imam. Cini mise cak da mi se manje klizu te patike.

A da, bio je neki kafic pored :takoje::zvizduk:

E to mi nije ni palo na pamet iskreno. Nisam ja od sramezljivih. A imao sam i jace blamove. Ljut sam na sebe bio kako sam se ispalio. A inace moj kum se vise iznervirao od mene. :lol:

• lone wolf, 525 postova
  • Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R

Još gluplje mi je kada mi ćopava propadne kroz zemlju,užegli asfalt...itd. ili kada neko hoće da sedne nazad i malo jače cimne pa zajedno prevagnemo...dešavalo se. :lol:

• Svrati ponekad, 107 postova
  • Motocikl: TA 600

Ja sam zaboravio da otkuljucam korman (na MZ-u se to posebno zakljucava) i krenuo ispred punog kafica, polukruzno okretanje, i kad sam se okrenuo i htio da ispravim.. traasss.

Hahaha... Bravo! Vidim da ce se ovo pretvoriti u temu sa idiotskim padovima i blamovima, pa da pomognem:

Parkiram kineski skuter ispred butika na cijim vratima stoji prodavacica vrhunskog izgleda... Spustim copavu i samouvereno odsetam do zadnjeg kofera ne bih li odlozio kacigu u isti. Kineska brava trazi da se malo jace pritisne, ja to i pokusam, a "motor" se lepo prevali preko budjave cope i uz zaglusujuci prasak kante o beton padne tacno pred prelepu prodavacicu. Njen izraz lica - neprocenjivo! A i moj... :D

• Podržavam 2

• Zainteresovan, 618 postova
  • Motocikl: Transalp 650

Kad smo vec kod slicnih ispada, pre nekoliko godina meni moj matori objasnjava kako su cvaje i zbog cega bolji od cetvorotaktnih motora (jbg covek kad god je imao motor imao je cvaju i zavrce ko nenormalan, a tvrdoglav da nema dalje, jedva sam ga ubedio prosle godine da se mane gluposti i kupi nesto malo "savrsenije" i kupio foresighta250 vozio ga malo sad ga prodaje i zvoca mi non stop kako sam ja kreten a on jos veci sto me poslusao 1oda.gif) elem da se vratim na pricu, ja sam te godine bio u beogradu i vozio sam yamahu ybr 125, dosao ja da posetim matore, cale imao Apriliu RS125 racing 34ks, posle zucne rasprave on meni "da pokaze na sta misli" kaze sedi provozaj, ja sednem na apriliu navikao da krecem polako itd, ja da krenem meni se ugasi motor (pride je imala problema nekih sa karburatorom pa je trazila malo da se drka gas non stop da se ne ugasi kad je hladan) ja opet, opet se ugasi. Njemu para na usi kaze, Ustani klipane jedan da ti pokazem, sedne on samo sto nije digao motor na zadnji tocak izvoza po toj pravini, staje i onako sav bitan spusta copavu (a ona imala neku haos kratku copavu ako nije na ravnom pod libelu prevrne se u 90% slucajeva 1jee1.gif, ustaje on sa motora skida kacigu onako sav vazan, da je bio neki film scena bi bila totalno u slow motionu, i kaze e tako se to vozi a ne te cetvorotaktne mrcine, i samo sto je sisao sa motora i krenuo ka meni motor samo polako poce da se naginje i fljusnu na stranu srecom nasuljao se malo na komsijin auto pa pad nije bio toliko "fatalan" stradao migavac, ja hocu da umrem od smeha, i onda caletova, sta se smejes konjino vidi sta si uradio 1lol.gif

Druga situacija u kojoj sam ja bio umalo se zavrsila sa nekim posledicama, naime neki matori mi izleteo sa sporednog puta sa Golfom 2, ne jebavajuci stop ni nista, ja bio na mom sadasnjem kinroadu 250, da nisam odreagovao kako sam odreagovao velika je sansa da bih mu zavrsio pod tockovima, legao na kocnice obe, motor malo zaneo ja zakocim na pola metra od njega ali izgubio malo balans i nisam mogao da zadrzim motor i geknem onako na levu stranu, nisam znao gde sam se nasao pritisnem onaj killswitch ugasim motor i krenem da se izbauljavam ispod istog, kako je motor pao na levu stranu na prelivno curne malo ulja i ja kako stanem levom nogom da se podignem ono mi se pokliza i padnem, ja sam jedno pola minuta pokusavao da ustanem i da podignem motor dok nije jedan prilaznik nije pritrcao da pomogne, svi ostali su stajali i gledali, naravno matori je stao na trenutak i kad je video da sam dobro onda je dodao po gasu i otisao ja u svoj frci i panici nisam ni tablice zapamtio ni nista al' srecom nije bilo stete ni po mene ni po motor, iskrivio se levi nogostup i to je to 1moto3.gif

i meni se isto desilo samo nisam imao kuma da mi pomogne :moto3:

To moze da bude zeznuto kada si sam a motor tezak a realno svaki jeste. Ima nekih snimaka na youtube-u kako podici motor kada si sam. Super su snimci ima kako zenske bez problema dizu velike masine. Treba i na to misliti. Ali je ipak najbolje imati kuma! :lol:

• Podržavam 2

• Svrati Svaki Dan, 884 postova
  • Motocikl: brm brm brm

Sjajna tema 0takoje.gif da i ja malo doprinesem.

Krecem pre par meseci na duzi put sa Super Tenerom. Kofer napunjen maksimalno, na kofer naslonjena torba na sprat isto napunjena maksimalno, tank torba jedva zakopcana i pun rezervoar, znaci nemoze vise. Krecem pre 7 ujutru i posto sam imao razgovora sa komsijama oko mog jutarnjeg grejanja masine sa otvorenim auspuhom u dvoristu zgrade koje maksimalno odzvanja, reko sad cu da je izguran napolje pa cu na ulici da je palim. Krenem da je izguram sa nizeg dela dvorista uzbrdo, drzeci je sa leve strane motora, kroz brazde od kola u zemlji. Prednji tocak sklizne u brazdu i povuce motor na suprotnu stranu, ja krenem da ga zadrzavam par sekundi dok nisam osetio karakteristican bol u ledjima 1hmm.gif. Motor se izvrce na stepenice, kaci retrovizorom zid i razbija ga, gorivo obilno curi iz punog rezervoara po tank torbi, ma zabava 1lol.gif

Ja naravno, dernjam se u kacigu, jebe. .ater i komsijama i dvoristu sto ga nisu 10 godina asvaltirali i putovanju koje je tako pocelo 0ljut2.gif

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 126 postova
  • Motocikl: yamaha FJ1200

To moze da bude zeznuto kada si sam a motor tezak a realno svaki jeste. Ima nekih snimaka na youtube-u kako podici motor kada si sam. Super su snimci ima kako zenske bez problema dizu velike masine. Treba i na to misliti. Ali je ipak najbolje imati kuma! :lol:

kum nije dugme :lol:

• Drug član, 2861 postova
  • Motocikl: strom 650

U nekoj od tura po srbiji.Stanem pored puta radi cigaret pauze žena siđe sa motora,ja nonšalantno pustim prednju kočnicu i krenem levom nogom da spustim bočnu nogaru.Kad ne lezi vraže nije baš idealno ravno neki šljunak pod nogama motor natovaren sa svim koferima preko 300kg desna noga krene da klizi.Nisam ni pokušao da ga zadržim spustio se na kofer i slajder(prvi put testiran).Ja ostao u raskoraku preko njega.Jedva sam ga podigao i nisam ni pomislio da mi je nešto krivo desilo se jebiga,ništa mu ne fali zato sam i stavo slajdere.

• Zainteresovan, 285 postova
  • Motocikl: U potrazi

Svaki motor sam bar jednom prevrnuo u mestu ili ispustio... Sebe tesim tako sto pomislim - pa moralo je bar jednom da se desi, a njemu kazem - eto sada si bio na zemlji i znas kako je i nemoj da ti se to desi u voznji.

• Podržavam 5

• Drug član, 1479 postova
  • Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!!

Hajde da se i ja zapljunem u ovu temu, da ne ispadne da samo ja ne umem da ispustim motor na stranu...

Pre oko mesec ipo dana, krajem Jula, spremao sam se da sa drustvom organizovano odemo na rodjendansku moto-zurku lokalnog moto-kluba u okolini Negotina (selo Jabukovac). Posto sam znao da ce biti dosta bajkera iz okoline KL-NG-ZA odlucio sam da na tu voznju odem Suzukijem koji, inace prodajem, ne bih li ga tamo izreklamirao, i eventualno prodao... Priprema se sastojala od dolivanja goriva, provere nivoa ulja u motoru, i brisanju prasine posle skidanja cirade u dvoristu. Zbog dolivanja goriva i sto preciznije provere nivoa ulja, motor sam ispravio gotovo u balans, tako sto sam ispod copave podmetnuo neke dascice... OOO, kakav zajeb!!! :lud: Taj sistem sam koristio i ranije nebrojeno puta, i nije bilo problema, ali dodatak u ovom slucaju je bilo lickanje-brisanje prasine.

Naime, dok sam se koficom i magicnom krpom muvao oko motora, dupetom sam cusnuo isti sa leve strane, a da to nisam ni registrovao. Toliko je motor bio u balansu, da se kao u nekom izuzetno usporenom filmu lagano poceo da prevaljuje na desno - suprotno od copave... Kao debil sam ga posmatrao oko sekunde-dve, ne kapirajuci sta u celoj situaciji nije kako treba. :D U trenutku kada mi je do svesto doprla istina o tome sta se upravo desava, refleksno, instiktivno, nekontrolisano sam zgrabioi sakom masku motora sa leve strane, pokusavajuci da sprecim neumitno. Ali, bilo je vec kasno. Motor je vec dovoljno bio u desnom nagibu, i vec je dovoljno dobio na ubrzanju, da ga nisam mogao zaustaviti jednom rukom. Culo se nesto slicno pucnju, i masina se nasla na desnom boku, polovinom na betonu u dvoristu (gde se sve i odigravalo), a polovinom upletena u lozu i sajle koje sacinjavaju spalir u tom mom, istom dvoristu. A ja sam se nasao u polucucnju, kao neko uhvacen u kenjazi, kada ne zna sta ce sa sobom... :D :D

I sto je najlepse, nasao sam se sa parcetom oklopa u ruci, koja je uz to i obilno krvarila, jer sam uspeo i da se muski porezem na tu iscupanu plastiku-deo oklopa...

Druga je prica kako sam 10 minuta odmrsavao i vadio motor iz loze i spalira, kako ga ne bih jos vise ostetio.

Treca je prica kako sam se osecao >:( >:(>:( , i kako sam bio na granici da zaplacem zbog svega ovoga :ups::( . Bukvalni mi je bilo muka. :bljak:

Rezultat ovog dogadjaja je da sam sa leve strane iscupao (sasvim) deo bocnog oklopa na sastavu sa prednjom maskom, da sam pocupao (naprsla) i prednja maska na sastavu sa bocnom plastikom, dok je na desnoj strani, na koju se motor prevalio malo ozuljena boja na oklopu, naprsao je prednji migavac, i malkice ogreban retrovizor. Dakle, manje je stete nastalo samim padom, nego mojim pokusajem da taj pad sprecim... :neznam:

Dakle, UMEM I JA TO, da ne bude kako nisam pratio na casu o ispustanju motora.... :lol:

PS. Da ne pomislite kako me je ovo sprecilo da odem na planiranu voznju sa drustvom, i kako nisam otisao na rodjendansku moto-zurku... BIO SAM, i to istim tim Suzukijem... :takoje: :takoje: :takoje:

• Podržavam 3

• Rodjena na motoru, 735 postova
  • Motocikl: Honda hornet - Night Fury

Ja sve padove koje sam imala sa motorom su uglavnom bili u mestu ili u metar- dva...

Prvo KLE od drugara, sela da vidim da li mogu da dohvatim, kao super, mogu, krenem da stavim copavu, omakne mi se noga na makadamu gde je Motor bio parkiran I tras xD

Od stete nije pricinjeno nista...ne znam kako...ni ogrebotine nije bilo...

Onda neki moj kinez koji sam terala, bio je toliko visok da sam na noktima drzala motor u ravnotezi...sela sa jedne strane, I prevalila se na drugu jer je tu bilo ulegnuce u zemlji gde je trebala da dodje druga noga...opet nista od stete...

A onda super tenera na gocu, full natovarena...terala je po asfaltu ali po travi :smajlikojizvizdi:

I u dva metra prokliza tocak I bam xD nista od stete jer ima rol barove...

Dakle meni motor predstavlja opasnost samo u mestu :D

Sent from my Televizor

Motor je kao avion, najopasnije je sletanje i poletanje :lol: :lol: sve ono izmedju je ok.

Aj kada smo krenuli sa saljivim stvarima...

Na jednoj turi u Italiji kada sam bio sa drugarima(nas 6)

Prvi kiks: Stajemo na neki semafor zbog radova na putu staje moj kum sa XJ900 posle duge iscrpljujuce voznje on resi da spusti copavu i nasloni motor. hmmm promasio je i na ocigled svih nas TRAS ali na svu srecu ni jedna ogrebotina, bio je toliko natovaren i imao neke ogromne bisage koje su ublazile pad.

Drugi kiks: Drugar sa Z1000 resi da kao na filmu okrene motor u mestu na nekom ljunku. Motor ga je zbacio kao besna kobila. :lol:

Treci kiks: VFR 800 drugar je malo kraci ;) stajemo u nekoj ulici i on nije video da spusta nogu sa jedne strane u udubljenje, i naravno tras. Steta je bila samo polomljena rucica kvacila.

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

I ja sam spustio nogu u udubljenje (10 cm) i naravno traaasss.

Prvih 2-3 centimetra je nevjerica, kao pa dobro gdje je ta zemlja vise, onda sledecih 2-3 cm je ukapiravanje da nesto nije u redu, kao oh-oh, i zadnja 2-3 su za picketanje i pripremanje ateriranja. :)

• Podržavam 6

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja