Jump to content

Moto Zajednica

skuter ne pali,nema struje

Recommended Posts

• U prolazu, 7 postova

Imam problem sa skuterom marke peugeot vivacity. Nema dovod struje do svecice. Bobinu sam proveravao na drugom skuterui ispravna je. Stavljao sam cak i drugu bobinu na pezo i opet nije bilo struje. Sta se nalazi ispred bobine,da nije mozda CDI ili kako se vec zove? Da nije mozda on u pitanju i da li on salje struju do bobine a zatim na svecicu?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hard Enduro, 1532 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Vrlo verovatno daje CDI u pitanju, pored toga probaj da zamenis i svecicu (ako vec nisi probao)

• U prolazu, 7 postova

Imam josnjedno pitanje. Da li na roler koji postize maximalnu brzinu 25 km/h,dvotaktni mora da se stavi takav odgovarajuci CDI ili to nema pravila? Da li moze i neki drugi da se stavi naravno da ima odgovarajuci prikljucak i da je za roler do 50 kubika?

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

mislim da je moguće staviti bilo koji CDI sa naizmeničnim napajanjem umesto bilo kog koji se napaja sa HV namotaja sa statora. računam da svaki "naizmenični" , može da se zameni sa svakim "naizmeničnim" , samo ubodeš žice kako treba i ima da radi.

edit: a to što ti ne baca varnicu, proveri da nije negde spojena na masu žica za kil swich, oće to često da zeza, da ne menjaš džabe CDI jer možda nije on. proveri i bravu, ako ti "visokonaponski" namotaj ide preko brave. ako ti je "baterijski CDI, slično je. izguglaj šemu negde i samo će ti se kasti. nema lepšeg osećaja, nego kad sam nešto središ!

Promenio član Lug

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

verovatno si u pravu. mislio sam na žicu, na šemama je obeležena kao "kil switch" ili "kill wire", obično je spojena sa ćopavom i sa bravom i gasi motor kad zaluta na masu. bar je uglavnom tako na šemama AC CDI-jeva.

• U prolazu, 7 postova

Uhhh ljudi pa ja vec narucio CDI ali nije strasno. Malo sam se i ovde raspitao kod ljudi koji su imali slicne cak i iste probleme i svi su mi rekli da stavim novi CDI. Videcu u ponedeljak ili utorak kada stigne.

Jedva sam nasao na internetu za dvotaktni motor,tempo 25 kmh. Ima ih ustvari dosta ali cene su od 30 evra pa na gore ( cene u nemackoj) dok za skutere koji idu 45-50 kmh ima gomila i dosta povoljnije cene cak i od sedam evra :)

Javicu sta sam uradio kad mi stigne deo. Pozdrav svima i hvala

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja