Violeta 510 Napisano Septembar 12, 2013 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pa malo jedem, šta da ti kažem Štednja, do daske... A izgleda da si štedeo i na ćilimčetu :'( 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17667 Napisano Septembar 12, 2013 Integrisan, 8364 postova Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pera Pop 596 Napisano Septembar 12, 2013 Svrati ponekad, 360 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ako se vratis bez cilima, osecam da ces biti proteran nazad na niciju zemlju izmedju Irana i Azerbejdzana 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5990 Napisano Septembar 12, 2013 Svakom po zasluzi, 12426 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Samo guraj druže, ovo je avantura života Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano Septembar 12, 2013 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan Ocekujem od tebe PP tipa: ko te tero da spominjes ćilim!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Septembar 12, 2013 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Uspeo sam da napustim Iran! Večeras sam i popio prvo pivo, posle nekih 20-ak dana ! Današnjom deonicom završena je faza II putovanja. Do sada je to nekih 7700km za 24 dana. I budžet dobro stoji, do sada potrošeno oko 800 Eur (sve zajedno). Čuo se večeras sa Violetom posle više dana, moral ponovo na visini! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Septembar 13, 2013 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Prepliva li to more? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17667 Napisano Septembar 14, 2013 Integrisan, 8364 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prepliva li to more? Tek tražim brod (upravo sam krenuo u luku). A i kada nađem nekog spremnog da me preveze, putovanje obično traje oko 3 dana (1 dan sam prelaz mora, a oko 2 dana čekanje na vezu na istovar). Do tada šetam Bakuuom, apsolutno prelepim gradom (tebi bi se jako dopao, mešavina Odese i Batumija, sa automobilima iz Jerevana - sve je super sređeno i prelepo). Juče sam pio čaj sa našim ambasadorom. Šetajući, vidim našu zastavu, dođem do ambasade, pozvonim, otvore vrata i čovek me pozove na čaj. Ambasada nam je prelepa, na prvorazrednoj lokaciji - u sred starog grada. Baš za ponos! Inače, koliko sam daleko vidi se i po vremenskoj zoni - trenutno sam 3h ispred Beograda, pa dok vi spavate, ovde već kasnim u luku da molim za brod . 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Septembar 14, 2013 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde operi odelce, proluftiraj cilimce da se ne umoljci, pa teraj dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17667 Napisano Septembar 14, 2013 Integrisan, 8364 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kakva sreća, izgleda da sam našao brod već za večeras!!! Bio sam odlično pripremljen (hvala Horizons unlimetedu i Grantu, osnivaču ove maestralne lokacije za putnike!), otišao na pravo mesto, u pavo vreme, našao pravu osobu. Do sada mi se i ruski iz malog mozga vratio i pričam tečno , dobro de, uz malu pomoć ruku, engleskog i srpskog, ali dovoljno da se odlično sporazumevam i taman loše da izazivam simpatije što se trudim . Kao što sam više puta u životu rekao - dobra priprema je pola putovanja! Uglavnom, ako se spremim u roku od odmah (moram da kupim hranu, vodu, gorivo, potrepštine, jer na brodu i posle u pustinji nemam ništa) - krećem večeras. Kada stignem, u tom delu Kazahstana nema puta, škakljivo je za gorivo, nema ljudi, nema ništa... a ja jedva čekam! Javljam vam se sada, jer neko vreme verovatno neću biti online. Faza 3 putovanja (kazahstan), bar do Alma Ate, ili Kirgistana, je najteža tehnički za vožnju i logistički, ali kao što rekoh - jedva čekam. Poželite mi sreću! PS: poslaću Violeti što mogu više fotografija u sledećih sat-dva, pa će ona objavljivati... 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Septembar 14, 2013 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ni sumnjao !!! Zato sam i mislio da si vec krenuo . Ajde, pa srecno. Javljaj se cim pre mozes Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 14, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan ... Kada stignem, u tom delu Kazahstana nema puta, škakljivo je za gorivo, nema ljudi, nema ništa... a ja jedva čekam! ... Poželite mi sreću! Sretno! Zavidim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 786 Napisano Septembar 14, 2013 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan Hajde, drz´se!!! Srecno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Violeta 510 Napisano Septembar 14, 2013 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Da krenemo dalje.... HtR2: Pustinja opčini čoveka. Na putu od Jazda do Kašana. [Polazak iz luksuza. Jazd, najbolji hotel u kome sam bio u Iranu.] [Na putu ka Nainu. Bulevar Šehida (ko zna ko su šehidi, jasno mu je koliko je ova ulica sablasna)] [ispred Naina, ivica pustinje. Dolazim, uzbuđenje raste!] [u Nainu, poslednja pumpa pred pustinju, tankovanje...] [... i obnavljanje zaliha hrane i vode, zlu ne trebalo.] [Ovo gore je njegova prodavnica, a on govori odličan engleski i obožava motore. Muhamed] [ušao sam u pustinju, pesak se stapa sa horizontom] [Pustinja, pogled isti na sve strane] [Visoke dine u daljini, na istok] [Kanat (qanat), sistem za navodnjavanje u pustinji. ] [Odmor pored puta. Pustinja opčini čoveka.] [Ne umem da objasnim, ali pogled čoveka začara i ne da mu da nastavi put] [Nekada je ovde bilo života. Visoki zidovi kao zaštita od peska.] [Raspoloženje na visini, zaljubljen u iranske pustinje!] [Povratak u realnost: veče u predgrađu Kašana. U Nainu su mi svi objašnjavali da kampovanje u pustinji, u ovo doba godine, ne dolazi u obzir - poslušao sam ih.] 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano Septembar 14, 2013 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan Sretno! @Violeta jesi videla kako vešto ignoriše ćilimče Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Violeta 510 Napisano Septembar 14, 2013 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan @Violeta jesi videla kako vešto ignoriše ćilimče Da Ali poslao je srce, pa ću mu oprostiti 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Violeta 510 Napisano Septembar 14, 2013 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan HtR2: Kašan [Kašan je stari grad poput Jazda, ipak neuporedivo slabije očuvan] [Khan-e Borujerdi, Kašan] [stari grad, Kašan. Primer persijske srednjovekovne gradnje] [Kašan, centar grada] [Još jedna plava džamija, Kašan] [Otrgnuti od pustinje u vreme Kajara: vrtovi Fin] [Fin bašta, Kašan] [stoletno drveće u izuzetnom stanju] [Dvospratna palata u Fin vrtu, glavna aleja] [sistem fontana svih palata u vrtovima je povezan] [Detalj Fin vrta] [shotorgalu-ye Safavi, centralna palata, Fin vrt] [Hladovina, a napolju pakao!] [Čuveni Kajar koš] [Kajar koš - detalj dekoracije] [Šahovi iz dinastije Kajara umeli su da uživaju - izuzetno očuvani hamam] [Kafić, idealan za odmor (tačnije, verovatno je pravilnije reći čajdžinica, jer bolje opisuje situaciju!)] [Kašan, Fin vrt - na mestu gde su nekada hodali šahovi i dalje se odvija život!] [Pozdrav iz Kašana] 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Septembar 14, 2013 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast majstore! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-Viper- 547 Napisano Septembar 14, 2013 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Kać Motocikl: Kawasaki ER-6n 2006g. Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, evo citam i nemogu da se odvojim od racunara, koliko magicno deluje ovo tvoje putovanje, prosto ti neda da prestanes sa citanjem, respekt za predjenu kilometrazu, samo tako nastavi i neka te sreca prati na putu. P.S. Treba ovaj putopis da pretocis u knjigu. verujem da bi bila obavezna lektira za sve bajkere. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Violeta 510 Napisano Septembar 15, 2013 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan HtR2: Dolazak u Teheran [Na putu ka Teheranu] [stigao sam u Teheran. Kuda sad?] [Kolega bajker. Napustio je svoj posao da pomogne putniku i sproveo me kroz Teheran do mesta sastanka sa domaćinima] [Milad toranj, novi simbol Teherana] [ispred Milad tornja, simbola Teherana] [Panorama Teherana, sa Milad tornja] [Panorama Teherana, sa Milad tornja] [Moji domaćini u Teheranu, Solmaz i Amir] [Večera sa domaćinima] 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Violeta 510 Napisano Septembar 15, 2013 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan HtR2: Teheran. Slike grada. [Motor parkiran i obezbeđen, ispred zgrade domaćina] [Pešačka zona, Teheran] [bazar, uvek gužva] [Teheranski policajac, pravi sebi hlad.] [imamova džamija, Teheran] [street art - ispred Univerziteta] [studentski oglasi, isti u celom svetu] [Park na brdu iznad Teherana] 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano Septembar 15, 2013 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan HtR2: Teheran. Slike grada. Na ovome bi i Kalatrava zavideo! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Violeta 510 Napisano Septembar 15, 2013 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan HtR2: Teheran. Slike grada. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Violeta 510 Napisano Septembar 15, 2013 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan HtR2: Teheran. Sa domaćinima i njihovim prijateljima. [sa Solmaz i Amirom u njihovom domu] [Tradiciomalna večera iz Teherana] [Druženje sa prijateljima] [Panorama Teherana, park iznad grada] 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Violeta 510 Napisano Septembar 15, 2013 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan HtR2: I na kraju iz Teherana, tri fotografije domaćina Amira: [Milad toranj, Amirova fotografija] [solmaz, Amirova fotografija] [Pejzaž, Amirova fotografija] 17 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...