GhostMile 4614 Napisano Septembar 30, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cekaj, vrario si se sa sjevera opet dole, nekih par 000 km? Istim putem ili? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17674 Napisano Septembar 30, 2013 Integrisan, 8365 postova Prijavi odgovor kao problematičan Novo jutro. Prvo što vidim je da g. Predsednik dolazi u posetu Operi. Pa zar baš danas, kada idemo da servisiramo motore (sve okolo je "zakrito", da Predsednika slučajno nešto ne iznenadi): Posle proboja kroz gužvu i kordone narodne milicije, stižemo u Ducati: Dok matorci čekićaju svoje matorce, moderni motori servisiraju se glavom : Neko menja ulje, neko gume, neko i ulje i gume. Redovan servis za svu trojicu, malo smo čekali i tempirali usput da odradimo stvar svi zajedno: Neko istom onom glavom (ludom) napravi sebi nepotreban problem. Klasičan "over doing" i posledično prekinuta jedna žbica (sreća, na prednjem točku): Za uspomenu posle servisa, zajednička fotografija sa uposlenicima Ducati dileta u Almatiju. Fini ljudi, još jednom im hvala na razumevanju i pravom solidarnom bajkerskom duhu: Moji matorcu u uzbečku ambasadu, a ja na ručak: Uspeh! Posle 4 nedelje jalovih pokušaja i 7 dana čekanja u Bakuu, Verner i Helge u Almatiju za 48h dobijaju uzbečku vizu. Osećam se i ja trijumfalno! Uostalom, izviđaju teren za moje sledeće putovanje (tj. jedan njegov deo)! Redovna dnevna razmena fotografija: Uveče, Verner i ja kao gosti idemo na predstavu u teatar Ljermontov (Verna žena). Vernerova prijateljica Nina igra glavnu ulogu! Veče završavamo uz "Žiguli", rusko pivo koje sam neobično zavoleo (čak više nego "Baltiku"). Evo me i sada kako, dok kucam ove redove, pijuckam pivo, navukli me matorci (onaj stariji Helge naročito): 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17674 Napisano Septembar 30, 2013 Integrisan, 8365 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cekaj, vrario si se sa sjevera opet dole, nekih par 000 km? Istim putem ili? Ej, Milence - pa vratio sam se u priči! Fizički sam u Astani (ujutro odoh več dalje), ali pričom smo stigli do Almatija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 30, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja nesto gledam ovog Helgu i kako se bese zove schwitzac, onako postarije, pa racunam nesto...sad me malo boluckaju ledja....tz... tesko, ali nada zivi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17674 Napisano Septembar 30, 2013 Integrisan, 8365 postova Prijavi odgovor kao problematičan Helge (60) i Verner (58) su zaista sjajni tipovi. Kaže mi Helge: "gotov si i ti, ima ovako kao nas dvojica da se akaš po gudurama i pustinjama pod stare dane". A ja se mislim, ej burazeru, samo da si u pravu... No, da završim Almati, ponoć je ovde prošla, moram sutra da putujem... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 30, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cekaj, vrario si se sa sjevera opet dole, nekih par 000 km? Istim putem ili? Ej, Milence - pa vratio sam se u priči! Fizički sam u Astani (ujutro odoh več dalje), ali pričom smo stigli do Almatija. Super. Ja cu da uzivam dva puta. Jednom kad i svi drugi, a drugi put kad ukapiram. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17674 Napisano Septembar 30, 2013 Integrisan, 8365 postova Prijavi odgovor kao problematičan Novo jutro, novi poduhvati! Ovoga jutra pridružuje nam se Nina. Biće naš vodič, prevodilac (iako sam ja tvrdio da nam isti nije potreban - što je po pravilu kod sagovornika izazivalo dobrućudan osmeh, tapšanje po ramenu i okretanje ka Nini za dalju komunikaciju) i sjajan sagovornik. Od one vrste koju ove tri sanjalačke duše mogu pronaći valjda još samo u pravom umetniku, dakle još gorem i beznadežnijem sanjaru nego što je to putnik! Kukao sam, kukao i iskukao! Danas idemo na Čimbulak i Medeu. Ski centar iznad Almatija. Svi koji me znaju, znaju da ne mogu da propustim dobar ski centar. Čak ni u letnjem periodu. Nerviram sve onoliko zbog toga, a sada sam na taj spisak dodao jednog Norvežanina, jednog Švajcarca i jednu moldavsku prvakinju kazahstanskog teatra/TV glumicu. Baš me briga, biće i vama lepo mislim se, volite prirodu, iz takvih ste krajeva, prvi je na spisku Medeu: Mladi čitaoče, nisi čuo za Medeu? To ti je mitsko mesto, mitski stadion za brzo klizanje. Na njemu je postignuto preko 80 svetskih rekorda, delimično zbog činjenice da se nalazi na 1500m iznad nivoa mora, delimično zbog jako dobre i kvalitetne staze. Sećam ga se još iz mojih dečačkih dana 80-tih godina i olimpijskih prenosa, svi su ovde dolazili da napadnu rekord, sada ga gledam uživo: Na vrh vodi moderna Dopplemayer kabinska žičara, prvoklasna: Predeli kao u Evropi. Apsolutno kao Alpi, neverovatno da sam u onom istom Kazahstanu, samo 30min od najvećeg grada: Tu je i mali kanjon: Verner doziva krave, na švajcarskom nemačkom. Legenda: Ski centar je prvoklasan. Prilično mali, ali imati ovako nešto na 30min od kuće je veliki luksuz i mnogo toga bih dao za nešto slično! Sedimo dugo i šetamo, ja sam kao i uvek u sličnim prilikama srećan, a ni ostali se ne bune. Uživamo, punim plućima: Kako je video orla, tako je potrčao da plati i da se slika. Kada dete u nama nije mrtvo ni u telu od 60 godina, znači da st uspeli u životu! Helge i ptica: Ekipa na okupu, Verner iza objektiva: Povratak, idemo žičarom: Put ispod je odličan za vožnju motora! Na kraju dana, duga iznad grada! Sasvim simbolično, jer pronašao sam svoju sreću u Kazahstanu. Almati je prelep grad i ostaje urezan u mom sećanju. Dobro sam se odmorio, proveo 4 dana sa dobrim ljudima i napunio baterije. Uveče, odlazimo na oproštajnu večeru. Krivo nam je što se rastajemo. Malo je falilo da ili oni obrnu sa mnom, ili ja sa njima. Bili su pravi saputnici, kadri da voze satima bez gunđanja, ljudi od kojih možeš da naučiš puno i o motorima i o životu. I najviše o ceni Slobode! Siguran sam da ćemo se negde još sresti: Ujutro, okupljamo se za još jednu zajedničku sliku. Rastanak je bio emotivan. Helge me je zagrlio i drhtavim glasom rekao da mu obavezno pošaljem email kada sigurno stignem kući. Da li sam ga čudno pogledao, ali dodao je onda da će i on učiniti isto. Za njih sam još klinac, matori ogrubeli moreplovac osećao se odgovornim! Nema grubog sanjara, to je, sve je to pekmez ispod grube kože. Srećan vam put prijatelji i ne zaboravite da se dobro zabavite! Srešćemo se negde, znate da je ovo mala planeta! 29 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
anbeast 67 Napisano Septembar 30, 2013 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Yamaha 500XTZ Tenere (3AJ) - AGAIN :) Prijavi odgovor kao problematičan ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- To sam ja gore ostao bez teksta! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4775 Napisano Septembar 30, 2013 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Kako iznenadi ovakav ski centar, tamo gde mu se ne nadas... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 30, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da. A ovdje bi morao na sudu da dokazujes da to nije u Switzi nego u Kazahstanu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B.S 37 Napisano Septembar 30, 2013 Svrati ponekad, 155 postova Prijavi odgovor kao problematičan pravi ljudi u pravo vreme, prava stvar !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Septembar 30, 2013 Drug član, 1020 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Sta jos reci,zavidim ti brate i uzivam gledajuci i citajuci.Samo napred......... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17674 Napisano Octobar 1, 2013 Integrisan, 8365 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da me je*es ako neko tu ne bi popustio i krenuo sa onim drugim. verovatno ja sam njima da sma na tvom mestu Eh, vize, raspoloživo vreme, uobičajeni razlozi... Danas sam ostao još jedan dan u Astani, svidelo mi se ovde, a jutros mi se nije vozilo. Naučio sam da u ovim stvarima slušam svoju intuiciju. Sutra krećem na turu od oko 1500km dosta teškog puta, računam da će mi trebati 3 dana za to. Smrznuću se na kampovanju kao cvekla , osim ako ne nađem neke konake za kamiondžije... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maski 1033 Napisano Octobar 1, 2013 chef, 1843 postova Lokacija: na proplanku Prijavi odgovor kao problematičan preporučujem štivo za zimske dane bez vožnje - čingiz ajtmatov, i duže od veka traje dan. mesto dešavanja - alma ata. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladimir KLE 5 Napisano Octobar 1, 2013 U prolazu, 88 postova Lokacija: budva - beograd Motocikl: Kawasaki KLE 2006. Prijavi odgovor kao problematičan Sve vreme sam naježen dok ovo čitam! BRAVO!!!!!!!!!! Ali stvarno Bravo! Imam osećaj da će ti sve biti dobro i da ćeš se sretan vratiti kući!!!! Ako mogu na neki način da ti pomognem, tu sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mostarac 5075 Napisano Octobar 1, 2013 Drug član, 1869 postova Lokacija: Mostar-Nevesinje-Novi Sad - Minhen Prijavi odgovor kao problematičan Junački, srećno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Octobar 1, 2013 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Do sada je bilo odlicno, sa ovim delom je postalo savrseno Ujutro, okupljamo se za još jednu zajedničku sliku. Rastanak je bio emotivan. Helge me je zagrlio i drhtavim glasom rekao da mu obavezno pošaljem email kada sigurno stignem kući. Da li sam ga čudno pogledao, ali dodao je onda da će i on učiniti isto. Za njih sam još klinac, matori ogrubeli moreplovac osećao se odgovornim! Nema grubog sanjara, to je, sve je to pekmez ispod grube kože. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladimir KLE 5 Napisano Octobar 1, 2013 U prolazu, 88 postova Lokacija: budva - beograd Motocikl: Kawasaki KLE 2006. Prijavi odgovor kao problematičan Neverovatan putpopis!!! Hvala ti na ovako divnom pisanju i fotografijama!! Svaki put kad bih nastavio sa citanjem, citav bi se najezio od uzbudjenja i radosti! Bicu iskren - od tvog pisanja o Iranu i ljudima, od novembra, ako Bog da, naci cu u gradu negde da upisem kurs iranskog jezika(ruski znam,engleski, italijanski)..... Hvala ti jos jednom sto delis sve ovo sa nama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
anbeast 67 Napisano Octobar 1, 2013 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Yamaha 500XTZ Tenere (3AJ) - AGAIN :) Prijavi odgovor kao problematičan Sevea za pocasnog konzula Irana (i mene je fascinirao Iran..) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Violeta 510 Napisano Octobar 1, 2013 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan HtR2: Od Almatija do Astane [Na samom polasku iz Almatija, rastanak naše male družine!] [Jezero Saribulak, 50-ak km od Almatija. Malo jezero, sa nekoliko plaža.] [Oko 100km od Almatija predeo je još uvek relativno zelen. Ima vode, malih reka i kanala] [ipak, stepa ubrzo osvaja. Većinu Kazahstana pokriva stepa i velika pustinja. U osnovi, za putnika i stepa i pustinja znače isto: veliko prostranstvo, bez naselja i civilizacije. Put je kvrgav, odavno mu je vreme za novi gazeći sloj asfalta.] [usled jakih vibracija i velike današnje kilometraže, koja nosi potrebu za razumno visokom putnom brzinom, lomim nosač kamere. Kameru na motoru zadržava samo audio kabl!] [Česti su usputni spomenici (u sred ničega!) raznim životinjama: lavovima, leopardima, divokozama, konjima, orlovima… Veoma mi se sviđa ovaj običaj, nekako je pristojno i lepo!] [Završetak peščanih prevoja pred jezero Balhaš.] [i izlazim na jezero: ogromno i plitko, nakon kataklizme Aralskog jezera, danas je Balhaš drugo najveće svetsko slano jezero.] [Voda znači život! Predeo oko jezera i svedok kako je, umesto pustinje, nekad izgledala i okolina Arala.] [A čim se put udalji od jezera, vraća se stepa. Na ovom delu put je odličan i kilometri se brzo nižu.] [u predveče približavam se gradu Balhaš, planiranom konaku za to veče. Vreme u vožnji prekraćujem izmišljanjem novih uglova za fotografisanje.] [Jako lepo i mirno veče. Mada, postaje veoma hladno. Ispod 10C, a ja nemam postave na odelu. Brrr.] [ulazak u grad u prvi suton. Planirana kilometraža rutinski i bez problema odrađena.] 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Violeta 510 Napisano Octobar 1, 2013 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan HtR2: Nastavljamo dalje do Astane [sledećeg dana, nastavljam ka Astani. Prelepo jutro, hladno (8C), sunčano i kristalno čistog vazduha. Vožnja kroz stepu, put je korektan, oduševljava me tog jutra.] [Već sam daleko odmakao od Almatija. Pogled preko ramena.] [Veoma sam dobro raspoložen. Ovoga puta postave su u odelu, prijatno je i uživam u vožnji i prizorima! Ima nešto u tome kada ste u lepom danu sami na putu, u ovakvom predelu (beskrajna stepa, gde ravnicu razbijaju samo povremene stenovite uzvišice i peščane dine). Meditacija.] [ipak, ljudi ne bi bili ljudi kada svojim "delanjem" ne bi povremeno pokvarili užitak. Smeće pored puta.] [Već u Karagandi počinje da se oseća bogatstvo Astane - moderan i nov sportski centar. Neposredno pored je nova teniska hala.] [Jezero pored Temirtaua, prestonice crne metalurgije. Eto, može da bude i čisto.] [Pauza za ručak u stepi. Udaljavam se od glavne magistrale. Prelepo je!] [A, evo i ručka…] [Pogled u stepu. Došlo mi je da vozim dalje ovim putem. Pa dokle stignem ili dok se ne izgubim. Opet ravnica čudno deluje na mene!] [ulazak u Astanu. Grad je od samog ulaza impresivan i potpuno drugačiji od ostatka Kazahstana (osim možda, delimično, Almatija).] [Astana (u bukvalnom prevodu: Prestonica) i šetnja noću. Veoma hladno. Sve je dizajnirano da impresionira posetioca i u tome bulevar Nurzhol veoma uspeva. Čak i u nedeljno hladno veče, kada je šetača malo. Vraćam se u moj mali pansion impresioniran!] 14 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Octobar 1, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jesi prosao kroz Boratovo selo? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Culle 1112 Napisano Octobar 1, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 863 postova Lokacija: Beograd MML Motocikl: Aprilia Atlantic Clasic 500,dok ne pojeftini GP Prijavi odgovor kao problematičan Ugao je dobar s tim što mislim da bi bio bolji ako bi aparat postavio paralelnije sa motorom,da okrenes objektiv malkice vise desno i slobodno malo opali zoom .Mene iNpresionira tvoja hrabrost i avanturizam kao i sama veličina poduhvata.Želim ti sreću i uspeh u daljem toku putovanja i hvala na velikim kolicinama slika i sveobuhvatnim tekstovima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Владимир 137 Napisano Octobar 1, 2013 Walter Sobchak, 115 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio X9 Evolution 500 Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno! Svi cekaju nastavak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladimir KLE 5 Napisano Octobar 1, 2013 U prolazu, 88 postova Lokacija: budva - beograd Motocikl: Kawasaki KLE 2006. Prijavi odgovor kao problematičan Veceras sam na drumu upoznao Mikela(BMW R1100GS) i Lawrensa(KTM Adventure) i svratili na vecernju kafu u Pržno i naravno prenosio utiske i dozivljaje (sa ponosom) nasega Severiana i bas se lepo ispricasmo. Ovo je Mikelov sajt. Bacite oko. Ima sta da se vidi.Stvarno je pravi bajker,, a ja se raspricao, pa nisam stao - UMESTO ON! Tek sad, doma, kad dodjoh , a kako razmenismo na papircetu kontakte, otvorih mu sajt i imadoh sta videti! (a ja - frajer na baterije, drz'o banku ko ovi po skupstinama) http://motoglobo.com/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...