Nucleus 101 Napisano Januar 4, 2008 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Evo reših da napišem nekoliko rečenica o tome šta sam uradio i šta planiram da uradim na SVu. Na prvom mestu, ono što mi najviše upada u oči kod SVa je far koji je, po meni, postavljen previsoko i jako strči od linije motocikla. Kod Monstera npr. to je mnogo lepše izvedeno. Tako da far ide dole a na njegovo mesto dolaze dva sočiva, postavljena jedno ispod drugog i pleksi od fara sa gsxr-a k4 preko njih. Stavio sam nesto siri i nizi volan crne boje i druge retrovizore, nisam ljubitelj nikla pa je i to jedan od razloga, ali na prvom mestu zbog toga što je volan bio preuzak (neudoban položaj u vožnji), dok mi se retrovizori jednostavno nisu svideli. Na prvoj slici je SV u fabričkom stanju a na drugoj je SV sa novim volanom retrovizorima i pleksijem prilepljenim za satove. E sad sto se tiče auspuha i tu mi se malo toga svidelo, zvuk je donekle bio zanimljiv na leru i nižim obrtajima, kasnije skoro da se i nije čuo. Prvo što sam hteo je da izvadim prigušivač, ispostavilo se da to i nije baš tako jednostavno, a po rezultatima ljudi koji su to radili i ne dobije se baš puno na zvuku, tako da sam počeo da razmišljam da (uz pomoć prijatelja i rodbine) napravim lonac, u medjuvremenu sam naleteo na oglas, ovde na forumu, kolega Ninja66 je prodavao streetfighter-a, model baš za sv650, pa smo na kraju i istrgovali. Verovatno nikada ne bi uspeo da napravim nešto poput ovoga. Napravio sam i mali audio snimak sa namontiranim streetfighterom. ;D link za download audio clipa: http://www.mediafire.com/?ctxnxwzw1h3 Planiram da napravim ralicu, pokušaću sam da je izmodeliram, a ličiće na ovu Podrep cu takođe napraviti. Još jedna od stvari koja mi se ni malo ne sviđa je boja felni, pa ću ih verovatno prefarbati, SV650N fabrički nema sat za temperaturu već samo lampicu koja se pali kada dodje do pregrevanja, na najlonu u ns sam nasao neki za pristojne pare pa čim ga namontiram postaviću slike. Igranke će biti još dosta, postovaću slike kako budem napredovao, pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Januar 4, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan prvo da ti kazem, sve mi se dopada sto radis, na motoru, bice extra kad se sve odradi! a za taj auspuh sam skupljao pare, i video sam pre nekoliko da je prodat, u momentu sam POPIZDEO!!!! al sta sad nek te sluzi dobro, i mogu ti reci da mi se jako svidja zvuk! POZDRAV! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Januar 4, 2008 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Samo napred!! Odlicno izgleda za sada! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Januar 4, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan odlično se čuje motor! to sve što radiš je jedna velika neisplativa zajebancija ali ja mnogo volim da vidim kad neko čačka oko oko svog motora, ideje su ti odlične, samo napred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Januar 4, 2008 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan @nucleus: a ovaj štender sa slike..? izgleda mi kao home-made.. gde to može da se nabavi, i ja bi takav.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Januar 4, 2008 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan prvo da ti kazem, sve mi se dopada sto radis, na motoru, bice extra kad se sve odradi! a za taj auspuh sam skupljao pare, i video sam pre nekoliko da je prodat, u momentu sam POPIZDEO!!!! al sta sad nek te sluzi dobro, i mogu ti reci da mi se jako svidja zvuk! POZDRAV! Hvala, za lonac, jbg, 22.dec je izasao oglas a 23. sam ga pazario. Ninja66 mi je rekao da ako ne dodjem sutradan 23. da ce ga uzeti donmarkoni, tako da je verovatno i on popizdeo,jbg momci :-[ ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Januar 4, 2008 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan @nucleus: a ovaj štender sa slike..? izgleda mi kao home-made.. gde to može da se nabavi, i ja bi takav.. Da se nabavi , treba ti par starih cevi, CO2 aparat, brusilica, par tockica sa starih kolica i jedno slobodno popodne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 287 Napisano Januar 4, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Pozdravljam dobru volju. Ova ideja za far ti je odlicna, jako mi se dopada kako mu stoji. Jedino sto se podrepa tice tu nista ne bih dirao, posto mi sa ovim bas deluje nekako robusno... BTW, sta je ono ispod najlona u garazi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Januar 4, 2008 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan BTW, sta je ono ispod najlona u garazi? Matra Murena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2793 Napisano Januar 5, 2008 Drug član, 2736 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ! Da ti kazem iskreno zvuk mi se svidja a jos vise kako izgleda na motoru. Nadam se da si i ti zadovoljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2793 Napisano Januar 5, 2008 Drug član, 2736 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan @nucleus: a ovaj štender sa slike..? izgleda mi kao home-made.. gde to može da se nabavi, i ja bi takav.. Meni su ga isavijali u auspuh servisu, a onda ga je Farbach doradio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
runner 1 Napisano Januar 5, 2008 U prolazu, 72 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan Meni su ga isavijali u auspuh servisu, a onda ga je Farbach doradio. moramo se dogovoriti da mi posudis za mustru, ostalo mi cevi, a moji majstori nece da rade napamet, samo sto mi tehnice crteze ne traze, vidis lepa ti je ideja u boji motora ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sine 12 Napisano Januar 6, 2008 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, lepo radis na njemu.Lepo se cuje streetfighter, ja sam mislio da ga uzmem, ali sam se plasio da ce biti puno bucan i sacekacu neku drugu varijantu.Mnogo mocnije izgleda sa onim farom, a za ralicu imas brku,farbach koji imaju pravljene, goranmg koji donosi iz svabije 140e original i neke pravljene po 100e.Ako nadjes neku ok kombinu javi i meni. Samo napred i informisi kako ide. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Januar 6, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan nije goranmg nego gordanmg! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sine 12 Napisano Januar 6, 2008 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan A zipa ovo: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Januar 8, 2008 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan sta si radio sa farom?da li bo ga prodavao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeneral 1432 Napisano Januar 8, 2008 Drug član, 1385 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZS1000 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo odradjeno Zvuk mi se mnoooogo svidja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Januar 9, 2008 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ! Da ti kazem iskreno zvuk mi se svidja a jos vise kako izgleda na motoru. Nadam se da si i ti zadovoljan. I zvuk i slika, ja sam prezadovoljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Januar 9, 2008 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan sta si radio sa farom?da li bo ga prodavao? Iskreno, ne bi ga prodavao, ni far ni auspuh. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sine 12 Napisano Januar 13, 2008 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Nucleus pa jel radis nesto na tom motoru ili samo lenstvujes??? Jesi pricvrstio onaj far sto mu prelepo stoji? Pazi ja vozim SV-a S varijantu, ali kad sam video onaj far kako mu stoji, pozeleo sam da je i moj N pa da mu nabudzim takav far. Mada juce sam vozio i kad se na 150 sakrijes iza vizira, MILINA, mozes i 250. Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Januar 14, 2008 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Nucleus pa jel radis nesto na tom motoru ili samo lenstvujes??? Nije da se ne radi , malo me je ispitni rok usporio, ali ipak se radi, trenutno pravim nosac sociva i osnovu na koju ce se safiti ovaj pleksi , postavicu fotke za koji dan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sine 12 Napisano Januar 14, 2008 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ajde, ajde samo nemoj da zapostavljas skolu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeneral 1432 Napisano Januar 14, 2008 Drug član, 1385 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZS1000 Prijavi odgovor kao problematičan ako zaluta neki lep dan u Indjiji mozda i da vidimo umetnicko delo na putu...ili na nekom parkingu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pecavb 0 Napisano Februar 4, 2008 U prolazu, 27 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, prelepo izgleda, probaj da mu skines drzac sa zadnjeg sedista, i rupe zatvoris crnim kliritom, mnogo lepse rep dolazi do izrazaja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Februar 21, 2008 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Da ne bude da ne radim nista... U proteklih mesec dana nisam imao bas mnogo slobodnog vremena, ali uspevao sam da ustinem tu i tamo po malo i da se posvetim "projektu" koliko je to bilo moguce. Resio sam da prvo osposobim motor za voznju, tj. da napravim far kako bi posle uporedo mogao i da cackam oko njega a i da se provozam u pauzi... 2 sociva, nesto sto je ostalo od fara jednog k4, ideja i dobra volja. Odlucio sam da pleksi zatvorim sa zadnje strane plocom od poliestera i da na nju jednostavno zasafim sociva. Zvuci krajnje jednstavno, ali... Zezanje je pocelo: Dakle, napravio sam sablon od kartona po kojem sam izrezao poliester, u nekoliko slika: Na poslednjoj slici se vec vide izrezi u koje ce "leci" sociva. Sa gornje i sa donje strane ostavio sam po dve ushice kako bi mogao kasnije da zasafim tu plocu za pleksi. Gledano iz profila pleksi se negde ispod polovine savija pod pravim uglom prema dole pa sam zbog toga morao da prelomim plocu na tacno tom mestu kako bi mogla lepo da prijanja. Izrezi oko gornje rupe ce mi omoguciti da i gornje socivo postavim pod istim uglom kao i donje, da ne bi gledalo u nebo, samo sto na slici ta plocica visi na unutra umesto da izlazi napolje. Kada to ucvrstim, nosenje oba sociva ce biti reseno. Stari, trouglasti nosaci fara mi nisu odgovarali zbog duzine pa sam napravio nove, krace, od plocevine. Far sam privremeno zasafio na motor kako bi mogao da skontam ugao pod kojim ce morati da stoji i kako da tacno postavim sociva zbog snopa svetlosti. Par slichki da vidite odprilike kako ce to sve izgledati: Umesto fabrickog blatobrana stavljam od k4, trenutno ga prepravljam kako bi mogao uopste da se zasafi za nosace na viljusci, vise o tome i ostalim igrarijama kroz nekoliko dana... P.S. ako vas ne mrzi, bacite par reci o buducem izgledu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...