Jump to content

Moto Zajednica

Prvi veci servis

Recommended Posts

• U prolazu, 76 postova

Posto sam presao vec preko 4 hiljade kilometara na mom motoru, koji je kupljen nov, hteo sam da se konsultujem sa clanovima foruma sta bi trebalo raditi na motoru. Kontam da je doslo vreme za neki ozbiljniji servis. Do sada nije radjen ni jedan ako se ne racuna menjanje ulja, motor vuce malo slabije...1zdravo.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3087 postova

Штеловање вентила никада ниси радио, проверавао да ли карб ради посао како треба, да ли је филтер за ваздух ОК?

• Podržavam 1

• U prolazu, 76 postova

Pre stotinak kilometara sam narucio ulozak filtera za vazduh i stavio ga. Nisam primetio nikakvo poboljsanje a i stari je delovao cist. Ventile nisam stelovao, karburator isto nisam dirao, doduse juce sam probao malo da pojacam smesu(zavrnuo sraf). Sta treba da odvrnem da bih stigao do ventila i koliko je komplikovano skinuti ceo karburator?

• Drug član, 3087 postova

Није ништа тешко, само ако имаш веште руке и мало смисла за механику.

Једино је проблем да ти неко напише како све то иде корак по корак, јер имаш уникатну машину на моторићу, коју не користи више од пар произвођача из Кине, па нема никаквог сервисног приручника, као што има за остале. Али нпр. тај зазор вентила сигурно не треба да буде различит од зазора сличних малих ОНС мотора, типа оних на Спринт Пулсеру 125 и 200 или Јамахи YBR.

До клацкалица вентила се долази скидањем поклопца главе мотора или одвијањем чепова издан клацкалица (зависи од конструкције мотора), онда доводиш мотор "у фазу", па провераваш и подешаваш зазоре.

А карбуратор се скида лако - одвојиш га од црева за горицо, сајле гаса, филтера за гориво и главе мотора и то не обавезно тим редом. Колико са фотки могу да видим, на твом мотору је карб поприличлно приступачан, тако да нећеш имати проблема да га скинеш и после подешаваш.

А карб може малчице и да се подешава. Написао сам негде на форуму поступак за подешавање тих једноставних PZ карбова.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 263 postova
  • Motocikl: Honda NT700V, Kawasaki GPZ500R, Yamaha FJ1100, Kawasaki GTR1000, Honda VF500ADV, NSU Pretis 175, Suzuki DR750S Big, Honda XL600LM

Ako nisi nikad stelovao ventile bolje preskoci da to radis sam, bice bolje i tebi i motoru, mada za sve postoji prvi put ali bolje da te neko nadgleda dok to radis pa da te ispravi

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja