Jump to content

Moto Zajednica

Koje ulje sipate u vas motor?

Recommended Posts

• Ne silazi, 6025 postova

Ja sam na Beč kupio lepo dve kantice 300V 15-50 za 60e po kantici u Luisu.

Ako imate nekog ili idete eto prilike da skoro po ceni 4L uzmete 8L

https://www.louis.at/de/motorenoel-300v-4t-15w-50-4-liter-fl-road-racing-synthese-technologie-10037619?filter_article_number=10037619

Promenio član dvlns
  • Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2312 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow
Pre 3 sati, dvlns je napisao:

Ja sam na Beč kupio lepo dve kantice 300V 15-50 za 60e po kantici u Luisu.

Ako imate nekog ili idete eto prilike da skoro po ceni 4L uzmete 8L

https://www.louis.at/de/motorenoel-300v-4t-15w-50-4-liter-fl-road-racing-synthese-technologie-10037619?filter_article_number=10037619

Sto nisi doneo malo vise, za prodaju ovde?

Ma kakvi ne pada mi na pamet da trgovcim po Srbiji sa svercovanom robom. Ustvari ne pada mi na pamet uopste da trgovcim imam posao od kojeg zivim.

Samo sam hteo da vam skrenem paznju da je trenutno (mada nije trenutno jer sam jednu kanticu uzeo u januaru a drugu u martu) cena za 300V u Luisu sasvim pristojna

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2312 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow
pre 3 minuta, dvlns je napisao:

Ma kakvi ne pada mi na pamet da trgovcim po Srbiji sa svercovanom robom. Ustvari ne pada mi na pamet uopste da trgovcim imam posao od kojeg zivim.

Samo sam hteo da vam skrenem paznju da je trenutno (mada nije trenutno jer sam jednu kanticu uzeo u januaru a drugu u martu) cena za 300V u Luisu sasvim pristojna

Ma dobro, nisam mislio sad da doneses 100 kantica,

dve-tri, za forumase ovde, evo ja bih ti prvi uzeo. 

Jeste, cena je skroz ok, i barem znas da je original. 7100 jos jeftinije. :takoje:

• Sviđa mi se 1

Realno vise sam uzeo zbog sanse da je original nego zbog same cene. Uzeo sam pre dva meseca RBF660 kod naseg uvoznika i uopste nije ista boja kao RBF660 koji sam kupovao u inostranstvu. Nije cak ni ista etiketa. Ne tvrdim nista ali me pokolebalo.

Inace uvek kupim kod nasih uvoznika sve sto moze ukoliko je cena do 10-15% veca nego preko jer kapiram carine i sve ostalo sto ih muci a i da ne cimam nikoga da mi donosi ali ovo sa kocionim me malo onako natealo na razmisljanje

• Sviđa mi se 2

• Malinar u pokusaju, 1697 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Postoji praksa kod proizvodjača svega i svačega, pa i motornog ulja da fuš i robu slabijeg kvaliteta uvaljuje zemljama trećeg sveta, poput naše Srbijice. 

Evo ti primer pantene šampona za kosu, sestri je brat iz Italije doneo taj šampon, pošto ima tanku kosu koja se nenormalno zamrsuje. Kada je isti taj šampon, ambalaža je ista, kupila u liliju u kg, provalila je da to nema veze jedno sa drugim. 

Proizvodjači se pravdaju da prilagodjavaju robu potrebama tržišta, a ustvari uvaljuju fuš tamo gde je slaba ili nikakva kontrola kvaliteta i gde za tepsiju ribe sve može da se uvalja.

Verujem da je slična priča i sa motornim uljem.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• ODUSTO OD DIJETE, 2621 postova
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155
Pre 13 sati, brankoXM je napisao:

1200 i nesto,zaboravih,kad sam zvao ove u delmaxu,1650 auto mika. nije problem ni 1650,nego ako su vec ista a nadam se da jesu,sto da bacim 4x400 =1600 din  :)    filter  hf303  u delmaxu 1300 i nesto,ima ga po netu i za 800,ali ako uzmem posebno ,onda jos jedna postarina,i izadje na isto.ovako-  sve na jednom mestu.naravno sve radim sam,ne zbog ustede, ja bih platio da to radim  :)

Ja sam pre jedno mesec dana kod mene u Zemunu u Delmaksu ulje platio 1.330 PRO4 a filter uzeo MAN 1.080.

Poskupelo, izgleda, malo.

• Ne silazi, 6535 postova
  • Motocikl: đački pešački
On 17.4.2023. at 21:11, brankoXM je napisao:

gde preporucujete da narucim silkolene comp 4  10w40 ?  neki pouzdan dobavljac,ovlasceni distributer ili kako se to vec zove ...

imaju ga auto mika i markos,u markosu 150 din  jeftinije po litru...   ima li uopste kopija tog ulja u prodaji ?

Kod AutoMike je sasvim sigurno original Fuch Silkolene.

• MK SO Zandarmerije, 608 postova
  • Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC

jeste li nailazili na  kopije silkolena ?  znam da se ulja  uglavnom ne prave samo u maticnoj zemlji prozivodjaca,odakle dolazi za  ovaj deo evrope  ako je original ?  made in eu,uk, rumunija,poljska,itd ?

ono sto  uglavnom vazi za kopije ulja (silkolene nisam koristio pa ne znam detalje)  je drugaciji  jak miris novog ulja,tamnija boja,nedostatak aluminijumske folije kada se odvije cep, losa izrada ambalaze(ostre ivice na spojevima),nijansa pakovanja drugacija, pogresna zemlja porekla na nalepnici,nedostatak holograma,nalepnica nije viseslojna te se ne mogu odlepiti listovi,ili se tesko odlepljuju i cepaju,itd....

Fuchs ima ISO 9002, to znači da se za svaki kodni broj na kantici može dobiti pun rodoslov od kad je proizveden pa do krajnje destinacije, zvučnije i veće firme nemaju to, barem nisu imale pre neku godinu.

Radio sam distribuciju Fuch Silkolena pre desetak godina, ali ga tad tržište Srbije nije prihvatilo, AutoMika je u istoj distributivnoj mreži, tako da nema nikakve bojazni. 

Inače, u svojoj servisnoj radionici, isključivo koristim njihova maziva, uz dužno poštovanje svih ostalih ulja, Silkolen mi je No 1, barem što se tiče BMW boksera, zakljčak na osnovu prostog dugog iskustva.

Snabdevam se kod AutoMike, znam naravno da ga ima naokolo, čak mi lično i neuporedivo bliže, ali ne uzimam.

Nisam nikad čuo za falš, ali to ne znači da ga nema, ili da ga neće biti, van žiže sam, a ovo što uzimam kod AutoMike je uvek isto, još od kad sam ga ja distribuirao.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 7323 postova
  • Motocikl: TDM 900

Silkolene tek od nedavno u SRB ima malu grupu ljubitelja a dosta se može pripisati i nama koji ga ovde promovišemo.

Ja sam za Silkolene prvi put čuo na Hrvatskom forumu KLE500 gde su ljudi govorili da im agregat i menjač najlepše radi sa Comp4. Ja sam tu posle malo istraživao, čitao, dosta puta se obraćao i Expendableu za savet. Zaista se radi o fantastičnom ulju koje nije bilo izvikano i skupo. 

Mislim da sam 6 godina vozio ER5 i u njega sam sipao Comp4 isključivo i kupovao sam ga kod Đunte. Ima 8 godina kako vozim TDM-a i u njega sam samo jednom sipao Shell Advance Ultra. Ostalih 7 godina je to bio Silkolene Comp4. Nema gde nismo išli, more, grad, staza, dvoje, solo, sprintovi po Rumuniji dva dana 1100 kilometara, uvek bez problema.

• Sviđa mi se 2

posto se ovi iz delmax pozarevac nisu javili a bio je dogovor da zovu uvece kad dobave robu, narucio sam kod auto mike, nebitno,platicu skuplje,od njegove cene nema vece za to ulje,ali nekad valja platiti i sigurnost. filter kod njega 890 din,u delmax-u preko 1300.

mislim nebitno,kao da menjam to svaki dan,nego cisto ako nekog zanimaju sveze cene.  u petak treba da dodje ,a onda sledi zamena ulja,iliti praznik za motor  :)

• Podržavam 1

Mika i ja smo se upoznali davno na Beogradskom sajmu, kad sam izašao iz priče, sve svoje klijente sam uputio na tu prodavnicu. Oni su odlična postavka, širok asortiman dobrih delova i maziva, imaju i ostala moto ulja, a uveli su i auto kozmetiku Sonax jesenas, rade od 0-24, što je kuriozitet u ovoj branši, imaju i dva servisa za mehaniku.

Ja sam inicirao da uvek imaju zalihe maziva koje ja koristim i takođe da uvrste i sve filtere MANN za BMW, zbog porasta cena su sada uveli HIFLO. Takođe imju Denso svećice koje ugrađujem, a specijalne namenske NGK za novije modele BMWa će uvesti do kraja meseca, cena osetno niža nego kod zastupnika, pošto nigde drugde ih ne bi uzimao zbog sigurnosti.

I na kraju, opet za BMW boksere imaju kočione pločice TRW Lucas, koje isto isključivo ugrađujem.

Pošto nisu opredeljeni za moto program, naravno da nemaju mnogo robe, ni ne poznaju ju je, ali mogu i voljni su da je obezbede, tako da treba imati malo razumevanja. Ako se pokaže da ima iole prometa, možda se napravi širi moto izlog.

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer

Sve je super sa tim Mikom samo je problem što je ISTO ulje (FUCHS Silkolene) u Delmaxu osetno jeftinije.  Kada kažem isto mislim na potpuno isto originalno ulje. Za ovo da se iz Delmaxa nisu javili se baš čudim jer ovde u Zaječaru imam samo reči hvale za njih. Bukvalno sve što sam naručivao, jer nisu imali na lageru u prodavnici bilo je danas za sutra. Sutra pozovu telefonom i jave da je stiglo.

Inače, već sam pisao i sam vozim Silkolene i ulje je vrhunsko i nije jeftino nego ima realnu cenu u odnosu na pojedine izvikane brendove.

Da li je isto ulje, to se samo može predpostavljati. Silkolene Comp 4 je do 2021 koštao oko 960 Dinara, tokom 2022 je poskupeo na oko 1.100, pa negde u junu na oko 1.260 i krajem leta na sadašnji nivo od 1.700, proizvođač je jednostavno podigao cene, a i svi uljari su isto učinili i više nema uopšte jeftinih, ni za auta ni za motore, barem od zvučnijih imena. 

Ko što rekoh, AutoMika mi je daleko, na suprotnom delu grada, a Delmax malte ne u kraju, znam da drže cene na nivou od pre godinu dana, kako ne znam i ne ulazim uopšte. Svakako, svako bira kako misli da će najbolje proći, ništa protiv.

Čekaj, ne ulaziš u radnju zato što ne znaš kako to drže cene od prošle godine?!? Ne mogu da se pohvalim da sam shvatio ali ok.

Evo cena iz septembra prošle godine u Delmaxu:

I za kraj mali "hint" za manje iskusne kolege:

Ne padajte na fazone da skupo apriori mora da bude dobro i da ako nešto nije preskupo mora da je falš. Neki trgovci jednostavno žele da vas oderu. ;)

• Drug član, 1210 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Mislim da je hteo da kaže kako ne ulazi u to kako oni drže te cene.

Što se Mike tiče, sarađivao sam s njima poslovno godinama, nikad problema s kvalitetom robe, Mika korektan uvek kao i momci iz zadnje lože :-)

Cene, šta ga znam, evo jurim navojni zupčanik šestofaz za stari sestrin mtb, svuda 1400, u dve radnje 900. Sednem na bajs, do Rakovice, nema taj, ima neki drugi, 1500-600. Nema veze. Drugi dan sednem na bajs do Novog beograda, imaju taj ali je cena 1400, na sajtu stara cene. Tako da, javi kad uspeš da kupiš to ulje po toj ceni, mi ovde svi realno jedva čekamo. Ne šalim se. Zato smo tu, da vidimo koje ulje i po kojoj ceni može da se nabavi.

Isto čekamo sledeći izveštaj od @N.F.S. o onom Mannol-u od 500 dinara litar. Mada ću ga ja verovatno sipati pre tog izvešća :-)

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

32 minutes ago, Gordak985 said:

Tako da, javi kad uspeš da kupiš to ulje po toj ceni, mi ovde svi realno jedva čekamo. Ne šalim se. 

Šta da javim kad sam upravo svoj post napisan isti dan kad sam ulje kupio linkovao u prethodnom postu? Da li je od septembra opet poskupelo ne znam jer sam još tada sebi kupio ulje za prolećnu zamenu baš po toj ceni ali nije problem da se sutra raspitam.

• Sviđa mi se 1

Da, ne ulazim kako i zašto neko drži neku cenu, već šta se dobije za odrđenu svotu novca, ne mora da se radi o istom, iako izgleda isto, ne aludiram ništa sad konkretno. Obično su cene na sajtu kupujem prodajem niže, delom što se radi trgovina u tranzitu, ili virtuelna prodavnica, gde nema niza visokih troškova klasične radnje. Naravno, figurišu rabati i marže, ali to nije sigurno 100% u odnosu na proizvođačku cenu, niti je promet veliki da bi se sa malom razlikom u ceni pokrili troškovi i ostvarila neka opravdan zarada, al dobro, svako ima svoju računicu.

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
pre 5 minuta, đunta je napisao:

Da, ne ulazim kako i zašto neko drži neku cenu, već šta se dobije za odrđenu svotu novca, ne mora da se radi o istom, iako izgleda isto, ne aludiram ništa sad konkretno. Obično su cene na sajtu kupujem prodajem niže, delom što se radi trgovina u tranzitu, ili virtuelna prodavnica, gde nema niza visokih troškova klasične radnje. Naravno, figurišu rabati i marže, ali to nije sigurno 100% u odnosu na proizvođačku cenu, niti je promet veliki da bi se sa malom razlikom u ceni pokrili troškovi i ostvarila neka opravdan zarada, al dobro, svako ima svoju računicu.

Mile, znaš da Silkolene ulje koristim još iz vremena kada si ti promovisao tonulje i koristim ga i sada (kupujem ga kod auto Mika), ali smatram da je povećanje cene u zadnjih godinu dana čist bezobrazluk i uopšte ne verujem da je uzrok tome proizvođačka cena.

Sa druge strane ne verujem da na tržištu ima falš ulja Silkolene (a koja se prodaju dosta jeftinije nego kod Auto Mike).

Nego porasla potražnja pa neko gleda da ušićari.

Za sledeću zamenu uzimam Silkolene tamo gde je povoljnija cena (imam uvek jedan litar u rezervi pa ću da uporedimo da li je isto ulje).

• Sviđa mi se 3

Veruj u šta god hoćeš, kupuj isto gde misliš.U Engleskoj se pravi Silkolene, izlaskom iz EU se sigurno nešto promenilo. Sva su ulja poskupela, koja manje koja više.

Da li se radi baš  istom ulju, uz dužno poštovanje, ti to ne možeš da utvrdiš, niko ne može bez hemijske analize, osim ako nije baš očigledno falš, a već više godina su falšarice vrlo dobre, bilo je i ovde na forumu o tome, Gosn Expandable je isto govorio o  problemu plagijata i sve težem  i težem otkrivanju.

Fuks,auto program, je povučena iz Srbije zbog smešnog prometa, Silkolen je isto za malo lane ukinut iz mreže odakle se AutoMika snabdeva, a nema više ni punog izbora maziva, čak ni ja ne mogu da naručim na karton, a mogao sam šta sam god hteo. Euro07 je prvo povukao Fuks, potom Silkolene, a to je firma sa puno maloprodaja, pre toga je Hako, valjda, isto obustavio i sad radi samo industeijska maziva od njih.

Da ponovim, nemam saznanja o plagiranju Silkolena, nije ih ni bilo, ali se vremena menjaju. Marka nepoznata i cena niska, nije bilo interesantno za plagijatore, ali sa povećanim interesovanjem i drastično uvećanom cenom, uz tehnički napredak izrade ambalaže, sve je moguće, ne moraju samo Castrol ili Mobil da bude najčešće plagirana ulja. 

Kod AutoMike retko kad da nema gužve u lokalu zbog dobrog asortimana i cena auto delova i ulja, ja naručujem porukom da mi spreme jer neću da čekam, već samo dam platnu karticu preko reda i nosim kesu. Nije njima značajan promet ne Silkolena, već svih moto ulja, da bi na tome šićarili ko što si ružno pomislio. 

mene jeste lepa razlika u ceni navela da prvo kontakriram delmax.  1271 vs 1650 din. na tri litra jedan jos dodje gratis na tu cenu. al opet,nisam kupovao to ulje,pa da poslusam one koji jesu,a ovi se nisu ni javili,pa sam presao kod mike,dve poruke  na viber u 9 uvece i naruceno. veliki delmax zatajio u poslovnosti

Pre 4 sati, ZEMZEM je napisao:

@đunta

Ne radi Mika više oo-24, sad zatvara u 21h.

Ono što znam je da su sa otvorene radnje, prešli na šalter, nisam znao da  zatvaraju skroz, izvinjavam se.

pre 11 minuta, brankoXM je napisao:

ovi se nisu ni javili,pa sam presao kod mike

Nemoj da sudiš baš na prvu loptu, ne odgovore ljudi odmah zbog trenutne zauzetosti, posle se zaboravi zbog posla i drugih poziva, u Delmaxu verovatno radi po jedan prodavac, barem u manjim prodavnicama. 

No dobro, nije mi bila namera da učestvujem u temi nešto, samo tek u pogledu originalnosti, svaka firma ima svoju politiku cena u koju se ne mešam. Sinoć sam guglao, na ebay figuriše cena oko 15tak Evra.

(Ne pratim više ovu temu, kao ni mnoge, slučajno sinoć pogledah "nepročitane teme", vidim i dalje da je priča o uljima vruća i da se sa žarom postuje, očekivao sam da ću naići na Explandablea, ali ne, nema ga već dugo, što je nenadoknadiva šteta.)

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja