doktor 4750 Napisano Avgust 11, 2020 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ulja 20w-40 više nema na tržištu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Avgust 11, 2020 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Onda 10/40 15/40 šta pre nadjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Avgust 11, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Bojan82 je napisao: Onda 10/40 15/40 šta pre nadjem. Nemoj auto ulja u motor sa mokrim kvačilom... To sam ti već rekao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raps 1402 Napisano Avgust 11, 2020 Zainteresovan, 459 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: kawasaki zephyr 550 Prijavi odgovor kao problematičan sta mislite o ovome? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21631 Napisano Avgust 11, 2020 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ako uistinu ispunjava API SL i JASO MA2 nema greske... Voleo bih takodje neko iskustvo iz prve ruke... https://www.galax.rs/shop/galax-moto-speed-sae-10w-40/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Avgust 11, 2020 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan 51 minutes ago, raps said: sta mislite o ovome? Pošto? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21631 Napisano Avgust 11, 2020 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan 333 din/L... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Avgust 11, 2020 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Bojan82 said: Onda 10/40 15/40 šta pre nadjem. Uzmi bilo koje 10w40, za razradu, sasvim dovoljno. Za prvu zamenu imaš od mene Mototaktol 15w50 gratis, kako sam obećao. I traži neku garavu, protivu malera... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Avgust 11, 2020 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan 6 minutes ago, N.F.S. said: 333 din/L... Odma se primeti da je vrhunsko... Za kolegu Bojana i razradu istorijskog monumenta XT600 Enterprize, savršeno!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21631 Napisano Avgust 11, 2020 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raps 1402 Napisano Avgust 11, 2020 Zainteresovan, 459 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: kawasaki zephyr 550 Prijavi odgovor kao problematičan @Dexterr Odgovorio N. F. S. pre mene @N.F.S. Ja sam sipao to ulje u motor pre nekih 1000 i kusur km. Jeste mi prilikom sipanja delovalo nekako tanko, ali kazu upuceniji da je to to. Za sada nisam primetio neku razliku u odnosu na prethodno ulje koje je bilo u njemu (ne znam koje je, a kako se bivsi vlasnik odnosio prema njemu, verujem da je bilo neko kvalitetno). Brzine se lepo menjaju, ne primecujem neke cudne zvukove iz agregata (ipak je to malo starija kawina konstrukcija), nisam primetio da nestaje i za sada sam zadovoljan. Svestan sam da nije vrhunsko, mada je i upitno sipati vrhunsko ulje u agregat koji to ne zahteva. Bio sam malo skeptican kada mi je drugar preporucio, ali ona oznaka TÜV sertifikata je, koliko toliko, dodala na sigurnosti. Vec rekoh u nekoj od tema, skoro 3 puta je jeftinije od poznatijih ulja ali ne verujem da je tri puta losije. Ako nista drugo, menjacu ga dva ili tri puta godisnje, jer 3 litre ulja za jednu crvenu, mislim da nije mnogo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1638 Napisano Avgust 14, 2020 Drug član, 1710 postova Lokacija: Paracin Prijavi odgovor kao problematičan 570din Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21631 Napisano Septembar 1, 2020 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Kupim voljeno castrol power 1 ulje, vozao ga celi dan u gepeku "ajd rekoh da pogledam boce, kad tamo..... .... istekao rok pre par godina! Castrol kaze na etiketi 4 god, vratio... Morao da se objasnjavam... Obratite paznju pri kupovini, sveze da bude! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2642 Napisano Septembar 1, 2020 Drug član, 4744 postova Prijavi odgovor kao problematičan Дефинитивно, код неких уља има датум производње утиснут на дну амбалаже.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21631 Napisano Septembar 1, 2020 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan @Krokodilo, kada si tu prijatelju, da se posavetujem... Koji je tvoj predlog viskoziteta i marke za gsx650f iz 2009 godine? Presao 50000km, agregat nema sumova niti anomalija. Do sada koriscen motul 7100 10w40, obzirom na klimu, i to da se cesto po gradu vozim, na predjenu kilometrazu, je li pametno preci na 10/15w50? Hvala, Nenad. P.S. Nikada ne "vrtim" agregat preko 6000rpm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2642 Napisano Septembar 1, 2020 Drug član, 4744 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ако је мотор "шумечи" задржи градацију, ја не поштујем Мотул и одмах би ти саветовао да преџеш на Силколен и то је то.Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15473 Napisano Septembar 1, 2020 Drug član, 1776 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan On 8/11/2020 at 1:15 PM, doktor said: Ulja 20w-40 više nema na tržištu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nolanka 508 Napisano Septembar 1, 2020 Zainteresovan, 331 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Za er6-n koristim ovo...prvo iskustvo sa ovim, a za dalje cemo videti, s obzirom da je ovo bila preporuka, ali mi je malo poskupo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2642 Napisano Septembar 1, 2020 Drug član, 4744 postova Prijavi odgovor kao problematičan И кололика му је цена у € ? Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2642 Napisano Septembar 1, 2020 Drug član, 4744 postova Prijavi odgovor kao problematičan И зашто је препорука за ER6тицу 20 - 50 није ми баш јасно али нека буде.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nolanka 508 Napisano Septembar 1, 2020 Zainteresovan, 331 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Krokodilo je napisao: И зашто је препорука за ER6тицу 20 - 50 није ми баш јасно али нека буде. Sent from my SM-G955F using Tapatalk Daj mi neko objasnjenje ovog komentara, molim te. Meni te oznake ulja bas nisu najjasnije, a citala sam i kolegijalno mi reci sta bi bilo adekvatnije od toga. Ok, 20w mi ima smisla, jer cim se temp. spusti ispod 16-17 stepeni, ja garaziram motor, al' ovaj drugi deo oznake mi bas nije jasan. Cini mi se da je 14,5e za litar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Septembar 2, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Ne sećam se da sam u celoj temi video Eni ulje, a sigurno nikada kod nas u prodaji. Možda u Ita... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Septembar 2, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Eni ulja (bivši Agip) prodaje Motomax prodavnica. Cene im se kreću tu oko 900 din za litar. Ja sam svojevremeno koristio Eni ulja, u 10w40 gradaciji, za svoju tadašnju Teneru. Nije se pokazalo loše. U međuvremenu sam prešao na TDM i u njega sam sipao Eni, ali se već tu pokazalo kao neodgovarajuće, pa sam tada otkrio Elf ulja i prešao na njih tad. Što se tiče gradacije 20w50, mislim da je to ulje pregusto za ER6n motor. Nema kod nas takvih vrućina da bi imalo smisla tako gusto ulje (inače predviđeno više za starije V mašine i boxere) sipati u motor u koji bez ikakvih problema može (i trebalo bi) da ide 10w40... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 364 Napisano Septembar 2, 2020 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan U ER6n po fabričkoj preporuci treba sipati 10w30 (ulična vožnja, umerena klima), 10w40 (naša klima) ili 20w50 (vožnja na stazi)Послато са SM-A520F помоћу Тапатока 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21631 Napisano Septembar 2, 2020 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ja se ipak odlucih za repsol... Hteo sam castrol kao sto na prethodnoj strani napisah ali u dve radnje koje ga u Kg drze je bajato/ istekao rok pre par godina. @Krokodilo je preporucio silkolene ali mi on nije dostupan (i ako pise da u Kg imamo zastupnika kod kojih sam otisao, nemaju pojma da uopste postoje ulja za motocikle) 1280 din/L je repsol, sintetika... Pre 3500km sipah motul 7100 10w40, super je za ispiranje agregata , videcu ima li razlike u voznji/zvuku agregata... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...