Andrej_Hotstepper 8969 Napisano Mart 8 Ne silazi, 3651 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan On 3/7/2026 at 7:28 AM, Nightrider Z said: Kako uspevas da izvedes da ti 4L bude dosta Ja kupujem flasu preko, mora da se doda nekih 300ml Pa i on. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 9335 Napisano Ponedeljak u 12:08 (promenjeno) Ne silazi, 2518 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Odlican video. Par nekih ljudi u mom okruzenju bi da predje sa 10-40w na 15-50w , jer "toplije je, zimi ne vozim, i moj omiljeni : "za nasu klimu" ... Pa evo odlicnog videa, kako te brojke nisu direktno vezane za spoljnu temp, leti i zimi .. Promenio Ponedeljak u 12:09 član Darko Mihajlovic 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balinjera 308 Napisano Ponedeljak u 13:55 Svrati ponekad, 140 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo ss iz manuala gdje se lijepo vidi da proizvodjac preporucuje gustocu ulja prema tonalitetu pjesme koja vam svira u glavi dok vozite. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 9335 Napisano Ponedeljak u 14:54 Ne silazi, 2518 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Uglavnom se lose tumaci slika , misleci upravo sto i ti i dosta ljudi ( i sam sam bio ) ... Uglavnom , odgledaj video , samo ce ti se kasti sta su temperature Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 9335 Napisano Ponedeljak u 14:57 Ne silazi, 2518 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 59 minuta, balinjera je napisao: Evo ss iz manuala gdje se lijepo vidi da proizvodjac preporucuje gustocu ulja prema tonalitetu pjesme koja vam svira u glavi dok vozite. Ili , jos bolje pitanje . U autu mi ide 0w - 20. Jel to znaci da ne smem da vozim auto preko 20.C ? Ili, da se stavi , aali ne radi dobro ? I po tabeli koju su stavio , mogao bih u auto da metnem neko gusce , zapravo sam mu nastetio , a ne pomogao .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 1051 Napisano Ponedeljak u 14:58 Zainteresovan, 444 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Darko Mihajlovic said: ...Par nekih ljudi u mom okruzenju bi da predje sa 10-40w na 15-50w , jer "toplije je, zimi ne vozim, i moj omiljeni : "za nasu klimu" ... Pa upravo to je i rekao na 21.26 "Match the oil to you climate", tako da su kolege potpuno u pravu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 9335 Napisano Ponedeljak u 15:10 Ne silazi, 2518 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, ekozelj je napisao: Pa upravo to je i rekao na 21.26 "Match the oil to you climate", tako da su kolege potpuno u pravu. Aha...a sledeca recenica ? Koja zemlja navedena , koji viskozitet , a koje su temp tamo spoljne ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 1051 Napisano Ponedeljak u 15:17 Zainteresovan, 444 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, Darko Mihajlovic said: Aha...a sledeca recenica ? Koja zemlja navedena , koji viskozitet , a koje su temp tamo spoljne ... Ma slažem se ja sve ali kod nas već odano nije klima kakva je bila. Približniji smo baš onima koje u nastavku navodi kao pimer (oni gde je trenutno vatromet), pogotovo ko vozi samo maj - novembar. I on sam u jednom trenutku kaže da je idealno menjati ulje na 6 meseci i koristiti dve gradacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 9335 Napisano Ponedeljak u 15:21 Ne silazi, 2518 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Ja za promenu moram da nadjem brend koji bi sipao , jer nesto mi je Motul ...sta znam...em cena dranje , em jednom ok , drugi put nije , jednom crven, sledeci put nije ... U mass-u uzimam ali bas nisam nacisto. . Pa kad izaberem brend , onda mogu da pricam sta od viskoziteta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 1051 Napisano Ponedeljak u 15:30 Zainteresovan, 444 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 4 minutes ago, Darko Mihajlovic said: Ja za promenu moram da nadjem brend koji bi sipao , jer nesto mi je Motul ...sta znam...em cena dranje , em jednom ok , drugi put nije , jednom crven, sledeci put nije ... U mass-u uzimam ali bas nisam nacisto. . Pa kad izaberem brend , onda mogu da pricam sta od viskoziteta Ako pričamo o ulju za motocikl učini sebi uslugu i probaj FUCHS - Silkolene. Pro - Fully Synthetic liniju. Vrhunsko ulje po odličnoj ceni i makar za sada bez kopija. 4 Stroke Engine Oils - FUCHS Silkolene WWW.SILKOLENE.COM <p>FUCHS Silkolene’s 4-stroke engine oils deliver superior performance and protection for all motorcycles, offering options for racing, touring, and everyday riding with... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 16288 Napisano Ponedeljak u 15:47 Integrisan, 8362 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan U modernim čitaj nežnim motorima glavna stavka je da konstruišu tako da imaju što niži koeficijent trenja. Odnosno da motor ima što manje gubitke. Pa zato imaš lanac tanak ko ogrlicu, karike tanke kao žilet, šuplje bregaste i ostale gluposti. Ulje takođe, neki koriste i 0W8. Lakše se pumpa, manja pumpa za ulje itd. To nikad neće i ne može da traje. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 9335 Napisano Ponedeljak u 16:19 Ne silazi, 2518 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 35 minuta, ekozelj je napisao: Ako pričamo o ulju za motocikl učini sebi uslugu i probaj FUCHS - Silkolene. Pro - Fully Synthetic liniju. Vrhunsko ulje po odličnoj ceni i makar za sada bez kopija. 4 Stroke Engine Oils - FUCHS Silkolene WWW.SILKOLENE.COM <p>FUCHS Silkolene’s 4-stroke engine oils deliver superior performance and protection for all motorcycles, offering options for racing, touring, and everyday riding with... Probacu , sto ne... Cena je ok... A sta je sa prodajom? Nesto nema puno oglasa sa prodajom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 1051 Napisano Ponedeljak u 16:44 Zainteresovan, 444 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 19 minutes ago, Darko Mihajlovic said: Probacu , sto ne... Cena je ok... A sta je sa prodajom? Nesto nema puno oglasa sa prodajom Pa osnovno pravilo agresivnog marketinga je da reklamiraš ono što ili slabo ide ili želiš da stvoriš famu oko proizvoda (čitaj Motul). Daj bože da Silkolene još dugo, dugo ostane ispod radara kod nas. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 22849 Napisano Ponedeljak u 17:52 Integrisan, 7280 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Alekre said: U modernim čitaj nežnim motorima glavna stavka je da konstruišu tako da imaju što niži koeficijent trenja. Odnosno da motor ima što manje gubitke. Pa zato imaš lanac tanak ko ogrlicu, karike tanke kao žilet, šuplje bregaste i ostale gluposti. Ulje takođe, neki koriste i 0W8. Lakše se pumpa, manja pumpa za ulje itd. To nikad neće i ne može da traje. GSR npr. ima suplju bregastu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 8969 Napisano Ponedeljak u 18:19 Ne silazi, 3651 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, Darko Mihajlovic said: Odlican video. Par nekih ljudi u mom okruzenju bi da predje sa 10-40w na 15-50w , jer "toplije je, zimi ne vozim, i moj omiljeni : "za nasu klimu" ... Pa evo odlicnog videa, kako te brojke nisu direktno vezane za spoljnu temp, leti i zimi .. Tra la la... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 4148 Napisano Ponedeljak u 18:21 Malinar u pokusaju, 1838 postova Lokacija: Kg Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan pre 28 minuta, Motorcyclist je napisao: GSR npr. ima suplju bregastu U sve sumnjaj, ali u pouzdanost suzukijevog agregata nikad! Taman da su ih napravili od čokolade ili gumenih bombona... 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4665 Napisano Ponedeljak u 18:32 Ne silazi, 6884 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Dok sam radio distribuciju ulja, preporučivao sam Pro 415w50, ređe Pro 4 plus 10w50 trkaćeg kvaliteta, jer je bilo preskupo, sada ga ima u Pro 410w50 i 10w60 i nije skupo, umesto omasovljene gradacije 10w40 i svi su bili prezadovoljni i radom i šaltanjem. Fuchs je najveća od 600 nezavisnih kompanija, imaju sopstvenu rafineriju za razliku od mnogih zvučnih imena, smatra se da imaju najbolju laboratoriju na svetu i mogu da naprave ulje za bilo koji agregat ikad napravljen. Imaju preko 10.000 petrohemijskih proizoda, rade ulje za Airbus avione, za industriju, svojevremeno je bilo da sva nemačka kola se pune svim tečnostima u prvoj ugradnji a nigde nisu uvršteni u fabričkim preporukama, jer se to plaća debelo na godišnjem nivou. Ne reklamiraju se nigde, tek nešto malo u engleskom moto šampionatu jer se Silkolen radi tamo. Nema reklame ugeađene u cenu i zato mogu da prodaju visok kvalitet za pošteno razumnu cenu. Imaju ISO 9002 i zato ih je teško faksifikovati. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 23291 Napisano Ponedeljak u 19:25 Vozim motor, nisam BAJKER, 2873 postova Lokacija: BGD-ŽKV Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R Performance Sport Prijavi odgovor kao problematičan pre 51 minuta, đunta je napisao: Dok sam radio distribuciju ulja, preporučivao sam Pro 415w50, ređe Pro 4 plus 10w50 trkaćeg kvaliteta, jer je bilo preskupo, sada ga ima u Pro 410w50 i 10w60 i nije skupo, umesto omasovljene gradacije 10w40 i svi su bili prezadovoljni i radom i šaltanjem. Fuchs je najveća od 600 nezavisnih kompanija, imaju sopstvenu rafineriju za razliku od mnogih zvučnih imena, smatra se da imaju najbolju laboratoriju na svetu i mogu da naprave ulje za bilo koji agregat ikad napravljen. Imaju preko 10.000 petrohemijskih proizoda, rade ulje za Airbus avione, za industriju, svojevremeno je bilo da sva nemačka kola se pune svim tečnostima u prvoj ugradnji a nigde nisu uvršteni u fabričkim preporukama, jer se to plaća debelo na godišnjem nivou. Ne reklamiraju se nigde, tek nešto malo u engleskom moto šampionatu jer se Silkolen radi tamo. Nema reklame ugeađene u cenu i zato mogu da prodaju visok kvalitet za pošteno razumnu cenu. Imaju ISO 9002 i zato ih je teško faksifikovati. Sta mislis o prelasku sa Pro 4-a 10/50 na 10/60...ima li potrebe za time? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 3083 Napisano Ponedeljak u 19:38 Andragog, 5626 postova Lokacija: On off road Motocikl: MV AGUSTA 1000 EXC450 Prijavi odgovor kao problematičan Bolje je nikšičko u CG nego u Apatinu i Mađarskoj. Toyotina ulja prave desetine firmi po svetu, kako sa kime pogode. Trenutno ih pune sa GM 5W30. Ko li ce znati sta velike korporacije rade. Pro 4 15W50 mi se pokazalo odličnim u odnosu na Ipone katanu, nebo i zemlja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 9335 Napisano Ponedeljak u 20:05 Ne silazi, 2518 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan @đunta kud te ne pitah juce prekjuce kad dodjoh to tebe ...ni na kraj pameti jbg... Gde nalazimo silkolene ? Imamo li kombinu ili da pisem ovima sa KP da mi salju . U Nisu su ako se ne varam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav91 1206 Napisano Ponedeljak u 20:57 (promenjeno) Zainteresovan, 518 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: Honda CBF600SA Prijavi odgovor kao problematičan @Darko Mihajlovic Postoji kombina . Moz' i koleginica @Alexandra995 da ti nabavi Promenio Ponedeljak u 21:00 član Miroslav91 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 1051 Napisano Ponedeljak u 21:38 Zainteresovan, 444 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Darko Mihajlovic said: @đunta kud te ne pitah juce prekjuce kad dodjoh to tebe ...ni na kraj pameti jbg... Gde nalazimo silkolene ? Imamo li kombinu ili da pisem ovima sa KP da mi salju . U Nisu su ako se ne varam Imaš celu temu o Silkolene FUCHS uljima u Garaža/Motorcycles Osim dve već pomenute kombinacije kupuje se i Delmax-u i tamo se isključivo traži pod imenom Fuchs. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4665 Napisano Ponedeljak u 21:47 Ne silazi, 6884 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Darko Mihajlovic je napisao: @đunta kud te ne pitah juce prekjuce kad dodjoh to tebe ...ni na kraj pameti jbg... Gde nalazimo silkolene ? Imamo li kombinu Imamo naravno: Bojan +381 63 1182439 Pozove se na mene ili forum, daju podaci i dobije se katica za stalan popust ne samo za Silkolene maziva već za sav asortiman, auto delove, kozmetiku, poliranje,...Može putem Vibera da se obrati, spremi se i samo plati i nosi, a rade i slanje brzom poštom. Pre 2 sati, BokyBoy je napisao: Sta mislis o prelasku sa Pro 4-a 10/50 na 10/60...ima li potrebe za time? Pro 4 10w60 se tek od skora pojavilo kod nas na tržištu, samo jedan BMW R1250GSA je sipao jesenas i vlasnik kaže da je super. Ja u taj model i sve boksere sa vodenim hlađenjem sipam Pro 4 10w50, tek ću sad sipati u jedan referentni primerak motora i vozača čije zapažanje uzimam kao takvo, pa ću lično zaključiti. U vazdušne boksere sipam Comp 4 15w50 ako je baš mala kilometraža i kad je prvi put pod mojom jurisdikcijim, jer bolje ispira agregat nego isto ulje u 20w50, sa kojim uglavnom punim, jer se suvo kvačilo šalta nešto malo bolje sa gušćim motornim uljem. Sipao bih 20w50 i u vodenjaka, ali su prve serije imale loše rešeno kvačilo i prijalo je 10wXX, pa se tako nastavilo sa 10w50. Mislim da kod ostalih marko motora sa vodenim hlađenjem nema potrebe za Pro 4 10w60, Pro 4 10w50 je sasvim dovoljan, ali je ovo ipak slobodna predpostavka. Za klasične i vazdušare i uljare je kako treba 20w50. Comp 4 je polusint sa estrom, što je raritet i ima jako veliki deo čiste sintetike i zato mu je cena neznatno niža u odnosu na čistu Sintetiku Pro 4. Spomenuo sam Pro 4 plus, to je bila vršna sintetika trkaćeg kvaliteta ali prilagođena uličnoj vođnji i dugom intervalu zamene. Bilo je 50% skuplje, no, ispostavilo se da je bilo predobro, odnosno da su kupci bili prezadovoljni Compom 4 i "običnim" Pro 4, pa su plus ugasili i Pro 4 proširili gradacije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 9335 Napisano Utorak u 14:58 (promenjeno) Ne silazi, 2518 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan @ekozelj @đunta Ajde ajde ..ubedili ste me... Promenio Utorak u 14:59 član Darko Mihajlovic 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4665 Napisano Utorak u 15:47 Ne silazi, 6884 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan pre 47 minuta, Darko Mihajlovic je napisao: @ekozelj @đunta Ajde ajde ..ubedili ste me... Teško ribu u vodu naterati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...