Jump to content

Moto Zajednica

Koje ulje sipate u vas motor?

Recommended Posts

• Ne silazi, 3651 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb
On 3/7/2026 at 7:28 AM, Nightrider Z said:

Kako uspevas da izvedes da ti 4L bude dosta 😂

Ja kupujem flasu preko, mora da se doda nekih 300ml

Pa i on. 😉

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 2518 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400

Odlican video.  Par nekih ljudi u mom okruzenju bi da predje sa 10-40w na 15-50w , jer "toplije je, zimi ne vozim, i moj omiljeni : "za nasu klimu" ...

Pa evo odlicnog videa, kako te brojke nisu direktno vezane za spoljnu temp, leti i zimi ..

:)

Promenio član Darko Mihajlovic
  • Sviđa mi se 1

pre 59 minuta, balinjera je napisao:

Evo ss iz manuala gdje se lijepo vidi da proizvodjac preporucuje gustocu ulja prema tonalitetu pjesme koja vam svira u glavi dok vozite.  :)

IMG_4392.thumb.jpeg.6249c70d90c88de960e897bf23232775.jpeg

Ili , jos bolje pitanje . 

U autu mi ide 0w - 20.

Jel to znaci da ne smem da vozim auto preko 20.C ? 

Ili, da se stavi , aali ne radi dobro ? 

I po tabeli koju su stavio , mogao bih u auto da metnem neko gusce , zapravo sam mu nastetio , a ne pomogao ..

• Zainteresovan, 444 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer
2 hours ago, Darko Mihajlovic said:

...Par nekih ljudi u mom okruzenju bi da predje sa 10-40w na 15-50w , jer "toplije je, zimi ne vozim, i moj omiljeni : "za nasu klimu" ...

Pa upravo to je i rekao na 21.26 "Match the oil to you climate", tako da su kolege potpuno u pravu.

pre 10 minuta, ekozelj je napisao:

Pa upravo to je i rekao na 21.26 "Match the oil to you climate", tako da su kolege potpuno u pravu.

Aha...a sledeca recenica ? 🤔

Koja zemlja navedena , koji viskozitet , a koje su temp tamo spoljne 

...

3 minutes ago, Darko Mihajlovic said:

Aha...a sledeca recenica ? 🤔

Koja zemlja navedena , koji viskozitet , a koje su temp tamo spoljne 

...

Ma slažem se ja sve ali kod nas već odano nije klima kakva je bila. Približniji smo baš onima koje u nastavku navodi kao pimer (oni gde je trenutno vatromet), pogotovo ko vozi samo maj - novembar. I on sam u jednom trenutku kaže da je idealno menjati ulje na 6 meseci i koristiti dve gradacije.

Ja za promenu moram da nadjem brend koji bi sipao , jer nesto mi je Motul ...sta znam...em cena dranje , em jednom ok , drugi put nije , jednom crven, sledeci put nije ...

U mass-u uzimam ali bas nisam nacisto. .

Pa kad izaberem brend , onda mogu da pricam sta od viskoziteta :)

4 minutes ago, Darko Mihajlovic said:

Ja za promenu moram da nadjem brend koji bi sipao , jer nesto mi je Motul ...sta znam...em cena dranje , em jednom ok , drugi put nije , jednom crven, sledeci put nije ...

U mass-u uzimam ali bas nisam nacisto. .

Pa kad izaberem brend , onda mogu da pricam sta od viskoziteta :)

Ako pričamo o ulju za motocikl učini sebi uslugu i probaj FUCHS - Silkolene.

Pro - Fully Synthetic liniju.

Vrhunsko ulje po odličnoj ceni i makar za sada bez kopija.

WWW.SILKOLENE.COM

<p>FUCHS Silkolene’s 4-stroke engine oils deliver superior performance and protection for all motorcycles, offering options for racing, touring, and everyday riding with...

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Integrisan, 8362 postova
  • Motocikl: TDM 900

U modernim čitaj nežnim motorima glavna stavka je da konstruišu tako da imaju što niži koeficijent trenja. Odnosno da motor ima što manje gubitke. Pa zato imaš lanac tanak ko ogrlicu, karike tanke kao žilet, šuplje bregaste i ostale gluposti. Ulje takođe, neki koriste i 0W8. Lakše se pumpa, manja pumpa za ulje itd. To nikad neće i ne može da traje.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

pre 35 minuta, ekozelj je napisao:

Ako pričamo o ulju za motocikl učini sebi uslugu i probaj FUCHS - Silkolene.

Pro - Fully Synthetic liniju.

Vrhunsko ulje po odličnoj ceni i makar za sada bez kopija.

WWW.SILKOLENE.COM

<p>FUCHS Silkolene’s 4-stroke engine oils deliver superior performance and protection for all motorcycles, offering options for racing, touring, and everyday riding with...

Probacu , sto ne... Cena je ok...

A sta je sa prodajom? Nesto nema puno oglasa sa prodajom 

19 minutes ago, Darko Mihajlovic said:

Probacu , sto ne... Cena je ok...

A sta je sa prodajom? Nesto nema puno oglasa sa prodajom 

Pa osnovno pravilo agresivnog marketinga je da reklamiraš ono što ili slabo ide ili želiš da stvoriš famu oko proizvoda (čitaj Motul).

Daj bože da Silkolene još dugo, dugo ostane ispod radara kod nas.

• Sviđa mi se 2

• Integrisan, 7280 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600
2 hours ago, Alekre said:

U modernim čitaj nežnim motorima glavna stavka je da konstruišu tako da imaju što niži koeficijent trenja. Odnosno da motor ima što manje gubitke. Pa zato imaš lanac tanak ko ogrlicu, karike tanke kao žilet, šuplje bregaste i ostale gluposti. Ulje takođe, neki koriste i 0W8. Lakše se pumpa, manja pumpa za ulje itd. To nikad neće i ne može da traje.

GSR npr. ima suplju bregastu :)

Screenshot-2026-03-09-185137.png

• Ne silazi, 3651 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb
6 hours ago, Darko Mihajlovic said:

Odlican video.  Par nekih ljudi u mom okruzenju bi da predje sa 10-40w na 15-50w , jer "toplije je, zimi ne vozim, i moj omiljeni : "za nasu klimu" ...

Pa evo odlicnog videa, kako te brojke nisu direktno vezane za spoljnu temp, leti i zimi ..

:)

Tra la la... 

• Haha 1

• Malinar u pokusaju, 1838 postova
  • Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050
pre 28 minuta, Motorcyclist je napisao:

GSR npr. ima suplju bregastu :)

Screenshot-2026-03-09-185137.png

U sve sumnjaj, ali u pouzdanost suzukijevog agregata nikad!

Taman da su ih napravili od čokolade ili gumenih bombona...

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 6884 postova
  • Motocikl: đački pešački

Dok sam radio distribuciju ulja, preporučivao sam Pro 415w50, ređe Pro 4 plus 10w50 trkaćeg kvaliteta, jer je bilo preskupo, sada ga ima u  Pro 410w50 i 10w60 i nije skupo, umesto omasovljene gradacije 10w40 i svi su bili prezadovoljni i radom i šaltanjem.

Fuchs je najveća od 600 nezavisnih kompanija, imaju sopstvenu rafineriju za razliku od mnogih zvučnih imena, smatra se da imaju najbolju laboratoriju na svetu i mogu da naprave ulje za bilo koji agregat ikad napravljen. Imaju preko 10.000 petrohemijskih proizoda, rade ulje za Airbus avione, za industriju, svojevremeno je bilo da sva nemačka kola se pune svim tečnostima u prvoj ugradnji a nigde nisu uvršteni u fabričkim preporukama, jer se to plaća debelo na godišnjem nivou. Ne reklamiraju se nigde, tek nešto malo u engleskom moto šampionatu jer se Silkolen radi tamo. Nema reklame ugeađene u cenu i zato mogu da prodaju visok kvalitet za pošteno razumnu cenu. 

Imaju ISO 9002 i zato ih je teško faksifikovati.

• Sviđa mi se 3

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2873 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R Performance Sport
pre 51 minuta, đunta je napisao:

Dok sam radio distribuciju ulja, preporučivao sam Pro 415w50, ređe Pro 4 plus 10w50 trkaćeg kvaliteta, jer je bilo preskupo, sada ga ima u  Pro 410w50 i 10w60 i nije skupo, umesto omasovljene gradacije 10w40 i svi su bili prezadovoljni i radom i šaltanjem.

Fuchs je najveća od 600 nezavisnih kompanija, imaju sopstvenu rafineriju za razliku od mnogih zvučnih imena, smatra se da imaju najbolju laboratoriju na svetu i mogu da naprave ulje za bilo koji agregat ikad napravljen. Imaju preko 10.000 petrohemijskih proizoda, rade ulje za Airbus avione, za industriju, svojevremeno je bilo da sva nemačka kola se pune svim tečnostima u prvoj ugradnji a nigde nisu uvršteni u fabričkim preporukama, jer se to plaća debelo na godišnjem nivou. Ne reklamiraju se nigde, tek nešto malo u engleskom moto šampionatu jer se Silkolen radi tamo. Nema reklame ugeađene u cenu i zato mogu da prodaju visok kvalitet za pošteno razumnu cenu. 

Imaju ISO 9002 i zato ih je teško faksifikovati.

Sta mislis o prelasku sa Pro 4-a 10/50 na 10/60...ima li potrebe za time? 🤔

• Andragog, 5626 postova
  • Motocikl: MV AGUSTA 1000 EXC450

Bolje je nikšičko u CG nego u Apatinu i Mađarskoj. :oda2:

Toyotina ulja prave desetine firmi po svetu, kako sa kime pogode. Trenutno ih pune sa GM 5W30. Ko li ce znati sta velike korporacije rade.

Pro 4 15W50 mi se pokazalo odličnim u odnosu na Ipone katanu, nebo i zemlja. :takoje:

• Sviđa mi se 1

1 hour ago, Darko Mihajlovic said:

@đunta kud te ne pitah juce prekjuce kad dodjoh to tebe ...ni na kraj pameti jbg...

Gde nalazimo silkolene ? Imamo li kombinu ili da pisem ovima sa KP da mi salju .  U Nisu su ako se ne varam

Imaš celu temu o Silkolene FUCHS uljima u Garaža/Motorcycles

Osim dve već pomenute kombinacije kupuje se i Delmax-u i tamo se isključivo traži pod imenom Fuchs.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 6884 postova
  • Motocikl: đački pešački
Pre sat vremena, Darko Mihajlovic je napisao:

@đunta kud te ne pitah juce prekjuce kad dodjoh to tebe ...ni na kraj pameti jbg...

Gde nalazimo silkolene ? Imamo li kombinu 

Imamo naravno:

Bojan

+381 63 1182439

Pozove se na mene ili forum, daju podaci i dobije se katica za stalan popust ne samo za Silkolene maziva već za sav asortiman, auto delove, kozmetiku, poliranje,...Može putem Vibera da se obrati, spremi se i samo plati i nosi, a rade i slanje brzom poštom.

Pre 2 sati, BokyBoy je napisao:

Sta mislis o prelasku sa Pro 4-a 10/50 na 10/60...ima li potrebe za time? 🤔

Pro 4 10w60 se tek od skora pojavilo kod nas na tržištu, samo jedan BMW R1250GSA je sipao jesenas i vlasnik kaže da je super. Ja u taj model i sve boksere sa vodenim hlađenjem sipam Pro 4 10w50, tek ću sad sipati u jedan referentni primerak motora i  vozača čije zapažanje uzimam kao takvo, pa ću lično zaključiti. U vazdušne boksere sipam Comp 4 15w50 ako je baš mala kilometraža i kad je prvi put pod mojom jurisdikcijim, jer bolje ispira agregat nego isto ulje u 20w50, sa kojim uglavnom punim, jer se suvo kvačilo šalta nešto malo bolje sa gušćim motornim uljem. Sipao bih 20w50 i u vodenjaka, ali su prve serije imale loše rešeno kvačilo i prijalo je 10wXX, pa se tako nastavilo sa 10w50. 

Mislim da kod ostalih marko motora sa vodenim hlađenjem nema potrebe za Pro 4 10w60, Pro 4 10w50 je sasvim dovoljan, ali je ovo ipak slobodna predpostavka. 

Za klasične i vazdušare i uljare je  kako treba 20w50. 

Comp 4 je polusint sa estrom, što je raritet i ima jako veliki deo čiste sintetike i zato mu je cena neznatno niža u odnosu na čistu Sintetiku Pro 4.

Spomenuo sam Pro 4 plus, to je bila vršna sintetika trkaćeg kvaliteta ali prilagođena uličnoj vođnji i dugom intervalu zamene. Bilo je 50% skuplje, no, ispostavilo se da je bilo predobro, odnosno da su kupci bili prezadovoljni Compom 4 i "običnim" Pro 4, pa su plus ugasili i Pro 4 proširili gradacije.

• Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja