Jump to content

Moto Zajednica

Koje ulje sipate u vas motor?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 885 postova
  • Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i
20 - 50 V - tvin од Силколена, минерал одлични.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Ili Modriča Mototaktol Racing 15w-50. Samostalno su razvili bazno ulje za vazdušno hlađene motore još od davnih dana, iz vremena NSU/Porshe/VW Buba vazdušara

Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5184 postova
Ili Modriča Mototaktol Racing 15w-50. Samostalno su razvili bazno ulje za vazdušno hlađene motore još od davnih dana, iz vremena NSU/Porshe/VW Buba vazdušara

Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока

Знам и користим га у сервису, као јефтинија варијанта. И то имам и 15 - 50 и 10 - 40 и 20 - 50.

• Zainteresovan, 434 postova
  • Motocikl: Adventure sports 750

A jel bolji taj mototaktol nego 7812 za mene pitam? I jel moze da se meša 2l mototaktola i pola kile 7812 ?

Ne mislim stvarno.

A jel bolji taj mototaktol nego 7812 za mene pitam? I jel moze da se meša 2l mototaktola i pola kile 7812 ?
Ne mislim stvarno.
Може, сва уља су компатибилна. Замисли путујеш у Ирану и недостаје ти уље, у возилу имаш Бардал али на MIN. Не би смео да сипаш P.Ofisi јер би дошло до мешања?

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 114 postova

@Petre Na kojem motoru lose iskustvo sa Motul 5100?

Hvala ekipa na savjetima- probacu Silkolene slijedece.

Motor je zracni v2 ali nije star, ima 6 god i cca 55k km.

Od 10k godisnje - pola napravim prva druga treca u kratkim relacijama po uzarenom gradu a pola zimi na magistrali.

Ne zelim mijenjati ulje cesce nego je preporuka proizvodjaca.

Mineralno ili polusintetika? @Krokodilo

@Petre Na kojem motoru lose iskustvo sa Motul 5100?

Hvala ekipa na savjetima- probacu Silkolene slijedece.

Motor je zracni v2 ali nije star, ima 6 god i cca 55k km.

Od 10k godisnje - pola napravim prva druga treca u kratkim relacijama po uzarenom gradu a pola zimi na magistrali.

Ne zelim mijenjati ulje cesce nego je preporuka proizvodjaca.

Mineralno ili polusintetika? @Krokodilo
Ако наџеш препоручени Силколен V tvin 20 - 50 има да се преобратиш

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Zainteresovan, 708 postova
  • Motocikl: SV650A

Motul 5100 sam probao na yamahi xt660, a 7100 na suzukiju sv650. Gori menjac u zivotu nisam vozio. Sa 7100 ne znam dal sam dobacio i do 200 km, odmah napolje. Znam da, verovatno, 95 % ljudi se kune u Motul, ja nisam od tih. Sad su kao promenili ambalazu, dali i formulu, pojma nemam, ali nemam nameru da ga ikad vise koristim. 

• Hvala 1

• Ne silazi, 4203 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Za one ekološki osvešćene, ima i nova Motul NGEN7 linija. Od recikliranog ulja, a i boca je iz reciklaže. Al je zato skuplje :) 

ngen-7-10w-40-4t-111583-500x500.jpg

NGEN 7 is identical to MOTUL 7100 in terms of additive and ESTER formulation, but uses up to 50% regenerated engine oil. In addition, the plastic bottles are also made of 50% recycled plastic.

• Drug član, 457 postova
  • Motocikl: CBR 900RR

Ne legne svakoj mašini isto neko konkretno ulje. Treba menjati, isprobavati, pa naći ono što odgovara. Ja sam u cbr 900rr nekoliko godina koristio Motul 5100 koji ovde na lošem glasu, nisam imao zamerki. Iskreno, nisam ni trkač niti neko ko izvlači maksimume iz mašina pa da mogu da primetim finese. Pređem do 4-5000 km godišnje u uslovima koje drum dozvoljava, odvrnem malo povremeno gde mogu i to je to u suštini. Ne volim nešto puno da eksperimentišem sa uljima (a i generalno), ako nešto radi posao koristim to i ne opterećujem se previše da tražim stalno nešto bolje. Iz tog razloga mi nije ni smetao Motul 5100. Pre 2-3 godine sam prešao na Mannol zbog dosta pozitivnih preporuka sa foruma, i iz razloga što je očigledno da je Motul precenjen. Mada da budemo realni, trošak ulja za korisnike koji ga menjaju jednom godišnje je smešan u odnosu na celokupni izdatak za ovaj hobi, ali to je već druga tema. Sa Manolom sam dobio za nijansu mekše šaltanje i to je sve što mogu da primetim, i cena koja je više nego duplo niža.

• Sviđa mi se 4

Ma sve je to u glavi. Ako neko nekad bude napravio slepi test, da vozači ne znaju šta je sipano od ulja, da voze kratko i da cene, garantujem da bi bilo brukanja i lupetanja samo tako.

Kao na primer što su prankovali ove somelijere skupocenih vina. Na degustaciji pobedilo je vino iz samoposluge koje košta 2,5€ :) 

WWW.WINEPONDER.COM

Curious about wine critics and awards? A couple wine pranks orchestrated by notorious winemakers will make you reconsider their credibility.

• Sviđa mi se 2
  • Haha 1
  • Podržavam 1

Ma sve je to u glavi. Ako neko nekad bude napravio slepi test, da vozači ne znaju šta je sipano od ulja, da voze kratko i da cene, garantujem da bi bilo brukanja i lupetanja samo tako.

Kao na primer što su prankovali ove somelijere skupocenih vina. Na degustaciji pobedilo je vino iz samoposluge koje košta 2,5€  

WineCriticsAreBeingCriticized_Banner.jpg?fit=1024%2C512&ssl=1 WWW.WINEPONDER.COM
Curious about wine critics and awards? A couple wine pranks orchestrated by notorious winemakers will make you reconsider their credibility.  
Зато у теми : Шта сам данас........на свом моторциклу. Возао и душу му извадио, превише замарања, превише. И око уља, и око ланца.......и што шта друго. У радионици испуштамо нова уља која можеш слободно да продужиш да их користиш, страшно. Каже прошле године мењао али прошао само 400км, али промена једном годишње по пропису. Гледаш и мало се чудиш, мало се крстиш, али јбг муштерија је увек у праву.

• Sviđa mi se 3
  • Haha 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 1165 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX,Honda VT750 ACE

Ja ne mogu da garantujem šta su mi u servisu sipali ali evo verujem im ali sigurno znam da sam sipao najskuplje ili bar jedno od najskupljih pošto mi naplatili 2800 din/l

Sent from my M2006C3MII using Tapatalk

• Sviđa mi se 2
  • Haha 1

• Zainteresovan, 512 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)
1 hour ago, boza_kg said:

Kao na primer što su prankovali ove somelijere skupocenih vina. Na degustaciji pobedilo je vino iz samoposluge koje košta 2,5€ :) 

Bas tako, jedino merodavno bi bilo nositi ulje na analizu posle intervala zamene, pa videti kakva je situacija. Tako bi poredili medjusobno ulja, ali opet ne znaci da bi najgore napravilo neki problem, jedino ako je bas puno izgubilo svojstva. Samu promenu rada motora ili menjaca je jako tesko primetiti, (uvek se menja staro ulje, pa stavi novo pa i to zavara, ili spoljna temperatura, placebo itd..).  Bolje cesce menjati jeftinije ulje, nego duze cekati sa skupim uljem

Kao i matori audofili, sto cuju razliku izmedju digitalnog 320Kbs i nekompresovanog zvuka, ili zlatnih/srebrnih kabela, a gluvi, ne cuju nista preko 10KHz :). Slepi AB test, i niko nista ne prepozna.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 217 postova
  • Motocikl: Yamaha xsr 125

Koju gradaciju ulja preporucujete za sipanje u Honda shadow 600 vodeno hladjenje,sipao bih Fuchs silkolene?

• Podržavam 1

• Ne silazi, 2313 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

Nažalost,ja ne mogu da se složim sa konstatacijom da je sve u glavi.Naveo sam lični primer,ne da sam negde čuo Sa jefnom uljem....krljanje,zvuk sve po malo,sa drugim uljem,sasvim druga priča,sve se utišalo,omekšalo,ma milina.Treba slušati agregat.

• Podržavam 1

Pa verovatno mogu da se primete neke drastične razlike, ali isto tako je vrlo moguć i placebo efekat. Ili da nisu uslovi tetiranja isti. Drugačija bude spoljna temperatura, bolje si naspavan, otpušile ti se uši od virusa, ova druga prodavačica imala veće sise... Svašta je moguće :) 

• Sviđa mi se 1
  • Haha 3

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2654 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow (i crn zadnji lancanik)
pre 3 minuta, boza_kg je napisao:

Pa verovatno mogu da se primete neke drastične razlike, ali isto tako je vrlo moguć i placebo efekat. Ili da nisu uslovi tetiranja isti. Drugačija bude spoljna temperatura, bolje si naspavan, otpušile ti se uši od virusa, ova druga prodavačica imala veće sise... Svašta je moguće :) 

...mislim da su sise presudne za tihi rad menjaca ...😁

Promenio član BokyBoy
  • Sviđa mi se 4
  • Haha 2
  • Podržavam 2

• Svrati ponekad, 111 postova
  • Motocikl: Kavasaki EN450A Yamaha Diversion 900

😉 Sto su vece na ledjima menjac se neznije cije. . .

Promenio član vojakis
  • Haha 1

pre 16 minuta, vojakis je napisao:

😉 Sto su vece na ledjima menjac se neznije cije. . .

Tada je menjač DTC.

• Sviđa mi se 1

pre 1 minut, boza_kg je napisao:

Delicate Tits Close :) 

Ovo znaš da dešifruješ,a da te pitam šta su ,,naċve" sumnjam da imaš odgovor.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Svrati ponekad, 114 postova
Pre 1 sat, Blackened je napisao:

Kao i matori audofili, sto cuju razliku izmedju digitalnog 320Kbs i nekompresovanog zvuka, ili zlatnih/srebrnih kabela, a gluvi, ne cuju nista preko 10KHz :). Slepi AB test, i niko nista ne prepozna.

Normalan svijet slusa glazbu na opremi, a audiofili koriste glazbu da slusaju opremu. :)

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Normalan svijet slusa glazbu na opremi, a audiofili koriste glazbu da slusaju opremu.
Није тако али има и таквих, лично познајем неколико њих. То су музички неписмени али су спремни да слушају и Рахмањинова, ако им се звук "лепи" за уво

• Haha 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja