Jump to content

Moto Zajednica

Koje ulje sipate u vas motor?

Recommended Posts

• U prolazu, 50 postova
  • Motocikl: Yama Tmax 530
Pre 17 sati, srbac je napisao:

Ja vozim na GSu 1200  20W50 Castrol Power 1 i zimi i leti,, ništa mu ne fali. 20w ide od -10 c pa na više. Zagrejem ga par minuta kao i uvek ! Mišljenja ima raznih. U prvom service manuelu BMW kaže 20W50, tako da to je to. Naravno po minusu ne vozim 😀

U GS je bokser motor dva klipa ovde je k lezeci sa 4 klipa fabrika za moj motor preporucuje 5w40 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 103 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure

I u GS LC po fabričkim specifikacijama ide 5W40 nego ljudi sipaju svašta, valjda mi bolje znamo od tamo nekog BMW-a 😛

Promenio član Ivanhoe

• U prolazu, 50 postova
  • Motocikl: Yama Tmax 530

@Krokodilo Pa jel moguce da je to ulje toliko dobro iskreno do pre 4/5 godina uopste nisam znao za fusch silikolene onda sam slucajno kod lokalnog majstora video na polici privukla me jako tamna ambalaza 😂 i bas ga pitam oko tog ulja kaze dobro ali kod nas se ne prodaje imao je bas dosta na zalihi tog ulja

• Ne silazi, 4778 postova
@Krokodilo Pa jel moguce da je to ulje toliko dobro iskreno do pre 4/5 godina uopste nisam znao za fusch silikolene onda sam slucajno kod lokalnog majstora video na polici privukla me jako tamna ambalaza i bas ga pitam oko tog ulja kaze dobro ali kod nas se ne prodaje imao je bas dosta na zalihi tog ulja
То што ти ниси знао за Силколен не значи да је од јуче. Поприлично стари бренд, неко време се "тркао са Кавасакијем", а колко је добар то можеш да пробаш на свом мотору. За многе од вас врх света је Мотул, за мене је МАXIMA, али после ње дефинитивно иде Силколен. За несречу МАКСИМА је за нас недоступан Амерички бренд којег парцијално носе на ове просторе у веома ограниченим количинама и градација. Претежно за ATVа као пакет са филтром за уље и ваздух.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

• Hvala 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 144 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000A

Ajd' sad...

Honda CBF 1000,od zamene ulja jula meseca prešla samo 1900km.Da li da sipam novo pred zimski san(praktikujem da na kraju sezone pre garažiranja sipam novo ulje)ili da ostavim ovo u motoru...

• Ne silazi, 4778 postova

Дајте људи, бацате паре без везе. 1900 километара од промене па још ново да "кваси" машину целе зиме и да скупља влагу до пролеча, мислим нема логике стварно.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

• Hvala 1

• Zainteresovan, 849 postova
  • Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i
Ajd' sad...
Honda CBF 1000,od zamene ulja jula meseca prešla samo 1900km.Da li da sipam novo pred zimski san(praktikujem da na kraju sezone pre garažiranja sipam novo ulje)ili da ostavim ovo u motoru...
Pa već imaš novo ulje u karteru. 1900km je NIŠTA. Nije stiglo da se zakiseli, prema tome nema potrebe dirati ga

Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока

• Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja