N.F.S. 22199 Napisano Avgust 2, 2024 Integrisan, 9555 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan E to! Hvala... Imao sam negde, upisao ponovo, da se ne natezem u prodavnici. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elmilorad 128 Napisano Avgust 2, 2024 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CBF 1000A Prijavi odgovor kao problematičan U Kawasaki Versys 650 sipao Ipone Katana 10w-40,nije loše,mislim da može i bolje...Da li neko ima iskustva sa ovim agregatom i neku preporuku za bolje?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22199 Napisano Avgust 2, 2024 Integrisan, 9555 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Motul 7100, samo suska! Ja imam 10L katane pa je koristim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elmilorad 128 Napisano Avgust 2, 2024 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CBF 1000A Prijavi odgovor kao problematičan Jel' mekši menjač sa Motul 7100? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elmilorad 128 Napisano Avgust 2, 2024 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CBF 1000A Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da Katanu koristiš za ispiranje motora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12877 Napisano Avgust 2, 2024 Ne silazi, 7407 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Čudno malo da smo ovde preturili sva ulja, neka iz radoznalosti, neka ulja imaju fanove ali skoro niko nije pomenuo da je sipao Liqui Moly. Bar ono što sam gledao deluju kao jako jako dobro ulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22199 Napisano Avgust 2, 2024 Integrisan, 9555 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, Elmilorad je napisao: Jel' mekši menjač sa Motul 7100? Nisam primetio razliku u radu menjaca, na mojoj je kawi menjac mekan. Cini mi se da se drugacije masina cuje, tj. ne cuje... Radi bas tiho i vrela i hladna. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22199 Napisano Avgust 2, 2024 Integrisan, 9555 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, Alekre je napisao: skoro niko nije pomenuo da je sipao Liqui Moly Ima u nazad, kacio sam i slike... Bilo u jednom od gsx-f ova kod mene, korektno, tesko za nabaviti. Ako mene neko pita, trenutni jedini logicni izbor je Silkolene sa par postova iznad. Za tu cenu nema boljeg ulja (moje, laicko misljenje) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elmilorad 128 Napisano Avgust 2, 2024 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CBF 1000A Prijavi odgovor kao problematičan Ok,hvala,nisam ni sumnjao u Motul 7100.Najskuplje. Idemo dalje,da li ima neko da preporuči ulje za Versysa 650? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elmilorad 128 Napisano Avgust 2, 2024 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CBF 1000A Prijavi odgovor kao problematičan Primio k' znanju Silkolene.Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12877 Napisano Avgust 2, 2024 Ne silazi, 7407 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 19 minutes ago, N.F.S. said: Ima u nazad, kacio sam i slike... Bilo u jednom od gsx-f ova kod mene, korektno, tesko za nabaviti. Ako mene neko pita, trenutni jedini logicni izbor je Silkolene sa par postova iznad. Za tu cenu nema boljeg ulja (moje, laicko misljenje) Nema. Iako je poskupelo solidno. Ja ga koristim skoro 14 godina. Nikad ni jedan jedini problem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2765 Napisano Avgust 2, 2024 Ne silazi, 4864 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ima u nazad, kacio sam i slike... Bilo u jednom od gsx-f ova kod mene, korektno, tesko za nabaviti. Ako mene neko pita, trenutni jedini logicni izbor je Silkolene sa par postova iznad. Za tu cenu nema boljeg ulja (moje, laicko misljenje)Ма он је најбољи. Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-ks 843 Napisano Avgust 2, 2024 Zainteresovan, 296 postova Lokacija: krusevac Motocikl: gsx-r 750 к1 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Alekre je napisao: Čudno malo da smo ovde preturili sva ulja, neka iz radoznalosti, neka ulja imaju fanove ali skoro niko nije pomenuo da je sipao Liqui Moly. Bar ono što sam gledao deluju kao jako jako dobro ulja. Користио сам ја у мом гиксеру задње две године 2022-2023. Прве године купио (наручио) код нас у В.плани чини ми се или Свилајнцу и потрошио ми 500мл на 3200км (црна кантица 10-40). Друге године друг донео из Поло-а из Аустрије прешао 2600км без доливања (плава кантица 10-40). И даље је у њему ово из плаве кантице, у међувремену сам купио други гсхр, исти модел само 2003г, овај стари је 2000г. Примећујем да на овом новом мењач доста боље и лакше шалта, мекше, мада им и мењачи нису исти... Не знам које уље је сад у њему али ево узео сам по препоруци колега Силколен па ћемо видети. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10374 Napisano Avgust 4, 2024 (promenjeno) Drug član, 3393 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Evo je full Katana 10w50 na 4800km pređenih,dobro je. Mogao bih polako pripremiti drugo za zamenu, reših da probam Silkolene, nikakvih iskustava nemam sa tim uljem. Verovatno da mi je dostupnije možda, pitanje... Sipaću Pro 4 XP,ok...a vidim Pro 4 plus,pretpostavljam da mu to dođe pandan Motulu 300v? Promenio Avgust 4, 2024 član shoyyka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8218 Napisano Avgust 4, 2024 Ne silazi, 2146 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan @shoyyka da spremam pare na proleće.........skrati mi muke.......dal da se nadam. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2434 Napisano Avgust 12, 2024 Andragog, 5005 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan https://n1info.rs/magazin/auto/sta-je-bitnije-kod-zamene-motornog-ulja-vremena-poslednje-zamene-ili-predjeni-kilometrii/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elmilorad 128 Napisano Avgust 12, 2024 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CBF 1000A Prijavi odgovor kao problematičan pre 18 minuta, srbac je napisao: https://n1info.rs/magazin/auto/sta-je-bitnije-kod-zamene-motornog-ulja-vremena-poslednje-zamene-ili-predjeni-kilometrii/ Ajd' sad? Prevare na svakom koraku. Samo nas navlače da bespotrebno trošimo teško zarađeni novac. Šta sa ljudima koji prelaze samo 2-3000 km godišnje? Zar nije logično da zamene ulje posle 2 godine? Znam,nisu to neke velike pare koje će se dati za ulje jednom godišnje,ali u pitanju je princip,prave nas budalama ne samo za ulje,već za stotinu drugih stvari kako moramo ovo,moramo ono...što je "sigurno-sigurno",a u stvari je sve prevara-samo daj PARE! 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2434 Napisano Avgust 12, 2024 Andragog, 5005 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ja na kilometražu oduvek i zauvek Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12877 Napisano Avgust 12, 2024 Ne silazi, 7407 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja menjam ulje na proleće i onda pred zimu. Na auto mislim. Ne sipam fensi ulja, gledam da ima odobrenje za moj auto. Doduše ne sipam ni svašta nego pre toga iščitam dosta pa sam dve zamene sipao FAM koje je prosečno ulje a nije skupo. Pumpadžije imaju takođe dobra ulja čak neka u rangu sa "imenima"a nisu skupa. Na primer Lukoil Luxe, OMW Bixxol, MOL i EKO. Tako da bolje mi da menjam dva puta ulje srednjeg kvaliteta nego jedno da guram 10 do 15000km. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudico 318 Napisano Avgust 12, 2024 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha MT-07 Tracer BMW R1200GS LC Prijavi odgovor kao problematičan ...ulja su iz godine u godinu sve kvalitetnija a period zamene iz godine u godinu sve kraći Nešto tu ne pije vodu ili se danas inflacija reflektuje i na vremenski pojam Proizvođač (konkrentno Yamaha) projektovao agregat za mineralno ulje, zamenu na 10k km i naglasio za filter ulja svaka druga zamena ili 20k km, i sve to dokumentovao a da nigde nije pomenuo vremenski period (jeste napisao godišnja PROVERA ali ne i godišnja ZAMENA ulja)... Za API standard je rekao: koristite minimum SG (1988-1993), što je skoro nemoguće naći pa moraš novije/kvalitetnije čak i da nećeš Niko živ verovatno ne zna šta se nalazi u Yamalube kantici (što je čini se trenutno jedno od najskupljih ulja na našem tržištu) ali nisam ni pročitao da se neko žalio da je preporučenim uljem oštetio agregat - u ili van garancije. Pričao sa likom u DE koji je vlasnik (1 od ukupno 180 proizvedenih) R1M kojeg je kupio novog za ozbiljne pare - koje ulje sipaš? Odgovor je: Nemam pojma, to ovi u servisu sipaju nešto, ja sam ga kupio da se vozim Mislim da je to najbliže pitanje/odgovor po pitanju ulja - kupili smo motor da se vozimo ili da ga servisiramo? (verujući da će kao rezultat naše preterane pažnje agregat posle pređenih 1.000.000 km biti u stanju kao i posle prvih 1.000 km) Sa druge strane, verujem da način i stil vožnje mogu više naštetiti agregatu od nekog "osrednjeg ulja", kao i loše gorivo... Što dovodi do dodatnog, sledljivog, logičkog pitanja Kada je trenutak da se istoči neiskorišćeni benzin i zameni svežim? Naravno to podrazumeva i podpitanje da li raditi ujedno i zamenu filtera goriva (tamo gde ga ima)? P.S. Pitanje je šaljive prirode, samo čisto eto da otvorimo novu dimenziju brige 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav91 577 Napisano Avgust 12, 2024 Zainteresovan, 391 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400 Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje bi bilo odraditi analizu ulja pa na osnovu toga proceniti da li je za zamenu, koliko bi moglo jos da se vozi itd.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elmilorad 128 Napisano Avgust 12, 2024 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CBF 1000A Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje: Da li je bolje sipati Mannol+njihov aditiv na svakih 2500km ili neko markirano ulje od 1500-2000 din/lit na 5000km? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2765 Napisano Avgust 12, 2024 Ne silazi, 4864 postova Prijavi odgovor kao problematičan Значи, НЕМА ЛОШЕГ УЉА, СВИ У СЕДЛО И ВОЗИТЕ!!! То што има нас неколико лудака на форуму је друга прича, мада, ја напуштам то друштво и одлучио сам се за Силколен. И последњи пут: да немам могучност да користим Силколен, користио бих Манол, и то је то.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elmilorad 128 Napisano Avgust 12, 2024 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CBF 1000A Prijavi odgovor kao problematičan @KrokodiloMannol sa aditivom 9929 ili ni on nije potreban? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2765 Napisano Avgust 12, 2024 Ne silazi, 4864 postova Prijavi odgovor kao problematičan @KrokodiloMannol sa aditivom 9929 ili ni on nije potreban?Тотално непотребно.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...