N.F.S. 21732 Napisano April 20, 2023 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Gordak985 je napisao: Isto čekamo sledeći izveštaj od @N.F.S. o onom Mannol-u od 500 dinara litar Za sada (670 km) sam prezadovoljan! Kod mene se ulje ne zadrzava dugo u agregatu... U ovoj sam hondi vozio ulja od 2500din/l do 650 din/L (ovaj mannol). Ne osecam razliku ali moram i ovo napisati, za neki sud potrebno je vise kilometara, da se zna stanje bregastih npr. pre koriscenja pa stanje posle predjenih 20K km... itd. Sve ovo sto kucam bazira se na licnom, laickom utisku, bez da imam necim konkretnim potkrepiti. Uz mannol sipam obavezno i njihov ester aditiv, ko je u blizini neka svrati, dajem Hondu da krug "okrene", nikakav zvuk iz masine ne izlazi, bukvalno kao el. motor se cuje (vraceni fabricki izduvi, mirnoca agregata primetno bolja u odnosu na otvorene!). Nisam imao uopste problem da sipam i odvrnem gas, skoro 600km u danu... Vrv cu i nastaviti da ga koristim, 3L ulja, aditiv i filter kostaju 40 eura... Preporucen (po hondinom uputu za koriscenje) period zamene u slucaju CBF 1000 je 12000km, licno, u tom cu periodu imati bar tri! Ako nista, osiguracu cistocu agregata iznutra. Do sledeceg sipanja drugari 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16373 Napisano April 20, 2023 Vozim motor, nisam BAJKER, 2314 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da sada mišljenje o Manol-u nije merodavno zbog aditiva, naravno da je sada bolje od "običnog", zar ne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2665 Napisano April 20, 2023 Ne silazi, 4778 postova Prijavi odgovor kao problematičan Одличан је и без адитива. Sent from my SM-N960F using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankoXM 738 Napisano April 21, 2023 MK SO Zandarmerije, 608 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC Prijavi odgovor kao problematičan zamenjeno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12556 Napisano April 21, 2023 Ne silazi, 7335 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Đe si kupio, koliko si platio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16373 Napisano April 22, 2023 Vozim motor, nisam BAJKER, 2314 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan 11% usteda goriva... 18% manja potrosnja ulja... 3% povecanje snage... Kako li samo ovo izmere, da mi je znati....? p.s. Svakako cu da probam Pro 4. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16613 Napisano April 22, 2023 Integrisan, 4956 postova Prijavi odgovor kao problematičan Na GPZu mi se pokazalo kao najbolje ulje od svih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 911 Napisano April 22, 2023 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko % je bila ušteda? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankoXM 738 Napisano April 22, 2023 MK SO Zandarmerije, 608 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, Alekre said: Đe si kupio, koliko si platio? kod mike,1650 x 3, +890 filter Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2388 Napisano April 22, 2023 (promenjeno) Andragog, 4967 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Mika je preskup. Koliko se sećam, Delmax je generalni uvoznik i distributer za Srbiju. Moj drugar, motomehaničar (BMW) iz Švajcarske kaže da to ulje tamo niko neće voziti. ( Silkolene) On koristi Castrol Power 1 isključivo. Kod nas je cena 1100din u svim gradacijama. https://oilshop.rs/ulja-za-motore-i-skutere/castrol-power1-4T-15w50-1L Promenio April 22, 2023 član srbac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2388 Napisano April 22, 2023 Andragog, 4967 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Cene su im OK. Motul najaftiniji u Srb koliko vidim ! 4T OILSHOP.RS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4172 Napisano April 22, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 6538 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, srbac je napisao: Mika je preskup. Koliko se sećam, Delmax je generalni uvoznik i distributer za Srbiju. Moj drugar, motomehaničar (BMW) iz Švajcarske kaže da to ulje tamo niko neće voziti. ( Silkolene) On koristi Castrol Power 1 isključivo. Kod nas je cena 1100din u svim gradacijama. https://oilshop.rs/ulja-za-motore-i-skutere/castrol-power1-4T-15w50-1L Godinama je Orbico, bivši Multicopany, bio zastupnik i uvoznik, ima nekoliko godina kako je Fuch peužio slobodnu kupovinu i više nema ekskluzivnog ni zastupnika ni uvoznika. I ja sam motomehaničar i nikad ne bih sipao upravo neka ulja, što zbog slabijeg kvaliteta, što zbog rizika originalnosti. Dobro, originalno i sveže ulje, nikad nije skupo. Na 10.000km, koliki je interval zamene, trošak samo za gorivo je oko 1.000e, oko 600l, tako da je bespredmetno štedeti na ulju kroz cenu za litru generalno, ušteda je oko 10tak Evra, što je par kafa i sokova, a popije se i pojede ko zna koliko para za tu kilometražu, ne računam potrošenost guma i kočnica. A ulje je jedino što štiti agregt i od vozača i od svih ostalih mogućih štetnih uticaja. I, naj jeftinija su ulja subotom na buvoljoj pijaci Bubanj Potok, uvek bila barem, solidan i izbor bio, pa ko voli, nek izvoli. Promenio April 22, 2023 član đunta 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 775 Napisano April 22, 2023 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Ovde koliko vidim niko nikada nije pomenuo ulja sa buvljaka tako da ne shvatam poentu prethodnog posta osim što vidim da se opet "ispod žita"potura priča da preskupi Mika sa JEDNOM prodavnicom prodaje ISTO ulje po jačoj ceni od Delmaxa koji ima preko 40 prodavnica u celoj Srbiji i koji to ISTO ulje prodaje jeftinije, sa potpuno paušalnom pretpostavkom da je zbog jače cene kod Mike original ulje. Ovo "sveže ulje" tek ne bih kometarisao ali naučih da je ulje valjda slično kao zelena salata pa je dobro samo dok je sveže. Elem nije me mrzelo pa sam pozvao prodavnicu (Delmax) pa ako nekoga interesuje današnje cene su: Silkolene Comp 4 10w-40 XP 1270 dinara Silkolene Comp 4 15W-50 XP 1208 dinara (poskupelo 178 dinara od septembra) 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano April 22, 2023 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Bitno je i kako se menja ulje,ne samo koje je. Mnogi oteraju motor u servis pa on tamo pričeka ili sami menjaju ulje, provozaju malo i kao ajde. Onog servisera zabole. Treba motor da se zagreje jako, da se sprži u svim brzinama.Da ulje udje u svaki delić, da ne ostane negde talog. Onda odma ispuštati na vrelo. Inače sipaš novo ulje, ono se izmeša sa talogom od starog i eto ga crno posle prve vožnje. Svaki put tako i mašina se čuva. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankoXM 738 Napisano April 22, 2023 MK SO Zandarmerije, 608 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC Prijavi odgovor kao problematičan stoji da ne treba bacati pare na nesto sto je skuplje a ima isto takvo jeftinije.i to osetno.medjutim,kako nemam iskustava ni sa jednom od dve prodavnice, ni doticnim uljem,a menjam godisnje,usteda je gotovo nebitna... zato platih vise,da kupim znanje imam ovu ambalazu,ulje,nalepnicu,pa sledeci put kupujem to jeftinije,pa ukoliko nema nikakve razlike u ulju,detaljima na ambalazi itd, bar znam da je ok. do tada,mirno spavam,ako je neko od ta dva ulja fals,tesko da je ovo skuplje.a nadam se da nije ni ono jeftinije,te cu da platim manje sledeci put. a i ako ne- jednom godisnje 50e za ulje i filter nije nista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4172 Napisano April 22, 2023 Ne silazi, 6538 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan AutoMika je u lancu snabdevanja verovatno najveće evropske firme u branši, kvantitet i kvalitet su dva različita pojma. Ulje ima svoj skladišteni rok, ne samo upotrebni. Ulje sa buvljaka, ne distribuira se samo na pijaci, već ga ima i naokolo, al ko što rekoh, davno nisam bio na buvljaku. Već sam rekao, nisam za destak godina imao saznanja o falsifikatu Fucha, a redovno sam kao distributer bio obaveštavan o plagijatima raznih proizvoda, to je još jedan činilac i za lični izbor. Ja sam ceo život u auto grani i poslovno i privatno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FerryRadack 12 Napisano April 22, 2023 U prolazu, 12 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Juce sam u Delmax-u u Pancevu, kupio Silkolene Pro 4 za 1208 dinara po litri. Ambalaza je malo drugacija nego ranije ali ima sve pratece nalepnice o poreklu pa se nadam da je original "Fusch". Ovo mi je prvi put da kupujem ovo ulje pa cu videti kako ce se pokazati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2665 Napisano April 22, 2023 Ne silazi, 4778 postova Prijavi odgovor kao problematičan Juce sam u Delmax-u u Pancevu, kupio Silkolene Pro 4 za 1208 dinara po litri. Ambalaza je malo drugacija nego ranije ali ima sve pratece nalepnice o poreklu pa se nadam da je original "Fusch". Ovo mi je prvi put da kupujem ovo ulje pa cu videti kako ce se pokazati.То је ново паковање.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankoXM 738 Napisano April 24, 2023 (promenjeno) MK SO Zandarmerije, 608 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC Prijavi odgovor kao problematičan zasto na jednoj nalepnici stoji jedna zemlja i uvoznik,a na drugoj druga zemlja i drugi uvoznik? Promenio April 24, 2023 član brankoXM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3561 Napisano April 25, 2023 Malinar u pokusaju, 1702 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Godinama već koristim repsol 10-40 fully synthetic. Dva puta u sezoni radim mali servis (ulje i filter). Malopre otišao da kupim u prodavnici gde kupujem od pretprošle godine (pošto je prodavnica gde sam počeo da kupujem ovo ulje prestala da uvozi i prodaje), kad ono nema, kaže vlasnik, poskupelo je nenormalno, prošle godine mislim da sam plaćao oko 1100-1200 rsd/litar sad kaže ne uvozi više, bilo bi oko 1700 rsd/litar i to je to. Nudi mi mannol 10-40 za motocikle na njemu piše synthetic oil, ester technology, za 600 rsd/litar. Plastična, litarska ambalaža. Hm, repsol sam menjao na 7000-8000 predjenih km, ovo da menjam na 5-6 000 i opet sam na finoj uštedi, e sad, da li je pametno ili ne, ne znam, ali svakako sam mislio da probam, pa ako ne valja, istači i sipaj neko skuplje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano April 25, 2023 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Dobar deo foruma polako prelazi na Mannol, taj 10-40 u metalnoj kantici 4L košta koji dinar ispod 2000. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21732 Napisano April 25, 2023 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan U bandita moze i rastopljena mas' Ne u ovog vodenog vec u ove uljno hladjene, kao Milomir sto ganja...Moje je misljenje da retka sintetika ".maltretira" uljnu pumpu i da ista kada se agregat usija jeeeedva odrzava pritisak.Koje god da se odlucis Milomire moj bi savet bio 15w50 polusintetika. Sent from my EML-L09 using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2665 Napisano April 25, 2023 Ne silazi, 4778 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dobar deo foruma polako prelazi na Mannol, taj 10-40 u metalnoj kantici 4L košta koji dinar ispod 2000. И полусинтетика је одлична. Ако одрже континуитет квалитет - цена, они скупљи треба да ставе прст на челоSent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3469 Napisano April 25, 2023 Drug član, 1103 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan On 22. 4. 2023. at 12:11, đunta je napisao: AutoMika je u lancu snabdevanja verovatno najveće evropske firme u branši, kvantitet i kvalitet su dva različita pojma. Ulje ima svoj skladišteni rok, ne samo Jel moze jedan savet? Tast ima R1200RT 2014 LC u kome je trenutno neki castrol 5w40 i sada bi probao da mu sipa motul 7100 10w50,da li si nekada probao i kako se ponasa? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4172 Napisano April 25, 2023 Ne silazi, 6538 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan pre 50 minuta, Vampa je napisao: Jel moze jedan savet? Tast ima R1200RT 2014 LC u kome je trenutno neki castrol 5w40 i sada bi probao da mu sipa motul 7100 10w50,da li si nekada probao i kako se ponasa? Motul ne upotrebljavm. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...