Jump to content

Moto Zajednica

tuga

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 440 postova
  • Motocikl: afrika

klinci su klinci, al caleta nikako ne kapiram

juriti decu kolima koja su na motoru moze samo kreten

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Stara Garda, 274 postova
  • Motocikl: VARADERO 1000 PGM-FI

klinci su klinci, al caleta nikako ne kapiram

juriti decu kolima koja su na motoru moze samo kreten

Slazem se sa tobom u potpunosti...Ipak su to deca...

• Zainteresovan, 503 postova

Frapirao sam se kada sam pročitao ovu vest.

Iskreno ne znam šta bih u odredjenom momentu afekta radio, ali sigurno ne bih jurio zvrndove i sugurno ne bih nikoga mlatio...

Jadno dete... tj jadna deca. Klinac najeba a devojčice nema...

A ovog "roditelja" i njegovog potomka... jedino vredi lazirati. Od zatvora tu nema ljeba, ovdje je mentalni skoop problem a ne ponašanje. Njima obojci treba gedora za štelovanje mentalnog sklopa a ne ponašanja ... Kakvi ljudi sve šetaju slobodni ...

• Drug član, 2774 postova
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000

Moram da prokomentarisem, iako vec par puta prelistavam i nisam zeleo da pisem...

Ljudi: Klinac je kriv, OK, zbog neodgovornog ponasanja, ali i tu je krivica njegovog oca tj. roditelja! Meni moji tako nesto nisu dozvoljavali! A pustali su me da radim skoro sta hocu ( sa 15 isao motorom u CG), jer su me oni vaspitali i znali koliko sam odgovoran!

I ja sam vozio bez dozvole ( doduse ne bez kacige) ali krug po ulici i sta ti ja znam, jer su me roditelji vaspitali da se cuvam i da cuvam druge.

Otac ovog deteta sto je zivot izgubilo jednostavno ne moze biti opravdan ni sa cim! Covek je kriv i lud! I da je normalan, najpre devojka ne bi morala da se krije i bezi jer ce joj tata tuci momka, bez obzira na godine!

Ne znam ni sam sta sve napisah, *ebem ti nakaradne ljude! Ode zivot u nepovrat zbog debilizma roditelja!

Neka su ti siroki nebeski putevi i laka crna zemlja! 0plac.gif

• Podržavam 2

• Drug član, 959 postova
  • Motocikl: Lep
Sve to sto on ima 17 godina i bez dozvole i bez registracije moze da se ostavi po strani

Znaci sto je maloletnik i bez dozvole i registrovanog motora jos pri tome se moze ostaviti po strani?

Reci mi koja od ovih stvari je opasna po zivot?

Iskreno prvo sam pomislio da se zezas, ali sve mi se vise cini da si me ovo ozbiljno pitao, tako da cu ti odgovoriti:

- Maloletnik (17god) ima razloga zasto su neke stvari zabranjene ako imas ispod 16, 18 ili tipa 21. godine. On bas ne razmislja sto bi se u narodu reklo najzrelije, nema mnogo iskustva itd itd itd, zasto klinci ginu mnogo vise na vecim motorima? Zeljni dokazivanja, manjak iskustva, napaljeni, nezreli itd, mislim da znas ostatak.

- Bez dozvole, zar treba reci jos nesto? Hajde da ne krenemo sa onim pricama kako kod nas u srbiji to ne mora nista da znaci. Mozda ne zna ni sve znakove? Itd itd

- Neregistrovan motor, ovo je jos i najmanje opasno po zivot, tacnije moze biti opasno kada krene bezanje od policije, ali sa druge strane je bezopasno, eto, jedina stvar.

Ja ne branim tog caleta, sulude je juriti ih tako, ali cinjenica je da to pise tako u novinama, a pitanje je sta je i tacno i koji su razlozi bili. Na kraju krajeva, siguran sam da je on sada dozivotno kaznjen, zatvor ili ne, cisto sumnjam da ce mu promeniti ista.

• Drug član, 463 postova
  • Motocikl: V2- americki

E jbg mogao sam i da pretpostavim da je ovaj forum pun finih pridrzavaca zakona i reda koji kada nekom maznu motor kazu ma polomio bih ga kao pisaljku a onda kad Sasa kokne narkosa u kuci krenu dda vicu kako je trebao da se sakrije ili da bezi a deca i zena ako preteknu. Neki se...... ovde kao i ja sam vozio bez dozvole ali sam bio pametan i tako dalje. Ja sam vozio 10 godina bez dozvole, kad izadjem na otvoreno cepam volim krivine da peglam obilazim sa desne srtrane ma svasta . Pa da sam hteo da budem pridrzavac kupio bih biciklo. Decko je pao na najzajebavanijoj krivini u koju sam ikad usao , tu ni rosi ne bi pretekao ako ide brze, ko je isao na jezero zna da je to prva krivina od zimovnika prema kruznom toku. Decko koji je vozio motor je iz dobre kuce, a devojcicini deda i baba su leb ali jbg sudbina i nesto drugo i tako je kako je. Pa sad vi svi sto ovde moralisete i u ovim godinama , mojih 40 ako me neka zgodna koleginica pozove da je provozam jedan krug sta mislite da li cu da odbijem. Kako tek to da ocekujete od klinca sa 17 godina. Vi bezgresni smanjite malo kamenje pa pogledajte u sebe

• Podržavam 10

• Svrati ponekad, 290 postova
  • Motocikl: Honda varadero 1000

Jok,pravdacemo sve i svasta.Po zadnjim postovima,vecine,u nekim temama,covek bi zakljucio da smo mi narod ubica,bezakonja,sadista i ko zna cega jos.Ne razumem,zasto proste stvari,jasne,toliko iskomplikujete nekim svojim maco shvatanjima.Sve ove price lice na onu iz onog masovnog ubistva....pa on je bio divan komsija,rodjak itd...a on ladno pobi toliki svet.

• Podržavam 1

• Drug član, 1190 postova

E jbg mogao sam i da pretpostavim da je ovaj forum pun finih pridrzavaca zakona i reda koji kada nekom maznu motor kazu ma polomio bih ga kao pisaljku a onda kad Sasa kokne narkosa u kuci krenu dda vicu kako je trebao da se sakrije ili da bezi a deca i zena ako preteknu. Neki se...... ovde kao i ja sam vozio bez dozvole ali sam bio pametan i tako dalje. Ja sam vozio 10 godina bez dozvole, kad izadjem na otvoreno cepam volim krivine da peglam obilazim sa desne srtrane ma svasta . Pa da sam hteo da budem pridrzavac kupio bih biciklo. Decko je pao na najzajebavanijoj krivini u koju sam ikad usao , tu ni rosi ne bi pretekao ako ide brze, ko je isao na jezero zna da je to prva krivina od zimovnika prema kruznom toku. Decko koji je vozio motor je iz dobre kuce, a devojcicini deda i baba su leb ali jbg sudbina i nesto drugo i tako je kako je. Pa sad vi svi sto ovde moralisete i u ovim godinama , mojih 40 ako me neka zgodna koleginica pozove da je provozam jedan krug sta mislite da li cu da odbijem. Kako tek to da ocekujete od klinca sa 17 godina. Vi bezgresni smanjite malo kamenje pa pogledajte u sebe

p

kako te nije sramota tako da lupaš sa 40 godina?

• Podržavam 5

p

kako te nije sramota tako da lupaš sa 40 godina?

Ne vidim sta lupa..Niko od vas" komentatora" nezna pravu istinu..A vidim i da mnogi pametuju...

• Podržavam 1

• Drug član, 2150 postova
  • Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor

istina je da je devojčica mrtva. pa ti traži neku istinu u kojoj je taj što je za to najviše kriv nekako do jaja.

u nekom tvom postu sam procitao da bi prebio nekog ko bi tvoje dete vozio na motoru bez opreme, nisam roditelj, ali ne mogu da razumem takav nacin razmisljanja, ti ces pre da okrivis tog sa motorom nego da se pozabavis svojim detetom i da mu objasnis da treba da nosi zastitnu opremu? zasto je tesko roditeljima da prihvate da je njihovo dete pogresilo?

• Podržavam 4

• Banda Opasnih, 396 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX

Uzas, tuga.... Sto se tice foruma, zaista ne vidim cemu tolika polemika, ne znaju se cinjenice, samo ishod koji je na zalost koban.

Klinac je po nekima ovde kriv zato sto je bio klinac, daleko bilo da ga branim, ali tako su se poklopile karte i devojcice vise nema. Po meni ovde NAJVECU i to ponavljam NAJVECU krivicu snosi otac devojcice. On je taj koji ima 48 godina i on je taj koji je morao da postupi pametno i mudro, a ne kao neki pavijan da juri klince na motoru izazivajuci tragediju... Otac sam, imam malo dete, ali na meni je da to dete naucim kako ce da funkcionise u zivotu i kako da donosi dobre odluke, a ne da pokusam da mu se use..m u zivot i sve da mu otezam... Sta god da neki ovde pricali, MOJE je misljenje kao coveka i roditelja da se mali skrljao zato sto ih je mentol u kolima jurio i kraj, da idiota za volanom nije bilo, mala bi bila ziva... Mislim i idiotizam, klinac da zeni klinku, koliko je meni poznato to nigde na planeti ne funkcionise, pa ni u onim "najmodernijim" drustvima se u tim godinama nista ne moze bez pristanka roditelja...

To da neko dobije batine zato sto je provozao moje dete na motoru je totalno nebulozno i krajnje retardirano. Prvo taj motorista ko god da bio ne bi mogao da provoza bilo koga bez pristanka tog nekog. Sto znaci da je suvozac ili ti dete krivo sto je pristalo sa nekime da se vozi na 2 tocka, a roditelj je taj koji treba na sve moguce i ne moguce nacine da objasni i dokaze detetu da je motor veoma opasna stavka i da je jos opasniji onaj koji vozi taj motor ili ne daj boze, svi smo u saobracaju, a budala na 4 tocka na sve strane...

Ne treba vise bilo sta polemisati, nje vise nema pa nema. Otac i decko te male su nagrabusili, a najveca kazne je ta sto ce je oboica nositi do kraja zivota na dusi, samo sto taj otac ne shvata svoj udeo krivice, tj. taj mentol uopste ne shvata da je on kriv uopste za smrt svoje cerke, niti ce takav covek to ikada shvatiti, a kamo li razumeti da najdeblju krivicu snosi on jer je omanuo kao odrastao covek u zrelim godinama, a onda kao otac tj. roditelj maloletnog deteta i na kraju je on licno doveo do smrti svoje cerke...

• Podržavam 9

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Zaista velika tuga. Citiran tekst iz danasnjeg Kurira samo potvrdjuje da otac ima veliki problem u glavi. Mnogo mi je zao prelepe devojcice koja je tek pocela da zivi. Momak je uradio nesto sto bi verovatno 99% nas uradilo ali to je sada manje bitno. Oboje su uvideli svoje greske na najtezi moguci nacin. Glupo je raspravljati o necemu bez kompletnih informacija.

Dragoslav jurio za Marijom (14) i Markom Đ. (17), koji su bili na motoru, jer je mislio da mu je ćerka s dečkom kojeg ne podnosi

Svi u šoku... Od posledica povreda Marija izdahnula u bolnici

POŽAREVAC - Radovala se novoj ljubavi!

Marija i Marko su se upoznali to veče kada je ona poginula. Njih dvoje su seli u kafić da popiju piće i ispričaju se. Marija je nedavno bila raskinula vezu i bilo joj je drago što je upoznala Marka, kog je ranije viđala samo u prolazu. Neverovatna je ovo tragedija, poginula je zbog tuđe gluposti!

Udarili u zid restorana

Ovo su ispričali prijatelji Marije M. (14) iz Velikog Gradišta, koja je u noći između nedelje i ponedeljka poginula kada je motor kojim je upravljao Marko Đ. (17) iz sela Desine proklizao i udario u zid restorana dok ih je Marijin otac Dragoslav (48) jurio u „pežou“!

- Dragoslav nije znao da je Marko novi dečko njegove ćerke i da im je to bio prvi sastanak! Mislio je da je otišla s bivšim dečkom, kojeg nije mogao da podnese, i zato je pojurio za njima. Da je znao da to nije bivši, verovatno ne bi ovako reagovao - priča jedan poznanik porodice.

Jurio ih 15 kilometara

Marija i Marko bili su nekoliko sati pre tragedije u kafiću. Dragoslav ih je pratio, a kad su izašli iz kafića i seli na Markovu „hondu“, Dragoslav je počeo da viče.

- Marija ga je čula i rekla Marku da ne staje. Nije ni sanjala da će otac sesti u svoj auto i krenuti za njima - kaže naš sagovornik.

Tada je počela jurnjava. Dragoslav je petnaestak kilometara pratio motor na kojem su bili Marko i Marija.

Ne staj, pretući će nas

- Marko je rekao da je bolje da stanu i sačekaju Dragoslava. Međutim, ona mu je govorila da ne staje jer će ih njen otac sigurno pretući. Nastavio je da vozi, a onda je zbog velike brzine izgubio kontrolu i snažno udario u zid restorana - kaže izvor Kurira.

Mladić i devojka pali su s „honde“, a Dragoslav je pritrčao i počeo da udara Marka umesto da pomogne teško povređenoj ćerki!

- Kažu da je bilo strašno! Od batina je Marko zadobilo blaži potres mozga, a Dragoslavu se ubrzo pridružio i sin i njih dvojica su zajedno tukli Marka gde god su stigli! Marija je prevezena u beogradski Urgentni centar, ali je ubrzo preminula - kaže naš sagovornik koji je insistirao da ostane anoniman.

Roditelji su slomljeni

Porodica nastradale Marije M. juče nije želela da daje bilo kakve izjave za medije.

- Ne možemo ništa da komentarišemo. Roditeljima nije dobro, slomljeni su od bola - rekao je Marijin brat i dodao da će Marija biti sahranjena danas ili sutra.

Mnogo nam je žao

Markov otac Rade nije želeo da daje izjave za medije, ali je mladićeva baba rekla da im je mnogo žao devojčice.

- Iako mislimo da Marko nije kriv, ovo je svejedno velika tragedija jer je jedno dete izgubilo život - rekla je baka, očigledno potresena tragedijom.

Izvor Kurir

http://www.kurir-info.rs/kobna-zabuna-poginula-na-prvom-sastanku-s-momkom-clanak-853047

Sahrana je u subotu 22.06.2013 u 15h u Velikom Gradistu.Tog dana je inace i njen rodjendan..Velikoi Gradiste place...

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

..

Ne staj, pretući će nas

- Marko je rekao da je bolje da stanu i sačekaju Dragoslava. Međutim, ona mu je govorila da ne staje jer će ih njen otac sigurno pretući. Nastavio je da vozi, a onda je zbog velike brzine izgubio kontrolu i snažno udario u zid restorana - kaže izvor Kurira.

...

Kakva je ovo nebuloza? Izvor kurira se vozio zajedno s njima na motoru pa je cuo ovu konverzaciju ili to kaze Marko?

Opet, da je Marko dao interview, vjerovatno bi naslov clanka bio takav sa 2-metarskim slovima.

• Podržavam 2

• Ne silazi, 6026 postova

istina je da je devojčica mrtva. pa ti traži neku istinu u kojoj je taj što je za to najviše kriv nekako do jaja.

u nekom tvom postu sam procitao da bi prebio nekog ko bi tvoje dete vozio na motoru bez opreme, nisam roditelj, ali ne mogu da razumem takav nacin razmisljanja, ti ces pre da okrivis tog sa motorom nego da se pozabavis svojim detetom i da mu objasnis da treba da nosi zastitnu opremu? zasto je tesko roditeljima da prihvate da je njihovo dete pogresilo?

Upravo to sam i ja hteo da primetim, znaci osakatices tudje dete jer je tvoje dete selo na motor svojom voljom? E pa vidis tu se razlikujemo jako, ja vaspitavam samo svoje dete i ukoliko je moja cerka svojom voljom sela na motor sa njom obavljam razgovor ili po tebi treba ceo zivot da tucem tudju decu svaki put kada sedne u kola, na motor ili bilo sta pa ja saznam da je taj "divljao"?

Ali ovde nije to slucaj jer decko je poceo da "divlja" nakon sto ga je mentol primorao na to (ja sam tako shvatio iz clanka).

I na kraju ne bitno da li verujes Kuriru ili ne ali ipak procitaj post malo iznad sa novim detaljima. Totalno je drugacija slika kada procitas da je devojcica rekla bezi i ne staj prebice nas a on jos rekao bolje da stanem ili sta vec. Nije bitno da li je izvor kurira bio na motoru ili nije u komentarima vest na raznim sajtovima su ljudi iz mesta napisali da je otac pretio i svasta radio i ranije. Pa zamisli svoj strah sa 17 god upoznas devojku i prvo vece ti ona kaze bezi od mog oca prebice te zajedno samnom

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Tužan događaj. Mariji nek je laka zemlja .

Po starom običaju, ovde se povela rasprava ko je kriv, koliko i zašto, svi su u pravu i niko nije u pravu. Policija je to lepo rešila :

" Policija je protiv Dragoslava M. podnela krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje, a protiv Marka Đ. za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Sve se svodi na ovo, a sad će sud da lepo na osnovu svedoka i dokaza utvrdi krivicu ko je koliko kriv i valjda će doneti odgovarajuće zaključke i presude.

Moje lično mišljenje ( možda nisam u pravu ) je da je najveću grešku napravio devojčicin otac , jer da ih nije jurio i stalno im ablendovao da stanu - dečko verovatno ne bi jurio i pao tu gde je pao. Sa drug strane, dečko je bio mlad i neiskusan, pa je bežanje sveo na brzinu motora, a mogao je verovatno da okrene oko nekih parkiranih kola, il da se provuče negde gde auto nemože da prođe .

• Podržavam 3

• U prolazu, 83 postova

Ljudi, devojcica je imala 14 godina. Jeste pomesali ovo sa pricom o Romeu i Juliji? Opet, ne pretvarajte fatalnu gloupost dvojice ljudi i postupke deteta - alo, deteta iz osnovne skole - u bajku o nesrecnoj ljubavi....

Devojka je zavrsila prvu godinu srednje skole, i moram primetiti da je upravo u tim godinama ljubav dvoje mladih mozda i najiskrenija.

Nekoliko godina kasnije ljubav cesto zamene veste kalkulacije gde nazalost imovinska karta uglavnom uzima primat nad cistoj ljubavi....

Prema tome, da ovo je mozda i prica o nekom Romeu i nekoj Juliji koju je otac kreten oterao u smrt.

• Svrati ponekad, 290 postova
  • Motocikl: Honda varadero 1000

bas me interesuje kako neko sa nepunih 14 godina moze da zavrsi prvi razred srednje skole??????

• U prolazu, 83 postova

bas me interesuje kako neko sa nepunih 14 godina moze da zavrsi prvi razred srednje skole??????

1998. godiste, znaci punih 14 godina, a 22. je trebala da napuni 15 godina.

A 1998. godiste u zavisnosti od meseca rodjenja zavrsavaju ove godine prvu godinu srednje skole.

Nadam se da je interesovanje zadovoljeno, no manje bitno, to nije bila poenta posta.

• Drug član, 959 postova
  • Motocikl: Lep

Vozio sam i ja bez dozvole (i kazne placao, a nisam imao 17 godina), ne krivim toliko klinca, da je kriv, jeste, ali je i klinac, lepo sam napisao sve u prvom postu.

• Drug član, 1190 postova

Krivi su obojica. Prema optuznici mali ce biti okrivljen za njenu smrt. Tako jer je, kako deluje od prvog trenutka, to cinjenica. Osim ako ne ustanove da ih je otac oborio, a onda ce da dele krivicu. On je nju stavio na motor (makar ona to trazila) i jurcao je do nesrece. Sve ono o ljubavi, prvi susret, razumevanju za njega - to je suplje, ali koga veseli neka se zabavlja.

• Podržavam 2

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja