lord_oblivion 1362 Napisano Mart 26, 2014 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Ako imaš mogućnosti da praviš rezone, mogu da postavim skice i crteže sa gotovim dimenzijama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
samardza 0 Napisano Mart 27, 2014 U prolazu, 14 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li na pravom mestu ostavljam poruku, ali potrebna mi je pomoc posto sam vec ocajan. Kupio sam JAWU 175 model 477 u delovima i sve sam sastavio ali nemam nijednu zicu od struje. Da li neko ima semu kako ste sta vezuje? Unapred zahvalan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Mart 27, 2014 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan imam. Daj neku sliku motora. Ako zatreba neki deo, javi se. Imam par komada u delovima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
samardza 0 Napisano Mart 27, 2014 U prolazu, 14 postova Prijavi odgovor kao problematičan Karbi, hvala ti puno za semu. Motor je sav rasturen jos uvek se susi boja od farbanja i sutra bi trebalo da pocnem da ga sklapam, tako da se nadam da ce uskoro biti i neka dobra slika. Sto se tice delova sigran sam da ce mi nesto trebati tj. znam da ce mi trebati javicu ti se. Jos jednom puno ti hvala za semu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Mart 27, 2014 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan imam glanc nove rozetne fara i farove Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zloca ZXR 102 Napisano April 10, 2014 Svrati ponekad, 162 postova Lokacija: Raca-Kragujevac Motocikl: Kawasaki ZXR 750 Prijavi odgovor kao problematičan OK, jos trebaju sitnice da se dorade na motoru, ali je u voznom stanju i danas sam se prvi put provozao sa njim. Lepo pali, hoce polako da spusta obrtaje na leru, i ako ne pipam gas spustace obrtaje lagano 5-6 sekundi dok se ne ugasi. I hoce ako naglo dodajem gas da trokira, a ako polako dodajem gas nece (u nizim obrtajima, u visim trokira u svakom slucaju). Ako ima neko ideju zasto trokira, neka kaze. Nesto sumnjam na jednu bobinu kojoj se vadi kabl, probam da ga zavijem ali opet mogu da ga izvucem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano April 11, 2014 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan moj drug se dva dana motoao oko motora i nije znao sta mu je. Zamenili mu karike jer je imao kompresiju 4. I od tada ni da kljucne. Zamenili bobinu i upalio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miloskg 1 Napisano April 11, 2014 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav , Uključujem se ovako sa jednim pitanjem , imao sam nekad JAWU 350 iz 1983 god , koja nije imala sauh na karburatoru , a sad imam JAWU 350 TS sa podignutim auspusima pa pitam da li je sauh (hladan start ) kad je poluga na karburatoru gore , ili kad je dole ?Na nalepnici pored , piše , poluga gore CRVENO , poluga dole PLAVO , pa zaključujem da je PLAVO hladan motor i da poluga ide dole ? Ispravite me ako grešim ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miloskg 1 Napisano April 11, 2014 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan I još jedno pitanje , na njoj je ugrađen mehanički regler od ZASTAVE 101 stari tip, sve ostalo je fabrički , da li mogu da ugradim elektronski regler od recimo JUGA, i šta tačno treba da uradim , kako da ga povežem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano April 11, 2014 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav , Uključujem se ovako sa jednim pitanjem , imao sam nekad JAWU 350 iz 1983 god , koja nije imala sauh na karburatoru , a sad imam JAWU 350 TS sa podignutim auspusima pa pitam da li je sauh (hladan start ) kad je poluga na karburatoru gore , ili kad je dole ?Na nalepnici pored , piše , poluga gore CRVENO , poluga dole PLAVO , pa zaključujem da je PLAVO hladan motor i da poluga ide dole ? Ispravite me ako grešim ? Sauh je uključen kad je polugica na gore. Kad se spusti, isključen je i motor normalno radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miloskg 1 Napisano April 11, 2014 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Onda se ja sve vreme vozim pod sauhom ,da nisam ovo saznao mislio bih da tako treba.Sad sam ponovo gledao,kad prstom podignem polugu na gore meni motor i pali i radi savršeno,ima odlično ubrzanje i gas.Ako polugu pritisnem onda neće ni da ide ni da pali. Što li su onda na nalepnici prikazali suprotno? Šta da radim sa karbom da bi radio kako treba? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano April 11, 2014 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Očigledno je razdešen i/ili imaš negde falš vazduh. Moraš da pregledaš sve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goran NS 55 Napisano April 11, 2014 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: Vršac Motocikl: NSU Pretis custom Prijavi odgovor kao problematičan Zar nije ovako na nalepnici? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zloca ZXR 102 Napisano April 12, 2014 Svrati ponekad, 162 postova Lokacija: Raca-Kragujevac Motocikl: Kawasaki ZXR 750 Prijavi odgovor kao problematičan Po ovoj slici gore je zatvoreno, ali i kod mene je gore otvoreno. Gledao sam kad sam rasturao karburator. A i motor se bolje ponasa kad je hladan ako je rucica na gore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goran NS 55 Napisano April 12, 2014 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: Vršac Motocikl: NSU Pretis custom Prijavi odgovor kao problematičan Ajde, ja i nisam neki stručnjak ali ovu sličicu sam skinuo sa manuela za Jawu 350 TS, ne verujem da je greška. Ako se motor ponaša bolje kada je hladan sa ručicom na gore (ako gledamo po ovoj slici) onda je normalno da radi bolje sa sauh-om. Prilikom rada pod sauhom motor dobija više goriva (bogatiju smešu) a kada ga otvoriš smeša je siromašnija jer dobija više vazduha. Mislim da ti ne dobijaš dovoljno goriva u normalnim uslovima rada (bez sauha) zato i zajebava. Vidi na kom zarezu ti stoji iglica u karburatoru, ako je skroz na gornjoj, probaj da staviš na srednju pa probaj da li ima razlike, ili čak na skroz donju. Proveri i diznu. Jbg, ja napisah. Ako grešim neka me neko ispravi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miloskg 1 Napisano April 12, 2014 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam rasklapao karb i video sam da kad rucicu pritisnem unutra neki klipčić zatvori neku rupu ,kad podignem suprotno.Dobro sam ga oprao i sad i hladan radi kad je poluga dole,dobro bolje radi kad je gore ali bar hoće nekako.Sutra cu da ga zagrejem i probam sa polugom dole. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano April 12, 2014 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Kad je sauh uklučen (ručka naviše), smanjuje se protok vazduha i smeša je bogatija benzinom. Kad je sauh isključen (ručka na dole), protok vazduha je fabrički 'normalan' i odnos goriva i vazduha je odgovarajuć za normalan rad agregata (zagrejan, vožnja). Kod ispravnog i dobro podešenog karburatora. Filter vazduha takođe treba da bude čist. Imperativ je da nigde ništa ne falšira. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miloskg 1 Napisano April 12, 2014 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisam mogao da iščekam do sutra ,zagrejao sam ga malopre i radi super i sa polugom dole,što znači bez sauha: ),posle sam ga probao i kako pali ,što bi neko ovde rekao pali na prek pogled.(^_-)-☆ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miloskg 1 Napisano April 12, 2014 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Već sam pitao ali možda niko nije video ,sve mi je od struje fabričko alternator,platine ,diodni most,samo je jawin fabrički regler zamenjen mehaničkim reglerom od keca stari tip i dodat jedan rele ne znam zašto.Sve to puni i radi dobro ,ali čisto pitam,da li je neko stavljao elektronski regler onaj sto ima četkice na sebi pa da recimo skine četkice i spoji ga gde treba.Ili da nabavim fabrički jawin i stavim njega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano April 13, 2014 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Nabavi ako možeš, elektronski od Škode specijalke, 110... ide žica na žicu a nikad ti neće crći. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miloskg 1 Napisano April 13, 2014 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Razmišljao sam da malo osvežim motor farbanjem,prva je boja ali se dosta izgrebala,da li ima da se kupe fabričke nalepnice,?Ram ne bih dirao,farbao bih ovo ostalo.Šta mi predlažete?Sad je crnka ,da li da menjam? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zloca ZXR 102 Napisano April 15, 2014 Svrati ponekad, 162 postova Lokacija: Raca-Kragujevac Motocikl: Kawasaki ZXR 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ranije sam vidjao da se prodaju nalepnice na kupindu, limundu, ne znam ni ja. Tako da potrazi po oglasima. Sto se tice boje, to je stvar ukusa. Ja bih googlao tvoj model jawe i gledao slike. Mozda dobijes ideju kakva bi ti kombinacija bila najlepsa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 16, 2014 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Razmišljao sam da malo osvežim motor farbanjem,prva je boja ali se dosta izgrebala,da li ima da se kupe fabričke nalepnice,?Ram ne bih dirao,farbao bih ovo ostalo.Šta mi predlažete?Sad je crnka ,da li da menjam? Kontaktiraj clana Jigoro Cano na forumu...on je imao nalepnice za Jawe koliko se ja secam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goran NS 55 Napisano April 20, 2014 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: Vršac Motocikl: NSU Pretis custom Prijavi odgovor kao problematičan Danas smo se malo igrali... Nije neki rad, žurio sam... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goran NS 55 Napisano April 20, 2014 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: Vršac Motocikl: NSU Pretis custom Prijavi odgovor kao problematičan Ali, konačno, posle toliko godina rešena je i mitska dilema...šta je bolje...Jawa ili MZ... Da se ne ljute MZ-jaši, ovo je samo šala, MZ je itekako dobar motor. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...