InkaBar 8 Napisano Maj 30, 2008 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Zem00n Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima! Evo poshto sam i ja ponosan vlasnik Jawe htedoh da se oglasim i upitam par stvari. Naime, imam sasvim zdravu Jawu 350CZ koja lepo pali, radi i sve ostalo... Medjutim imam i drugi motor koji stalno vozim tako da mi Jawa samo stoji u dvorishtu A onda mi sine ideja da pravim choppera od nje :o ??? Da li je to moguce i da li je to neko sa foruma vec radio (a verujem da jeste)?! Zanima me ima li reshenja za menjach/kurblu da se razdvoje funkcije i menjach prebaci napred? Koja je zakonska procedura ako se prepravlja ram? I, naravno, kako je moguce produzhiti vile? Mozhda sam malo vishe izbombardovao sa pitanjima pa se izvinjavam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Maj 30, 2008 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=1052.40 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
InkaBar 8 Napisano Maj 30, 2008 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Zem00n Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Joseph na linku! Ali tamo vishe nema slika...NEEEEE!!! :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Maj 30, 2008 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Ima na 3. strani. Na zalost, najverovatnije su bili hostovani na nekom serveru koji automatski brise slike posle nekog vremena. Ostaje nam da se nadamo da Apex baci pogled na svoju temu i da postavi te slike ponovo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rober 25 Napisano Maj 30, 2008 U prolazu, 57 postova Lokacija: Beograd-Vozdovac Motocikl: Kawasaki GPZ500s Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima! Evo poshto sam i ja ponosan vlasnik Jawe htedoh da se oglasim i upitam par stvari. Naime, imam sasvim zdravu Jawu 350CZ koja lepo pali, radi i sve ostalo... Medjutim imam i drugi motor koji stalno vozim tako da mi Jawa samo stoji u dvorishtu A onda mi sine ideja da pravim choppera od nje :o ??? Da li je to moguce i da li je to neko sa foruma vec radio (a verujem da jeste)?! Zanima me ima li reshenja za menjach/kurblu da se razdvoje funkcije i menjach prebaci napred? Koja je zakonska procedura ako se prepravlja ram? I, naravno, kako je moguce produzhiti vile? Mozhda sam malo vishe izbombardovao sa pitanjima pa se izvinjavam Pozdrav, imas na forumu moju temu o istoj zamisli pa pogledaj.Neko je bio vrlo ljubazan pa je dodao gomilu slika.Ako smem da budem slobodan dacu ti par saveta: -resi se za tacan izgled buduceg motora (prvi i najvazniji korak) -na osnovu tacke 1,vidi sta menjas sta ostaje -nadji delove koje ces menjati(otpadi,tavani,oglasi....) -ono sta menjas menjaj (seci ,vari,brusi-to se najvise tice rama) -ono sto dodajes na motor(sedista,rezervoar,guvernal....) nadji posle tacke jedan,a otprilike sada je vreme da se ubaci -na kraju dodajes ono sto je ostalo od starih (sada naravno repariranih ) delova npr migavci,rucke,prekidaci,motor.... (taman mozes da iskoristis priliku kad si ga vec ranije skinuo da ga radis ili barem poliras),slicno vazi i za ostale delove koje ces vracati.Po meni je bitna jedna stvar:kad nesto skines ne vracaj poluispravno na motor! Usput bice tu farbanja,gitovanja,razvlacenja zica....Sve u svemu odluka-priprema-pakovanje sistem Pogledaj malo bolje na slikama kako se resava izbacivanje komandi menjaca i kocnice.Jos nisam cuo (da budem iskren ne slusam dugo) da je neko odvajao menjac od motora. Spremi doooooosta vremena,zivaca,znanja i podseti se prijatelja koji mogu da pomognu (sto rukom sto znanjem). Sve ti ovo pricam iz licnog iskustva (malog ali poucnog), a i u istom smo pokusaju i ti i ja trenutno.Mene koci vreme kojeg nemam al` motor ceka pa ce i docekati.Pitaj slobodno sta te zanima, sta mogu pomoci cu ti.Ako ja ne znam znam ko zna ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
InkaBar 8 Napisano Maj 30, 2008 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Zem00n Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za odgovor, znachice sigurno kada budem dohvatio brusilicu , a i pre.. Ispravka mog posta: nisam mislio da izbacim menjach napred vec samo komandu menjacha a da kurbla ostane na istom mestu. Zna li neko da li se i kakva ispitivanja vrshe na ramu posle prepravki (provera varova i sl.) prilikom registracije, potrebna dokumentacija.. ??? Razmishljam se da prepravim Jawu u jednu jako ljutu mashinu (poshto sam veliki fan Streetfightera, to valjda sve objashnjava ). Nosim se mishljenju da je spustim koliko god to dozvoljavaju tochkovi, produzhim vile, smanjim ugao na istim, izradim ceo zadnji kraj motora i rezervoar, naravno neka besna maska, ravan korman, ceo mat crn motor i agregat sa ponegde hromiranim detaljima i naravno airbrushem... Au al sam udavio, i sebe sam smorio! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rober 25 Napisano Maj 30, 2008 U prolazu, 57 postova Lokacija: Beograd-Vozdovac Motocikl: Kawasaki GPZ500s Prijavi odgovor kao problematičan Varovi mogu da se "snime",necim kao sto je rentgen,ili vec kako se kaze.To se radi kod izrade atesta za raznorazne konstrukcije recimo.Mogu da te uputim gde se to radi.Rade se ispitivanja izdrzljivosti materijala i varnih spojeva na razna smicanja razvlacenja i sl. .To ti ne bih preporucio da radis jer ces ostati bez sveze izvarenog rama, ali sa podatkom koliko je bio jak ;D ;D ;D Da snimis moze.Generalno, varove mozes da resis na dva nacina:da nosis ram kod profesionalca, varioca, koji to radi (raznorazni limari koji vare trule jugice i kapije nisu to-cast izuzecima), koji je dosta radio sa ramovima od motora.To je bitno jer je konstruisanje rama dosta razlicito od klasicne bravarije.Treba znati kakvu i koju konstrukciju gde i kako( cime) variti da bi to stajalo dugo i bezbedno.Druga solucija je da nadjes kvalitetnog varioca (nekog ko zna "iz ruke" da izvari dobar var sa dobrim provarom),da ti uradi po necijem "gde i sta" uputsvu.Preporucujem argonsko varenje.Jako a lepo.Moze i co2, pa tek onda elektro ako mora bas. Sto se dokunetacija ttice to vec pitaj nekog drugog, mada cenim da to moze lepo da se takticki zaobidje takvo cimanje. Sto se tice izrade delova sve mi zvuci izvodljivo osim dve stvari: rezervoar i pranici na primer.Ne znam cime se bavis ali ako sam mislis da pravis rezervoar ili branik spremi se da ucis zanat :).Blaaaga modifikacija istih je jedna prica, a pravljenje sizifov posao.Naravno u kucnoj radinosti.U dobro opremljenoj radionici, alatom i znanjem, je druga prica.Bolje ti ja da potrazis od starih motocikala rezervoare i branike.Po pravilu uvek se nadje neki da zadovolji svaciji ukus.Lepo se daju reparirati i prefarbati i bude stvarno extra ako se lepo uradi. Ispravka mog posta: nisam mislio da izbacim menjach napred vec samo komandu menjacha Namigivanje a da kurbla ostane na istom mestu. Sad vec stavrno ne kapiram pa to je ista poluga :o :o :o( ako ne gresim).Ima pametnijih ovde od mene, pa ce se neko vec javiti. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Maj 31, 2008 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=17819.0 Zavarivanje rama prepusti dobrom majstoru. Velika su opterecenja i sitna greska moze skupo kostati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
InkaBar 8 Napisano Jun 1, 2008 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Zem00n Prijavi odgovor kao problematičan Branike sam mislio da sam radim jer bi bila to ustvari prerada postojeceg, samo sa grubljim crtama. A rezervoar.... pa ni u loodilu se ne bi usudio da ga pravim sam od nule :o :o To se definitivno qpuje ili kako vec... Izvinjavam se zbog terminologije. Znam da su kurbla i menjach na istoj polugi, ali sam chuo od nekog tipa da se to mozhe reshiti sa dve koaksijalne cevi, koje se nalaze jedna u drugoj i pritom se jedna vezhe samo za polugu novonastalog menjacha a druga za polugu kickstartera ??? Zbog toga me zanima da li je tip lupao gluposti ili se to stvarno da odraditi? Ne znam kakav je sklop u samom motoru, nisam ga 'nikada' otvarao (ne celog). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 1, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa ono doduse za kurblu moras da pretisnes na unutra papucicu menjaca,,, samim tim to preradjivanje bi moralo da ima vise tacaka pomeranja..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Jun 5, 2008 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo odradjeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Jun 5, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Jel' ono prednja viljuska od MZ-a? Lepo uradjeno, nema sta nego pitam se kako mu je hladjene kada je motor onako "sakriven"? I one Whitewall gume mu se nikako ne uklapaju u celinu... Mada kapa dole za rad i trud...! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Jun 5, 2008 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Brat Gile iz Klicevca jednostavno izveo sa desne strane Rucni menjac, molim Gileta da uslika i postavi sliku da covek vidi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Jun 6, 2008 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jel' ono prednja viljuska od MZ-a? Lepo uradjeno, nema sta nego pitam se kako mu je hladjene kada je motor onako "sakriven"? I one Whitewall gume mu se nikako ne uklapaju u celinu... Mada kapa dole za rad i trud...! Moze biti da je disk od Mz-a, mada pocetkom devedesetih su se pojavile Jawe sa prednjom disk kocnicom. A sto se tice hladjenja, sama fabrika je pustila na trziste motocikle sa oklopima. Uzivajte! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 78 Napisano Jun 6, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan jako lepo odradjena javorka:) viljuska i kljesta lice na mz ali disk nije od mz-a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Jun 6, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Zaista pohvalno, nisu okrenuli leđa vernim bajkerima pa stare modele nadograđuju i dalje. MZ je prodajom kompanije morao da se rastane sa starim modelima i potpuno se preorijentiše na nove. I zakoni EU ne idu u prilog cvajama, odlično se drži Jawa danas. viljuska i kljesta lice na mz ali disk nije od mz-a To su prednosti razvoja, ne mora da se kopira sve u kompletu od jednog ako može da se napravi više kombinacija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jun 12, 2008 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, ako nekom treba, imam za Jawu-CZ 350 model 634 ( 6volti struja ) potpuno novu levu deklu motora - od novijeg tipa sa pinjonom za obrtomer, sajlom i obrtomerom - sve novo . Takodje imam i semeringe za prednju viljusku od CZ-a i nekoliko novih sajli za Jawu za zadnju kocnicu ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Jun 16, 2008 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan http://www.jawa.nl/jawa_500_boxer.htm Na stranici ima i drugih interesantnih modela. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Jun 16, 2008 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan CZ modeli: http://www.jawa.nl/cz_modellen.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Jun 16, 2008 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nasao sam slike o jednom Jawinom trkackom motociklu, pa reko da podelim sa vama. Radi se o motociklu Jawa 350 V4, tip 673. Krajem sezdesetih i pocetkom sedamdesetih Jawa je proizvodila trkacke motocikle koji su doneli slavu fabrici na GP sampionatima. Jedan od tada proizvedenih je model 673 koji je imao V4 dvotaktnu masinu od 350 ccm. Imao je rad na leru na oko 4000 obrtaja. Maksimalna brzina je bila negde blizu 300 km/h, a masina se najbolje osecala na obrtajima izmedju 15 i 19 hiljada. Menjac je imao od 6 do 8 stepena prenosa u zavisnosti od modela. Ovaj motocikl je imao karakteristike slicne danasnjim sportasima od 600 do 1000 kubika. http://www.sportmotor.hu/motoros_videok/speed/?vi=21278 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Jun 16, 2008 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Jun 16, 2008 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ApeX_DivisioN 104 Napisano Jun 16, 2008 Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: TT600R Prijavi odgovor kao problematičan evo procitao sam temu i evo su par slika tokom obrade jawe u chopera mogu da posluze. http://cdn.bjbikers.com/images/404.jpg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peacemaker 0 Napisano Jun 16, 2008 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Harley Davidson Prijavi odgovor kao problematičan Bas dobra fotke. Zar tamo nema neki duboki korman i naslon, a na zavrsenom motoru neki drugi korman? Ko je savijao korman i naslon i sta je posle radjeno sa njim (hromiranje, niklovanje)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ApeX_DivisioN 104 Napisano Jun 16, 2008 Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: TT600R Prijavi odgovor kao problematičan Bas dobra fotke. Zar tamo nema neki duboki korman i naslon, a na zavrsenom motoru neki drugi korman? Ko je savijao korman i naslon i sta je posle radjeno sa njim (hromiranje, niklovanje)? U pravu si od kormana smo napravili zadnji naslon posto mu ovaj nije pasovao a stari korman smo vratili a od naslona sto je trebao da bude je napravljen rep. Sami smo sve savijali jedino smo posle nosili u DES da nam nikluju sto su i dobro uradili. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...