lord_oblivion 1392 Napisano Avgust 12, 2010 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan jer na rad kvačila ima uticaja i temperatura ulja...(kad se pregreje oće da ''zalepi kvačilo'')... Mozes li da detaljnije objasnis ovo? Kako moze da se pregreje ulje posle nepun sat voznje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Avgust 13, 2010 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Probacu lukoil motorno 15w40 ili 15w50. Ako nije to onda moze biti biksna na korpi... :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZZ 424 Napisano Avgust 14, 2010 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Luzern Motocikl: Kawasaki VN800A Prijavi odgovor kao problematičan E da, evo i moje Jawe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Avgust 14, 2010 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Taj roll-bar si ti pravio? Koje je godiste, izgleda kao da je presla milion..? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZZ 424 Napisano Avgust 14, 2010 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Luzern Motocikl: Kawasaki VN800A Prijavi odgovor kao problematičan Taj roll-bar si ti pravio? Koje je godiste, izgleda kao da je presla milion..? Ma jok, mozda otac, to je njegova...ja od kad znam za sebe znam je takvu Nemam pojma koje je god...mora to da vidim u saobracajnu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Avgust 14, 2010 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Koje je godiste, izgleda kao da je presla milion..? Ja bi reko da je 77 - 78 god . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Avgust 15, 2010 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan juce sam studirao javin motor. zakljucio sam da mi fale osiguraci koji zatvaraju poklopac lamel. ima ih tri. i nema federa koji vraca sajlu gasa.nalazi se u karburatoru. ako neko ima te delove kupio bih... :'( toliko sam uspeo da primetim. bice tu jos delova koji nedostaju. A da, moracu da kupim i regler od 6v. imam dva ali neradi ni jedan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Moke 0 Napisano Avgust 23, 2010 U prolazu, 30 postova Lokacija: Zavidovići (BiH) Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav! Da li šteti motoru ako se vozi bez prigušivača,danas sam malo probao i zvuk mi se izuzetno dopada,pa može li mi ko odgovoriti,da li to ostavlja neke posljedice na motor? :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sicko87 18 Napisano Avgust 23, 2010 U prolazu, 74 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drugovi,sta ce radimo? ;) Cujem da nema vise super-a na pumpama a isto sam tako cuo da bezolovni unistava dvotaktne masine.Sta mislite o tome? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sicko87 18 Napisano Avgust 23, 2010 U prolazu, 74 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav! Da li šteti motoru ako se vozi bez prigušivača,danas sam malo probao i zvuk mi se izuzetno dopada,pa može li mi ko odgovoriti,da li to ostavlja neke posljedice na motor? :-\ Ja bih reko da ostavlja posledice na novcanik a ne na motor Salu na stranu,cuo sam da ga je naje..o sa potrosnjom svako ko je skidao te prigusivace.Takodje,ne bih ti savetovao da cackas oko ovoga iz prostog razloga sto na rad dvotaktnih masina(kolko ja znam) mnogo uticaja ima otpor na usisu i izduvu pa ti se moze uciniti da bolje ide na manjim obrtajima ali nisam siguran da je u svim "rezimima" takva situacija(recimo voznja na auto putu)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Avgust 23, 2010 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Ja teram na bezolovni i za sad je sve OK. Na zimu cu skinem glave da proverim klipove i karike. A imas i olovne aditive, pa pravis alhemiju na benzinskoj pumpi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Avgust 23, 2010 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Molim za misljenja : Sad u nedelju sam imao izuzetno naglo kocenje prednjom, uz blokiranje tocka. Brzina je bila 60-70 i motor poprilicno natovaren. Kasnije, na onom novom delu asvalta na autoputu (konkretno, kod Arene, BG) prilikom jako blagog kocenja sam primetio da se trese guvernal Medjutim, cim pustim kocnicu, ne oseca se nista, kotrlja se kako treba. Takodje se obe cizme cimaju napred-nazad u ritmu tih vibracija, kod semeringa (koji su u raspadu ;D ). Nisam siguran za same stapove, morao sam da gledam kud vozim. Posavetovan sam da proverim srafove koji drze stapove u donjem trouglu, felnu, osovinu, lezajeve i paknove. Lezajevi volana u ramu? Od svega, ta varijanta me najvise plasi ! Iz nekog vaseg iskustva, sta moze biti uzrok tresenja volana posle zabadanja prednjom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Moke 0 Napisano Avgust 23, 2010 U prolazu, 30 postova Lokacija: Zavidovići (BiH) Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav! Da li šteti motoru ako se vozi bez prigušivača,danas sam malo probao i zvuk mi se izuzetno dopada,pa može li mi ko odgovoriti,da li to ostavlja neke posljedice na motor? :-\ Ja bih reko da ostavlja posledice na novcanik a ne na motor Salu na stranu,cuo sam da ga je naje..o sa potrosnjom svako ko je skidao te prigusivace.Takodje,ne bih ti savetovao da cackas oko ovoga iz prostog razloga sto na rad dvotaktnih masina(kolko ja znam) mnogo uticaja ima otpor na usisu i izduvu pa ti se moze uciniti da bolje ide na manjim obrtajima ali nisam siguran da je u svim "rezimima" takva situacija(recimo voznja na auto putu)... Sicko87 hvala na odgovoru. Što se tiče bezolovnog nisam ni znao da jawi ide na super,dvije godine posjedujem jawu i vozim uvijek na bezolovni i nikakvih problema nemam,ako je bolji super od sutra prelazim na njega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Avgust 23, 2010 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan U doba kad je Jawa/CZ izmisljena, nije postojao drugi benzin do Super-a i drugo ulje do mineralnog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sicko87 18 Napisano Avgust 24, 2010 U prolazu, 74 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sicko87 hvala na odgovoru. Što se tiče bezolovnog nisam ni znao da jawi ide na super,dvije godine posjedujem jawu i vozim uvijek na bezolovni i nikakvih problema nemam,ako je bolji super od sutra prelazim na njega U principu nebi smelo da se desi nesto odmah,npr. da sipas bezolovni i da se nesto pokvari(kao sto i kazes da vozis dve godine),ali cuo sam da ima los uticaj na dvotaktne masine jer hoce da "pojede" onaj granicnik na klipu koji drzi karike da ne mrdaju levo-desno.Ako se to desi,karika se okrene u svom zlebu pa kraj karike naleti na prorez tj. kanal u stublini(koji samo dvotaktni imaju) i onda se sve izlomi...Meni se to desilo na APN,doduse nisam siguran koji smo mu benzin sipali ali kad sam rasturio video sam da na klipu skoro uopste nema onaj granicnik sto drzi karike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 145 Napisano Avgust 24, 2010 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Sicko@ jeste , izgaranje nekog dela klipa , najcesce bolcnica karika ili oko bolcnice , je posledica detonatnog sagorevanja , tzv kliktanja , cuje se kao lupanje rastelovanih ventila , i pravi veliku stetu ako se ne obrati paznja na to. Razlog je niza oktanska vrednost od predvidjene , lose gorivo , mnooogo rano pretpaljenje...... lord.. lezaj upravljaca , treba dotegnuri a ako se cuje neko krckanje ili oseca neravnomerni otpor obavezno otvaraj , mozda pikla neka kuglica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Avgust 24, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan ja vozim mz-a vec 2 god na bezolovni i nisam imao bas nikakvih probelema... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Avgust 24, 2010 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan @ Bogdan - u lezaju upravljaca se nista ne cuje, nista ne oseca. Zavrteo sam prednji tocak na prazno (na stenderu) i cuje se kako neravnomerno struze o dobos. Ostalo proveravam za dan-dva... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 145 Napisano Avgust 24, 2010 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Obavezno nadji razlog tresenja jer ako se samo nesto olabavilo , manje vise , ali ako je nesto napuklo..... mozda je i lezaj prednjeg tocka pa popustio bas kod tog jakog kocenja ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sicko87 18 Napisano Avgust 24, 2010 U prolazu, 74 postova Prijavi odgovor kao problematičan E...zato ja ne koristim prednju kocnicu Nikad nisam umeo da upotrebljavam tu stvar a vozio sam razne krseve Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Avgust 24, 2010 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Blago meni, da je nisam tako stis'o , imao bih sad 100 kila mesa za hot-dog i gips kojekuda. Bolje ona neg' ja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Avgust 25, 2010 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Jos jedno pitanje, prilicno je hitno takodje - zadnja guma je za zamenu, hocu neku obliju od ove Tigar sto imam sad, za vece obaranje a za 18" felnu. Znaci sirina 4+ iliti 100 - 120, felna 18 Moze dobra polovna, moze sa staze, za novu nemam para Preporuke, koja guma i gde da trazim, po mogucnosti broj telefona... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 145 Napisano Avgust 25, 2010 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam polovne ali nove barum 350-18 je 40 a pneumant 130/70 - 18 je 75 evrica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Avgust 25, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan imam ja polovnu trajalku 3.50 za 400din... solidna sara... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Avgust 25, 2010 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Sta mislite o polovnoj Michelin Macadam? http://two-wheels.michelin.com/2w/front/affich.jsp?codeRubrique=2092004104059&codePage=2092004104059_10092004111900〈=EN Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...