Jump to content

Moto Zajednica

sicko87

Članovi
  • Broj tema i poruka

    74
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

sicko87's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

18

Reputacija u zajednici

  1. sicko87

    JawaMania

    Pozdrav svima, sklapamo Jawu TS 350 za mog zeta. Levi cilindar mu je ostecen. Ja imam rezervne cilindre ali i kod mene je levi ostecen. Ako ima neko kome treba desni cilindar a da ima jedan levi visak - mozemo da se menjamo Ili ako neko ima na prodaju levi cilindar - neka javi. Hvala
  2. sicko87

    JawaMania

    Jel zna neko koja je oznaka lagera na zadnjem tocku na Jawi 350TS? Hocu da promenim lagere ali ne bih rasturao dok ne nadjem nove...
  3. sicko87

    JawaMania

    Za slucaj da nekome treba osnovna instalacija na Jawi 350 TS (samo da pali i da puni alternator) evo kako treba povezati zice: JAWA INSTALACIJA.pdf Ja sam tumacio schemu i povezao zice na ovaj nacin i sve radi bez problema. Svetlo sam naknadno povezao, to nije opisano u dokumentu.
  4. sicko87

    JawaMania

    Da, samo sto ja nemam nijednu tako da ne mogu izmeriti @štampar reče da su 6mm. Probaću da nađem te od 6mm.
  5. sicko87

    JawaMania

    U redu, hvala. To je sto se tice releja... A kako Vam izgleda ovo oko instalacije sto sam napisao? Trebalo bi da je ispravno ovako povezati... Uzgred, na ovom motoru jedino sto mogu da vidim da nedostaje jesu kuglice koje idu umesto lezajeva sa gornje i donje strane tamo gde se prednja viljuska pricvrscuje za ram (pogubljene su prilikom rasturanja). Koje kuglice tu idu i gde bih mogao da ih nabavim?
  6. sicko87

    JawaMania

    Kolege zdravo, nismo se dopisivali neko vreme Sklapam staru Jawu 350 TS za voznju po selu, pa posto nema bukvalno nista od instalacije povezao bih joj samo najosnovnije (jedan prekidac za kontakt i to je to). Gledam ovu schemu: https://goo.gl/images/fhszOa Da li bi neko mogao da mi pojasni kako da povezem osnovnu instalaciju - da pali i da puni alternator? (svetlo cu vec nekako povezati ako proradi ostalo). Unapred se izvinjavam sto cu mozda upotrebiti laičke izraze ali ne razumem se mnogo u elektriku, nisam te struke Planirao sam da povezem ovako: ALTERNATOR - X,Y,Z sa alternatora --> na X,Y,Z predreglera - 86 sa alternatora --> na 86 releja - DF sa alternatora --> na DF reglera - minus sa alternatora --> na sasiju PREDREGLER - minus sa predreglera --> na sasiju - plus sa predreglera --> na plus klemu akumulatora - X,Y,Z sa predreglera --> na X,Y,Z alternatora REGLER - B- sa reglera --> na sasiju - D+ sa reglera --> na plus sa prekidaca za kontakt - DF sa reglera --> na DF alternatora BOBINE - 15 sa jedne i druge bobine --> na plus prekidaca za kontakt - 1 sa jedne i druge bobine --> na platinsku dugmad RELEJ - 87a sa releja --> na signalnu lampicu - 0 sa releja --> na sasiju - 30/51 sa releja --> na plus sa prekidaca za kontakt - 86 sa releja --> na 86 alternatora KONTAKT PREKIDAC - jedan kraj direktno na + klemu (preko osiguraca od 15A) - drugi kraj na: D+ reglera, 15 na obe bobine i 30/51 releja SIGNALNA LAMPICA (za alternator) - jedan kraj na sasiju - drugi kraj na 87a releja Ako bi neko mogao da mi kaze da li je ispravno ovako povezati, bio bih zahvalan Takodje, cini mi se da sam citao da je ovaj relej za signalnu lampicu alternatora moguce izbaciti... Da li je to istina i kako moze da se to izvede?
  7. sicko87

    JawaMania

    Pozdrav svim kolegama Jawarosima! Kupio sam pre neki dan Hondu Transalp, ali Jawu cuvam i cuvacu je do daljnjeg... Bilo je lepo druziti se i dopisivati se sa vama u ovoj temi proteklih 4-5 godina. Ziveli!
  8. sicko87

    JawaMania

    Poslao sam ti u privatnoj poruci broj telefona od majstor Koleta iz Nisa, meni je on remontovao radilicu pre 5-6 godina. E sad, ne znam odakle si ali ako se dogovoris sa njim verovatno bi mogao da mu posaljes brzom postom i sl. Pozdrav i srecno.
  9. sicko87

    JawaMania

    Imam ja druze ceo agregat Jawe 350ts u izvanrednom stanju (uradjena generalna, remontovana radilica - stavljeni SKF lageri, remontovan menjac - zamenjene viljuske itd.). Ram je iskrivljen pa zbog toga je rasturen motor. Motor je sa papirima, vodi se na mene, znaci sve legalno. Imam i jos brdo delova za TS 350... Javi ako si zainteresovan da kupis.
  10. sicko87

    JawaMania

    Prodao bih ja moju. Sredjena je, kao fabricko stanje. Ima ugradjeno GoTronic paljenje... Radi k'o sat. Evo snimka moje Jawe: Ako nekoga interesuje neka pise na development.milos@gmail.com
  11. sicko87

    JawaMania

    Nije jeftino. Meni je izaslo 110 EUR (znaci sve ukupno, za dva klipa)... Montirao sam samostalno.
  12. sicko87

    JawaMania

    Telefon je u pitanju. Vrlo lose snima zvuk, recimo kada duva vetar na snimcima se cuje kao da ide voz Moja greska sto sam ovim telefonom snimao, moracu da ponovim Na leru radi negde na 800-900 obrtaja (taman koliko da se ugasi lampica za alternator), ujednaceno, fantasticno. Pali na pola kurble, kao sto se vidi na snimku. Nebitno dali je hladan ili zagrejan motor. Gas prima i vuce kao lud... Sa platinama nikad nisam uspeo tako da ga nastelujem.
  13. sicko87

    JawaMania

    Danas snimih kratak video, pa evo da podelim sa vama Na snimku je moja Jawa sa instaliranim GoTronic paljenjem...
  14. sicko87

    JawaMania

    Drugari, koje ulje ide u prednje vile i u kojoj kolicini, za Jawu 350ts? Unapred hvala...
  15. sicko87

    JawaMania

    Evo jedne fotke mog motorceta, danas slikano
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja