Jump to content

Moto Zajednica

JawaMania

Recommended Posts

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

E ljudi, promenio sam kondenzatore, nastelovao platine, kupio nove svecice i masina radi kao sat! Provozao ga juce i savrseno radi. Ne garavi vise svecicu, malo je masnija ali nije vise crna. Hvala vam puno na pomoci. Da nije vas ne bi ni znao resiti problem.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 390 postova
  • Motocikl: Jawa 350 TS '91

Одлично!

Реци ми, како си штеловао паљење и које свећице користиш?

А...

после пар вожњи, по свећицама можеш видети како је наштелован карбуратор, каква је смеша, и да ли је паљење како треба... ;)

• U prolazu, 6 postova
  • Motocikl: Jawa ČZ 471

Kolege, treba mi savet...

Na žalost odlučio sam da prodam svoju jawu, imam hronični nedostatak fin. sredstava, a želeo bih da ovog proleća počnem sa jednim hobijem koji bi mogao da za par godina bude isplativ pa da vratim Jawu, ali je sada vrlo važno da uložim baš sada, jer za par meseci će biti kasno (u pitanju je pčelarstvo).

Zanima me koliko para bih mogao da dobijem za nju. Kupio sam je 2007 i malo sam je vozio. Inače je ČZ 250 model 471. 1975.god. Ranije sam je predstavio i stavio par slika, mogu se videti nekoliko stranica pre ove. Platio sam je 400 eura. Menjao lanac i lančanike. Sada nema akumulator, treba da se došteluje uglavnom sve, ali radila mi je sasvim OK. Naravno neregistrovana je, uredno odjavljena. Mislio sam da tražim 300 a 250 fixno, mada videću... potražiću u oglasima slične radi komparacije.

Eh, što bih voleo da imam neki normalan posao za oko 30 000 din, bilo bi i za Jawu i za pčele, a ovako samo stresovi...

Unapred hvala, drugari.

P.S. Sada je prodam nekom, za par godina je on sredi, ja zaradim i proda je meni - šta košta da košta   ;)

Одлично!

Реци ми, како си штеловао паљење и које свећице користиш?

А...

после пар вожњи, по свећицама можеш видети како је наштелован карбуратор, каква је смеша, и да ли је паљење како треба... ;)

Pa paljenje je nastelovano onako kako mi je miki jawa napisao (platine na 0.35mm, pretpaljenje na 3 mm), a svecice su super bosna f95. Sta treba da radim ako mi je desna svecica (ta koja je garavila pre zamene kondenzatora) sada masna, to jest, sad je boja ok (krem,vuce na belo) ali kao da taj cilindar vuce vise ulja iz goriva... Ne znam kako tacno da objasnim...

• U prolazu, 72 postova
  • Motocikl: CZ 350

Pozdrav svim dobrim ljudima,HRISTOS VOSKRESE :)

Forumas sam od sinoc,tj.dva sata nakon sto sam se zagrejap za jednu Jawu 350....

Ne znam, tacan model,nemam ni slika ali cini mi se da je 89 godiste,znam da je dvoklipac i 350 ccm.

Pregledao i procitao sam skoro sve strane ovde(verujte mi,uzivao sam i trebalo mi je 5h :)),

U cemu je stvar; komsija je nudi za 70 evra,motor je skinut sa rama jer je prosli vlasnik menjao karike pa nije lepo namestio seger (koji je naravno iskocio kasnije i napravio veliku stetu i riseve). Po sledu stvari,nosio je stubline na obradu,kupio nove karike i klipove (sve ovo sam video svojim ocima) ali je izgubio volju i stao,u medjuvremenu se ozenio,tamo - vamo i od tada masina stoji u batari rasturena. Napominjem da deklovi nisu rasturani,samo stubline razdvojene. Nikakav problem da se sklopi. Stoji od 2003.

Sad,mozda jesam naporan ali sam i veliki entuzajista i znam da mogu to da odradim za nevelike pare. Ram je dobrom stanju,stajala je na suvom,nije padano sa nje,ima oba sata,uglavnom gazda kaze da je sve radilo.

To su nikakve pare spram takvog motora. Na forum sam dosao iz razloga delova,jer je ne bih uzimao ako delove ne mogu naci-logicno ali sam se OBRADOVAO kada procitah sve ovo ranije napisano.

Drago mi je sto postoje ljudi poput vas na forumu i cela ova grupa zraci:))

Danas je Uskrs,ne radi se,sutra cu otici i uslikati pa postavim i slike da vidite....

Gledao sam joj paljenje......to je toliko "drljavo",sto kazu u mome kraju, da je cudo.....dve platine,rotor,stator.....znam kakvih muka sam imao i imam sa tomosovom T14 i i jos kad videh da postoji Joska........e,heeeeeeeeeeee:)))

Nov sam u svemu ovome ali sam voljan nastaviti,eto,za pocetak par brojeva ljudi koji rade sa delovima u okolini Batocine,Kragujevca,ili nebitno gde su ako salju postom.

Za pocetak,trabao bih garnituru dihtunga,platine i oba iglicasta lezaja za malu pesnicu posto su se stari raspali,tako kaze vlasnik. Oznake i dimenzije ne znam......obraticu vam se kasnije kada saznam tacan model i pogledam saobracajnu.

Usput,koliko kosta registracija za nju?

Ostaje mi jos,na kraju,da vam se svima zahvalim unapred.....mozete mi pisati ovde a takodje i na zdravkochris@yahoo.com

Pozdrav & drive safe :)

Pozdrav Batocinac. Jawa je super motor, a pogotovo sto delova jos uvek ima i nisu ni skupi. Registracija za nju je 13000 dinara. A prepis te izadje otprilike oko 2500 dinara. Neki dan sam je registrovao...

• U prolazu, 72 postova

Hvala Lorde na poruci,hvala i painkilleru na informacijama....

Dajte brojeve ljudi koji rade sa delovima da bih na vreme mogao kontaktirati....

I imam jedno pitanje......posto ima tri karike a nikakav prorez na klipu,kako se pakuju karike?

Kao kod auta u "znak mercedesa",zar ne....?

Molio bih pomoc,da ne pogresim pri sklapanju.....

Hvala vam svima jos jednom :))))))))

• Svrati ponekad, 107 postova
  • Motocikl: VN 800 tomos Suzuki AN 125 MZ 250 race jawa 350 ts

ljudi moj prvi motor je bio Jawa 350 ts tacnije otac nije hyeo nikada da mi kupi motor.Bilo je to pre tacno 11 godina ja sam se zaposlio odmah nakon zavrsene srednje skole i posle 6 meseci rada i stednje kupio svoj prvi motor jawu 350 ts.Posle nje sam imao jos dve tvinke i ostale su mi u lepom secanju imam i neke slike pa cu da okacim.Posle jawa dosli su na red kawasaki suzuki yamaha i tako dalje.Zivot je imao cudne puteve i motori su mi postali ljubav i svakodnevni zivot jer imam servis za motocikle i skutere. Sve vam ovo pisem i mislim na jedno MORAM ponovo da kupim Jawu prva ljubav zaborava nema pretendujem na TS 350 pa ako se ukaze neka prilika da mogu da je pazarim onako iz dzeparca kupicu je ili ako neko ima da zna za neku jeftiniju jawu neka se javi

• Svrati ponekad, 107 postova
  • Motocikl: VN 800 tomos Suzuki AN 125 MZ 250 race jawa 350 ts

hvala lorde na informaciji. Nacuo sam da ima jedna ovde u mojoj okolini pa mozda cak i danas odem da pogledam

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Kolege, treba mi savet...

Na žalost odlučio sam da prodam svoju jawu, imam hronični nedostatak fin. sredstava, a želeo bih da ovog proleća počnem sa jednim hobijem koji bi mogao da za par godina bude isplativ pa da vratim Jawu, ali je sada vrlo važno da uložim baš sada, jer za par meseci će biti kasno (u pitanju je pčelarstvo).

Zanima me koliko para bih mogao da dobijem za nju. Kupio sam je 2007 i malo sam je vozio. Inače je ČZ 250 model 471. 1975.god. Ranije sam je predstavio i stavio par slika, mogu se videti nekoliko stranica pre ove. Platio sam je 400 eura. Menjao lanac i lančanike. Sada nema akumulator, treba da se došteluje uglavnom sve, ali radila mi je sasvim OK. Naravno neregistrovana je, uredno odjavljena. Mislio sam da tražim 300 a 250 fixno, mada videću... potražiću u oglasima slične radi komparacije.

Eh, što bih voleo da imam neki normalan posao za oko 30 000 din, bilo bi i za Jawu i za pčele, a ovako samo stresovi...

Unapred hvala, drugari.

P.S. Sada je prodam nekom, za par godina je on sredi, ja zaradim i proda je meni - šta košta da košta   ;)

Ova tvoja CZ 250 ima oko 300 ccm. Ja sam je generalisao drugaru tamo negde 1999 godine, i tom prilikom smo u nju ubacili nove lezajeve, nove klipnjace i klipove od CZ 350. Posto ovaj motor ima manji hod od 350, izracunali smo da ima sad oko 300 ccm. A kolko mozes dobiti za nju - je tesko pitanje zavisi od ponude i potraznje .

• U prolazu, 72 postova

Da vas pozdravim opet :))

Lorde,slika bice sutra,radio sam ceo dan ne mogu sad aplodujem....

Naime,sta htedoh.....Uzeh danas Jaworku!!!!!!!

I odmah sam je rasturio,radilica dobra,u velikim lufta nema....jbt kakvih muka sam imao dok nisam skinuo onaj dvoredni lancanik,uspeo sam radafciger da skrivim...nisam verovao da obican konus moze onako da drzi....auuuuuu......

Mada,dobro,sutra sabajle se bacam na telefon i nabavku delova...necu ispod 4ooo proci,to sigurno....

Nego,tek danas primetih da nema sajle ni za obrtaljku,ni za kilometar sat...ako neko ima nek me obraduje da ne narucujem,ako uopste ima da se naruce?

Nego,gde njoj dolazi km sajla? Video sam u masini na izlazu iz menjackog snopa pinjone,je l tu?

A gde onda ide za obrtaljku? Znate o cemu govorim,da ne postavljam i te slike....Ovo mi je prvi put da radim Jawu a nisam ja rasturao pa da znam,moram se konsultovati....

Ima par sitnica jos,npr.cetkica jedna polomljena,akumulator nemam,ali dobro,najbitnije mi je da masina upali,hahaha......

I koje ulje ide u masinu,je l SAE 30?

Imam nove klipove i obradjene stubline,sutra narucujem,lezajeve,semeringe,platine,garnituru dihtunga,plovak,dva iglicasta za malu pesnicu,nemam ni segere za klipove.....

E sad:

-Svecice su sa dugim navojem,kao za auto,zar ne?

-Lezajevi su 6305 (25/62/17) ?

-Semerinzi za radilicu 25/62/8 ?

- A iglicasti ?

Hajde neko iskusniji neka potvrdi ovo,da ne pogresim pri narucivanju....

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Km sajla ulazi u masinu sa donje strane motora ( menjaca ). Sajla obrtomera se srafi na levu deklu od kvacila sa prednje strane ( jedan zupcanik pinjona je plastican i ide na sraf koji steze lancanik na radilicu ) . Svecice su sa kratkim navojem - osim ako je neko zeznuo navoje na glavama, pa stavio reducire - onda mozda i sa dugim navojem )- proveri dok su glave skinute .

Lezajevi i semerinzi - ne znam napamet.

Iglicasti u maloj pesnici - nije klasicni iglicasti, vec se redjaju rolnice u klipnjacu .

• U prolazu, 72 postova

Bice slika,bice svega :))

Danas sam sklopio masinu,jeeeeeeeeeeee:))))))

Sutra cekam posiljku od Zorana NS da zavrsavam ostalo i onda cu da pakujem na ram.....Mora samo matori da mi proveri struju i taj rad.....Stize dosta toga novog,za delove sam dao 80e.......

Farbanje i picanjenje na zimu :)

• ,, 1032 postova

Nadam se da nisi namontirao glave, posto kompletnu masinu ces tesko ubaciti u ram.

P.S.

Sad tek vidim da je u pitanju 250-ka. Kod nje mozda i moze, ali kod 350TS-a nema sanse. Ja se zeznuo jednom, sastavio agregat na stolu pa sam posle morao skidati obe glave da bi ubacio masinu u ram. :stabre:

• U prolazu, 72 postova

Ne znam kako ti je ime,glupo mi da te oslovljavam kao Petar Pan,haha,mozda si stariji covek :D

Ne,salu na stranu,to mi je navika jos od kako sam poceo raditi Tomosove motore,na zemlji tj.gajbi od piva okrenutoj naopacke,(fenomenalan radni sto,hahaha),sklapam radilicu blokove i menjac,onda montiram na ram pa tek onda idu klipovi,stubline,paljenje,karburator i ostalo....

Ne mozes da pogresis :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja