Jump to content

Moto Zajednica

MZ - naši ljubimci

Recommended Posts

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Cela priča sa postotkom ulja je da su ljudi koji su vozili MZ-je u Engleskoj kao kurirska služba, konstatovali da im motorcikli prelaze oko 50% posto kilometara više do generalne ako voze na 3-3.5% ulja.Svi znamo šta piše u servisnoj knjižici.........

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hronični Motociklopata, 7368 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

Ljudi svaka vam cast, mnogo lepih eMZejaca sam video na ovih 14 stranica, pa sam resio da i ja stavim par slika mojih bivsih masina koje sam ganjao u pocetku svoje motoraske karijere, mnOgo mi nedostaju i voleo bi da ih nisam morao prodavati ali jbg...neimastina me naterala, nemogu da drzim (odrzavam i registrujem) dva motora, skupo je....

I evo ih:

MZ ES 125 (1975) - moj prvi vELIKi motor - njega sam totalno nabudzio kao sto se vidi na slikama :)

i

MZ TS 250 (1977) - posto mi se jAKo svideo 125 logican sledeci korak je bio kupovina vece masine - 250

post-4807-12879018572858_thumb.jpg

• Zainteresovan, 837 postova
  • Motocikl: Trenutno bez :/

kako si odradio auspuh na ovom crvenom? da li ti je ostao fabricki kraj ili...? lepo izgleda a mom motoru bi to dobro doslo...

post-1656-12879018612965_thumb.jpg

• Hronični Motociklopata, 7368 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

Da, ostavio sam mu top od fabrickog auspuha, samo sam isekao od kraja koliko mi je trebalo.

Samo, trebao sam staviti konusni deo izmedju topa i krivine(sto ide iz cilindra) umesto sto sam stavio obicnu cev, s tim sam malko "udavio" masinu, ali nije bilo velike razlike u radu...

Pa, tvom MZ-u bi takav auspuh definitivno dobro stajao, posto je u NSR stilu :)

• Drug član, 1055 postova
  • Motocikl: Honda VT750 ACE

Da se i ja pridružim klubu ljubitelja MZ-a.Kako mi je to bio prvi motor preko 50ccm očekivano je da sam se emotivno vezao za njega.Naime to je bio 250 TS iz 1975 godine,ja sam ga kupio 1995-te sa predjenih 6800 km. i u bezprekornom stanju (čovek u Austriji) čak sam dobio i nov akumulator.

Nažalost nemam slike kako je to bilo u originalu žute boje ali evo slika kada sam ga preradio te davne ´94-te...

Treći Motosusret Novi Sad ´96

MotosusretiNoviSad2006.jpg

Put u kamp u Beloj Crkvi ´95

KampBelaCrkva1995.jpg

I konačan izgled ´98-me pre nogo sam ga prodao nekom momku čini mi se iz Subotice...

NakaMZ2501998a.jpg

Više ne vozim MZ ali ih veoma cenim i provozam kada imam priliku...

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Bas je lepo izgledao ovaj "deda"...

Vrlo malo prerada ali sa ukusom!!

Svaka cast...

He..he..he taj deda sam ja sa tada 25-26 g...

Mislio sam na motor, zato sam stavio pod navodnicima  :D :D :D

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

E bas lepo lici!!

Nego da pitam, meni duva na sastavu grane i auspuha iako sam stavio novi auspuh!! Ona selna nemere dovoljno da stegne!! Sta da se radi???

• U prolazu, 39 postova

jel ti kroz selnu idu dva srafa m8,i ima jedna platna debljine 1-2 mm,isto kroz nju prolaze ta dva srafa,e izbaci tu platnu,i stegni muski,ali prethodno malo otpusti holender na cilindru,da nebi naprego granu,pa kad stegnes selnu onda stegni holeder,javi rezultate

Kod njega se izgleda "pojela" izduvna grana jer mu stari auspuh nije lepo hvatao, pa je od klizanja napred - nazad "pojeo izduvnu granu... Jedino da se ubace dva polumeseca od lima, ili kao sto MZ predlaze da se se selna postavi ispod ili iznad drzaca na motoru (da ne bude drzac izmedju krajeva selne) pa da se stegne...

• Zainteresovan, 760 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Mislim da je ovo prava tema za kacenje slika moje sad vec kao nove Plave Ptice.. :)

Ovako je MZ nekad izgledao

VomNh_mzjka.jpg

I ja na njemu

MBpmH_image025k.jpg

Zatim sam resila da ga ofarbam jer je pored dekla koji mi je spadao vise puta i sav se izgrebao a sve to zbog nedostatka bravice,farba na rezervoaru bila poprilicno izbledela i propala...bio je spreman za novi sjaj..delovi su bili na farbanju...

atXeV_image001ftt.jpg

HrdP1_image002utx.jpg

Ja sam imala neku svoju sliku u glavi kako bih zelela da ga ofarbam..Opet bi to bila svetlo plava boja jer i pored toga sto sam ga takvog zavolela veoma je retka boja.Zelela sam da uradim belu straftu po duzini rezervoara i da se nastavlja po sredini prednjeg branika...ALI posto je to uzeo kao da mi "ucini" tatin kolega sa posla koji je inace farbar i koji vec ima neke dve razlicite nijanse plave boje sa kristalima pa mozemo da kombinujemo a pri tom mi cini i na nasih 20 pitanja "koliko ce to da nas kosta" on odgovara "ma nista,lako cemo"... Ajde kao da ga ne mucimo posto nam cini covek i da ja "neizvoljevam" sa belim straftama i nijansom boje,iskombinujemo mi nesto od tih njegovih vec postojecih boja i ostade samo da on ofarba. Ofarbao covek,mi dosli po delove,sve je u principu ok,boja je lepo ispala uz doduse malo propusta pri farbanju(meni sve zapadne za oko naravno) ali nista nije bilo strasno. Na kraju pri nasem odlasku ga pitamo koliko smo duzni sa vec spremljenim parama da ga castimo ako ne bude hteo nista da uzme,on odgovara"60 evra,mislim da to nije puno,ako jeste vi recite"  :o

Naravno da smo cale i ja tu progutali knedlu,precutali iz pristojnosti i platili coveku ali zna se-jednom se uci skola... Ja postujem svaciji rad i mozda za nekog njegov rad i nema cenu ali ako sam ga sto puta pitala koliko ce to da kosta i on se postavlja tako kao da mi cini i da ce biti nesto da ga castim onda se ja iznerviram i nikad mu vise ne dodjem. Ne bi mi bilo krivo da je on odmah rekao i 100 evra pa ako ja kazem da mi to odgovara lepo sednemo pa ja izaberem tacno boju koju hocu iz palete boja,pa kazem hocu belu straftu tu i tu,hocu tako i tako...Ali nema veze,sve je to proslo,na kraju se meni to i svidelo kako je sve ispalo (a i ponovo ga sigurno ne bih farbala).Zaboravila sam na sve neprijatnosti i sad uzivam u voznjama i novom izgledu MZ-a...  :)  :)  :)

Odmah po stavljanju delova izgladao je ovako

n6twh_image004h.jpg

38oRo_image011yaa.jpg

A onda sam montirala i tu dugo ocekivanu bravicu!

4OJdv_image018v.jpg

A onda je usledio foto sesn  :)

B3MOL_image027z.jpg

pCcu6_image031yxh.jpg

CujhC_image030qem.jpg

Znate li ste je "kuce u liftu"  :)

b42Fu_image034tor.jpg

Onda sam zalepila nalepnice na deklove...zao mi je sto neprave fabricke nalepnice ali bolje i ove nego nikakve

swE7X_image055o.jpg

Pa sam stavila ukrasnu lajsnu na rubove rezervoara:

FW2GC_image056z.jpg

6eJrC_image058r.jpg

Razmisljam se da je stavim jos i na oba branika jer mi se bas svidelo kako mu stoji,bas lezi uz ovu boju.Ne znam sta mislite o boji,ali imacete prilike bolje da osmotrite i zagledate vec na nasem II skupu koji je sve blizi i blizi  :).

Ostalo je jos da mu zalepim nalepnice na rezervoar,da vratim mrezicu i da vozim dokle god ima goriva!!!

Imala sam problem sa nalepnicama jer se prodaju samo za desnu stranu pa sam odnela kod nekog coveka da mi kompjuterski uradi i za levu i nadam se da ce do srede sve biti gotovo.

@MZ

Ne znam kako si ti to resio? Nalepnice su identicne za obe strane ali kad bi zalepila na levu stranu onda bi onaj beli znak isao unazad a na desnoj unapred,a to nikako ne moze.

Inace vec je proslog vikenda pala voznja sa ekipom na Bukulju,pa smo produzili do Kosmaja,pa na Babe i nazad. A juce sam bila na I skupu ove sezone u Smederevu,stavicu i slike nekih MZ-jaca koji su takodje bili. Za prvi maj jos nisam odlucila na koju cu stranu ali u subotu idem na skup u Sremsku Mitrovicu,pa ako ima zainteresovanih neka se jave da idemo zajedno.

P.S. Cini mi se da mi MZ mnogo bolje ide i vuce od kako ima novi sjaj  :D  :D  :D

• Svrati ponekad, 202 postova
  • Motocikl: MZ chopper

Ispalo je odlicno svidja mi se boja, mada iskreno skupo te kostalo majstor nije mogao da ima ni izblizu toliko toliko troskova i truda  >:(

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Makice devojčice mašina je super!

Majstor je jajara ali je ipak dobro ofarbao.

Što se nalepnica tiče ima svih originalnih ali bih te molio da ne lepiš ništa na bubrege dok se ne vidimo: imam malo iznenađenje.  ::)

Retrovizori mi se ne sviđaju ne samo što su Tajvanski nego zato što su ipak nemanjeni skuteru a ne MZ-u i lošije se vidi sa njima. Ovi koji se prodaju kao originali nisu kvalitetni, ne traju, pucaju na manji dodir ali su znatno viši i izbačeniji pa se sve pozadi bolje vidi.

Estetika sa tim nema veze, bezbednost je u piranju.

Ostalo, sve je savršeno i spremno za skup. :)

• Svrati ponekad, 390 postova
  • Motocikl: Jawa 350 TS '91

Макице,

свака част за моторче, баш је леп!

П.С. Мислим да смо се мимоишли, прошлог уторка, на центру Нове Пазове, када сам се враћао из Новог Сада...

Да ли имаш црвену јакну, са белим детаљима на раменима?

Ispalo je odlicno svidja mi se boja, mada iskreno skupo te kostalo majstor nije mogao da ima ni izblizu toliko toliko troskova i truda  >:(

I ja isto mislim ali eto tako se prodje kad neko KAO hoce da ti ucini i ako ti hoces da znas cenu i sve lepo platis ako ti odgovara,pa na kraju kad ti kaze ti se uhvatis za drvo da ne padnes u nesvest od muke. Ma da ti nepricam kako sam se bila iznervirala,umesto da uzivam u sklapanju motora ja se nerviram i gledam u delove kao u najgore smece. Imala sam ja ko ce da mi ofarba za manje pare(kazem,dala bih i vece ali da bude onda kako ja hocu a ne kako on moze i od onoga od cega on ima),mnogo bolje i da se lepo ne nerviram. Zna se sta znaci nekome uciniti a sta raditi pa posteno naplatiti.

Bilo,opekla sam se,proslo i vise NIKADA!

Макице,

свака част за моторче, баш је леп!

П.С. Мислим да смо се мимоишли, прошлог уторка, на центру Нове Пазове, када сам се враћао из Новог Сада...

Да ли имаш црвену јакну, са белим детаљима на раменима?

Nisam to bila ja,jer nisam skoro isla u Novu Pazovu a i jakna mi je crna sa crvenim detaljima kao sto vidis ovde na nekoj od slika. Ali nije iskljuceno da cemo se sresti negde  :). Ako me ti slucajno negde poznas(nisam poznata,nego mislim sa ovih ovde slika  :D ) slobodno blicaj,masi rukom da stanem ili pridji  ;).

@Vuja

Blaga je ova rec za ovog "mog" majstora ali ajde da ne psujemo,nije lepo.  :)

Sad ja gorim od zelje da saznam koje je to iznenadjenje za mene,ali vec znam odgovor.."kad bi mi sad rekao to vise ne bi bilo iznenadjenje",a posto ih ja puno volim strpecu se nekako  :). A jel to znaci dok se ne vidimo inace ili do skupa? Posto planiram da se nadjem sa tobom ove nedelje i preuzmem majce  ;). I sta su ti to bubrezi? Ja na deklove vec zalepila ali na rezervoar nisam,ali mozda se nesto da i korigovati.

A sto se tice retrovizora,potpuno si u pravu da su za skuter ali ja kao nesto uvrtela da su lepsi od originalnih pa ih ostavila. Do sad mi se nisu lomili ali moram da ih dotezem s'vremena na vreme jer se stalno otpustaju. Sve u svemu,jedno vrlo nekvalitetno smece. A ja inace imam originalne i to ne kupovne vec bas fabricke,sa crvenog 251(posto je i Ilic stavio ove kao moje),pa si me sad bacio u razmisljanje da stavim pa da vidim kako bi mu stajali.Preglednost je svakako mnogo bolja sa fabrickim.

Inace razmisljala sam i da mu stavim vizir napred ali ne fabricku masku vec samo poluzatamljeni vizir,mislim da bi mu lepo stajao ali cu jos razmisliti jer bih onda morala ili da busim far ili da napravim neke nosace..

Bas mi je drago da se MZ jos uvek vozi i da ih ima(malo manje nego npr zaboravljenih fica ali ih ima),mada su u dosta losem stanju. Sad na skupu nisam videla ni jednog da pristojno izgleda,sve mi je to nekako sklepano i samo da se "tera"  :(.

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

A jel to znaci dok se ne vidimo inace ili do skupa?

Vidimo se što pre samo treba da se čujemo dan, dva ranije da se organizujem sa vremenom. Ne bih nosio majce na skup, biću natovaren. Staviću ih u kola pa su samnom dok taksiram.

I sta su ti to bubrezi? Ja na deklove vec zalepila ali na rezervoar nisam,ali mozda se nesto da i korigovati.

Mislimo na istu stvar, žargon je u pitanju pa nema ispravno - neispravno.

Bubrezi su limarijski deo, to što si farbala a deklovi su na mašini, ovaj levi gadan za skidanje i desni zgodan za čačkanje koječega. U svakom slučaju nemoj da praviš nalepnice kada ima originala. A ima i bolje od originala ali neću da te sekiram, kada se budemo videli... ;)

Neću sada da čuketam ovde, čekam da se javiš pa da se vidimo.

Super je ispao MZ, doduse mislim da bi mu "definisanija"(jaca) boja vise legla, meni se licno vise svidja njegova predjasnja boja nego ova, nekako ne istice pravu duzinu i velicinu motora...ali to je samo moje misljenje  ;)

Inace sto se majstora tice, sta reci... 60 evrica za 1 kvadratni metar metalik farbanja, mislim stvaaaarno!!?

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

Bar na slikama extra boja,pravo da ti kazem ona "Sherpa" plava je ...! A nalepnice ti je uvalio dve leve, jer u komletu idu leva i desna!!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja