Jump to content

Moto Zajednica

KUPUJEM YAMAHU WR400,450 ili SUZUKI DRZ400

Recommended Posts

• Enduraš, 6393 postova
  • Motocikl: CRF300L

Drazo, ima ktm400exc 2005 godiste za 2500e ako se ne varam, prodaje jedan drug, pa ako ste zainteresovani za tako nesto, mogu da vas povezem. Motor inace nije u oglasima.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1030 postova
  • Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999

Moram da ga pitam za taj ktm ali mislim da mu nije toliki budzet.Ali ako je motor dobar i jos ako mkze da se registruje imam kupca za njega odma.Javi mi ovde ili na pp ako znas i sta znas o njemu pa se cujemo

• Svrati ponekad, 271 postova

Probao sam oba wr-a o kojima pricate kada sam kupovao motor. Vozio sam i drz-a i exc. Ovako....

Wr iz kraljeva: motor iz snova, u stvarno dobrom stanju, momak koji ga prodaje je krajnje korektan i poznaje motor odakle i dobro odrzavanje, to je verzija bez anlasera tada su ih radili sa jacim ventilima nego kasnije verzije... ko god ga uzme nece se prevariti, ja sam odustao jer sam gadjao bike sa zadnjim sedistem (marmun!). E da, i trese ko pravi! :)

Wr iz subotice: motor nisam puno vozio, bila neka kisa, mnogo sam se iznervirao kad sam isao gore jer sam posao pod punom opremom da vozim motor za bg, a kad sam dosao vidim da su gume 2006 i 2007 godiste a u oglasu pisalo da ne treba nikakvo ulaganje...?! I na pitanje kako da sad vozim sa ovim plastikama tip mi odgovara "pa nemoj da vozis sportski"!!! Tad sam se #$%@@$$.. i otisao kuci.

Drz (sm): nije hard. Mogu ljudi da pricaju sta hoce, ko sedne shvatice. Inace po meni prelep motor, bez neki trzavica treskavica itd. Ko hoce da se voziiii to je definitivno to. Ovaj sto sam probao bih uzeo 100% samo da mu nije curilo ulje iz glave... steta.

Exc: KEVA! Bez premca! Tu nista ne treba pricati, ko hoce exca taj zna da se upusta u rat sa najozloglasenijom zivotinjom od svih. Kad sam odustao od motora sa zadnjim sedistem, trazio sam sm varijantu al mi je ipak bilo preskupo da uzimam i tockove i opruge i diskove i sto q....

Na kraju uzeh husky sm610, kao kompromis izmedju snage, tezine i odrzavanja.

Eto, ako nekome budu trebale konkretnije informacije...

Sent from my PAP4500DUO using Tapatalk 2

• Podržavam 1

KOnkretno vezano za ovaj oglas covek trazi enduro a ne sm . Ali nema veze ipak je to na isto i lako se prepakuju felne .

Hvala na pomoci za onog iz subotice znaci i da ne pokusavamo da idemo tamo . Ipak nam je to 900 km tamo ovamo a ici za badava .......

Ovaj iz kraljeva je uradeo generalnu pre neki dan i jos ga razradjuje . Mislim da ce valjda da naprave neki dogovor .

Sto se tice exc ja tu dajem veliku prednost u odnosu na sve gore navedene ali ipak ne kupujem ja nego prijatelj .

Postavio sam drugi oglas za jos jednog prijatelja koji trazi tako nesto i do 3000 evra pa onda moze i da dodje u obzir exc 400 ili 450 .

Ako nesto saznas javi . Znaci treba nam za offroad ne za asfalt i SM .

Pozdrav !!!!

• U prolazu, 15 postova
  • Motocikl: Yamaha WR400F enduro/supermoto , Honda Z50Gorilla

Samo da se ogradim. Nisam komentarisao oglas motora iz Kraljeva koji je presao 1000km i koji je 2000 godiste, nego motor iz Subotice koji je presao 5.000km i 1999 je godiste http://www.mojauto.rs/polovni-motori/793821_Yamaha_2664_wr400f_1999_god :zdravo: :zdravo: :zdravo:

Vidim da ste se zbunili, uvredili pa reko aj da javim :nanana:

Nema frke , samo ne volim brze i neosnovane zakljucke ... zato valjda i provodim malo vremena po forumima :takoje:

Poslao sam mu poruku a kada ce da vidi neznam . Verovatno je u selu blizu Sokobanje i tamo je slab signal a vecinom dana ga i nema .

Zvace on sigurno cim vidi poruku ili sta ste tj.kad ste se vec dogovorili .

• Drug član, 1488 postova
  • Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!!

@ draza:

Hvala na pomoci za onog iz subotice znaci i da ne pokusavamo da idemo tamo . Ipak nam je to 900 km tamo ovamo a ici za badava .......

Ne poznajem niti prodavca, niti motor... Ali, ako po gumama, koje su 2006. i 2007.god zakljucujes da je badava ici i videti motor, onda neka prodavac namontira nove gume, dotera ga u Sokobanju, i da svi ovde zaljucimo kako je motor u perfektnom, idealnom, savrsenom stanju... Da se ovde ne preteruje malkice??? :stabre:

Ne znam na kog mislis da preteruje .

Na mene ili na predhodnog sto je pisao post .

Sto se mene tice ako si na mene mislio meni treba oko 100-130 a mozda i 150 evra za 900 km sa autom i prikolicom . I sam znas koliko su putarine za auto sa prikolicom . A to znaci ako ja imam da bacim tih 150 evra i ceo dan izgubim , maltretiram se onda bi i prodavac trebao da spusti podosta cenu kad dodjem i vidim motor u haosu a preko telefona LELE PA TO NAJBOLJI PRIMERAK U SRBIJI . Treba onda glavu da mu razbijem jer se cimam bezveze i bacam pare kao da ih imam na pretek .

Ovim se izvinjavam prodavcu iz Subotice jer ovim sto sam napisao gore nisam mislio na njegov motor nego na prosli sto smo isli bez veze da gledamo . Verovatno lik nije sa foruma ali ovim da se zna DA SE NE RADI O NJEMU .

• Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!!

Ne bih da nastavljam sa pametovanjem-SVOJIM... Nego, da ti drugar brzo nadje masinu, i da se prikljuci blatoljupcima... :takoje::zdravo:

Ne znam sta tu treba da se pametuje . Ovaj ce da nadje tj.verovano ce se dogovoriti za motor . Nego daj ti u onoj drugoj temi meni pusti malo o onoj Husqvarni .

Malkice sam odspavao, i dopunio baterije, pa da ti odgovorim zasto sam nocas napisao onaj post o preterivanju:

Covek je iz Zemuna otisao za Suboticu da kupi motor, u punoj opremi, kako bi ga vozio nazad. Ne vidim tu nikakvu muku, ili posebno zalaganje i napor, posto i ja volim da vozilo koje sam kupio, ili kupujem vozim do kuce (ne da ga dovozim). Smatram da vozila tome i sluze da se voze, a ne da se vuku ili dovlace, a ujedno mozes i uociti sve vrline i mane istog. I jednih i drugih ima sigurno, posto je to ipak POLOVNO vozilo. E, sada, neke si mozda zapazio prilikom pregleda pre kupovine, a neke mozda nisi. Ali, prilikom voznje od 100+km, uocices ih sigurno. Dakle, odlazak po polovno vozilo je rizik koji se podrazumeva, i tu ne vidim nikakvu trgediju.

Dalje, od nedostataka su navedene samo gume koje su DOT-a 06 i 07. Ne govori se da li su izlizane, krive, busne, krpljene, copave... Pomenuti nedostatak istih je da su stare toliko koliko jesu. Smatram da ako je kupcu to veoma bitna stavka, u razgovoru i pregovoru sa prodavcem, a pre odlaska na vidjenje vozila, treba konkretno i da pita KOJEG SU DOT-a GUME, i tada ce dobiti i konkretnu informaciju. U protivnom, gume mogu biti opisane kao "dobre", sto je sasvim relativna stvar.

E, sada, ako razmisljamo na suprotan nacin, mozda je motor zadnjih 5-6god bio i konzerviran, nije bio u upotrebi, pa su i gume na njemu ostale u dobrom stanju (izgledom), ali su vremenski omatorele. A motor koji je, recimo, bio konzerviran 6 god, za toliko godina je i manje eksploatisan, pa je za toliko i manje haban i trose, sto je po meni samo prednost, a ne nedostatak. Dakle, toliko o starosti guma, i cega one sve mogu biti pokazatelj.

A moj post o preterivanju je nastao i tvojom reakcijom, komsija, sto si konstataciju o losem motociklu zbog DOT-a guma prihvatio na prvu, bez imalo rezerve. Niko od nas nije u svakoj situaciji kupio prvo polovno vozilo koje je bio da pogleda, pa ako je u pitanju samo DOT guma (a samo je to navedeno), onda kolega iz Zemuna nema puno razloga za ljutnju, osim zaljenja za potrosenim vremenom i novcem na tom putovanju. Motor mu se nije svideo, nije ga uzeo, i to je to.

Ponovo napominjem, da niti poznajem prodavca, niti kupca, niti vozilo sa DOT-om guma 06 i 07. I dalje mislim da se u nekim stvarima ovde malo preteruje...

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

sve profesionalni vozaci jbt pa su dot-ovi na gumama najbitniji. Za mene je svaka kramponka dobra sve dok ima kampone. Moze da bude i iz 2000. godine nema meni razlike. Svasta nesto gledam kad kupujem gume ali dot stvarno u zivotu nisam pogledao niti mi je to bilo kakav znak odrzavanja motora.

• Podržavam 1

Ne sudim ja druze po gumama niti nas te gume interesuju jer bi odmah bacili i felne i gume i stavili kramponke za cross .

Ima tu jos nekih komentara sa druge strane zbog kojih smo mozda i odustali . Kazem iso sam da gledam motor za koji vlasnik tvrdi da je extra a kad smo dosli ako mi verujes nisam ni pogledao motor . Najebo sam mu se keve okrenuo i otiso . Naravno da nije bio moj prijatelj samnom neznam na cemu bi se zavrsilo . Jer ja nisam takav i reci cu kupcu iskreno a cak i malo preteram na moju stetu .

Zato ja hocu da unapred proverim neki motor a zato i sluzi ovaj forum da ako moze neko nekom da pomogne a ne da se prepucavamo .

To je to u sustini nismo odustali od tog motora ali gledano ovako sa moje strane .

-treba nam 150 evra do tamo i nazad

-oko 200 evra ako ne i vise za gume i felne

-i sigurno jos 100 evra ostalih zajebancija jer je sigurno nesto precutao .

To su jos 450 evra na cenu motora . Pa bolje onda da gleda motor od 2500-3000 evra a naci ce sigurno bolji .

Sa druge strane motor iz Kraljeva je po prici vlasnika extra i uradjena generalna . Ima cross tockove i gume . Tako da je i noviji za godinu dana a meni i lepse izgleda . Blizi nam je za oko 750 km od ovog drugog pa ti vidi a kazi i iskreno sta bi ti komso uradeo . Ja bi opet uzeo nesto provereno malo skuplje nego da idem po meni cak u inostranstvo po drugi .

Gavrolini i ja nikad do sada nisam pogledao DOT na gumam osim kad sam vozio R-ove i maxi enduro . Ovako teram dok ima krampona a kad nestanu ostavim je za zimu i stavljam joj srafove .

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

Drazo nisam na tebe mislio kad sam rekao za dot vec za onog ko je pomenuo to...a realno po meni cena je pojaka u svakom slucaju i da je sve na svom mestu. Toliko bih mozda platio wr450 ali 400 ne vredi. Sto se tice dot-a ja to ne gledam, stavljao sam gume stare 7-8 godina ali nikad montirane i drzale su isto kao i one stare par meseci, mnogo proseravanja ima oko toga.

Slazem se sa obojicom. Do pre 5-6god nismo ni znali sta je to DOT (mislim na nas obicne vozace i smrtnike), a onda su svi postali vrhunski teoreticari. Realno, svaka guma koja se vozi ce biti odrana u jednoj sezoni (ako izdrzi celu), tako da za tih par meseci voznje nema potrebe praviti atomsku nauku od DOT-a. Iz ove moje konstatacije bih izuzeo sport/supersport modele i njihove gume.

Drazo, podeli sa nama koje jos info imas o bajku iz Subotice? Forum je mesto za to.

To cu da napisem cim se budem video sa prijateljem jer je on kontaktirao nekog gore da pogleda ili da se raspita sta vec .

Znam da je samo reko da nije to to i da ce najverovatnije da se dogovori sa ovim iz Kraljleva . Iskreno detalje neznam sto ne znaci da je los nego mozda njeu ne odgovara cena i trosam oko felni , plastika ili sta vec . Napisacu .

Nego druze zvao sam mog prijatelja za onog Haskija i kaze da mu se svidja . Danas mozda ne stignem da zovem ovog tvog pa mi reci ovako samo da li motor moze da se registruje , na cijim je tablicama bio itd.... Znazi sto se tice registracije jer covek hoce samo ono sto moze da se registruje .

Koliko ja znam, placena carina i porez, poseduje papire potrebne za registraciju. Ipak, nazovi vlasnika, zna o svemu mnogo vise od mene. Ja sam mu drustvo u voznjama...

• Svrati ponekad, 271 postova

Ma vozite sa kakvim god hocete gumama. Ono sto znam sam napisao, ako nekome to nesto znaci onda super, ako ne zabole me...uvo.

Ja sigurno ne mogu da primetim razliku izmedju starih i novih guma. Cekam presudu! :)

Sent from my PAP4500DUO using Tapatalk 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja