MIHA 8 Napisano Februar 27, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan e neznam sta me starter( kurbla) zaj.. koda nece da uvati samo proleti i kad je malo kvrcnem čekičom po osovini kurble normalno radi :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 81 Napisano Februar 27, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan mislim da te zeza nazubljena caura na osovini kurble.nju potiskuje opruga i tako se uzubi kada kurblas...ili su se zubi na njoj pojeli ili je pukla opruga caura 14 se uzubi sa zupcanikom 17 i onda se pokrece zamajac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 81 Napisano Februar 27, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan e trazeci nesto po semama od mz-a nadjoh kako se steluje svetlo pa evo....mozda nekom bude korisno....sad neznam dali je dugo ili oboreno ali mislim da je oboreno svetlo...ne razumem ovo sto pise @Vuja druze ne znaci mi ono nista trebaju mi dimenzije...spoljni precnik gumice i otvor na njoj na spoljnjoj gumicu,mislio sam da neko ima skinuto pa da premeri... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Februar 27, 2008 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan najpre ce biti kratko (oboreno) po onoj duzini od 10m. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Februar 27, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan I dalje nisam pronašao sijalicu od 90/100W, teško mi je da se budim ranije da bih otišao do Bubanj Potoka a po radnjama i dalje ne nalazim... A lepo je da sija tako ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 81 Napisano Februar 27, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan kod nas ima po radnjama narvine bele 90/100w ja sam pre neki dan izeo i ubacio na suzanu plave 90/100w i ubacio releju o mogu vam reci da sija opasno...znaci plavo kao ksenon...slikacu kutiju posle pa cu okaciti posto ima jos jedna vrsta plavih ali ne sijaju plavo... ove su 2 kom 600 din uzeli dracula i ja po jednu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 81 Napisano Februar 27, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan evo slike kutije sijalice su onako nisu te ali bitna je kutija...jedino ovakve kutije siu sa sijalicama koje sijaju plavo....korejske sijalice su...meni su na kolima trajale 4 godine.... ima i kutija sa obicnim plavim papirom i one su plave ali ne sijaju plavo...jedino su ok ove sa ovom folijom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peacemaker 0 Napisano Februar 27, 2008 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Harley Davidson Prijavi odgovor kao problematičan A cemu plava svetlost kad je bela propisana? Da nije mozda bolja?? Ili je samo jos jedan magnet za miliciju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 81 Napisano Februar 27, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan pa kao prvo svetlo je daleko bolje,uz to po kisi se mnogo bolje vidi...a kao sto rekoh vozim na autu te sijalice vec 4 godine i nikada nisam imao problema sa milicijom,isao sam i u bosnu 6-7 puta i niko mi nije pravio problem...a kada su farovi dobro nastelovani ,ne smeta ni drugim vozacima.... a svetlo nije bukvalno plavo ali ima plavicastu nijansu...a svakako ne sija onako bezveze kao obicna sijalica,,, naravno to je moje misljenje i ja sam zadovoljan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Februar 28, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Ok, ako je par 1.600 dinara da li ima neko ko bi zajedno samnom uzeo taj par pa da se razdelimo na po sijalicu, po 600 dinara. Priznajem da mi boja sijanja nije važna, smo da tuče, tako da sijalo plavo, belo, žuto... svejedno, samo da udara. Wice ima kombinaciju, sijalice traju pa mi nisu potrebne dve, tražim dobrovoljca za nabavku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Februar 28, 2008 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Vujo treba i relej da stavis za ove jace od 100 w,ali zato imaju od 55 w za koje ne treba relej a isto ubijaju kako svetle.Imao sam ih na Polu 4-5 godina,svi koji se voze kod mene u kolima misle da vozim pod dugim svetlom ali se cude kako niko ne ablenduje da oborim svetla.Ali odose sa Polom kada sam ga prodao,zaboravio da zamenim.Mada je i cena mala za takvu stvar.Na Bubnju za vikend video od 100 w 600 din par,od 55 w 500 din par,znaci po 250 din ako kupujemo za motor.E sada prodavac ima i novi proizvod od iste firme,video sam samo od 100 w znaci treba relej,kaze duplo bolje od ovih,svetle belo-kao dan ispred.Trazio 10 eura za par,znaci po 400 dindzi+relej,ne znam koliko on kosta,i ima da se vidi kao u podne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 81 Napisano Februar 28, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan Vujo par pvih su 600 din znaci sijalica po 300 din,e sada uzimao sam ja i te plave od 55 ali dosta slabije sijaju od ovih....takodje imaju mislim osram night breaker koje su 55w i sijaju dobro mislim da je komad oko 500din ,,e sada kod mene sam probao sve i svasta i sa ovima sam prezadovoljan.....releji su na bubnju okoo 50 din,u prodavnicama su bosh 150 din komad,ja sam koristio 2 releja,jedan za dugo drugi za oboreno svetlo,mnogo je sigurnije malo buksni i nije problem ,mozes da navratis i da ti ja to povezem....ali ima i fora sa plocicom i 2 releja....meni je ragio LAband znaci samo nabodem dzek od sijalice sa fara i dovedem + sa akumulatora i sve radi...mada neznam koja bi cena bila da se napravi,ali je najprostije za ugradnju,ja sam uzeo sebi za suzanu... na jednu stranu nabodes postojeci dzek od sijalice i dovedes + a na drugoj strani vec ima izlaz sa dzekom za sijalicu samo sto ga nema na slici a na motoru ne mogu da slikam zaviceno je videcu ovih dana da u far od auta ubacim na jednu stranu obicnu sijalicu ,pa da slikam da vidite razliku... a razlika je ooogromna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Impuls 3 Napisano Februar 28, 2008 U prolazu, 72 postova Lokacija: Vrsac Prijavi odgovor kao problematičan Uzeh juce da sastavljam radilicu. Premerim bolcnu i rupu u radilici, cisto da vidim koliki je preklop. Kad ono... bolcna 32mm a rupa 28! Nazovem Gabora da vidim o cemu se radi. Ispade da u motoru imam radilicu od TS-a. Ponudio mi covek da vratim klipnjacu i da mi zameni za klipnjacu od TS. Posto sam busio cilindar na 300 ccm, ipak sam resio da zamenim komplet radilicu za originalnu. Sinoc su dosli na red i kanali u cilindru. Usisni sam naravno ispolirao bez problema, izduv takodje s' tim sto sam podigao ivicu kanala 0.5mm na gore i time promenio vreme izduvavanja. Takodje, oborio sam gornju ivicu kanala kako ne bi bilo mogucnosti da kaci i polomi kariku. Aliiii prelivi! Biaks dohvatio koliko je dohvatio, ali ostade jos onoliko do kraja. Sve pr- ste sam izomio pokusavajuci da smirglam. Ne vredi. Sutra cu da donesem cilindar u firmu, imamo pneumatski biaks sa produzenim vratom. A inace moram na strugu da uradim i zljeb oko cilindra za bakarni dihtung glave. Jos samo da vas upozorim, rok za reklamaciju, ako kupujete od Gabora, je tri dana po preuzimanju robe. Iako sam ja kasno primetio da mi klipnjaca ne odgovara (moja greska) covek je bio vrlo korektan ponudivsi mi zamenu. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Februar 28, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan 2 Impuls "... izduv takodje s' tim sto sam podigao ivicu kanala 0.5mm na gore i time promenio vreme izduvavanja." Interesuje me kako si podigao ivicu kanala i sta time masina dobija, duze ili krace vreme izduvavanja ili nesto trece?Hvala 2 peacemaker "...A cemu plava svetlost kad je bela propisana? Da nije mozda bolja?? Ili je samo jos jedan magnet za miliciju?" Ako se ne varam nije u pitanju cisto plava vec bela svetlost koja se bolje reflektuje, samim tim se i bolje vidi. Standardno svetlo je bledo-zuto. Ne znam sta kaze ZOB (zakon o bezb.saobr.) ali u praksi policija uglavnom zaustavlja automobile i motocikle koji jos uvek koriste "francuska" jarko zuta svetla!! Ja na mom automobilu imam iste ovakve sijalice i mogu vam reci da u toku duzih nocnih voznji dosta odmaraju oci a i ne smetaju dolazecim vozilima!!O tome da se primetno bolje vidi da i ne govorim. P.S. Nadam se da nisam OFF-ovao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Februar 28, 2008 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan podizanjem izduvnog kanala dobijas duzu otvorenost izduva a i samim tim bolje praznjenje izduvnih gasova naravno sve to treba uskladiti i nesme se preterati samim podizanjem izduva motor ce ici i u nesto vece obrtaje mogao bi i klip na usisnoj strani malo da skratis u obliku luka Kakav auspuh planiras oces praviti rezonu ili kakve bijakse koristis ja imam ono sa sajlom i lako se uvlaci u kanale Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Impuls 3 Napisano Februar 28, 2008 U prolazu, 72 postova Lokacija: Vrsac Prijavi odgovor kao problematičan Ovo za izduvni kanal sam procitao u uputstvu za "friziranje" ETZ-a, onako kako to rade englezi za trke. Ivicu klipa ne planiram da zaoblim jer sam vec zaoblio gornju ivicu kanala. Kazu da se radi ili jedno ili drugo. Biaks mi je elektricni "Einhel". U firmi imam pneumatski sa produzenim vratom. Trenutno sam u potrazi za usisnim lamelama od Yamahe RD 350 Auspuh sam kupio, rezonanciju, kod Gabora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Februar 28, 2008 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Posto je auspuh jel imas neku sliku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Impuls 3 Napisano Februar 28, 2008 U prolazu, 72 postova Lokacija: Vrsac Prijavi odgovor kao problematičan Auspuh kosta 25 Evra, a izgleda ovako: Da li valja, videcemo. Za te pare se ne isplati praviti ga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Impuls 3 Napisano Februar 28, 2008 U prolazu, 72 postova Lokacija: Vrsac Prijavi odgovor kao problematičan Evo linka za tuning manual: http://www.bmzrc.org.uk/ Manual je u sekciji "Guides". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 81 Napisano Februar 28, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan za te pare je odlican...video sam na jednom mz u obrenovcu takav...lepo se cuje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Februar 28, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Veliki posao. Imam drugara sa RD 350, sve delove naručuje iz Grčke, pa čeka, čeka... pravo maltretiranje. Možda mu je kombinacija loša, ko zna, mada kaže da je jedino tako siguran u kvalitet. Ta Yamaha ima dva cilindra u koje se uglavljuju hilzne pa može da ima i 250 i 350 ccm. Sasvim pouzdano znam da ta varijanta od 250 ccm može samo da sanja da postane MZ kad poraste ;D. Dva cilindra imaju svojih prednosti kod vožnje na nižim obrtajima ali pokazuju inferiornost kod ubrzanja. Ipak, kod ovog motora sam zapazio karburator kao nešto dobro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Impuls 3 Napisano Februar 28, 2008 U prolazu, 72 postova Lokacija: Vrsac Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li mislis na obicnu RD (vazdusaru) ili na RD 250 - 350 - 400 LC YPVS. RD 250 LC hebe kevu sa svojih 46 konja. A pored karburatora tu je i YPVS kao fenomenalna stvar. Danas nema ni jednog ozbiljnog dvotaktnog motora bez regulacije vremena izduvavanja. Tako nesto napraviti na MZ-u bi bio pravi poduhvat. Ko zna, ako se naljutim... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Februar 28, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan Auspuh kosta 25 Evra, a izgleda ovako: Da li valja, videcemo. Za te pare se ne isplati praviti ga. tak ja imam nest slicno na svom mzi ma slabije ti ide na nizim okretajima a bolje povuce na visim men to bas i ne stima jer volim turisticku voznju a kad sam kupio hrpu polovni delova dobio sam jos jedan takav auspuh a sto ja mislim da cu prepravit prednji dio od orginala jer za niske obrtaje vazan je onaj konus prosiranja tj njegova duljina na orginalu je duza za oko 15 cm znaci prerezat ću org auspuh na onom mjestu gdje se nalazi obruc drzaca auspuha i na tom mjestu zavarit zadnji dio sportskog auspuha tj onaj zavrsni konus sa prigusivacem tako sam radio i na apnu kombinirao orginal auspuh i sportski i ostao je jednoko jak pri niskom okretajima a molo je dobio na visim tj nije nista izgubio snage na niskim obrtajima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Februar 28, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li mislis na obicnu RD (vazdusaru) ili na RD 250 - 350 - 400 LC YPVS. RD 250 LC hebe kevu sa svojih 46 konja. A pored karburatora tu je i YPVS kao fenomenalna stvar. Danas nema ni jednog ozbiljnog dvotaktnog motora bez regulacije vremena izduvavanja. Tako nesto napraviti na MZ-u bi bio pravi poduhvat. Ko zna, ako se naljutim... ;D mislis na lamelirani usis i kips ventil na ispuhu il kak vi to vec zovete Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Impuls 3 Napisano Februar 28, 2008 U prolazu, 72 postova Lokacija: Vrsac Prijavi odgovor kao problematičan YPVS - Yamaha Power Valve System, da to je ventil na izduvu. Usis sa lamelama je to sto cu uraditi na MZ-u. Za 25 Evra sam kupio taj auspuh da bi ga isprobao. Javi kako se ponasa ta kombinacija sa standardnim ulaznim konusom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...