Jump to content

Moto Zajednica

MZ Mehanika

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 381 postova
  • Motocikl: Suzuki GS500E

E onda se uklapam i ja ,17z napred,48z nazad 18 cola točak 6 000 o/min(skazaljka malo poskakuće) i 125 km/h(i ova skazaljka malo poskakuće),tako kažu satovi,a i meni glava malo poskakuće a za du_e da ne pišem i to zadovoljstvo traje 30 sekundi i onda nazad na normalnu brzinu  :) :) :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet

moj es 175 nece vise od 100, sa 17 napred nazad 48 ali sad je olenjio sa 21, zamenicemo klip cilindar i karburator, pa da gi vidimo koliko ce?  nego razmisljam neki karburator od 30mm pitam se dali ce da pravi problema jer orginal je 28mm za 250kubika a 26mm za 175kubika

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

takvog sam ga kupio ali nisam primetio da je kraci, vozio sam sa 21 prednji lancanikom ne ide dobro 17 je bolji neka montiracemo cilindar i klip od 250 pa ce valjda bolje da vuce hehehe

Peco, mozes ti i da vratis stari lancanik od 17 zuba, samo je potrebno da ispod njega podbacis odgovarajucu platnu b( sajbnu )  da bi ga odaljio od semeringa i kucista .

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Puce kurbla juce popodne... >:(

Zezao se sinoc do 23.00 ne mogadoh da zavrsim  >:( >:(

Iako je gusana ne vari se lose, jedini problem je malo "mesa" koje bi moglo da se ojaca varom...

Zavrsicu danas ali to je "drzi bure vodu..." mora nova  :(

• Drug član, 1306 postova
  • Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom)

Puce kurbla juce popodne... >:(

Zezao se sinoc do 23.00 ne mogadoh da zavrsim  >:( >:(

Iako je gusana ne vari se lose, jedini problem je malo "mesa" koje bi moglo da se ojaca varom...

Zavrsicu danas ali to je "drzi bure vodu..." mora nova  :(

Mora, ja sam vario dva puta, i uvek popusti tamo kod rupe za klin (sraf). Onda sam uzeo ud druga neku pravljenu, ceo taj deo je odradjen onako dzambasto  od punog materijala. Sada menam problema, osim sto je malo ruzna.

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

Pa jos si dobio i Kajlu! Al' to ti mislis da je za dz!! :D :D :D :D :D

Ako nece Sumi da naplati u novcu moze u icu i picu! :D :D :D :D

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Pa jos si dobio i Kajlu! Al' to ti mislis da je za dz!! :D :D :D :D :D

Ako nece Sumi da naplati u novcu moze u icu i picu! :D :D :D :D

Ces-ces, greb-greb  :P :P :P :P :P :P :D :D :D :D :D

3XWN0_dsc9089resize.jpg

1Xi8K_dsc9144resize.jpg

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Jos kad sam isao na skup u Cacak, kad sam krenuo od Valjeva ka Divcibarama, primetio sam da mi je motor promenio zvuk. Onako natovaren na usponu, kao da je pocelo da mi se cuje nesto ispod leve dekle kod kvacila.  Na Divcibarama sam prekontrolisao ulje u menjacu i bilo ga je vise nego dovoljno. Produzio za Cacak, bio i u Guci, vozikao se po Cacku i okolini, vratio se kuci i nastavio sa voznjom. Onaj zvuk kao da se utisao, il sam se ja navikao na njega.

Medjutim, zadnjih nedelju dana je pocelo da se cuje nesto drugo, pocelo nesto da cangrlja iz masine, al samo na leru na malim obrtajima ili kad oduzmem gas. Posumnjao sam da mi se otegao primarni lanac ( mada su mi padale i neke gore misli na pamet ) , pa sam resio da danas otvorim masinu i to pogledam!

Ispustio sam ulje, na magnetu na cepu je bilo dosta nahvatanih opiljaka i jedan zub od zupcanika kurble ( menjao sam zupcanik pre dve godine ) . Skinem levu deklu i vidim da lanac bas tuzno visi, reko to je to, da promenim, kad celo kvacilo seta levo desno dva tri milimetra.  Skinem kvacilo i vidim da je otisao lezaj na gornjem snopu menjaca i da zato i kvacilo i cela osovina setaju - uglavnom levo desno ( kad dam gas, lanac je povuce napred, kad oduzmem ona se vrati nazad ).

Skinem zeger preko lezaja, i sad treba nekako iscupati lezaj iz bloka. Probavao sam sa svim i svacim, al ne ide.

Vec sam se bio smorio da cu morati da rasturam celu masinu zbog toga, al reko aj da malo improvizujem i da probam da napravim neki radapciger da iscupam lezaj .  Bilo je tu i varenja, i brusenja, al sam na kraju uspeo sa tom improvizacijom da izvucem lezaj napolje. Taj radapciger je ovo malo u zelenom krugu :

o7klzs.jpg

Evo slika lezaja, lezaj nije bio raspadnut, vec sam ga ja rasturio da bih mogao uvuci kuke od radapcigera unutra :

sgh7pc.jpg

MZ je dobio nov lezaj 6202 C3 kvaliteta, americke firme KBS, i nov " Favoritov " primarni lanac - moj lanac je mogao jos da ide, al kad sam vec sve rasturio neka i njega .

30tggo3.jpg

Daljim pregledom sam u kvacilu nasao dve polomljene lamele, pa sam i to zamenio:

332yn1f.jpg

Na kraju, motor sklopljen, upaljen, nista se ne cuje iz masine, motor radi i samo sapuce.  Ne znam tacno zbog cega je doslo do propadanja ovog lezaja, jedina pretpostavka mi je da je u lezaj upao komadic od polumesecastog zubcanika kurble, da je on ostetio lezaj koji je dalje u toku rada propao skroz .

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

evo da se pohvalim sredili smo problem sa mz-om kod naseg drugare Duleta iz cacka(DuleSlas) imaoj e problema sa kvacilom.. evo i slika... :)

post-8170-12879097549948_thumb.jpg

post-8170-12879097551096_thumb.jpg

post-8170-12879097552404_thumb.jpg

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

problem bio veoma cudan,,,  :D ni sam neznam u cemu je bio problem. Od losih delova: otisao lanac, 2 lamelice pukle ali nisu se raspale moze da ih tera jos malo... i sajlu od kvacila treba da promeni ..  :D sad za skidanje lanca nismo imali odgovarajuci alat, a ni lanac sve to smo varili kako treba slopili i sad radi. Do kad neznam,,,  ::) ::) (ma vazno je da se kotrlja)  :D ;D ;D

jedno pitanjce za vlasnike etz 150 modela kolika je debljia lamelica??

post-8170-12879097552962_thumb.jpg

post-8170-1287909755425_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja