svakak 15 Napisano Maj 18, 2008 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Uzimam u skf prodavnici u novom sadu,valjda bar tamo nisu neki fals Dobra odulka. Na ležajevima se ne treba štedjeti, a SKF, NTN i FAG spadaju u kvalitetne proizvode. Samo treba izbjegavati kupovanje po raznim pijacama i tezgama, jer ima dosta lažnih ležajeva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Maj 19, 2008 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Koje ulje ide u prednje stapove ???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Maj 19, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Koje ulje ide u prednje stapove ???? Trebalo bi ulje za viljuške ali ima više varijanti u zavisnosti od toga šta želiš, tvrđu ili mekšu viljušku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Maj 19, 2008 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Koje ulje ide u prednje stapove ???? Ulje za viljuške iliti forkoil. Tvornica preporučuje 10W, ali ako želiš malo tvrđi prednji kraj onda staviš 15W. U manualu piše da bi se ulje trebalo mješati s MoSO2, ali to više ne stoji, jer danas svako ulje za vilice ima aditive koji poboljšavaju klizna svojstva, tako da z aMoSO2 više nema potrebe.U svaki štap ide po 230ml. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 81 Napisano Maj 19, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan ja sam sioao hidraol ulje za hidrauliku,mada moze i atf ulje za automatske menjace Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Maj 19, 2008 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ulio 250 gram SAE30 , tvrdoooo!!ma nema veze nemam neke narocite rupe po putevima ovamo, kad je Picassoo MZ rasturio cudo!! ni 100 grama u oba stapa nije imalo!!. To smo sredili ali mi se razj... disk kocnica, oni klipcici nece da se vrate!! To sam vec imao problema, pre pa se nekako resilo i to, nego su osteceni falcovi na klipcicima gde lezu gumice, gde mogu da kupim klipcice i gumice, ali mi treba HITNO!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peacemaker 0 Napisano Maj 19, 2008 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Harley Davidson Prijavi odgovor kao problematičan gde mogu da kupim klipcice i gumice, ali mi treba HITNO!!! Evo sad sam gledao ali svi prodavci spiju. Jbg tek sutra, kazu ne rade nocu... Sto bre preskaces bokilica kad ne moras??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 81 Napisano Maj 19, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan mislis oni falcevi sto drze spoljnu gumicu?oni i ne moraju biti dobri,nece da spadne,bitna je ona povrsina koja ulazi u celjusti da bude glatka i bez riseva P.S>kada uzmes gumice,zamolio bih te da premeris spoljnu gumicu i da mi javis mere,moze na pp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Maj 19, 2008 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Ma povrsina je glatka , ali nije dobra povrsina sto potiskuje plocice!!Nece da se vrate , osim kada gumenim cekicem ili hahah stiklom od zizme sutnem par puta po "sapi" e onda kad oseti batine oni se vrate?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 81 Napisano Maj 20, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan uh majku mu,onda izgleda da se malo klipovi ukose pa zaglave... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Maj 20, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan a mozda nevalja crevo za kocnicu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 81 Napisano Maj 20, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan moguce i da je crevo pa radi kao nepovratni ventil,ali posto je rekao da je povrsina koja naleze na plocicu losa,pretpostavljam da plocicu potiskuje samo jednim delom pa se klip iskosi.kada zablokira,odvi mu sisicu ,i ako izadje malo ula pod pritiskom,i tocak popusti,onda je problem u crevu,a ako ne pnda su klipovi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Maj 20, 2008 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pikaso sta si radio onim tvojim amortizerima posto su moji na televizoru potpunom prazni pa kada predjem rupu klatim se narednih 50 metara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 81 Napisano Maj 20, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan ako mozes da ih otvoris sipaj ulja,sae 30 ili sae 90 u zavisnosti koja ti je tvrdoca potrebna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Maj 20, 2008 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Kako se otvaraju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Maj 20, 2008 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Ma povrsina je glatka , ali nije dobra povrsina sto potiskuje plocice!!Nece da se vrate , osim kada gumenim cekicem ili hahah stiklom od zizme sutnem par puta po "sapi" e onda kad oseti batine oni se vrate?? Dok je gornja posudica s uljem začepljena klipovi idu jako teško unutra. Kad se posudica otvori onda ide malo lakše i to je normalno. Klipovi se ne miču previše u svojim ležištima, samo malo "dišu" kad stisneš kočnicu. Znam da kad mjenjam pločice moram se svojski truditi da ih razmaknem pa da mogu ugraditi nove pločice. Onda se ti klipovi, kako se pločice troše, primiču disku. Znači, možda ti je sve uredu s klipovima. Probaj složiti sve i vidjeti jel radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Maj 20, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Pikaso sta si radio onim tvojim amortizerima posto su moji na televizoru potpunom prazni pa kada predjem rupu klatim se narednih 50 metara. Kako se otvaraju. Na prvoj slic ti je brojevima obelezeno kako se rasturaju (bar kod TS-a) 1.Skidas dva polumeseca, ali tako da nategnes oprugu, da bi se oni opustili 2.Vadis oprugu 3.Odvijas drzac na vrhu amortizera 4.vadis plasticni omotac osovine 5.Vadis regulator otpora 7.na osovini amortizera ima mala odbojna guma koja se prosto izvuce sa osovine 8.Spojka koja je uvijena u telo amortizera je sa sitnim normalnim desnim navojem, nju moras da odvijas udarcima u tupo dleto ili da napravis poseban alat za odvijanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Maj 20, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Na ovoj slici su delovi (takodje obelezeni kao na prethodnoj). Vodi racuna da ne izgubis odstojnik koji je na ovoj slici obelezen sa !!. Desava se da se zalepio na dnu tela amortizera. Pazi da ih ne izgubis. Sklapa se kao i sve ostalo obrnutim redom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Maj 20, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan ma ja stavio neko ulje u viljuske pa mi premekano moram stavit neko gusce jel volim zamoje a pocne mi skakat prednji kraj kad uletim u zavoj pa je to zajebano ma ulut cu od trakrora svejedno 95% vozunji mi je po asfaltu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Maj 20, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Malo sam zajebao brojeve na drugoj slici...Br. 5 je odbojna guma, a na prvoj je 5 regulator otpora...Ma, snacices se ti vec Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 81 Napisano Maj 20, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan odlicno objasnjenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Maj 20, 2008 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan a mozda nevalja crevo za kocnicu.... Crevo je novo, promenio sam ga jesenas, jedino je izgleda problem u klipcicima? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Maj 21, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo za amortizere je jako interesantno, curi mi jedan. Picasoo koje si ulje sipao? Tu bih ja kao i u viljušku, menjačko pa neka je tvrdo koliko može. Koliko ulja ide po amortizeru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Maj 21, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam sklapao amortizere prvo sam sipao SAE 40 i svidelo mi se kako "spiluje"-ni tvrdo ni meko taman po meri. Medjutim zbog problema (koji je opisan ovde: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=17238.msg251751#msg251751) morao sam da regulatore otpora podignem i da sipam SAE 30 za dizelase, tako da je sada tvrd kao da je "hard tail"...ali i taj problem cu resiti, e onda cu i u prednje i u zadnje da sipam ATF ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Maj 21, 2008 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Kada budes resio menjamo ponovo ulje u prednje stapove, a moze i zadnje da vidimo ima li tamo ulja??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...