*Bajker* 1 Napisano Februar 6, 2008 U prolazu, 80 postova Lokacija: Vranje - Bujanovac Prijavi odgovor kao problematičan Bogme veliko cudo, u normalnom svetu se vozilo jednom registruje i cao, posle uplacujes samo polisu, nema serijskog broja motora i ostalih gluposti a kod nas ti je bre prava ludnica, svake godine ponesto novo sve u cilju odbijanja ljudi od motorizacije. Al bice bolje sad od marta se menjaju sva pravila bice bolje i za auta i za dvotockase. Od sada ce agregat biti potrosni materijal, tako da nema veze sa papirologijom, sto mnogo olaksava stvari... :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Februar 6, 2008 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Al bice bolje sad od marta se menjaju sva pravila bice bolje i za auta i za dvotockase. Od sada ce agregat biti potrosni materijal, tako da nema veze sa papirologijom, sto mnogo olaksava stvari... :o Hvala qrtzu kod nas su to odavna uveli, pa sad samo gledaju broj šasije, dok se broj mašine ne gleda. Ali zato su počeli mjeriti ispušne plinove, razne eko norme i slično... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Februar 7, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Ali zato su počeli mjeriti ispušne plinove, razne eko norme i slično... Da li se tehnički pregled razlikuje od nekog ranije? Sada niko ne gleda izduv i gasove, interesuju se uglavnom za brojeve, kočenje po valjcima i elektro instalaciju sa signalnim uređajima... Tih gasova se najviše plašim, kada ja začinim mešavinu tu nema komaraca godinama... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Februar 7, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam siguran, ali cini mi se da sam negde procitao da u EU ima neka ogranicenja sto se tice motora koji koriste mesavinu. Ne mogu tacno da se setim, ali cini mi se da nije bas sjajno za nase MZ-ce...Mislim da su uveli neke dodatne takse ili nesto slicno (mislim da su Francuzi ili Belgijanci...'b** li ga!!) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Februar 7, 2008 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Nisam siguran, ali cini mi se da sam negde procitao da u EU ima neka ogranicenja sto se tice motora koji koriste mesavinu. Ne mogu tacno da se setim, ali cini mi se da nije bas sjajno za nase MZ-ce...Mislim da su uveli neke dodatne takse ili nesto slicno (mislim da su Francuzi ili Belgijanci...'b** li ga!!) U Hrvatskoj to već postoji. Jednako ispadne registracija za 2T 250ccm i 4T 500ccm. Zove se ekološki porez ili tako nekako. Znači, možeš registrirati staru dvotaktnu kršinu, ali plati druže Ali straha da nas u EU zemlje neće pustiti jednostavno nema. Prije nego sam se zaputio u Njemačku dobio sam uputstva da se pazim na granicama, jer moguće je da me neće pustiti zbog zagađivanja, a pustili su me bez ijednog pitanja u Austriju, Sloveniju, Njemačku,... Mađarsku, Slovačku i Češku neću ni spominjati, jer kod njih ionako ima više MZ-a nego u našim krajevima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Februar 7, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan Nisam siguran, ali cini mi se da sam negde procitao da u EU ima neka ogranicenja sto se tice motora koji koriste mesavinu. Ne mogu tacno da se setim, ali cini mi se da nije bas sjajno za nase MZ-ce...Mislim da su uveli neke dodatne takse ili nesto slicno (mislim da su Francuzi ili Belgijanci...'b** li ga!!) da ali to je kod uvoza i kupnje novog dvotaktnog motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Februar 7, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Kasno sam se uljucio u razgovor,pa ako vise nije aktuelno,nemojte mi zameriti.Dosad svaki motor koji sam kupio,a i jedan auto,sam menjao boju.To sam uvek radio pre tehnickog,i nije bilo nikakvih problema,niti su nedaj Boze nesto grebali po sasiji.Napisu u registracioni list trenutnu boju,i sa tim dobijas saobracajnu dozvolu.Ovo sam radio sa odjavljenim vozilima.A motor koji sada vozim,je bio registrovan kada sam prefarbao.Slucaj je bio opet isti,na tehnickom pregledu su upisali novu boju,a u saobracajnoj su pre X-ali staru boju i upisali novu,lupili pecat i potpis,i to je to. A koliko kosta registracija...Uzasno mnogo.Mene licno(350ccm) kosta kao i kada registrujem auto (1200ccm).Zasto je to tako,stvarno ne znam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Februar 11, 2008 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Jel netko bolestan na statistiku kao ja, pa da prati sve parametre vožnje? Uglavnom, napravio sam si malu aplikaciju u koju upisujem nakon svake vožnje broj pređenih kilometara, gdje sam bio, koliko sam novaca potrošio na gorivo i koliko sam litara goriva natočio. Evo statistika za prošlu 2007. godinu: Prešao: 18096 km Potrošio: 6282 kn Natočio: 739 L Potrošnja: 4.08 L/100km Cijena goriva: 8.5 kn/L Za 2006. godinu je statistika slična, samo tad sam kupio motor, pa imam statistiku samo za 6 mjeseci: Prešao: 9480 km Potrošio: 3538 kn Natočio: 421 L Potrošnja: 4.44 L/100km Cijena goriva: 8.4 kn/L Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Februar 12, 2008 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan uuuuuuuuuu, covece pa silazis li ti sa tog motora??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 77 Napisano Februar 12, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan brate svaka ti cast na kilometrazi.. skidam ti kapu...ovaj kacigu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Februar 12, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Jel netko bolestan na statistiku kao ja, pa da prati sve parametre vožnje? Nije to bolest, to je super osobina koja se kod ljudi koji nisu tome skloni izgrađuje. Strane kompanije od domaćeg menadžmenta uglavnom očekuju jedino report, retko da ih mišljenje o nečemu zanima. Direktor značajnijih novina u Srbiji je za vođenje posla nestručan ali se uključio analizom, brojkama, ciframa i povremenim angažovanjem konsultanata. Taksisti koji imaju pare beleže sve, broj km, bruto i neto promet, amortizaciju pa ih nikada nijedan kvar ne iznenadi, imaju budžet za to i ne sekiraju se. Tako ekonomija pravi razliku između onih koji su skloni štednji i onih koji su skloni kreditima a u osnovi se na isto svodi, razlika je jedino u samodisciplini. Ja na žalost nemam u sebi tazvijenu tu osobinu, naučen sam da razmišljam strateški pa me sem danas ni sutra ne interesuje, to je već prošlo, rade se stvari za prekosutra. To jako lepo zvuči ali ima čitav niz negativnih osobina, nikada neznaš na čemu si trenutno, sve što se iznenada desi kvari planove, glava je kao baza podataka samo strateški bitnih a trenutno nevažnih pa uglavnom neznam gde su mi ključevi, koliko imam para u novčaniku, da li imam kod sebe sva dokumenta... Mozak je čudna sprava i svaki je ispravan samo drugačije radi od ostalih. Zato se mozgovi udružuju, da bi jedan drugom pomogli kod otklanjanja nedostataka. Zato se i timovi formiraju, jer su efektniji od neznam kako darovitih pojedinaca. Zato bi i ja trebao da razmišljam o neispravnoj prednjoj kočnici i polomljenoj ručici kvačila umesto da prođem pored motora kao da nije moj, znam ga, upaliće na treću kurblu... Ali nemožeš protiv sebe, kada bih znao da može da se okupi nas 50 sa MZ-ima u Beogradu tukao bih iz svih oružja po medijima, da znaju da postojimo, da prenesemo svetu poruku da mašine još rade i to dobro, da smo otvoreni za sve nove prijatelje pa bih o tome obavestio i fabriku koja ovde nema ni uvoznika, ni servis ni originalne delove... I džabe čekam sastanak BJB urednika, nemogu oni da mi obezbede 50 ljudi sa MZ-om, ima samo da ih udavim... A možda sam nerealan, tek što smo dobili podforum, nismo se videli nijednom a ja bih već okupaciju Beograda. Eto manjkavosti mog mozga, umesto da razmišljam kako uz delove koje imam treba da kupim i AT ulje (koje kupujem danima, nikako da se setim) meni je u glavi slika o poređanim mašinama na Trgu Republike da bi se posle sat vremena ćaskanja između sebe, sa novinarima i prolaznicima trijunfalno provozali do Slavije. To Beograd sa MZ-om još nije video. A u kafanu na ždranje i lokanje možemo uvek, tu ne treba neki plan a verujem i da dobre volje ne manjka... Kao i na bilo koji skup, svaki će se organizator obradovati... E, to su prava bolesna razmišljanja sa još gorim ambicijama. Neću da smaram više, treba da kupim to AT ulje i da vidim kada mogu da popravim motor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*Bajker* 1 Napisano Februar 12, 2008 U prolazu, 80 postova Lokacija: Vranje - Bujanovac Prijavi odgovor kao problematičan 2 Svakak Super statistika, nego zanimljivo da si spustio potrosnju na skoro 4l, a nov trosio skoro 5. I kako se oseca MZ sad posle tolke voznje jesi imao problema i jesi ga remontovao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Februar 12, 2008 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Super statistika, nego zanimljivo da si spustio potrosnju na skoro 4l, a nov trosio skoro 5. I kako se oseca MZ sad posle tolke voznje jesi imao problema i jesi ga remontovao? Kad sam ga kupio trošio je skoro 6 litara. Onda su usljedili mjeseci šarafanja po karburatoru i spuštanje potrošnje na prihvatljivih 4 litre. To naravno znači normalne vožnje. Kad se divlja potrošnja skače, ali prosjek je tu. Ove godine (2008) sam napravio još 1000km što bi reklo da je prešao blizu 29000km. Mijenjao sam karike 2 puta (svakih 12000km) i jednom sam promijenio klip (na 25000km). Klip nije bilo nikakve potrebe mijenjati, ali tražio sam uzrok maloj max. brzini, pa sam mjenjao sve što stignem. Na kraju se ispostavilo da je problem bio u auspuhu. Osim toga mjenjane su platine (svakih 6000km), četkice sam promijenio prije par tjedana s tim da njih nisam mjenjao kad sam kupio motor. Sveukupno je motor prešao sigurno više od 100000km, jer stari sat mu je stao na 40000km, a nakon toga ga je stari vlasnik vozio još sigurno 5 godina. I još ova moja kilometraža... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Februar 12, 2008 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Taksisti koji imaju pare beleže sve, broj km, bruto i neto promet, amortizaciju pa ih nikada nijedan kvar ne iznenadi, imaju budžet za to i ne sekiraju se. Upravo sam zbog ovoga krenuo praviti statistike, da znam kad mi koji dio dolazi na zamjenu. Tako znam da mi je sadašnji lanac prešao 15000km, da je ulje u mjenjaču prešlo 3000km, ulje u prednjim vilicama je staro 16 mjeseci, da sam natočio prije 250km,.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Februar 12, 2008 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan uuuuuuuuuu, covece pa silazis li ti sa tog motora??? ??? Nemam auto, pa mi je MZ jedino prevozno sredstvo i ljeti i zimi. Faks je udaljen 50km, djevojka 20km. Tako da nije frka natući tu kilometražu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*Bajker* 1 Napisano Februar 14, 2008 U prolazu, 80 postova Lokacija: Vranje - Bujanovac Prijavi odgovor kao problematičan Pa fino ti to. A kad si sputio potrosnju na 4, jel se drasticno promenila i max brzina? Koliko moze da ide sad? I moze li mi neko reci koja je sustinska razlika izmedju etz251 i 250 osim naravno duzine? Ima li razlike u agregatima, jel neki od njih bolji...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 77 Napisano Februar 14, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan osim duzine i vizuelne razlike nema ,agregati su istu razlika je u zadnjem tocku na 250 je 18 a na 251 je 16 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Februar 14, 2008 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Pa fino ti to. A kad si sputio potrosnju na 4, jel se drasticno promenila i max brzina? Koliko moze da ide sad? Spuštanjem potrošnje samo se popravio rad mašine. Prije mi je max brzina bila do 115km/h, a uzrok tamo lošem rezultatu je bio loš auspuh. Sad sam stavio original njemački auspuh i uspio sam ga navući do 134km/h (imam ugrađen digitalni brzinomjer koji je poprilično precizan). I moze li mi neko reci koja je sustinska razlika izmedju etz251 i 250 osim naravno duzine? Ima li razlike u agregatima, jel neki od njih bolji...? Postoje ogromne razlike u karburatoru, unutar mašine je sve manje ili više jednako, dok su deklovi malo različiti. Neke novije verzije 251 imaju original elektronsko paljenje. Za zadnji točak su ti već rekli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*Bajker* 1 Napisano Februar 16, 2008 U prolazu, 80 postova Lokacija: Vranje - Bujanovac Prijavi odgovor kao problematičan A koji je karburator bolji i moze li se kombinovati? Sto se tice brzine i potrosnje verovatno su isti 250 i 251?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Februar 16, 2008 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je karburator od 251,starog vlasnika je nesto zezao originalni i on ode i kupi nov ali za 251.Sasvim lepo radi,motor dobro ide,ne trosi mnogo.Dao mi je i stari karburator koji sam rasturio i ustanovio da su dizne izmesane,vratio sve na svoje mesto i stavio na motor.Vozio se ceo dan i nisam primetio neku razliku.Sutra ponovo vratio od 251 jer je na starom propao dihtung na casici,a i sama casica se na novijeg skida u jednom potezu dok kod starijeg modela postoje tri srafa za to.Eto to je moje iskustvo sa karburatorima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Februar 17, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Greškom provajdera ostao sam bez Interneta par dana. Krizirao sam. ;D Nedostajali ste mi. Tu sam, valjda neće opet da crkne... ??? A možda i hoće jer se nezna šta je bio kvar ali se na sreću ''sve samo popravilo''. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Februar 17, 2008 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan A koji je karburator bolji i moze li se kombinovati? Sto se tice brzine i potrosnje verovatno su isti 250 i 251?? Pripremam mali tekst na tu temu. Imao sam viška jedan karburator od 251, pa sam ga razrezao na 4 dijela. Sad to moram poslikati i objasniti koji kanal čemu služi i kako zapravo karburator funkcionira. Pa čim to zgotovim stavit ću tamo u temu o karburatorima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Februar 17, 2008 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Greškom provajdera ostao sam bez Interneta par dana. Krizirao sam. ;D Nedostajali ste mi. Tu sam, valjda neće opet da crkne... ??? A možda i hoće jer se nezna šta je bio kvar ali se na sreću ''sve samo popravilo''. Mislim si možda si zgotovio prikolicu pa te zato nema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Februar 17, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Greškom provajdera ostao sam bez Interneta par dana. Krizirao sam. ;D Nedostajali ste mi. Tu sam, valjda neće opet da crkne... ??? A možda i hoće jer se nezna šta je bio kvar ali se na sreću ''sve samo popravilo''. Mislim si možda si zgotovio prikolicu pa te zato nema Nisam ja te sreće. Za prikolicu sam napravio dogovor sa Bokilicem. Bio je, video je, može da uradi dobro, cena je prihvatljiva jer je korektna i napravili smo dogovor. Međutim, Bokilic je u Svilajncu, ja mogućnost prevoza donde nemam a on ima ali periodično i neredovno. Do tada, dok se ne pojavi neki karavan, pick-up ili ''mrtvak'' ;D, prikolica trpi sneg na terasi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Februar 17, 2008 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Vujo sto se tice prikolice tovarim ja to na moju Jetu kada prvi put budem dolazio za BG,iskljucim se u Markovcu i pravac Boki.A kada cu da dolazim to ne znam,nadam se uskoro na prvo okupljanje MZ sveta.A ako se snadjes do tada,snasao si se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...