Jump to content

Moto Zajednica

MZ Caffe

Recommended Posts

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Lepo si ti ovo ukrasio ! Mogu zamisliti kolko si se nauzivao dok si sakupio ove rekvizite  ::)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 760 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

ne nadjoh MZ-a (nikad ga do sad nisam ni videla)

Hehehe, bio ja i u petak, pa se u subotu ujutru vratio kuci na posao pa ponovo dosao oko 20:00h,

Ja da nisam uocljiv bas nesto neverujem ama bas strcim. :D

404.jpg

Jedna fotkica iz Pancevackih stala gde drugar ima svoga konja, ( konj je bez sesira, da preduhitrim saljivdzije) :D

0zR2L_img0015km8.jpg

Dakle UVEK NOSIM BELI SESIR!!!!!

Sledeci put nema sanse da te ne prepoznam  ;)

• Zainteresovan, 760 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Sledeci skup gde idem je Bela Crkva, a planiram i u Obrenovac, ko ide???

Ako vreme za vikend bude ok ja cu u Valjevo. Da li je istina da skup nece biti na Divcibarama vec bas u gradu  :( ?

A cula sam da ce u Obrenovcu biti ludo i puno,puno bajkera ali "nazalost" ja vec oko vikenda idem na more motorom,pa necu biti tu za skup ali necu se zaliti  ;D

• Drug član, 1306 postova
  • Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom)

Drugari, ide li neko ovog vikenda u Knjazevac? Nadam se dobrom provodu, (naravno ako do petka stane ova kisa). Ne bih zeleo da mi se pnovi scenario sa proslogodisnjeg skupa u Zajecaru.

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

Pitanjce za Vuju, zasto nije dosao do Panceva , kada mu je to tu preko mosta na 20min????

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Pitanjce za Vuju, zasto nije dosao do Panceva , kada mu je to tu preko mosta na 20min????

Ma bezveze bre, adaptiram stan a posle se selim, užas jedan. >:(

• Drug član, 1404 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

2 snake

Vracajuci se sa mora svratim do nekih rodjaka u Bileci na pola sata i vidim ispred zgrade crveni ETZ 250 bez masine.Setih se tebe ali bio sam samo na kratko a i nisam planirao da se vracam preko Hercegovine pa ti se nisam ni javio pre polaska na put.Drugi put se javljam obavezno.Pozdrav.

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

Drugari, ide li neko ovog vikenda u Knjazevac? Nadam se dobrom provodu, (naravno ako do petka stane ova kisa). Ne bih zeleo da mi se pnovi scenario sa proslogodisnjeg skupa u Zajecaru.

Sta ti se desilo u Zajecaru?

• Svrati ponekad, 202 postova
  • Motocikl: MZ chopper

2 snake

Vracajuci se sa mora svratim do nekih rodjaka u Bileci na pola sata i vidim ispred zgrade crveni ETZ 250 bez masine.Setih se tebe ali bio sam samo na kratko a i nisam planirao da se vracam preko Hercegovine pa ti se nisam ni javio pre polaska na put.Drugi put se javljam obavezno.Pozdrav.

Steta trebao si da javis da prolazis,sledeci put se javi obavezno da se pije to pivo  ;D a mz bez masine je od mog druga izdao ga lezaj na radilici  :'( pozz

• Drug član, 1306 postova
  • Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom)

Sta ti se desilo u Zajecaru?

Ma kisa pa sunce pa kisa pa sunce i tako tri dana.

Ali nema veze ipak idem. OD SUTRA PA NAREDNIH NEKOLIKO DANA SAM U KNJAZEVCU. Pa ako je neko u prolazu ili nije neka svrati, da ispijemo po koje pivo ili rakijicu. A kisa moze samo da pada i nista vise  ;D .

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Kolikoi je MZ bio bitan i vazan u istocnoj nemackoj vidi se po tome da je nemacka ptt izdala i postansku marku posvecenu MZ-u

post-3891-12879001638632_thumb.jpg

• U prolazu, 80 postova

Pozdrav ljudi, nesto mi nije jasno u vezi mog MZ-a. Pre zamene klipa culo se zveckanje iz cilindra sto me nije ni cudilo kad sam video koliko lufta ima klip u cilindru…posle zamene sve je bilo odlicno culo se samo sustanje karika dok su nalegle, sada posle nekih 300km voznje opet se cuje pomalo zveckanje, jel moguce da je klip iz Tajvana toliko sranje, jel neko imao slicnu situaciju???

• Drug član, 1404 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

Zveckanje se gotovo uvek cuje kod MZ,mada ce se smanjiti kada budes presao neku hiljadu pa karike dobro nalegnu sto nisu svakako mogle na predjenih 300 km.

Pozdrav ljudi, nesto mi nije jasno u vezi mog MZ-a. Pre zamene klipa culo se zveckanje iz cilindra sto me nije ni cudilo kad sam video koliko lufta ima klip u cilindru…posle zamene sve je bilo odlicno culo se samo sustanje karika dok su nalegle, sada posle nekih 300km voznje opet se cuje pomalo zveckanje, jel moguce da je klip iz Tajvana toliko sranje, jel neko imao slicnu situaciju???

Vjerovatno je u pitanju lezaj u klipnjaci moj drug je imao iste simptome posle generalne motor je "zveckao" oko 500 km dok nije zablokirao lezaj u donjoj pesnici klipnjace,zavisi koji ti se lezaj procuo ako je onaj manji u gornjoj pesnici lako ga je zamenit ali ako je donji bice veselo jer moras rastaviti radilicu.U svakom slucaju pazi da ne zablokira gadno je pogotovu ako ides malo brze  ;D

• U prolazu, 80 postova

U donjoj pesnici nema nimalo lufta tako da se cuje sigurno gore, ali je lezaj u gornjoj pesnici izgledao dobro i nije bilo lufta kad sam stavio novi klip!

Tako je bilo i na ovoj 250-ci sve je bilo novo klip karike oba lezaja klipnjaca nigde nije bilo lufta ali posle 500 km lezaj otkaze vjerovatno zato sto je bio loseg kvaliteta.Neznam ali ja bih skinuo cilindar i proverio.

Bez obzira kako izgleda gornji ležaj ja bih ga zamenio, kada je već klip nov ne bih na njemu štedeo jer je ionako jeftin a lako crkava.

Sa svakim klipom menjao sam i taj ležaj, nisam ostavljao stari kako god izgledao.

• ,, 1032 postova

Zveckanje se javlja pri oduzimanju gasa i u leru - kada ima lufta kod gornjeg lezaja. Iz iskustva znam da treba promeniti gornji iglicasti lezaj pri skidanju klipa a narocito kada se menja i bolcna. U suprotnom zvekece.  >:(

Pa jel mislite da se to zveckanje u cilindru na pojedinim obrtajima cuje zbog lezaja???

Ja stvarno neznam, treba čuti zvuk ali zameni ovaj ležaj jer kasnije kada se još više istroši klip udara u glavu a to svašta može da napravi.

Opet, klip si zamenio ali neznam da li je u cilindru bilo riseva, da li je bušen pre novog klipa?

Blago zveckanje može da se javi i ako jedna od dizni ne otvara dobro pa u određenim obrtajima motor dobija manje goriva pa se time slabije i podmazuje.

Zveckanje je izraženije i ako je mešavina slabija ali ako se pretera sa uljem dobijaju se isto loši rezultati samo drugačiji.

Do zveckanja dolazi i ako ima malo vode u benzinu ali je u tom zveckanju najmanji problem, oseti se i kako neravnomerno vuče ili ne pali.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja