Jump to content

Moto Zajednica

V A M Vojvodjanska asocijacija motorciklista

Recommended Posts

• Zainteresovan, 528 postova

Danas osnivamo novi klub ,evo ja cu biti predsednik..

Preterano usitnjavanje svega,cemu li vodi

PS Mozda ova tema ima veze sa nedavnim skupljanjem masa, ali VAM je osnovan jos negde davno letos,pa mi nije bas jasno otkrivanje ove teme sada,osim da se nekome skrene paznja na nesto, sta li..

Potpuno si u pravu ali ovu temu je otvorio jedan clan koji ima jako puno muke uopste sa pisanjem teksta. Dal to radi namerno il je nepismen to stvarno ne znam. A izgleda da je otvorio datu temu i pokreno pricu ko da je juce onsovan VAM, misleci da smo mi neifnormaisani ili je  mozda  hteo da izmanipulise novostasalim motoristima. Treci razlog  ne vidim al sto bi rekli "rodilo se, valja ga ljuljati" kad je vec pokrenuta tema nek ljudi sad komentarisu, pa nek i VAM konacno ima neki odjek posle toliko vremena postojanja.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 118 postova

Zasto mi bre ljudi obrisaste moj komentar.Lepo sam pitao Cirkusa sta je sledece od kluba ili asociacije sto ce otvoriti.

Pitao sam da bih i ja mogao  nesto slicno da odradim a vi urednici brisete moj post jer se vama ne svidja.Zasto vam se vama  ne svidja?Ne razumem vas,mislio sam da ste uglavnom skolovani i razumni a ispade drugojacije.Dali ja trebam da mislim kako vi hocete?Ako je tako kazite da se razumemo.Ostalo je sve lakse,ja nikada nebih upadao negde gde sam nepozeljan a pogotovu gde treba neko da mi namice svoju volju,razmisljamje,politicku opredeljenost,versku itd.-samo kazite.

• I N S T R U K T O R, 1209 postova
  • Motocikl: R 1200 R

Ja stvarno nisam iz ove price, nego ima jedan stari moto  koga se pridrzavam pri pokusaju razumevanja mnogih ,meni zamrsenih, situacija:  BOLJE DOBAR RAZVOD NEGO LOS BRAK  !

Sa druge strane imam los primer  postojanja  nekih PET zajednica Auto skola umeste jedne da valja, pa smo nezasticeni i obespravljeni kao ni jedna druga struka !

Rekoh da nisam iz ove price, pa bih iskreno zamolio nekoga ko je upuceniji, da mi  objasni  koja je to uloga MAS u nasim skromnim zivotima, kakva je i kakva bi trebala da bude?

Vidim Doda pominje neke pare od drzave, jel to stvarno drzava daje ? Po kom osnovu i za sta su namenjene ? Da li zna neko neki primer da su (ako ih je neko i dobio) u nesto pametno i potrosene ?

Sta je to sto je dalo ideju Vojvodjanima da prave taj VAM ?

Da li su necim nezadovoljni  po pitanju MAS-a ili cisto iz hira (ili zbog nekih para ? ) !

U svakom slucaju tesko je naci opravdanje za usitnjavanje a samim tim i oslabljivanje i ovako krhke i nejake asocijacije, ali mozda ih ima, mozda su i opravdani !

Ja ne znam .

Ali ako je to samo da bi  jos neko drpio malo para  ili zalecio neki svoj kompleks. . . . . . .onda stvarno.

Toliko od mene, verovatno sam se iz neupucenosti dobro izlupetao, ali posto verujem da ima ovde jos neupucenih, nadam se da ce neko ovo da nam i pojasni .

Hvala !!!

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

bese neko pominjao  drzavne pare kao za sport ono ovo ,,,pa to znaci da ce i mas da mazne neku lovicu???pa daj svi da osnujemo po jedan vam mas bas prs prc cvrc i ostala udruzenja pa da svi maznemo neku lovicu,,

• Zainteresovan, 584 postova
  • Motocikl: ZX 12 R

bese neko pominjao  drzavne pare kao za sport ono ovo ,,,pa to znaci da ce i mas da mazne neku lovicu???pa daj svi da osnujemo po jedan vam mas bas prs prc cvrc i ostala udruzenja pa da svi maznemo neku lovicu,,

Ne možeš ni da zamisliš koliko si blizu. U SVAKOJ opštini postoji stavka u budžetu koja je namjenjena sportu.Svake godine zainetersovani klubovi podnose zahtjev da bi ušli u tu raspodjelu. Ako nema zahtjeva nema ni para. Pa zašto onda ne uzeti pare? Zar bi trebalo skrstiti ruke ,kukati na besparicu i gledati kao pare odlaze nekom drugom. Pare neće otići na nešto drugo,"pametnije" ,one su ionako namjenjene za sport.Pa uzmimo ih kada možemo.

Ove godine je Ministarstvo civilnih poslova BiH odvojilo  850.000 KM ( osamsto pedeset hiljada maraka ili oko 440.000 E,četristo četrdeset hiljada evrića ) za "Sufinansirsnje sportskih manifestacija". I podijeli su ih- 100.000 KM ( sto hiljada maraka ) Boćarskom savezu BiH . HEJ,BOĆANJE U BiH,kažu organizuju ljudi svjetsko prvenstvo...još 100.000 KM ( sto hiljada maraka ) udruženju ribolovaca - ŠARANDŽIJAMA,da ne nabrajam ko je sve dobio.Jel' bi trebalo da mi ćutimo,a da pare dijeli stotinu drugih klubova.

UZMIMO IM PARE!

Ili smo gadljivi na novac " zarad viših ciljeva".

• U prolazu, 33 postova

Posto je moj komentar skinut, a neznam zbog cega, nisam bio ni vulgaran niti sam koga vredjao. Pokusavao sam da objasnim odkud sad odjednom VAM (koji postoji vec 2 godine) ali ocito da nekom to ne odgovara. Verovatno ni ovo nece biti pusteno!

• U prolazu, 33 postova

Koliko ja znam u zadnje 2 godine MAS nije dobio iz budzeta ni dinara.Posto sam izabran za predsednika MAS-a 24.11. moj je stav da se od tada sve radi javno i transparentno, tako da cemo ako ista budemo dobili izneti svima na uvid. VAM je osnovan kao da uzme neke pare iz pokrajinske vlade Vojvodine. Dali su uzeli ili ne- neznam- pitajte gospodina. Sta je njihov cilj - neznam-opet pitajte doticnog gospodina. Ako zelite ja cu izneti svoj plan rada posle usvajanja na skupstini MAS-a. Necu vise mnogo da pricam, javicu se kad budemo odradili nesto konkretno!

• Vlasnik sajta, 5373 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Koliko vidim, ovde su svi protiv tog VAM-a. Bez da ulazim u to sta su uradili i ko su ljudi koji su to pokrenuli, moram reci da ih potpuno razumem zasto su takvo nesto otvorili. Ako postoje vec 2 godine i ako pogledamo sta je MAS uradio protekle 2-3 godine (nista), mislim da je legitimno sto su se ljudi organizovali i u okviru svog atara probali da naprave nesto.

Shvatam da su sada ocekivanja od MAS-a velika i da se mnogima gadi sto postoje i druge asocijacije, ali moje je misljenje da dok MAS ne uradi nesto i potvrdi ispravnost svog imena i postojanja, ne vidim zasto se neko ljuti sto je recimo VAM osnovan i postoji.

E sad u vezi brisanja postova. Urednici su iz najbolje namere da bi sprecili potencijalni sukob (a skloni smo tome), obrisali neke postove. Njihovi su razlozi i postupci opravdani, ali se slazem sa ostalima da to nije najbolji nacin... Zato molim SVE da se stvarno potrude da doprinesu diskusiji tako sto nece pisati uvredljive stvari, pa ce samim tim i urednici malo smeksati i dopustiti i potencijalno rizicne diskusije...

• Zainteresovan, 599 postova

Ja sam malopre napisao poduzi tekst i taman da posaljem a ono puce server. Mozda i bolje.  E ,da pocnem:  Osnivanje novih i usitnjavanje postojecih je sada u modi i to ne samo kod nas nego svuda.  Ako se povedemo ovim primerom VAM-a mozemo da osnujemo Sumadijski (SAM) ,Branicevski (BAS),Valjevski (VAM),Sremski(SAM),Niski (NAM),itd. i da u svakoj asocijaciji bude po 5-10 klubova. A svi klubovi su u MAS-u. Jel vam logican pocetak?

Ajde dalje: Kada bi se stvarno napravilo ovoliko asocijacija ko bi mogao da konkurise u budzetu? Samo VAM, ZASTO -- ZATO sto Vojvodina ima svoj budzet a u  budzet Srbije bi trebalo da  udje MAS. Reci ce neko :pa sta ,neka uzmu pare!  Neka ih uzmu,ali da zavrse tamo gde treba, u obuku mladih motorista,u edukaciju i stalnu propagandu naseg sporta,u pametne akcije da skinemo taj teret" nekih ludaka koji urlaju i voze 200 u gradu",itd. Nemoj da pare zavrse tako sto ce njih nekoliko da se "caste" sa novim motorima.  I jos nesto: VAM ce biti finansijski nezavisna organizacija na pokrajinskom nivou i kao takva uopste ne mora da bude odgovorna MAS-u i ne mora da kordinira u radu sa MAS-om.  Obeliks rece da im uzmemo pare!! Slazem se,ako ne uzmemo odose za kuglanje,ili ko zna sta. Ali daj prvo da ojacamo MAS, da uguramo nase predstavnike u sistem sporta i odlucivanja, da svi stanemo iza te organizacije i preko nje dolazimo i do novca i do svih pogodnosti koje su vezane za nas sport. Sta mislis OBELIKS kako to da je udruzenje bocanja BIH dobilo tolike pare? Pa imali su svog  jakog coveka tamo gde se odlucivalo kome i  koliko u kom sportu. Zato treba da izguramo MAS, pa tek onda razne asocijacije (zasto ne i VAM) ali pod okriljem MAS-a, kao isturena podruznica nekog preduzeca.  Da se ne zavaravamo, nama treba GAZDA koji ce da vozi  motor a ne 5 patuljastih nakaza koje upravljaju,daju gas,koce i balansiraju svaka za sebe, odnosno za svoj dzep.  Neki pametni um jednom rece: Kada vam nesto nije jasno samo pratite tokove novca i odmah cete progledati.      I za kraj:  PUNO BABICA --KILAVO DETE !!!

• U prolazu, 3 postova

dragi prijatelji  ja sam jedan obican covek sa velikim org sposobnostima  i sa veoma ozbiljnom infra strukturom naravno da sam u to sve godinama ulagao sad spominje se vam mas mas vam daj opustitese udite u koju hocete asocijaciju ali tamo gde budete terajte one kojest izabrali da rade menjajte iste svaki vikend nije predsednik neke asocijacije bog ili predsednik nekog kluba nego . svi zajedno cinite tim naravno da hocu da se na skupu barem smem da kazem nasem ns riders ns time izbaci naplata karat naravno da zelimo da maksimalno ispostujemo nase gose  a to sve moze na vrlo jednostavan nacin mi smo skoru blizu resenja .

dragi prijatelji  ja sam jedan obican covek sa velikim org sposobnostima  i sa veoma ozbiljnom infra strukturom naravno da sam u to sve godinama ulagao sad spominje se vam mas mas vam daj opustitese udite u koju hocete asocijaciju ali tamo gde budete terajte one kojest izabrali da rade menjajte iste svaki vikend nije predsednik neke asocijacije bog ili predsednik nekog kluba nego . svi zajedno cinite tim naravno da hocu da se na skupu barem smem da kazem nasem ns riders ns time izbaci naplata karat naravno da zelimo da maksimalno ispostujemo nase gose  a to sve moze na vrlo jednostavan nacin mi smo skoru blizu resenja .

a a a ma izbacite naplatu karti???auuu pa eto nesto korisno pravi primer,,,,,,verovatno cete i po neko pice deliti za dz,,,

Guest diRRty

Ta prica je kod komsija Hrvata odavno ostvarena.Kako kaze Sale iz Umaga samo se u Slavonskom Brodu placa ulaz na skup.

Mislim da bi vi novosadjani trebali da budete prvi u tome i date primer posto ste uvek i bili najskuplji.

Ta prica je kod komsija Hrvata odavno ostvarena.Kako kaze Sale iz Umaga samo se u Slavonskom Brodu placa ulaz na skup.

Mislim da bi vi novosadjani trebali da budete prvi u tome i date primer posto ste uvek i bili najskuplji.

slazem se,,neko mora da probije led,

Guest diRRty

I naj kvalitetniji ajde svi na crtu nema naplate tako jedino mozemo biti ravnopravni ni ja bas nisam za naplatu ali svi klubovi, mani se mi primer .

Najkvalitetniji ???, sta koncerti?

Idi u Uzice, Mitrovicu

i sto da ne budite prvi,,,neko treba da posluzi za primer,to je ono sto nam fali,,podstrek pa ce valjda  i ostali da krenu vasim stopama,,,ili vam se negube pare od ulaznica?

• U prolazu, 3 postova

naravno mitrovica krki, naravno uzice moj dobar poznanik kisko to su ljudi pravi  a daj molimte pozovi te vi nas micemo doci da se druzimo  zasto si stalno ljubomoran pa moras da radis da zaradis i da potrosis pa novi sad je sega mega nerazume..

• www.markone-pegaz.rs, 2427 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

Evo da i ja malo učestvujem u priči o VAM-u. I rizikujem da me svrstavaju u koš. A istina je da samo glasno razmišljam.

Nisam član ni jednog kluba, a dok ne dobijem one nalepnice (Pablo, ako si se osetio prozvanim - bilo je namerno ;) ) nema dokaza ni da sam član BJB zajednice... to je kao bio uvod.

Evo kako ja gledam na stvari:

Čovek (i još njih) je osnovao VAM. Zašto je to uradio? Mislim da to stoji u osnivačkom aktu udruženja koji bi trebao da bude javan dokument. Meni lično to nije važno pa me mrzi da tražim i čitam. Koga jako svrbi nek traži. Da li će da uzme pare? Ako može, zašto da ne? Da li neko zna da ih je uzeo? Ja ne znam. A i da jeste, otkud ja znam zašta ih je potrošio? Jel neko zna sigurno da je uzeo i da je potrošio na nečasne stvari?

Zašto bre ljudi svaku inicijativu neko mora ODMAH da dočeka na nož?!

Zašto ne kažete: Bravo Cirkuse, pozitivna stvar! Ajde nam sad lepo objasni šta će VAM da radi? Koji su ciljevi udruženja?

Onda lepo Cirkus objasni sve. Ili ne objasni ništa. Ako objasni sve, mi možemo da se složimo sa tim ciljevima ili ne. Ako ne objasni, možemo da mislimo o VAM-u šta hoćemo... Ko hoće, zasukaće rukave i pomoći organizaciji.  Ko neće, gledaće (ili neće). Ali ne razumem rekla-kazala, "videćete vi" i "šta sam vam rekao" pre nego što VAM zasluži (ako ikada ne daj bože zasluži) da ga kritikujemo?

Da li osnivanjem VAM-a Cirkus nekog ugrožava? Ili je samo nekom krivo što se nije prvi setio? A što bi meni smetalo što je Cirkus osnovao VAM? I šta me sprečava da osnujem "MA DA VAM..." (Mračnu Asocijaciju Dosadnih i Antipatičnih Vojvođanskih Agli Motoraša)? Kome ja onda treba da polažem računa? Bilo kome ili članovima i državi? Da li MAS treba da gleda na VAM kao na konkurenciju? Samo ako se oseća slabim! Ako je to jaka organizacija, što bi joj smetao VAM? Da ja vodim MAS, nastojao bih da imam najbolje moguće odnose sa svim organizacijama i klubovima i da podstičem osnivanje što više istih. Koja je korist od toga da se odmah u startu pravi distanca?

Lepo čovek reče da želi da sarađuje sa svima. U čemu je tu problem? Ko se tu oseća ugroženim? Nije rekao: Eto nas, a vi sad MORATE sa nama?

Osnivajte ljudi klubove u svojim gradovima! Nema ništa loše što će svaki kvart imati klub! Ti klubovi nek se udružuju u asocijacije koje će se zvati kako hoće. A zašto bi i MAS morao da bude jedini?! Zašto neko ne bi nezadovoljan njegovim radom prešao u drugu ili osnovao paralelnu asocijaciju? Pa neće dugo opstati ona asocijacija koja ne zadovoljava osnovni uslov: da radi svoj posao najbolje što može i da vodi računa o svom članstvu!

Da se razumemo:

JA NE KRITIKUJEM MAS I NE POZIVAM NA NJEGOVO RUŠENJE!

Nemam ni pravo čak i da hoću! Ne znam šta rade ljudi i ne mogu da kritikujem nešto što ne znam!

ALI ISTO TAKO PODRŽAVAM LJUDE KOJI MISLE DA MOGU NEŠTO DA PROMENE NA BOLJE DA TO I URADE!

Na to imam pravo i ne dam da mi ga neko uskrati! Isto kao što nikoga ne bih podržao da namerno sapliće drugoga zarad svojih ciljeva. Zna se šta je fer plej.

Skupovi? Šta fali da se pravi po jedan skup svakog dana? Ionako će opstati samo oni koji vrede. Ja sam za to da ih ima što više. Pa ako vredi, biće ga i dogodine. Ako ne, žao mi je društvo, mi smo na drugom kraju...

I da završim: Zašto je BJB ovako masovan? Zato što je jedini? Nije jedini forum sa ovom temom definitvno! Da li treba da ljudi osnivaju paralelne forume ovom? Ko će da im zabrani?! Da li će neko da napusti ovaj forum i pređe na drugi? Možda i hoće. Da li je neko napustio neki drugi forum i došao na ovaj? Naravno! Da li je moguće da je puno ljudi na više foruma odjednom? BUDITE SIGURNI DA JESTE!

A, da li ste ikada čuli na ovom forumu da je neko pljuvao po nekom drugom forumu? Ja nisam! NIKADA!

A zašto se sukobljavaju oko MAS-a, VAM-a i "MA DA VAM..."-a?

Pojma nemam?! I pusteite me bre da spavam!!! :D

A i ti Cirkuse... stvarno bi mogao koju tačku i zarez da staviš. A i poneko veliko slovo ne bi smetalo. Nije to tako teško.

• Zainteresovan, 584 postova
  • Motocikl: ZX 12 R

Jedan od zadataka MAS je UVIJEK bio ( ali se rijetko poštovao ) da se nivelišu cijene pića ,hrane i ulaznica.

Šta većina zamjera NS skupu ? Cijene  ulaznica i pića.

Ulaznice su koštale kao i na većini ostalih skupova - 400 dinara ( bilo je nesporazuma da li i suvozač plaća ulaznicu ).

Piće jeste bilo preskupo u odnosu na ostale . I šta još ? Ništa.

Bilo je 48 ( četrdeset osam grupa ) na dvije bine.Bilo je neuporedivo više bajkera nego "pješaka".

Ali ,nama je u krvi da kritikujemo. Mnogi od "kritičara" nisu ni bili na skupu,a neki su rekli da neće nikada ni ići u NS.

Samo nam je u glavi da li je Cirkus ( neki su rekli i Koton,a čovjek nema veze sa skupom,ali su "kritičari" čuli da bi nekoga trebalo oplesti ) uzeo pare.

I šta...jebeš skup  ako je neko uzeo pare,a šta stvarno ne valja na skupu...nije važno.Važne su nam pare u tuđem džepu...

Ne branim Cirkusa,ali nemojte da kritikujemo napamet,bez valjanih argumenata.

Kako izbjeći besplatan ulaz za bajkere?

Nemojte da se poredite sa Umagom.Tamo je to uredno,jer većinu troškova i obaveza preuzme turistička organizacija,opština,jednom riječju DRŽAVA.

I mi imamo "naše" pare u državnoj kasi,ali ne znamo da ih uzmemo.Kada ih budemo uzimali,biće i slobodnog ulaza i jeftinog piva.

Ja sam 2000 -te napravio besplatan skup. DŽABA ULAZ,PIĆE,HRANA - cijelog vikenda.Mogao sam ,jer sam i ja dobio sve to od države i sponzora.

Možemo uzeti pare  od "države",ali onda nastaju problemi - šta s njima?

Da ne bi lupali glavu kako se tako dobijene pare troše,obaveza svakog kluba,organizacije je da ima NADZORNI ODBOR.

• U prolazu, 51 postova

Jedan od zadataka MAS je UVIJEK bio ( ali se rijetko poštovao ) da se nivelišu cijene pića ,hrane i ulaznica.

Šta većina zamjera NS skupu ? Cijene   ulaznica i pića.

Ulaznice su koštale kao i na većini ostalih skupova - 400 dinara ( bilo je nesporazuma da li i suvozač plaća ulaznicu ).

Piće jeste bilo preskupo u odnosu na ostale . I šta još ? Ništa.

Bilo je 48 ( četrdeset osam grupa ) na dvije bine.Bilo je neuporedivo više bajkera nego "pješaka".

Ali ,nama je u krvi da kritikujemo. Mnogi od "kritičara" nisu ni bili na skupu,a neki su rekli da neće nikada ni ići u NS.

Samo nam je u glavi da li je Cirkus ( neki su rekli i Koton,a čovjek nema veze sa skupom,ali su "kritičari" čuli da bi nekoga trebalo oplesti ) uzeo pare.

I šta...jebeš skup  ako je neko uzeo pare,a šta stvarno ne valja na skupu...nije važno.Važne su nam pare u tuđem džepu...

Ne branim Cirkusa,ali nemojte da kritikujemo napamet,bez valjanih argumenata.

Kako izbjeći besplatan ulaz za bajkere?

Nemojte da se poredite sa Umagom.Tamo je to uredno,jer većinu troškova i obaveza preuzme turistička organizacija,opština,jednom riječju DRŽAVA.

I mi imamo "naše" pare u državnoj kasi,ali ne znamo da ih uzmemo.Kada ih budemo uzimali,biće i slobodnog ulaza i jeftinog piva.

Ja sam 2000 -te napravio besplatan skup. DŽABA ULAZ,PIĆE,HRANA - cijelog vikenda.Mogao sam ,jer sam i ja dobio sve to od države i sponzora.

Možemo uzeti pare  od "države",ali onda nastaju problemi - šta s njima?

Da ne bi lupali glavu kako se tako dobijene pare troše,obaveza svakog kluba,organizacije je da ima NADZORNI ODBOR.

Ja sam u Srbiji (kad sam) predsednik nadzornog odbora jednog javnog preduzeca(koje je u medjuvremenu prodato na aukciji,tako da sam verovatno dobila sut-kartu),te se nudim Obeliksu da kontrolisem SVE PARE!!!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja