Jump to content

Moto Zajednica

ZZR 600-Misljenja...

Recommended Posts

• Zainteresovan, 495 postova
  • Motocikl: Honda ST1100 Pan European

Kada se pojavio 90 tih godina, tačnije prvo moje sretanje sa ZZR serijom 92, listajući strani časopis o motorima, rekoh sebi - ala je ovo dooobar motor. Zaljubio sam se na prvi pogled. Godine prođoše, promenih puno motora raznih kubikaža, i u svojoj 55-oj odlučih da kupim svoju "staru ljubav". Uzeo sam ZZR500 D model, identičan E modelima, i kao što kolega detaljno opisa u početnom postu, moćna i velika mašina, naročito u klasi 500. Čini mi se da mi je Suzuki GS11oo bio manji :). Motor sa dobrom ciklistikom, odličnom potrošnjom (moja je vožna sada u skladu sa godinama 90-100km/h) od 3,5l /100km, i odličnim obrtnim momentom. Kao nešto bih da ga zamenim za neki Cruzer da se ne savijam puno, ustvari, samo me zabole zglobovi šaka posle duže vožnje, ali supruga ni da čuje, što je dokaz udobnosti za suvozača. Sve u svemu, jedna jako dobra serija koja i dan danas ima svojih čari

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1020 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Bio da pogledam juče jedan ZZR 600. Očuvan, vidi se da je bio negovan. Diskovi kao novi, lanac super, gume 2017 god. Upalio hladan na cvrgu što bi se reklo. Aliii, kad se doda gas on ne prima, guši se. Teško ide u više obrtaje. Tek kad se zagreje onda malo lepše radi. Ler lepo drži ne oscilira. Mislim da su tu karbovi problem. Cena je baš povoljna, a i dve godine je stajao motor.

• Ne silazi, 2359 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5
pre 44 minuta, Zarkela je napisao:

Cena je baš povoljna, a i dve godine je stajao motor.

Kad počne da se vozi, možda i "prokine" bez čišćenja.

• Ne silazi, 2173 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0
Pre sat vremena, Blaza je napisao:

Kad počne da se vozi, možda i "prokine" bez čišćenja.

jeste,to svi misle i kupe ga takvog.A onda ide ovde rasprava na daljinu ,dal mu je svećica,kapica,trt,mrt.Ako to ne radi od početka kako treba,obavezno sleduje vrlo zanimljiva igranka.......koja trajeeee.Ali si ga kupio povoljno.

• Sviđa mi se 2

Ima i toga. Plus ga prodaje čovek koji se bavi mehanikom za sebe. Što znači ako on nije otklonio tu će onda malo biti većih zeza... i da zaboravio da kažem motor je ustrojen na 37 kw

• Sviđa mi se 1

• motoras, 2484 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

To sto stoji dugo ne mora da bude mana, a i to sto ga nije sredio isto ne mora da znači da ne valja. Meni Vn15 stoji već dve godine, treba da se vakumiraju karburatori, ali nikako to da odradim. Takođe, Passata sam prodao sa neispravnim viskom. Mrsko mi bilo da skidam sve kao za veliki servis pa sam spustio cenu za to koliko otprilike izadje popravka. 

To da ce da se namesti samo od sebe nemoj da se nadaš. Ako ne umeš sam, odnesi motor kod nekog majstora da ti sve uradi da bude kako treba. Veruj da je skuplje kad ne radi kako treba. Para, vremena, živaca... 

Zzr600 je odličan motocikl. Treba ga samo pronaći u dobrom stanju,odraditi servis i ne štedeti na održavanju. 

Posedovao sam ga. Jedan od motora koji se fenomenalno vozi, izuzetno povozan i zivahan. Prvi motor sa kojim sam vozio (ne dostigao) brzinu od 250 km/h. I ide, lagano...

Mane su mu da ima mana ako se propisno ne odrzava...Zato nije mnogo ni izdrzao na srpskim putevima i sa svakakvim vlasnicima...

• Integrisan, 5198 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
4 hours ago, Zarkela said:

Ima i toga. Plus ga prodaje čovek koji se bavi mehanikom za sebe. Što znači ako on nije otklonio tu će onda malo biti većih zeza... i da zaboravio da kažem motor je ustrojen na 37 kw

Pazi da moze da se registruje ako se vodi na manje kw.

Ma sve se to slazem. Moze da se registruje. Al nema neku cenu. Tesko se prodaju posle. A ne bih neki motor kiji bi da mi kampuje. 

• motoras, 2484 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500
pre 9 minuta, Zarkela je napisao:

Ma sve se to slazem. Moze da se registruje. Al nema neku cenu. Tesko se prodaju posle. A ne bih neki motor kiji bi da mi kampuje. 

Da, ali ako se odlučiš da prodaš uvek možeš da pustiš cenu za tu razliku i da nisi u minusu. 

• Hronični Motociklopata, 7371 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder
Pre 9 sati, Zarkela je napisao:

Kupi ti motor koji ti se sviđa da ti bude srce na mestu i uživaj u njemu, to je draž motora,  a posle prodaće se već za veću ili manju cifru, i onako je motoristika bacanje para.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja