Jump to content

Moto Zajednica

Honda crf250L i crf300L

Recommended Posts

• U prolazu, 84 postova
  • Motocikl: CRF300L
1 hour ago, aca-pn said:

Ima još novih klipova, a biće ih sve više, prvi primerci se već prodaju u UK ljudi stavljaju klipove sa utiscima, a video sam i jedan iz USA.

Za sada kažu da je ogibljenje bolje nego na crf250 i da ima dosta bolji obrtni moment iz nižih obrtaja, što je i bilo očekivano iz podataka o motoru.

Zato sam i ovaj okačio, kako kaže čovek:

I would not say that it has too much more power than the 250L but that peak power you got from the 250L at 8000rpm seems to be available from around 5000rpm on the 300L so no need to wring its neck. Power delivery is more linear with noticeable low down torque which the 250L was lacking.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• 8-bit, 1873 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650
Pre sat vremena, Palja je napisao:

but that peak power you got from the 250L at 8000rpm seems to be available from around 5000rpm on the 300L

Specifikacija ne kaže tako. Slični su što se tiče obrtaja, samo je tristotka malo jača. 

Verovatno je subjektivan osećaj.

• U prolazu, 84 postova
1 hour ago, mradomir said:

Specifikacija ne kaže tako. Slični su što se tiče obrtaja, samo je tristotka malo jača. 

Verovatno je subjektivan osećaj.

U smislu maksimalnih obrtaja ili? Pošto po svemu što čitam, uključujući i prenos na novoj mašini, napravljena je tako da rešava taj problem. Tj. većina vlasnika 250ice je odma menjala zupčanike a sada to ne bi trebalo da predstavlja stavku.

• 8-bit, 1873 postova
pre 1 minut, Palja je napisao:

U smislu maksimalnih obrtaja ili?

Maksimalna snaga je na istim obrtajima kod oba 8500rpm.

Po dyno graficima na 5000rpm je na pola snage, tako da tristotka na tim obrtajima možda ima 14 konja, što je dosta ispod 24 konja, koliko 250-ka ima max.

• U prolazu, 84 postova
3 minutes ago, mradomir said:

Po dyno graficima na 5000rpm je na pola snage, tako da tristotka na tim obrtajima možda ima 14 konja, što je dosta ispod 24 konja, koliko 250-ka ima max.

Videćemo, testiraćemo. Nije 690 to stoji, ali ide svuda svojim tempom. Kako si se ti do sada borio sa velikim uzbrdicama? Pretpostavljam da si morao da ga nasviraš i držiš negde gore na obrtajima? 

• 8-bit, 1873 postova
pre 8 minuta, Palja je napisao:

Videćemo, testiraćemo. Nije 690 to stoji, ali ide svuda svojim tempom. Kako si se ti do sada borio sa velikim uzbrdicama? Pretpostavljam da si morao da ga nasviraš i držiš negde gore na obrtajima? 

Veruj mi o snazi ili ti momentu više i ne razmišljam.

Bitnije su dobre gume. Džaba snaga ako se točak vrti u mestu.

Trenutno nema ništa od guma u ponudi, čeka se uvoz, a kod mene još fabričke.

Juče sam se izvrnuo jedno 20 puta u blatu, dok su cvaje od 100 kila i sa dobrim gumama sa lakoćom išle :)

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Enduraš, 6364 postova
Pre 3 sati, mradomir je napisao:

Pusti snagu, uporedi obrtne momente, pa ces videti gde je razlika.

crf250l 22.6Nm/6750rpm

crf300l 26.6Nm/6500rpm

Promenio član aca-pn
  • Sviđa mi se 1

• 8-bit, 1873 postova
pre 5 minuta, aca-pn je napisao:

Pusti snagu, uporedi obrtne momente, pa ces videti gde je razlika.

crf250l 22.6Nm/6750rpm

crf300l 26.6Nm/6500rpm

Ma pominjao sam snagu jer je gore citirano da tristotka ima snage na 5000 kao 250-ka na 8500. Malo su preterali.

Nego ne mogu da nađem nigde dyno grafik za tristotku. Bilo bi zanimljivo uporediti. 

• U prolazu, 84 postova
6 hours ago, Zog said:

Je li za europsko tržište snaga manja radi euro 5 normi?

Poslano sa mog Redmi 6 koristeći Tapatalk

Ja sam mislio da je 26.9 hp u Evropi možda samo merenje sa zadnjeg točka, a u Aziji 31 hp dolazi sa radilice. Izgleda da je njihova definitivno jača (i ima LED osvetljenje):

European version is rated at 26.9 HP (20.1kW) @ 8,500 rpm with 19.6 ft-lbs (26.6Nm) @ 6,500 rpm. The version slated for the Southeast Asian market is reported to have more ponies at 31 horsepower.

Verujem da će uz par modifikacija moći da se ''otpuši'' motor na tih 31 hp.

• 8-bit, 1873 postova
Pre 19 sati, Palja je napisao:

Verujem da će uz par modifikacija moći da se ''otpuši'' motor na tih 31 hp.

To sve radi ecu, a honda ga je dobro zaključala. Znači nema jednostavnih varijanti "skidanja blokade" ili mapiranja.

• Drug član, 1358 postova
  • Motocikl: Tuareg 660
pre 38 minuta, mradomir je napisao:

To sve radi ecu, a honda ga je dobro zaključala. Znači nema jednostavnih varijanti "skidanja blokade" ili mapiranja.

Kako si i rekao, tu opće nema nikakve "blokade", postavke ECU su takve da motori sada rade na granično siromašnoj smjesi radi zadovoljenja visokih E5 normi, odnosno načina na koji se te norme mjere. No može se i tu napraviti par trikova bez mapiranja, koji u značajnoj mjeri poboljšaju odziv na gas iz niskih okretaja, a realno ne utječu na rad niti pouzdanost motora. Recimo ovako nešto:

i282882364652510932._szw1280h1280_.jpg
WWW.BELINASSU.IT

120,00 EUR - SPECIFICA IL TUO MODELLO DI MOTO E MODALITA' DI PAGAMENTO PREFERITA NELLE NOTE DEL MODULO D'ORDINE. SMART IAT® progettata con S.M.A.R.T...

• Drug član, 1874 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Ovo će biti zanimljivo za praćenje. Već znamo da je cura baš opičena, ima već dosta iskustva, a sada već i idealan motor za nju, po mom mišljenju. Voziće po Africi, i kaže da će još više nego ranije izbegavati asfaltne puteve. Inače ko ne zna - ranije je vozila Royal Enfield Himalayan i napravila ozbiljne kilometraže po Aziji i Južnoj Americi:

• Sviđa mi se 4

• U prolazu, 84 postova
On 12/25/2020 at 8:17 PM, Goran1982 said:

Baš tako i onda se dodje na 600ccm što je mnogo i teško.300ccm za dual sport odlična mera bar mi meni bilo taman.Ajmo još utisaka od vlasnika još slika?Utisaka kako vuče na uzbrdicama ali terenskim a ne tipa bubanj potok nego nagib brdo uspon?

Videh ovo pa sam se setio komentara, 250ica obična i reli na uzbrdici. Istina ne mogu da odredim nagib i verujem da je ovaj sa relijem menjao prenos i čačkao oko motora ali eto, nešto sveže na tu temu.

• Svrati ponekad, 153 postova
Pre 14 sati, aca-pn je napisao:

Vi koji ste kaparisali motore za kraj marta/pocetak aprila imate li nekih informacija ? 

Ja sam danas bio u Stojanovu da kaparisem crf300L za kraj maja, nije moglo pre i to mi je i odgovaralo jer nisam u zemlji do 20.5. u svakom slucaju. Dobio sam i popust jer sam rekao da mi odgovara kraj maja. Dali su mi za 5500.

Rekli su mi da ce isporuka da kasni 10 dana zbog sranja u Sueckom kanalu, ali da druga dostava (sredina maja) valjda stize na vreme.

Promenio član penumbra
  • Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 294 postova
  • Motocikl: Honda cb750 sevenfifty,beverly250i,honda revere,transalp 600,libery125,etz150,jamaha virago250,hexagon150,honda hornet 600.

Evo jednog lepog oglasa modela 250 crf .Koliko košta crf 300 rely da li neko zna ili je kaparisao i po kojoj ceni?

9de65eec2d7d-1920x1080.jpg
WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Honda CRF 250 RALLY, 2020. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 330 km, Ub. Cena 5.900 €...

• Drug član, 1410 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L
15 hours ago, Goran1982 said:

Evo jednog lepog oglasa modela 250 crf .Koliko košta crf 300 rely da li neko zna ili je kaparisao i po kojoj ceni?

9de65eec2d7d-1920x1080.jpg
WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Honda CRF 250 RALLY, 2020. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 330 km, Ub. Cena 5.900 €...

Ovo skuplje nego novo sto je bilo.

• Svrati ponekad, 153 postova

Zvao sam danas Stojanov, za prvu turu je prosla homologacija, sutra carina i bice do kraja nedelje. Druga tura, za sada isto kraj maja.

• Zainteresovan, 499 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650

Zvao danas Stojanova, kazu i da je sledeca tura koja dolazi isto rasprodata. Ali mogu narudzbine za turu posle te tj. za isporuku u negde julu (znaci realno avgust).

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 248 postova
  • Motocikl: Suzuki K5 750,Yamaha majesty 150,250,400, xs 400,xintian kinroad 200ccm, suzuki gsx650f,dr 650, honda cbr f2, crf 250, apenac 6

Jel neko preuzeo crf-a, dajte neke slike? 

Na kraju jel poseduje ABS?

Jel ima napred led ili je obično svetlo koje je vrhunski.

Promenio član Boba1990
  • Podržavam 1

• Drug član, 1358 postova
  • Motocikl: Tuareg 660
On 31.5.2021. at 20:39, Boba1990 je napisao:

Jel neko preuzeo crf-a, dajte neke slike? 

Na kraju jel poseduje ABS?

Jel ima napred led ili je obično svetlo koje je vrhunski.

Evo jedna slika iz komšiluka, novi 300 rally, prijatelj kupio. 

180105964_128296305988873_2715526444137350281_n.jpg

• Sviđa mi se 5

• Enduraš, 6364 postova

Stigao motor, odmah je proban u radnom okruženju, prvi utisci extra zadovoljan.

Menjač perfektan, jako spora prva brzina za tehničke deonice, druga ima prenos kao prva kod drugih motora, a šesta je dugačka za otvoren put. Kvačilo najmekanije koje sam u životu stisnuo. 

Ogibljenje sasvim solidno, prednje viljuške sasvim zadovoljavajuće za mene, zadnji amortizer je nešto lošiji, uspeo sam na prvoj vožnji da ga nabijem do kraja. Probacu da nategnem malo oprugu, možda bude ok posle toga. 

Snage za terensku vožnju ima dovoljno, mada nisam iskoristio sav potencijal mašine jer je još u razradi. Potrošnja smešna, prosek teren/otvoren put/ malo grada 3,3 lit/100 km. Drugi motori su mi tu imali potrošnju 5-6 lit. 

Lako se vozi, lagan je i težište mu je nisko. Recimo težina po papiru mu je skoro ista kao kod drz400, a deluje da je lakši nekoliko kg jer je drz-u težište dosta visoko.

Ono što mi se na prvu loptu ne svidja je tvrdo sedište kao kamen i položaj kad stojim na motoru, suviše mu je nizak korman i nekako blizu meni, možda samo treba da naviknem, videcu. Ali definitivno narucujem višlji korman ili podizače. Dosta se i greje, čini mi se čim stanem pali ventilator.

20210615_140426.thumb.jpg.337b2788438d4d0b266d57c4871397c9.jpg

20210615_140410.thumb.jpg.49e952dc880c5337b04b52276dcd8f4b.jpg

20210615_143504.thumb.jpg.8ad2a37669c52a968f10f93ffca6405f.jpg

Promenio član aca-pn
  • Sviđa mi se 12
  • Hvala 1
  • Podržavam 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja