Palja 96 Napisano Februar 22, 2021 U prolazu, 84 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, aca-pn said: Ima još novih klipova, a biće ih sve više, prvi primerci se već prodaju u UK ljudi stavljaju klipove sa utiscima, a video sam i jedan iz USA. Za sada kažu da je ogibljenje bolje nego na crf250 i da ima dosta bolji obrtni moment iz nižih obrtaja, što je i bilo očekivano iz podataka o motoru. Zato sam i ovaj okačio, kako kaže čovek:I would not say that it has too much more power than the 250L but that peak power you got from the 250L at 8000rpm seems to be available from around 5000rpm on the 300L so no need to wring its neck. Power delivery is more linear with noticeable low down torque which the 250L was lacking. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3050 Napisano Februar 22, 2021 8-bit, 1873 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Palja je napisao: but that peak power you got from the 250L at 8000rpm seems to be available from around 5000rpm on the 300L Specifikacija ne kaže tako. Slični su što se tiče obrtaja, samo je tristotka malo jača. Verovatno je subjektivan osećaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Palja 96 Napisano Februar 22, 2021 U prolazu, 84 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, mradomir said: Specifikacija ne kaže tako. Slični su što se tiče obrtaja, samo je tristotka malo jača. Verovatno je subjektivan osećaj. U smislu maksimalnih obrtaja ili? Pošto po svemu što čitam, uključujući i prenos na novoj mašini, napravljena je tako da rešava taj problem. Tj. većina vlasnika 250ice je odma menjala zupčanike a sada to ne bi trebalo da predstavlja stavku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3050 Napisano Februar 22, 2021 8-bit, 1873 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Palja je napisao: U smislu maksimalnih obrtaja ili? Maksimalna snaga je na istim obrtajima kod oba 8500rpm. Po dyno graficima na 5000rpm je na pola snage, tako da tristotka na tim obrtajima možda ima 14 konja, što je dosta ispod 24 konja, koliko 250-ka ima max. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Palja 96 Napisano Februar 22, 2021 U prolazu, 84 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, mradomir said: Maksimalna snaga je na istim obrtajima kod oba 8500rpm. Po dyno graficima na 5000rpm je na pola snage, tako da tristotka na tim obrtajima možda ima 14 konja, što je dosta ispod 24 konja, koliko 250-ka ima max. Videćemo, testiraćemo. Nije 690 to stoji, ali ide svuda svojim tempom. Kako si se ti do sada borio sa velikim uzbrdicama? Pretpostavljam da si morao da ga nasviraš i držiš negde gore na obrtajima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3050 Napisano Februar 22, 2021 8-bit, 1873 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, Palja je napisao: Videćemo, testiraćemo. Nije 690 to stoji, ali ide svuda svojim tempom. Kako si se ti do sada borio sa velikim uzbrdicama? Pretpostavljam da si morao da ga nasviraš i držiš negde gore na obrtajima? Veruj mi o snazi ili ti momentu više i ne razmišljam. Bitnije su dobre gume. Džaba snaga ako se točak vrti u mestu. Trenutno nema ništa od guma u ponudi, čeka se uvoz, a kod mene još fabričke. Juče sam se izvrnuo jedno 20 puta u blatu, dok su cvaje od 100 kila i sa dobrim gumama sa lakoćom išle 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6309 Napisano Februar 23, 2021 (promenjeno) Enduraš, 6364 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, mradomir je napisao: Maksimalna snaga je na istim obrtajima kod oba 8500rpm. Po dyno graficima na 5000rpm je na pola snage, tako da tristotka na tim obrtajima možda ima 14 konja, što je dosta ispod 24 konja, koliko 250-ka ima max. Pusti snagu, uporedi obrtne momente, pa ces videti gde je razlika. crf250l 22.6Nm/6750rpm crf300l 26.6Nm/6500rpm Promenio Februar 23, 2021 član aca-pn 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3050 Napisano Februar 23, 2021 8-bit, 1873 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, aca-pn je napisao: Pusti snagu, uporedi obrtne momente, pa ces videti gde je razlika. crf250l 22.6Nm/6750rpm crf300l 26.6Nm/6500rpm Ma pominjao sam snagu jer je gore citirano da tristotka ima snage na 5000 kao 250-ka na 8500. Malo su preterali. Nego ne mogu da nađem nigde dyno grafik za tristotku. Bilo bi zanimljivo uporediti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Palja 96 Napisano Februar 23, 2021 U prolazu, 84 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, Zog said: Je li za europsko tržište snaga manja radi euro 5 normi? Poslano sa mog Redmi 6 koristeći Tapatalk Ja sam mislio da je 26.9 hp u Evropi možda samo merenje sa zadnjeg točka, a u Aziji 31 hp dolazi sa radilice. Izgleda da je njihova definitivno jača (i ima LED osvetljenje): European version is rated at 26.9 HP (20.1kW) @ 8,500 rpm with 19.6 ft-lbs (26.6Nm) @ 6,500 rpm. The version slated for the Southeast Asian market is reported to have more ponies at 31 horsepower. Verujem da će uz par modifikacija moći da se ''otpuši'' motor na tih 31 hp. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3050 Napisano Februar 24, 2021 8-bit, 1873 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 19 sati, Palja je napisao: Verujem da će uz par modifikacija moći da se ''otpuši'' motor na tih 31 hp. To sve radi ecu, a honda ga je dobro zaključala. Znači nema jednostavnih varijanti "skidanja blokade" ili mapiranja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 590 Napisano Februar 24, 2021 Drug član, 1358 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan pre 38 minuta, mradomir je napisao: To sve radi ecu, a honda ga je dobro zaključala. Znači nema jednostavnih varijanti "skidanja blokade" ili mapiranja. Kako si i rekao, tu opće nema nikakve "blokade", postavke ECU su takve da motori sada rade na granično siromašnoj smjesi radi zadovoljenja visokih E5 normi, odnosno načina na koji se te norme mjere. No može se i tu napraviti par trikova bez mapiranja, koji u značajnoj mjeri poboljšaju odziv na gas iz niskih okretaja, a realno ne utječu na rad niti pouzdanost motora. Recimo ovako nešto: belinassu.it ~ BELINASSU LABS WWW.BELINASSU.IT 120,00 EUR - SPECIFICA IL TUO MODELLO DI MOTO E MODALITA' DI PAGAMENTO PREFERITA NELLE NOTE DEL MODULO D'ORDINE. SMART IAT® progettata con S.M.A.R.T... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5273 Napisano Mart 3, 2021 Drug član, 1879 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ovo će biti zanimljivo za praćenje. Već znamo da je cura baš opičena, ima već dosta iskustva, a sada već i idealan motor za nju, po mom mišljenju. Voziće po Africi, i kaže da će još više nego ranije izbegavati asfaltne puteve. Inače ko ne zna - ranije je vozila Royal Enfield Himalayan i napravila ozbiljne kilometraže po Aziji i Južnoj Americi: 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Palja 96 Napisano Mart 11, 2021 U prolazu, 84 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan On 12/25/2020 at 8:17 PM, Goran1982 said: Baš tako i onda se dodje na 600ccm što je mnogo i teško.300ccm za dual sport odlična mera bar mi meni bilo taman.Ajmo još utisaka od vlasnika još slika?Utisaka kako vuče na uzbrdicama ali terenskim a ne tipa bubanj potok nego nagib brdo uspon? Videh ovo pa sam se setio komentara, 250ica obična i reli na uzbrdici. Istina ne mogu da odredim nagib i verujem da je ovaj sa relijem menjao prenos i čačkao oko motora ali eto, nešto sveže na tu temu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6309 Napisano Mart 14, 2021 Enduraš, 6364 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Najbolji review do sad od ljudi koji su iskusni na terenu 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6309 Napisano Mart 31, 2021 Enduraš, 6364 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Vi koji ste kaparisali motore za kraj marta/pocetak aprila imate li nekih informacija ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
penumbra 134 Napisano Mart 31, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Goettingen-Beograd-Krusevac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, aca-pn je napisao: Vi koji ste kaparisali motore za kraj marta/pocetak aprila imate li nekih informacija ? Ja sam danas bio u Stojanovu da kaparisem crf300L za kraj maja, nije moglo pre i to mi je i odgovaralo jer nisam u zemlji do 20.5. u svakom slucaju. Dobio sam i popust jer sam rekao da mi odgovara kraj maja. Dali su mi za 5500. Rekli su mi da ce isporuka da kasni 10 dana zbog sranja u Sueckom kanalu, ali da druga dostava (sredina maja) valjda stize na vreme. Promenio Mart 31, 2021 član penumbra 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ffffaktor 1 Napisano April 26, 2021 U prolazu, 2 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin XRV 750 RD07;Kawasaki KZ 440 LTD Prijavi odgovor kao problematičan Da li ima neko ko je kaparisao novi 300 model u Honda salonu u Beogradu? Da li je to moguće tamo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goran1982 637 Napisano April 28, 2021 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda cb750 sevenfifty,beverly250i,honda revere,transalp 600,libery125,etz150,jamaha virago250,hexagon150,honda hornet 600. Prijavi odgovor kao problematičan Evo jednog lepog oglasa modela 250 crf .Koliko košta crf 300 rely da li neko zna ili je kaparisao i po kojoj ceni? Honda CRF 250 RALLY WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Honda CRF 250 RALLY, 2020. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 330 km, Ub. Cena 5.900 €... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 814 Napisano April 29, 2021 Drug član, 1410 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, Goran1982 said: Evo jednog lepog oglasa modela 250 crf .Koliko košta crf 300 rely da li neko zna ili je kaparisao i po kojoj ceni? Honda CRF 250 RALLY WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Honda CRF 250 RALLY, 2020. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 330 km, Ub. Cena 5.900 €... Ovo skuplje nego novo sto je bilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
penumbra 134 Napisano Maj 10, 2021 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Goettingen-Beograd-Krusevac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Zvao sam danas Stojanov, za prvu turu je prosla homologacija, sutra carina i bice do kraja nedelje. Druga tura, za sada isto kraj maja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6309 Napisano Maj 12, 2021 Enduraš, 6364 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam zvao danas, kažu sutra uzimaju motore sa carine i od ponedeljka su spremni za preuzimanje 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1200 Napisano Maj 31, 2021 Zainteresovan, 499 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Zvao danas Stojanova, kazu i da je sledeca tura koja dolazi isto rasprodata. Ali mogu narudzbine za turu posle te tj. za isporuku u negde julu (znaci realno avgust). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boba1990 129 Napisano Maj 31, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 248 postova Lokacija: Krcedin-Indjija Motocikl: Suzuki K5 750,Yamaha majesty 150,250,400, xs 400,xintian kinroad 200ccm, suzuki gsx650f,dr 650, honda cbr f2, crf 250, apenac 6 Prijavi odgovor kao problematičan Jel neko preuzeo crf-a, dajte neke slike? Na kraju jel poseduje ABS? Jel ima napred led ili je obično svetlo koje je vrhunski. Promenio Maj 31, 2021 član Boba1990 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 590 Napisano Jun 3, 2021 Drug član, 1358 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan On 31.5.2021. at 20:39, Boba1990 je napisao: Jel neko preuzeo crf-a, dajte neke slike? Na kraju jel poseduje ABS? Jel ima napred led ili je obično svetlo koje je vrhunski. Evo jedna slika iz komšiluka, novi 300 rally, prijatelj kupio. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6309 Napisano Jun 15, 2021 (promenjeno) Enduraš, 6364 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Stigao motor, odmah je proban u radnom okruženju, prvi utisci extra zadovoljan. Menjač perfektan, jako spora prva brzina za tehničke deonice, druga ima prenos kao prva kod drugih motora, a šesta je dugačka za otvoren put. Kvačilo najmekanije koje sam u životu stisnuo. Ogibljenje sasvim solidno, prednje viljuške sasvim zadovoljavajuće za mene, zadnji amortizer je nešto lošiji, uspeo sam na prvoj vožnji da ga nabijem do kraja. Probacu da nategnem malo oprugu, možda bude ok posle toga. Snage za terensku vožnju ima dovoljno, mada nisam iskoristio sav potencijal mašine jer je još u razradi. Potrošnja smešna, prosek teren/otvoren put/ malo grada 3,3 lit/100 km. Drugi motori su mi tu imali potrošnju 5-6 lit. Lako se vozi, lagan je i težište mu je nisko. Recimo težina po papiru mu je skoro ista kao kod drz400, a deluje da je lakši nekoliko kg jer je drz-u težište dosta visoko. Ono što mi se na prvu loptu ne svidja je tvrdo sedište kao kamen i položaj kad stojim na motoru, suviše mu je nizak korman i nekako blizu meni, možda samo treba da naviknem, videcu. Ali definitivno narucujem višlji korman ili podizače. Dosta se i greje, čini mi se čim stanem pali ventilator. Promenio Jun 15, 2021 član aca-pn 12 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...